NÁKUPY | Jako po másle s Martinus.cz

Krásný den, mí milí čtenáři! :)
To je počasí, viďte? Jedna radost. Bohužel jsem dnes na nohou od (až příliš) časného rána, a tak nemám tolik sluneční energie jako jiné dny. Snad se počasí zítra hned nezkazí a ještě si těch slunečních paprsků trošičku užijeme.

Tentokrát se setkáváme nad dalším příspěvkem do rubriky Nákupy… V průběhu března jsem neodolala a pořídila jsem si některé ze svých vysněných kousků. Co Vám budu nalhávat, vidina zdvojení výhry (ohohó, moje naivita!) v Knižní šifře 2 v tom taky měla prsty… Po klasickém procesu „naházím tam vše, co se mi líbí > zamyslím se a proškrtám to“ jsem skončila na krásných čtyřech knížkách + jednom dárku (dobře já).
Objednala jsem a v sekci objednávky se mi ihned krásně přehledně objevilo, co jsem si objednala a v jakém stavu se to nachází. Já objednávku udělala večer, takže až druhý den došlo ke změnám. Odhadovaný termín doručení byl za týden, protože jak jsem už při objednávání věděla, některé knihy nebyly skladem. Já to vždy jednou za čas zkontrolovala a s potěšením jsem sledovala, jak postupně docházejí… Vše přehledné, krása.

Jedinou mouchou (nebo spíš muškou) na celém procesu bylo zaevidování objednávky do systému České pošty – ale myslím, že to jde spíše na vroubek České poště. V pátek mi od Martinusu přišla smska s oznámením, že balík odeslali, a s podacím číslem. Že se balík v evidenci během pátku neobjevil, to mě vůbec nepřekvapilo. Ale že se tam neobjevil ani celé pondělí, ale až v úterý strašně brzy ráno (a rovnou v úterý ráno byl i doručovaný) – to mě trochu zarazilo a hlavně to mělo za následek to, že jste si pro něj musela samozřejmě ve středu na poštu :) Ale co, alespoň to bylo větší těšení a ještě jsem si udělala moc pěknou procházku. Navíc, předpokládaný termín doručení Martinusáci ještě o jeden den předběhli, takže příjemné překvapení. Každopádně zádrhel s evidenčním číslem jsem u České pošty zaznamenala už po několikáté a začíná mě to docela štvát.
Knížky dorazily poctivě a láskyplně zabalené, všechny byly v naprostém pořádku a ani na jedné nebyl sebemenší škrábaneček. Opravdu radost pohledět. Součástí balíčku byly taky omalovánky Knižní šifry a záložka. Řekne se – papírová záložka, taková blbost – ale mně se strašně líbila a hrozně jsem doufala, že v balíčku bude. Taky že byla, a moje nadšení bylo dokonalý.
Celkově mě koncept Martinusu prostě nesmírně baví. Když vidím recenzní balíčky, je jasné, že je jim věnována veliká péče a přijde mi, že dost podobně je vypravována každá objednávka. Toto knihkupectví na mě zkrátka udělalo naprosto bezvadný dojem a můj první nákup zcela jednoznačně nebyl poslední :) Už mám totiž připravenou další objednávku, čekám pouze, až přečtu Polámané panenky a rozhodnu se, zda si koupím i další díl série.

S jakou objednávkou jste si naposledy udělali radost Vy? A jaké máte zkušenosti s balíčky od Martinusu? Podělte se v komentářích ;)


Mějte se krásně,
K


PS A jestli by Vás bavily nějaké zákulisní fotky a bonusy, sledujte Book Talk na Facebooku :)
Bude to tam žít!
The Book Talk Blog on Facebook

18 komentářů :

  1. Veľmi pekné úlovky. :) S tým martinusom máš naprostú pravdu. :) U mňa tiež veľmi zabodoval aj napriek tomu, že knihy má trošku drahšie. :) Záložky mi tiež vždy spravia radosť! :D Je to divné, ale tiež ich veľmi rada zbieram. :D Maj sa pekne. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj zlato a moc díky za komentář! :) Je to asi v trošinku vyšší cenové relaci, ale když jsem viděla, jak neposkvrněné ty knihy jsou... Ráda si připlatím. Včera jsem si chtěla koupit něco v Luxoru a každé ze tří vydání, které tam měli, bylo nějak poničené... To si raději připlatím u Martinusu s jistotou, že kniha přijde v pořádku. A záložky - taková blbost a kolik radosti to nadělá, viď? :)
      Měj se krásně :)

      Vymazat
  2. Citlivo, detailne, s láskou a zaujímavo dokáže opísať priebeh objednávky, tešenie sa na knižný balíček a aj radosť samotnú z kníh, dokáže opísať len človek milujúci knihy a rovnako len taký človek dokáže články takéhoto typu čítať stále dookola a tešiť sa nad radosťou druhého knihomoľa. Úžasné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuji za tak krásný komentář :) Jsem ráda, že se článek líbil.
      Já u tebe včera četla recenzi na Lolitu a musela jsem s komentářem počkat až na dnešek, jak jsem si potřebovala rozmyslet, co o této knize napsat. Za to Ti moc děkuji - za tuhle oduševnělost a opravdu přínosné články. Není mnoho blogů, které by do mého knihomolského života přinášely tolik zajímavých zamyšlení, jako to Ty činíš na tom svém. Moc si toho vážím <3

      Vymazat
  3. Já ti to nechci kazit, ale to sluníčko se má zítra zakabonit a má to být horší, než to bylo dneska (a že to dneska bylo!).

    Co se týče pošty, tak máš poměrně kliku, že ti knihy přišly. Já jsem takhle jednou čekala den, dva, pět, volala jsem jako blázen na poštu (pro jistotu jsem ani neobdržela lísteček, že si mám knihy vyzvednout) a nakonec jsem to po dvou týdnech vzdala (a den poté jsem zjistila, že balíček se, samozřejmě, vrátil zpátky odesílateli). Hrozně mě to namíchlo, tak se modlím, aby se mi to teď nestalo znovu, jelikož jsem si objednala svou srdcovou záležitost, druhý díl Outlandera.

    Já osobně jsem si z Martinusu objednávala knihy jednou (pak jsem nějak přesedlala na Nejlevnější knihy, ani vlastně už nevím, jak). Jak tak na to ale koukám, možná bych jim měla dát druhou šanci a taky to prubnout (jo, omalovánky a záložka mě prostě dostaly).

    Moc se mi tvůj článek líbí a jsem natěšená, až si přečtu o tvých dalších nákupech. :) Přeju krásný zbytek dne!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj kočko a díky za komentář! Docela to počasí dnes překvapilo, že? Nebylo vůbec špatné :)
      Moc mě mrzí ta nepříjemná zkušenost s balíčkem - já musím zaťukat, že do takového extrému se to v mém případě nikdy nedostalo a pevně doufám, že ani nedostane. Mě takové zážitky vždycky strašně vystresují, jsem nervák :D Moc držím palce, ať Outlander dorazí v pořádku :)
      Jinak ty omalovánky dávali k objednávkám v březnu v rámci Knižní šifry, ale netuším, jestli v tom budou pokračovat i po jejím skončení... Abys nebyla případně zklamaná.
      Přeji Ti krásné středeční odpoledne, měj se krásně! :)

      Vymazat
    2. Docela jsem čuměla, jak se to vyvedlo (a i dneska, i přesto, jak nás strašili, se udělalo nááádherně!).

      Já jsem z toho taky vždycky vystresovaná - jako by nestačil ten stres, který mi způsobuje už samotné čekání na objednaný poklad!

      Ach tak, ach tak! No nevadí, stejně to můžu omrknout. :)

      Krásný den přeju.

      Vymazat
  4. Tyhle články mě děsně baví (no, ale které také ne - od Tebe) :) musím s tím souhlasit. Přijde mi, že tedy mají knihy o trošku dražší než ostatní, ale je vidět, že to dělají lidi, co knihy zkrátka milují a není to pro ně jen "práce". S potěšením taky sleduju jejich videa na YouTube :)
    Měj se krásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani a moc děkuji za milý komentář :) Láska ke knihám na objednávkách vidět rozhodně je, navíc jak zmiňuji výše v komentářích - knihy byly v naprosto perfektním stavu, takže si ráda připlatím. A na YouTube mrknu, moc času tam sice nestrávím, ale ráda Martinus okouknu :)
      Krásné středeční odpoledne přeji :)

      Vymazat
  5. Druhý díl Polámaných panenek mám také v plánu, protože Panenky byly skvělé! :)
    Moc pěkný článek! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem úplně nakažená tím Tvým nadšením a jakmile dočtu Pod kůží (snad dnes/zítra), vrhám se na Panenky! :) Má očekávání jsou přímo obrovská, tak jsem zvědavá :) Děkuji za komentář a přeji krásný večer :)

      Vymazat
  6. Parádní kousky. Aristokratku bych si chtěla také přečíst, už dlouho mě lákají Polámané panenky, ale poslední dobou jsem, co se týče thrillerů nějak vyměkla, tak nevím, jestli do nich jít. Ten samý problém mám s Bílými kostmi. Ale kamarádka mě už ukecala i na Cartera, tak se snad zas dostanu do formy :) Měj se krásně a těším se na recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za komentář. Už mám přelouskanou skoro celou objednávku, zbývají Panenky... Bilé kost mohu vřele doporučit, ale je to brutál, to jo. Vím, žes mi psala, že teď ty úplně drastické knihy nevyhledáváš. Ale kdybys zase začala, Bílé kosti opravdu srdečně doporučuji.
      A Aristokratku také, ta se mi líbila moc a všem ji teď nutím :)
      měj se krásně :)

      Vymazat
  7. A kočičí omalovánky vypadají také úžasně, já mám zálusk na soví :) Ale poslední dobou nějak nestíhám malovat, tak zatím neobjednávám a vyčkávám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou docela vydařené, byť jsem čekala stoprocentně kočičí a ony jsou bohužel místy proložené mandalami a různými ornamenty. Možná na ně zkusím sepsat recenzi :) Jinak na ty soví jsem taky koukala, ale pak jsem se praštila přes prsty, malování vůbec nestíhám :)

      Vymazat
    2. Jojo, s tím časem je to bída :D Tak to jsem si taky myslela, že budou čistě jen o kočkách. Musím ještě pokoumat ty soví u kamarádky, jestli jsou také něčím proložené. Ale te´d opravdu kupovat nemůžu, až vymaluji něco z toho, co mám doma a že je toho dost :D Krásný víkend, Kristy :)

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates