KNIŽNÍ TIP | Mizející rok (Kate Moretti)

Jak už jsem někde zmiňovala, nový rok znamená nové rubriky. Ta dnešní sice zcela nová není, knižní tipy jsem Vám přinášela již dříve, rozhodla jsem se ji však zásadním způsobem proměnit. Zatímco v minulém a předminulém roce jsem pro Vás chystala tipy na knihy, které jsem sama měla v knihovně a čekaly na přečtení, od letoška pro Vás budu mít každý týden doporučení na knihu, která bude v dané chvíli vycházet a která by Vás třeba mohla zaujmout stejně jako mě.
Prvním letošním knižním tipem je Mizející rok od Kate Moretti. Přestože jsem v poslední době, jak jsem ostatně zmiňovala v jednom nedávném článku, poměrně hodně "přethrillerovaná", anotace této knihy mě dokázala zaujmout natolik, abych ji nejen zařadila do knižního tipu pro Vás, ale také abych si ji sama skutečně plánovala pořídit. Přijde mi, že by kniha mohla mít kvalitně budovanou a dostatečně děsivou a temnou atmosféru, což je věc, kterou teď při čtení hodně vyhledávám. Zda se má očekávání naplní, nebo bude Mizející rok jen dalším průměrným thrillerem, to samozřejmě nedokážu odhadnout. Snad ale bude tato kniha pro všechny fanoušky žánru příjemným překvapením oplývajícím čerstvými nápady a nápaditým zpracováním. 

Povězte mi, láká Vás Mizející rok? Plánujete si tuto novinku pořídit? Co Vás na ní nejvíce zaujalo? Už teď se moc těším na Vaše komentáře 😊

Oficiální anotace: Zoe měla jako malá štěstí. Její biologická matka ji sice nechala v porodnici, nicméně Evelyn, která ji adoptovala, ji lepší dětství zajistit ani nemohla. Když však Evelyn podlehne rakovině, mladé dívce se sesype svět. A sesype se i ona sama. Zanechá školy, propadne pití a drogám, jejichž prodejem se také živí, dokonce se zaplete do obchodu s bílým masem… Pak ale dostane v životě další šanci. Přestěhuje se na druhý konec Států do New Yorku, najde si práci v aranžérském salónu a snaží se zapomenout na vše, co se stalo v Kalifornii. A co víc – seznámí se se zámožným a vlivným Henrym, který před dvěma lety ovdověl, když jeho ženu srazilo auto. K překvapení všech se do sebe tihle dva zamilují. Jenomže pak se začnou dít podivné věci, které nemohou být jen náhoda – a které jsou čím dál tím děsivější… Dostihla Zoe její minulost? A kolik toho vlastně ví o Henrym?
Zdrojem anotace a obrázku přebalu knihy je web www.knizniklub.cz.

10 komentářů :

  1. Nové rubriky jsou bezva. Nové nápady ve starých rubrikách taky. :) A knižních tipů, těch nemáme nikdy dost. Stejně jako místa v knihovně. :D

    Já momentálně čekám hlavně na čtvrtý díl Cizinky. :D O:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle je podle mého fajn oživení rubriky a já poslední dobou moc nemáč čas novinky sledovat, tak jsem ráda, že o nich budu vědět alespoň tvým prostřednictvím. Kniha vypadá zajímavě, ale aby mě opravdu přesvědčila asi budu muset narazit na nějaké pozitivní recenze. Mám ale pocit, že už jsem o ní zaslechla někde v zahraničí :)
    Budu zvědavá, jestli si nakonec knihu skutečně pořídíš,
    měj se moc krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám to tak nějak podobně, taky budu chvilku čekat, co na ni řeknou lidé, se kterými sdílím podobný vkus. Pevně doufám, že to nebude zase další průměrný thriller v řadě :) Taky se měj moc hezky :)

      Vymazat
  3. Knihu vůbec neznám, ani jsem o ní neslyšela, ale vypadá dobře. Plus má krásnou obálku. :))

    OdpovědětVymazat
  4. Knížku už jsem zaznamenala dříve, ale děkuji za osvěžení a připomenutí. Určitě počkám na tvůj názor, teď už mám vybráno a kupuji si jiné, ale také novinky. Staronová rubrika je fajn, na tvé tipy se budu těšit :-)
    Navíc si mi připomněla, že už jsem taky dlouho nevyrukovala s knižním tipem svým...dnes jsem narazila na novinku od Shari Lapena (Manželé odvedle), která vychází na začátku únoru, teď ale nevím, jak se jmenuje. Asi bude pro mě výzva zrovna od ní něco jiného zkusit. Uvidíme :-)
    Měj se krásně :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já budu také čekat na dojmy "mých" blogerů. Už jsem byla zklamaná až příliš často, takže pokud by to byl další průměr, raději ušetřím.
      Novou Shari mám jako tip přichystanou na příští týden, vypadá to zajímavě, ale z Manželů jsem byla asi zklamaná až příliš... Chystám na ně takovou minirecenzi, kde se trochu rozepíšu.
      Měj se taky krásně :)

      Vymazat
  5. Knížka vypadá zajímavě, ale já úplně nemusím příběhy, kde figurují drogy a toto prostředí. Takže si počkám na názory, až budu moct vysondovat, zda je to tam jen okrajově a nebo úplně zásadně :) Krásný den, Kristý :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, uvidíme, co z toho vyleze. Já se nejvíc bojím toho, že to bude další průměr. Hezký den i Tobě, Šári :)

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates