MĚSÍČNÍ VÝZVA | Březen 2016

Krásný den, moji milí! :)
Březen, za kamna vlezem. Kéž by to bylo tak jednoduché. Pořád čekám, kdy přijde nějaký odpočinkový čas, ale povinností je stále milión a byť se snažím, co mi síly stačí, pořád mám před sebou nějaký neodkladný úkol nebo projekt. Přesto však doufám, že bych mohla v březnu zalézat alespoň ke knihám. Chtěla bych se trochu hecnout a udělat si nějaký rekord v počtu přečtených knih, abych samu sebe přesvědčila, že jde číst ještě o trochu víc (protože vím, že mezery mám).
Březnová výzva je proto brutální a myslím si, že docela nesplnitelná. Ale počet knih má tentokrát sloužit hlavně jako motivace, ne jako cíl.
A do čeho že se to tedy chystám pustit?
V první řadě musím dočíst pokračování Bridget Jonesové. To je taková oddychovka, že doufám, že to zvládnu opravdu rychle. V rámci podfuku jsem také přidala nějaké tenčí knihy - Slepé mapy od Terezy Brdečkové, Stepfordské paničky od Iry Levin a Zlou hodinu od Márqueze. Protože nemohu existovat bez pořádné detektivky, zařadila jsem do březnové výzvy taky Skrýš od Johana Theorina, která je ale pořádně tlustá, Co bude dál od Johna Katzenbacha a šestý díl série s Willem Trentem od Karin Slaughter - Kriminálník. V této sérii se blížím k jejímu konci, ale už jsem si stihla pořídit úvodní díl další série od této autorky, takže mohu vesele dočítat. A abych plnila svůj slib sama sobě, že se tento rok pokusím podlehnout Jane Austen, přidala jsem do výzvy její Opatství Northanger. Budu vážně pyšná, když se do něj začtu a přelouskám ho, párkrát jsem tuto knihu už totiž zkoušela. Výběr pak uzavírá Jako zabít ptáčka, fenomenální příběh od Harper Lee a Erbenova Kytice, kterou chci poctivě a celou přečíst už roky.
Uff, to bude čtenářská smršť - alespoň doufám :)
Celý výběr trochu reflektuje moje předsevzetí pro rok 2016 - dohnat resty v klasické literatuře a zajímat se o české autory. Snad se dokážu v průběhu měsíce pořádně motivovat a číst, jak jen to bude možné. Když zvládnu polovinu výzvy, bude to takový můj průměr, takže bych se opravdu ráda překonala.

Co plánujete na březen Vy? Máte v zásobě nějaké knihy, které budete v nejbližších dnech číst? A máte nějaké měsíční čtenářské mety? Podělte se o svoje zkušenosti v komentářích ;)

Mějte se báječně,
K

4 komentáře :

  1. :) Knihy určitě přečteš levou zadní:) Doufám, že pak budou i recenze :) Od Jane Austenové jsem četla Pýchu a předsudek a rozhlížím se po dalších knihách :) Jako zabít ptáčka mám dlouho rozečteného. A Bridget Jonesová je báječná :)
    http://my-ideallife.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, a děkuji za komentář i podporu ve výzvě :) Recenze určitě budou! A ano, Bridget je skvělá, včera jsem se s ní opravdu královsky pobavila :)
      Měj se krásně,
      K

      Vymazat
  2. Páni - gigantická, ale rozhodně ne nesplnitelná výzva, která mě dost inspirovala :)
    Z uvedených děl mám za sebou Levina a jeho Stepfordské paničky, které řadím k lepšímu průměru a dále klasiku - Kytici, kterou dodnes zbožňuju a často jí z knihovničky vytahuji, abych si přečetla byť jen pár řádek :)
    Rozhodně si mě nalákala na klasiky - chci se v nejbližší době pustit do Austenové, od které jsem ještě nic nečetla a taky mě dost láká Jako zabít ptáčka, což je další veledílo, o němž vlastně nic nevím - nicméně tuto knihu (zatím) nevlastním :), takže na tu přijde řada až později.
    Držím Ti v plnění výzvy palce a budu rozhodně sledovat, jak se Ti bude dařit :)
    Hezký den Kristý

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, moc děkuji za komentář a jsem moc ráda, že jsem Tě inspirovala. Snad tu Austenovou tedy brzy obě napravíme, doufám, že nás chytne :)
      Měj se krásně,
      K

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates