PŘÍRŮSTKY | Duben 2016

Přeji Vám krásný nedělní podvečer a vítám Vás u nového článku! 
Byl pozdní večer – první máj –
večerní máj – byl lásky čas.
Hrdliččin zval ku lásce hlas,
kde borový zaváněl háj.
Už máte za sebou tu akci s třešní? :) My v dosahu žádnou třešeň nemáme, takže to už roky švindlujeme pod višní nebo švestkou, jednou jsme to zvládli i s šeříkem ve váze a mám dobré zprávy - funguje to taky :) A teď ke knihám!
Musím konstatovat, že se tento typ příspěvků těší asi největšímu zájmu - já sama tyto sumarizační články naprosto zbožňuji - takže doufám, že se Vám souhrn dubnových přírůstků bude líbit a že mi napíšete, jaké byly ty Vaše :) Pokud už jste taky napsali nějaké měsíční shrnutí, hoďte nám všem do komentářů link, ať se můžeme pokochat :)
Duben byl na knihy bohatý. Celkem mi do knihovny přibylo jedenáct kousků - deset jsem si pořídila sama, jedenáctý byl výhrou v soutěži nakladatelství Domino, kterému tímto ještě jednou srdečně děkuji :)
A jaké krásky jsem tedy přivítala v jejich novém domově?
Duben jsem zahájila návštěvou Levných knih, kam jsem musela vyrazit pro krásné vydání Obrazu Doriana Graye, na které mě nalákala Hanička z blogu hankathebookworm.blogspot.cz. Samozřejmě nezůstalo jen u Obrazu, přihodila jsem ještě Velkého Gatsbyho, kterého jsem měla doma jen v angličtině, a Pohrdání (kdo by za 29 Kč nerozšířil sbírku Filmové edice, že?).
Další nákup byl hodně spontánní, vyrazily jsme s maminkou do knihkupectví a pořídily jsme tři lákavé knížky. Dokonalého cizince, který vypadá fakt famózně a slyším na něj samé superlativy, dále Rozbité anděly, které právě čtu a kteří jsou druhým dílem Mastertonovy série s komisařkou Katie Maguireovou, a ještě Aristokratku ve varu, které se vůbec nemůžu dočkat, ale zároveň si ji trochu šetřím.
A pak následovaly odměny. Připravovala jsem do školy menší prezentaci, ale i za dílčí úspěchy je třeba se odměňovat. Vyrazila jsem proto pro zatím poslední, třetí díl Mastertonovy série, zcela novou Červenou lucernu. Také jsem v regálech objevila zlevněné vydání knihy Vrahem může být kdokoliv, což je povídková sbírka od Jefferyho Deavera. Slyšela jsem, že je ještě lepší než Panoptikum (recenze zde), a moc jsem ji chtěla, takže mám radost, že jsem ji ulovila a už se těším na čtení. Na závěr jsem neodolala pokračování Carolovy série s Jeffersonem Winterem, knize Dobře se dívej. A co čert nechtěl, při placení jsem zjistila, že v rámci Týdne knihy jsou v Neoluxoru docela pěkné slevy... 
Takže o pár dní později následoval poslední dubnový nákup. Plány byly velké, ale nakonec jsem si pro sebe odnesla jen Nesmírného od Adlera-Olsena. Zato pro rodinu jsem toho nakoupila o poznání více a teď už se jen těším, až budu mít příležitost je obdarovat. Od rozdávání knih "jen tak" jsem upustila, protože si všichni rodinní příslušníci stěžovali, že to nestíhají číst :)
Poslední dubnový přírůstek jsem si pak přinesla tento týden, a jsou jím úžasná Skrytá těla od Caroline Kepnes. Do knihy jsem nakoukla a hned mě strašně pohltila, takže jsem se musela násilím odtrhávat, abych se příliš nezačetla. Trochu jsem si pohrávala s myšlenkou, že si knihu přečtu před Ty, ale na Hančinu radu to tak neudělám a začnu pěkně popořadě.
  
Takže celková dubnová statistika vypadá takto:
Počet nových knih: 11
Počet koupených knih: 10
Počet vyhraných knih: 1
Celková částka: 1 864 Kč

Koupené knihy: 
1. Pohrdání (Alberto Moravia)
2. Obraz Doriana Graye / Cantervillské strašidlo (Oscar Wilde)
3. Velký Gatsby (Francis Scott Fitzgerald)
4. Aristokratka ve varu (Evžen Boček)
5. Dokonalý cizinec (Renée Knight)
6. Rozbití andělé (Graham Masterton)
7. Vrahem může být kdokoli (Jeffery Deaver)
8. Červená lucerna (Graham Masterton)
9. Dobře se dívej (James Carol)
10. Nesmírný (Jussi Adler-Olsen)

Vyhrané knihy:
1. Skrytá těla (Caroline Kepnes)
Uf, dnes to bylo dlouhé! Povídejte, co Vy a Vaše dubnové nákupy? Jak už jsem psala na začátku, budu moc ráda - a nejen já - když se podělíte v komentářích :) Budu se moc těšit a přeji Vám nádherný nedělní večer!
A znáte to, zejtra pěkně pravou nohou :)
K

Každé pondělí: Právě čtu
Každou středu: Knižní tip
Každý pátek: Recenze
Každou neděli: Speciální článek
Každý měsíc: PřírůstkyPřečteno a Měsíční výzva

The Book Talk Blog na Google+
The Book Talk Blog na Facebooku
The Book Talk Blog na Twitteru
The Book Talk Blog na Databázi knih
The Book Talk Blog na Goodreads

14 komentářů :

  1. Jé, vidíš, já bych si ani neuvědomila, že dneska probíhá to olíbávání pod třešněmi. Já na to prostě nějak nehraju. :D

    Ale teď už ke článku. Koukám, samé parádní úlovky! Doufám, že se ti všechny budou líbit (a že nám pak, samozřejmě, zprostředkuješ svoje dojmy recenzemi). No a taky ti přeju podobně šťastnou ruku na výběr i příští měsíc!

    Já jsem tenhle měsíc ukořistila sice jen Vážku v jantaru, ale svým obsahem a těmi pocity vydala tak za pět, takže já jsem spokojená.

    Krásný zbytek víkendu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuji za krásný komentář :) A ono je to množství fakt úplně jedno, když člověk přijde k něčemu, co mu dělá tak obrovskou radost, jako Tobě Outlander... Jsem moc ráda, že jsi tak nadšená a spokojená :) Měj se překrásně :)

      Vymazat
  2. Krásne príspevky! :) Dúfam, že sa ti knihy budu páčiť a som zvedavá na recenzie. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, recenze snad budou brzy, už hromádku úspěšně likviduji :)) Měj se krásně!

      Vymazat
  3. Parádní úlovky! Hrozně se těším na všechny Tvé dojmy :)
    Měj se krásně Kristý a všechno si to užij :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc Hani, těšení je oboustranné! Doufám, že bakalářka jde pořádně od ruky a že už to budeš mít brzy z krku. Měj se moc pěkně :)

      Vymazat
  4. Som ohromená 11 knižnými úlovkami za mesiac :D Wau, toto sa mne ešte nestalo :) :) Teším sa z nich spolu s tebou :) Z tvojej kôpky by som si hneď vzala Portrét Doriana Greya :) Užívaj si krásne prírastky a teším sa na receznie. Mne za tento mesiac pribudla len jedna kniha, a to len pomyselne. Je to výhra zo súťaže a fyzicky ju budem mať len v júni, keď si ju budem môcť vyzdvihnúť z Prahy. Aspoň sa, však, na ňu budem viac tešiť :):)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, moc Ti děkuji za krásný komentář :) Dorian je velice vydařený, a za tu směšnou cenu nešlo odolat.
      A máš pravdu, budeš se na knížku moct dlouho těšit. Jakoupak jsi vyhrála? (A samozřejmě Ti k výhře gratuluji!)
      Měj se krásně a ještě jednou Ti děkuji, Ty jsi taková pozitivní duše, vždy mi vykouzlíš úsměv na rtech :)
      PS Ty jsi asi neviděla lednové přírůstky, viď? To bylo totiž 38 kousků - rekord, který asi nikdy nepřekonám. http://thebooktalkblog.blogspot.cz/2016/02/mesicni-shrnuti-leden-2016.html

      Vymazat
  5. Krasne kousky. Na Wilda a Gatsbyho jsem taky koukala, ale nakonec jsem je nebrala, protoze mam spoustu jinych ve fronte, a tyhle byc hned tak do ruky nevzala...:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za komentář, Luci :) Já je musela mít, ať se k nim dostanu kdy chci. Jsem hrozná, ale málokdy se dokážu ovládnout s tím, že se ke knize v blízké době nedostanu. Přeji krásné odpoledne!

      Vymazat
  6. Skvělý článek a pořádná kupa krásných knih! :)
    Já mám za duben 30 knih. Trošku jsem to přepískla... jsem zvědavá jak budu psát chvástačku :-D
    Dokonalý cizinec mě strašně moc láká. Společně i s Dobře se dívej, protože jsem četla první díl Polámané panenky a to bylo super! :)
    Přeji pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, to je krásný číslo, budu se na chvástačku moc těšit :) Jinak na Dokonalého cizince se chystám už zítra a vkládám v něj obrovské naděje, tak snad nezklame.
      A Polámané panenky jsou moc povedené, pamatuji si, žes mi psala, jak jsi z nich nadšená, takže se na druhý díl taky moc těším :)
      Tobě také pěkné čtení a těším se (nejen) na chvástačku :) Měj se moc hezky :)

      Vymazat
  7. Pěkná nadílka :) Přeji krásné chvíle s každou z knih :)

    OdpovědětVymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates