PŘÍRŮSTKY | Květen 2016

Přeji všem krásnou neděli a vítám Vás u nového článku. Tento typ příspěvků patří do kategorie těch nejčtenějších, snad se Vám tedy i tento měsíc bude líbit. Koukneme se totiž na květnové přírůstky do mojí knihovny :)
Celkem mi přibylo osm kousků, což považuji za vcelku dobrý výkon. Navíc většina nákupů měla racionální opodstatnění, samozřejmě :) Jaké knihy si ke mně tedy našly cestu?
Ještě v dubnu jsem u Knižního klubu vyhrála na recenzi knihu Ready Player One, kterou jsem si ale mohla vyzvednout až v květnu a která se tedy stala prvním květnovým přírůstkem. Sama ovšem dlouho nezůstala. Hned na začátku měsíce jsem totiž neodolala akci u Dobrovského, kde nabízeli 30% slevu na knihy od Omegy. To bylo jasné znamení konečně si pořídit Cizinku. Nebudeme si lhát, 30 % je u dražší knížky, kterou Cizinka je, docela dost, takže se jednalo o opravdu výhodný nákup, ze kterého mám velkou radost. Nemohla jsem odejít jen s Cizinkou, doma na mě čekala Skrytá těla, na která se moc těším, takže jsem přikoupila také první díl, tedy TY.
Zhruba v polovině měsíce měl Knižní klub akci na balíček Sparkse – relativně novou Volbu v kombinaci se Vzkazem v láhvi, po kterém už dlouho pokukuji. Tady byl nákup samozřejmě také jasný a rovnou jsem docela impulzivně přihodila i Skleněná těla. Četla jsem na ně pár recenzí a viděla pár ukázek a oproti předchozí trilogii těchto autorů mě tento nový počin hodně zaujal, takže jsem neodolala.
Na samém konci měsíce jsem pak byla nakupovat nějaké dárky a pro sebe jsem přihodila také dvě knížky – směšně levné (49 Kč) Z jako Zelda z nové edice Odeonu a do očí mě praštilo také Zmrzlinové sedmé nebe. Četla jsem od autorky vánoční knížku, nebylo to nic ohromného, ale po tomto titulu jsem pokukovala a nyní mi přišlo, že je ten správný čas – vypadá to na strašně sladké letní romantické čtení. K bazénu ideál.
Sice jsem měla pak v plánu ještě jeden nákup, ale nějak se mi nechtělo, tak jsem si to schovala na červen. Ten také určitě nebude bez přírůstků, protože se strašně těším na vydání Sparksovy Poslední písně a chystají se i další tituly, které mě zajímají.
V číslech byl tedy květen následující:
Počet nových knih: 8
Počet koupených knih: 7
Počet vyhraných knih: 1
Celková částka: 1 687 Kč

Koupené knihy: 
1. Ty (Caroline Kepnes) - právě čtu
2. Cizinka (Diana Gabaldon)
3. Skleněná těla (Erik Axl Sund)
4. Vzkaz v láhvi (Nicholas Sparks)
5. Volba (Nicholas Sparks)
6. Z jako Zelda (Therese Anne Fowler)
7. Zmrzlinové sedmé nebe (Abby Clements)

Vyhrané knihy:
1. Ready Player One (Ernest Cline) - recenze
Jak jste si v květnu vedli Vy? Jaké kousky Vám přibyly do Vaší knihovny? Budu ráda, když se o svoje úlovky podělíte v komentářích, klidně připojte i link, pokud někteří máte již sepsaný samostatný článek :)
Mějte se hezky,
K
 
Každé pondělí: Právě čtu
Každou středu: Knižní tip
Každý pátek: Recenze
Speciální nedělní články: Měsíční shrnutíVýzva a Chvíle s knihou
Google+

18 komentářů :

  1. Super prírastky :) Prajem príjemné čítanie. Obe knihy od Sparksa sú úžasné takže sa určite máš na čo tešiť :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, už mám přečtenou Volbu a nemám slov - podle mě zatím nejkrásnější Sparksova kniha... Jsem z ní úplně u vytržení a mám takovou tu čtenářskou kocovinu, vůbec nevím, do čeho se pustit teď :) Měj se krásně :)

      Vymazat
  2. Beruško, VŠECHNY nákupy knih mají samozřejmě racionální odpodstatnění. :)

    Prostě jsi měla poměrně úspěšný květen. Já mám radost, že už máš doma tu Cizinku, a nemůžu se dočkat, až jí přečteš (ano, opět se ti ji snažím vnutit). :) Taky mě zajímají Ty a Skrytá těla, obviously. No a i ten Sparks, protože chci fakt konečně přijít na to, jestli mu mám dát šanci. :D

    Krásné přírůstky. Do června ti přeju taky tak šťastnou ruku na výběr (a plnou peněženku na nákup). Užij si víkend a měj se nádherně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Káťo, díky za milý komentář :) Caroline Kepnes srdečně doporučuji, TY je fakt fenomenální, nejlepší přečtená kniha za květen :) A mám už přečtenou Volbu, a teda to je pecka neskutečná. Moc doporučuju, za mě nejlepší Sparksova kniha :) Měj se nádherně :)

      Vymazat
  3. Moc pěkné přírůstky, těším se, co řekneš na Skleněná těla. Já bych chtěla nejdřív dočíst tu první trilogii, ale potom si je asi taky pořídím :) Shrnutí jsem zatím nesepsala, ale zase to bude asi pořádný komínek :) Závidím, že se dokážeš udržet na takovém krásném počtu nových knih :) Měj se krásně, Kristý :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šári, moc děkuji. S tím držením se to někdy vyjde a někdy ne. V červnu už mám 18 novinek, takže, ehm... Skleněná těla jsem po tom, co jsem je koupila, otevřela a přečetla jsem pár stránek a vypadají skvěle, tak uvidíme. Těším se na shrnutí, měj se krásně! :)

      Vymazat
  4. racionalni opodstatneni me pobavilo :-D sakra ta sleva na omegu mi utekla, cizinku bych taky chtela :( sklenena tela a zmrzlinu jsem cetla. a od sparkse jsem necetla vubec nic ale mela bych to napravit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Racionální opodstatnění musí být :) Škoda té slevy, ale určitě brzy přijde nějaká nová výhodná akce, ve které Cizinku pořídíš. Nepatří do kategorie nejlevnějších, no. A toho Sparkse doporučuji, hlavně Volbu, včera dočteno a jsem v úžasu :) Děkuji za milý komentář, měj se krásně :)

      Vymazat
  5. Opravdu pekny seznamek :-D A strasne ti zavidim ty tvoje krasny fotky, fakt...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, moc Ti děkuji za milý komentář a pochvalu, moc mě to těší. Za všechno ovšem může foťák a pár úprav, já sama jsem trdlo :) Měj se krásně! :)

      Vymazat
  6. Krásné přírůstky! :)
    Doufám, že napíšeš recenzi i na Ty, protože tato kniha mě láká... páni, už asi od jejího vydání :)
    Já jsem si se Sparksem moc nesedla- četla jsem Milý Johne a nějak mi nesedl styl. Neodolala jsem a pořídila jsem asi asi další dvě jeho knihy na čtečku jako druhou šanci, tak snad se k nim brzy dostanu.
    Stejně tak i k Cizince, protože mě zároveň láká i seriál :)
    Přeji příjemné čtení! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, moc děkuji za komentář. Recenze na TY bude tento pátek :) Jinak hlasuji pro to dát Sparksovi druhou šanci, Milý Johne nepatří k jeho top knihám - podle mě... Znovu tu budu omílat Volbu, protože je fakt skvělá a zanechala ve mně neuvěřitelný dojem, takže moc doporučuji tu :) Cizinku jsem taky pořídila s motivací ve formě seriálu, ráda bych ho už viděla, ale nejdřív si chci knihu přečíst :) Přeji Ti krásný den a ještě jednou děkuji! Měj se hezky :)

      Vymazat
  7. I zde musím říci, že přírůstky vypadají moc pěkně. Já jsem za uplynulý měsíc jenom na čísle 1.
    Abych se přiznala, žádnou z knížek jsem zatím nečetla a upřímně znám asi jenom dvě, a to Cizinku (k níž bych se ráda taky jednou dostala) a Ty.

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, Lory. A velký respekt čísle 1, to se mi nestalo, ani nepamatuji. Držím palce, ať se k Cizince dostaneš co nejdříve a Ty moc doporučuji, je to parádní kniha :) Měj se krásně! :)

      Vymazat
  8. To je snad jasné, že nákupy KNIH byly opodstatněné! :D (jsem zvědavá, jak nám v červnovém shrnutí opodstatníš těch 18 nebo kolik :D)
    Nejvíc se určitě těším na dojmy z Cizinky a Skleněných těl. Skrytá těla tě, věřím, nadchnou :) Paradoxně mě ale svou sladkou obálkou zaujalo i to Zmrzlinové sedmé nebe :)
    No zkrátka, ať se knihy líbí a o dojmy se pak poděl s námi, prosím
    Měj se krásně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, samozřejmě, že opodstatním! I těch dalších asi sedm, co mám ještě v plánu! To se neboj! :D
      A dojmy budou, píšu teď recenze úplně na vše, takže snad brzy... Děkuji Ti a měj se nádherně! :)

      Vymazat
  9. Zmrzlinové sedmé nebe bych brala taky:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už brzy se na něj chystám a jsem zvědavá, jaké to bude :) Měj se hezky :)

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates