PŘÍRŮSTKY | Říjen 2017

Další měsíc je pryč, a už asi není přehnané říci, že Vánoce jsou za rohem. Jak se těšíte? A už se chystáte? Já už mám nějaké dárečky a pomalu se připravuji na tu nádhernou předvánoční atmosféru - která je na Vánocích stejně nejkrásnější. Letos to u nás ale asi nebude slavné s výzdobou, Arnold všechny věci buď rozbije nebo sní, takže máme teď víceméně všechno, co je nám drahé, schované po skříních (a někdy bychom si tam nejradši sami zalezli taky).
Tak, dost povídání, pojďme mrknout na říjnové novinky... Nezapomeňte mi dole v komentářích dát vědět, jaké nové knihy se v uplynulém měsíci objevily ve vašich knihovnách, jestli jste nějaké novinky rovnou i přečetli a jak se vám případně knihy líbily. A na co se těšíte v listopadu?
První hromádku tvoří objednávka ještě ze září, která dorazila hned v prvních říjnových dnech. Dokupuji si zlevněné odeonky, které mě teď začaly hodně bavit, a přihodila jsem Na Sibiř, což je titul, po kterém už dlouho pokukuji, tak konečně nastal čas ho pořídit.
Říjen se také nesl ve znamení recenzních výtisků, kterých se sešlo opravdu hodně. Hračkáře, Zimní muže Rychleji mluvit nedokážu už mám i přečtené a zrecenzované. Ženu z kajuty č. 10 čtu právě teď a strašně mě baví, jen toho času bych si přála mít víc. Snad to o víkendu mezi všemi pracovními povinnostmi stihnu dolouskat :)
Další přírůstky jsem ulovila během jednoho takového milého zařizovacího dne s maminkou, a představte si, ani jedna z knížek na fotce nestála více jak stovku. Takže jsem je tam samozřejmě nemohla nechat, to je jasné :)
Knížky Budu vším, čím mě chceš mít a Chlapec v pruhovaném pyžamu jsem dala sama sobě jako dárek za jeden velký úspěch. Na Budu vším, čím mě chceš mít, kterou v září vydalo nakladatelství Domino, mě nalákala Šárka z Knižního ráje, tak se moc těším. Od Boynea jsem pak nedávno četla Chlapce na vrcholu hory, tak jsem se konečně - doslova po letech - rozhoupala k dokoupení jeho starší knížky a jsem zvědavá, jaký dojem ve mně zanechá. 
Celý měsíc pak uzavřel ještě jeden recenzní balíček od nakladatelství Domino, ve kterém jsem našla Dítě od Fiony Barton (z její Vdovy jsem byla loni hrozně nadšená - recenzi najdete tady) a Měla jsi vůbec někdy rodinu? od Billa Clegga. Právě od druhé jmenované čekám hodně silný příběh a strašně se tedy těším.
Říjnový souhrn
Počet nových knih: 19
Počet koupených knih: 13
Počet recenzních výtisků: 6
Počet knih jako dárky: 0
Počet vyhraných knih: 0
1. Jak nechutně zbohatnout v rozvojové Asii (Mohsin Hamid)
2. Krvavý duben (Ismail Kadare)
3. Meursault, přešetření (Kámel Daúd)
4. Na Sibiř (Per Petterson)
5. Roviny života (Julian Barnes)
6. Hračkář (Liam Pieper)
- recenze -
7. Zimní muži (Jesper Bugge Kold)
- recenze -
8. Žena z kajuty č. 10 (Ruth Ware)
9. Nehoda (Chris Pavone)
10. Čerň a stříbro (Paolo Giordano)
11. Chyť mě (Lisa Gardner)
12. Zloděj kufrů (Arnošt Lustig)
13. V plamenech (Rosamund Lupton)
14. Kam se poděla Elizabeth (Emma Healey)
15. Chlapec v pruhovaném pyžamu (John Boyne)
16. Budu vším, čím mě chceš mít (Mindy Mejia)
17. Rychleji mluvit nedokážu - Od Gilmorových děvčat ke Gilmorovým děvčatům (Lauren Graham)
- recenze -
18. Dítě (Fiona Barton)
19. Měla jsi vůbec někdy rodinu? (Bill Clegg)

22 komentářů :

  1. To je zase nadílka. Jak to děláš, že máš pořád tolik nových knih. :)) A kdy je stíháš číst?? :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hodně pracuju a nestíhám, je to dost jednoduché :D Od nového roku to chci změnit, tak uvidíme, jak to vyjde :)

      Vymazat
  2. Taky jsi se rozšoupla, jak tak koukám! A samé nádherné kousky :-) Jsem ráda, že se ti Žena z kajuty č. 10 zatím líbí, budu se těšit na recenzi. A co se týče tvých ostatních kousků - V plamenech mám taky, knížka stále čeká na přečtení, Chyť mě jsem četla před delší dobou a co si tak matně vzpomínám, knížka mě trochu zklamala. Pak jsem ještě četla Kam se poděla Elizabeth a ta se mi až na pár maličkostí líbila, tak doufám, že si knížky užiješ :-)
    A k Vánocům - mám to podobně, dárky jsou vymyšlené, jen nakoupit a s tím vánočním stromkem, ač nemáme kočku, tak nejspíš bude taky rozcupován, protože syn už chodí kolem nábytku a nic mu neunikne :D Tak to bude sranda, ale moc se těším :-)
    Měj se moc hezky Kristýnko a krásný pátek:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za komentář, Marcel, jsem teď na knížky o to zvědavější :) A držím palce, ať Vánoce všichni přežijete ve zdraví :) Ale nejsou tyhle "komplikace" stejně nejkrásnější? :) Měj se moc hezky!

      Vymazat
  3. Také se těším na Vánoční atmosféru, jakmile mizí ten hezký podzim, je hezké se naladit na ty "předvánoce"

    Co se týče knih, mám již 7 koupených jako dárky pod stromeček! Je tedy pravda, že jsou pro mamku - ale zároveň i pro mě :D A mám v nich i slušenou sbírku Odeonek, které byly neskutečně levné! Jedna z nich je i Jak zbohatnout v rozvojové Asii...jen tedy si na ty knížky musím počkat a vydržet :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprostý souhlas se vším! Knižních dárků mám pro celou rodinu už spoustu a ještě budu něco dokupovat a jsem moc zvědavá, jak se jim to bude líbit :)

      Vymazat
  4. S Arnoldom si ma pobavila, to je nezbedník :D A to máš pravdu, nepredbiehaš, keď tvrdíš, že Vianoce sú za dverami - aj ma to desí, lebo ešte nemám nič vymyslené, vyrobené a podobne O.o Už aby som sa do toho pustila...
    Pribudlo ti opäť mnoho krásnych prírastkov, a tak veľa! Ale tento mesiac som si aj ja dopriala, síce len tri knihy, no aj to je oproti minulým mesiacom veľký rozdiel, keďže šetrím a nič nekupujem :D Najviac ma teší, a aj sa na tento titul teším, Návrat domů od Yaa Gyasi. Čítala som na to úchvatnú recenziu, tak som naozaj zvedavá (mamina už číta, takže ma čaká aj jej názor :D )
    Tak teda, prajem príjemné chvíle strávené s knihou/knihami :D Maj sa krásne...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, Arnold je dáreček, jen co je pravda :D A věřím, že teď už jsi s Vánocemi pořádně pokročila :) Takovou drobnou stopku si od nového roku plánuji také, tak snad to KONEČNĚ vyjde :) O Návratu domů od Tebe slyším poprvé, ale vypadá to působivě :) Díky!
      Měj se taky pěkně!

      Vymazat
  5. Tak to je silný kafe - tolik! Já se se svými čtyřmi kousky překonala a teď vidím tohle :D
    Nic z toho jsem asi nečetla, ale lákají mě Zimní muži :)

    OdpovědětVymazat
  6. Jee, to je knih! Pekne prirastky, hlavne tie Odeonky :)

    OdpovědětVymazat
  7. Páni, to je zase pořádná hromada. :D Přeji pěkné čtení. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Recenzní výtisky jsou prima. Mně se to bohužel prodraží, protože žádnou spolupráci navázanou nemám. Mně přibylo celkem 13 knih, a už se musím začít krotit :D

    OdpovědětVymazat
  9. Ty jo, dej pokoj s předvánoční náladou. Ještě jsem to nějak vůbec nezačala vnímat. :D Ale už mám vymyšleno, co dám Modrému, to zas jo. :D

    Jinak já si za říjen pořídila akorát Petra a Lucii na listopadové čtení. A už mám přečteno. A pak mi přišlo k něco k recenzi. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já na vánoční vlně jedu pěkně dlouho :) A jak to člověk vymyslí, už je to dobré, já už mám zařízeno a nakoupeno, takže jsem taky spokojená. Ale s mým manželem je to těžké, protože on "vše má, nic nepotřebuje, je spokojenej". Asi můžu být ráda, ale vymýšlet originální a nápadité dárky, které užije, pak není zcela jednoduché :)

      Vymazat
  10. opet krasna hromadka, co by me zaujalo, tak asi Chyt me a Zena z kajuty... :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Tak nejprve - máš to krásně nafocené :) Spoustu knížek máme díky spolupracím podobné a mě těší, že budeme moci porovnat názory. Jsem zvědavá, co řekneš na Dítě, já už mám recenzi připravenou a nechci tě nějak ovlivňovat, tak počkáme na tvůj názor :)
    Z Ženy se pro mě nakonec vyklubal takový průměr, ale jo, hezky jsem si u toho odpočinula, takže to asi svůj účel splnilo :) A jinak bych si ráda přečetla Kam se poděla Elizabeth, tak se budu těšit na názor, jestli se k ní v dohledné době dostaneš :)
    Já se teď s nákupy snažím opravdu držet, takže mi kromě recenzáků přibylo jen několik málo audioknih a Jestli chceš od Helle Helle, kterou už mám za sebou a doporučuji se jí mrknout na zoubek. Ten úsporný styl asi nebude pro každého, ale je to zajímavé osvěžení na literární scéně :)
    Měj se moc hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já slavnostně přísahám, že se budu držet od ledna :D Schválně, kolikrát jsme tohle slyšeli? :D
      Na Tvoji recenzi na Dítě mrknu dnes nebo zítra, jsem zvědavá!

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates