PŘÍRŮSTKY | Srpen 2017

Výprodeje knih, to je pro každého knihomola sen i noční můra zároveň.

Jakým knížkám jste během druhé poloviny prázdnin nedokázali odolat vy? Nasyslili jste nějakou větší hromádku, nebo jste se spíše drželi zpátky? A bojíte se nadcházejících měsíců, ve kterých vychází tolik báječných knih, stejně jako já? 😅 Na co se těšíte nejvíc? Budu ráda, když se o inspiraci podělíte v komentářích 😊
Další měsíc je za námi, nastal tedy čas na shrnutí toho, jaké knihy přinesl. Jako vždy začneme článkem o přírůstcích. Opakuje se stále ta samá historie - ani pořádně nevím jak, ale nakonec se těch knih sešlo docela dost. Potěšující je skutečnost, že pouze dvě byly za plnou cenu, takže výčitky nemusí být velké 😊 Čemu jsem tedy v srpnu nedokázala odolat?
Začalo (a končilo) to klasicky nákupem na bux.cz. Knihy z Odeonu tam seženete za pár korun a když jsem viděla hned dva tituly od Sofi Oksanen, od které chci něco zkusit už pěkně dlouho, byl výběr jasný. Zvědavá jsem také na Paola Giordana, láká mě Osamělost prvočísel, ale nejdříve tu mám Tělo, které vypadá velmi slibně, tak snad nebudu zklamaná. První várku novinek uzavírá Zaslíbená země od Remarqua, jako jedinou jsme ji doma neměli, tak jsem to musela napravit 😊
Další radostí pak byl nový recenzní výtisk od VašeLiteratura.cz. Chlapec na vrcholu hory je skvělé čtení, už sepisuji recenze, snad se na VL brzy objeví.
Největším balíčkem měsíce byla tahle objednávka. Asi vám ani nemusím popisovat, jak velkou radost mi udělala. Doplnila jsem svoje odeonkové zásoby (Doplavat domů jsem už přečetla a byla to velká paráda, recenze bude brzy!) a pořídila si další knížky od autorů, kteří mě v poslední době zaujaly. Alena Mornštajnová, to je jasná láska, takže jsem si pořídila Slepou mapu. Hotýlek byl bohužel vyprodaný, ale časem rozhodně dokoupím i ten. Od Steva Robinsona mám za sebou první díl jeho genealogické série a přestože mě Stop v krvi až tak neomámily, Hlubokému hrobu jsem neodolala. A vsadím se, že neodolám ani dalším dílům :) Nad Šesti dny hněvu jsem přemýšlela už kolik měsíců, nakonec jsem se rozhodla využít akci s Hostem a knihu jsem pořídila, teď už jen najít na ni rychle čas.
Srpnové přírůstky uzavřely dva recenzní výtisky od Omegy, Snaž se nedýchat a Se záští. Mám za sebou zatím druhou zmiňovanou a moc se mi líbila.
Od Omegy mi vyšel recenzní konkurz i na jejich další novinku, Maminčina mazánka, ale jeho cesta ke mně byla trnitá a doputoval až na začátku září, takže toho v přírůstcích uvidíte příští měsíc.
Srpnový souhrn
Počet nových knih: 15
Počet koupených knih: 12
Počet recenzních výtisků: 3
Počet knih jako dárky: 0
Počet vyhraných knih: 0
1. Baby Jane (Sofi Oksanen)
2. Čas ztracených holubic (Sofi Oksanen)
3. Tělo (Paolo Giordano)
4. Zaslíbená země (Erich Maria Remarque)
5. Chlapec na vrcholu hory (John Boyne)
6. Bonita Avenue (Peter Buwalda)
7. Doplavat domů (Deborah Levy)
8. Chtělo by to nový jména (NoViolet Bulawayo)
9. Jádro Slunce (Johanna Sinisalo)
10. Telegraph Avenue (Michael Chabon)
11. Hluboký hrob (Steve Robinson)
12. Slepá mapa (Alena Mornštajnová)
13. Šest dní hněvu (Ryan Gattis)
14. Se záští (Eileen Cook)
15. Snaž se nedýchat (Holly Seddon)

20 komentářů :

  1. To je ale pěkná hromádka :-) Slevám prostě nejde odolat, že? :-)) Když jsem koukla na fotku, zarazilo mě, kde máš Mazánka a on se někde zatoulal...Taky už se mi to stalo s Omegou, člověk se někdy musí připomenout :-) Hluboký hrob mám taky, ale ještě jsem se nedostala ani k prvnímu dílu, přesto jako ty, mám v plánu nakupovat další díly :D Někdy na podzim vychází další...
    Přeji, ať se Ti všechny knihy krásně čtou a budu se těšit na recenze :-)
    P.S. Chtěla jsem si přečíst recenzi na Tichou modlitbu a vyskočil na mě error :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Marcelko, a nedá, to je pravda :) Jsem zvědavá, co na Steva Robinsona řekneš, ale myslím, že se Ti to bude moc líbit :) A Tichá modlitba bude příští týden, mám ji připravenou a dnes jsem si omylem odklikla publikovat :) Měj se moc hezky!

      Vymazat
  2. Já si toho naštěstí za prázdniny moc nepořídila. Ale zítra mám v plánu podívat se do Levných knih. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Parádní hromada! Tak ať se ti knihy líbí. Neznám z nich ani jednu.
    Já se tentokrát během srpna trochu rozjela - několik pápírových knih a několik e-knih! :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Tak toho je. :)) Já se svými čtyřmi se můžu jít zahrabat a jen tiše závidět. :)))

    OdpovědětVymazat
  5. My s kamarádkou zase nakupovaly u knižního klubu. :D Až nastoupím do školy, tak se ještě chystám navštívit Levné knihy. :) Jinak Se záští a Snaž se nedýchat si našli cestu i ke mně a už se na jejich přečtení moc těším. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Knižním klubu teď měli spoustu lákadel, to je pravda. Co jste s kamarádkou pořídily? :)
      A Lk se já sama raději vyhýbám.
      Jsem zvědavá na Tvé dojmy z novinek od Omegy, Se záští byla za mě velká paráda! :)

      Vymazat
  6. Krásné knihy :) Tyhle 2 recenzáčky od Omegy mi taky dorazily, ale kdy je stihnu absolutně netuším, je toho moc! Levné knihy beru o víkend útokem, povinná četba mi nedá spát :) Měj se hezky ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad se Ti budou obě knihy líbit, podle mě bylo Se záští skvělé. Užij si čtení! Měj se moc pěkně a jsem zvědavá, co v LK ulovíš :)

      Vymazat
  7. Super hromada :) Já s těma odeonkama prostě válčím - Oksanen ok, tu bych rozhodně chtěla taky zkusit, ale já si z téhle vždycky něco koupím a nikdy to nepřečtu - děsně mi vadí, jak ty knihy vypadaj (ikdyž většine se z neznámého důvodů líbí) a navíc ten příšernej font - už jen když do těch knih nahlédnu, vždycky mám pocit, že se mi to bude číst děsně blbě. Musím to ale prolomit. Asi nejvíc mě láká Únava materiálu, ke které jsem se ještě stále nedostala...
    Slepou mapu jsem taky nedávno pořizovala, tak moc doufám, že se Haně vyrovná :) Teď někdy musím dát dokupy TBR do Číny, to bude těžký, možná zkusím něco zveřejnit i na blog - za poslední dobu mi toho totiž (samozřejmě) přibylo mega :D
    Měj se krásně, Kristý :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Hani! Ten font je příšernej, to máš pravdu, ale snažím se to překonávat, protože mi přijde, že do těch odeonek dorůstám a že mi ty příběhy teď opravdu mají co dát. Ale je pravda, že kdyby to bylo trochu milejší na oči, byl by to ještě o něco krásnější čtenářský zážitek :)
      Já ze všech stran slýchám, že Hana je prostě nejlepší, ale přesto si od autorky určitě pořídím i zbylý Hotýlek, Mornštajnová mě fakt dostala.
      A už se těším, až se něco na blogu objeví - moc mi Tvoje články chybí :)
      Měj se krásně!

      Vymazat
  8. Ha a kdo je tady větší sběratel? :-D

    OdpovědětVymazat
  9. To je hezká hromádka :) Ať se knihy líbí :)

    OdpovědětVymazat
  10. Krásná hromádka, Kristý :) Výprodeje jsou prostě mor, kvůli nim mám vždy obří počet nových kousků měsíčně :)) A další jsou LK :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, Šári, přesně tak. A i v září mojí peněženku provětraly výprodeje společně s LK :))

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates