NETRADIČNÍ VÝZVA | #vícečasunačtení

Přeji Vám krásné dopoledne!
Dnes to vypadá, že se počasí nevzpamatuje - ideální čas na čaj, deku a knížku. Jo, kéž by. U mě je pátek těžce pracovní. A jak poslední pracovní den týdne trávíte Vy?
Na dnešek mám klasicky připravenou měsíční výzvu, která bude za chvíli online, ale včera mě při usínání napadla jedna otázka. Kolik času reálně strávím čtením, že mi tak trvá přelouskat některé knihy? 
Proto jsem si na tento měsíc předsevzala, že budu čas věnovaný čtení sledovat a budu se snažit svůj volný čas využívat trošku efektivněji. Konstruktivně omezím ty tumblry a instagramy, u kterých nakonec nikdy nestrávím pět minut, ale rovnou solidní půl hodinku. Přestanu večer bloumat po bytě sem tam bez konkrétního cíle. A přestanu si bezcílně prohlížet svoji krásnou a milovanou knihovnu (na tom můžu ušetřit hodiny :D).
Takže tohle je taková moje soukromá výzva, jejíž výsledek / shrnutí Vám přinesu na konci měsíce a sama jsem zvědavá, jak to dopadne :) Snad si neutrhnu ostudu :) 
Vám si něco podobného nedovoluji navrhovat, protože věřím, že Vy si svůj čas na čtení dokážete organizovat báječně! :) Nebo ne? Co u Vás zaslouží zlepšování?

Krásný den!
K

10 komentářů :

  1. Kristý, já z Tebe nemůžu..Ty máš takový cit pro detail. Ty sis vytvořila ten horní panel (nebo jak to nazvat) podle povlečení, které Ti teď s tím designem nádherně ladí? A ten budík? Nádherná fotka, vážně! Máš opravdu asi nejkrásnější blog, jaký jsem kdy viděla (celkovým designem) :)
    Co se týče času na čtení. No, řeknu to asi takhle - kdybych využila veškerý svůj čas k efektivním věcem, tak už mám napsanou bakalářku a měsíčně přečtu třeba 12 knih (jako fakt). Takže asi toliko k využití času...
    Věřím, že se Ti výzva podaří podle plánu a už se moc těším i na tu "regulérní", jsem zvědavá, co sis pro nás (a pro sebe) tento měsíc nachystala!
    Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježiš, Hani, já mám vždycky takovou radost, když mi to tu někdo takhle krásně pochválí. Design samozřejmě vychází z šablony, já jsem pak provedla nějaké úpravy, aby to lépe sedělo potřebám knižního blogu a aby to nějakým způsobem odráželo i mě (což teda nevím, proč je to tolik růžový :D).
      Každopádně opravdu moc díky, strašně mě to těší a taky motivuje! :) A jsem ráda, že s tím časem nejsem sama... Třeba se to časem zlepší :)
      Měj se nádherně :)

      Vymazat
  2. Předně - ty budíkové, květinové hodiny jsou báječné! Překrásné!

    A využití času?? Hahahaha. Ha. Ha. Já kdybych trávila všechen čas, který promrhám zbytečnostmi, čtením, tak bych mohla zvládnout dvakrát tolik knížek. Já si totiž čas organizovat neumím a mojí čtecí rutinu mi zachraňují ranní cesty do školy a odpolední cesty domů, což dohromady dá tak hodinku (pak následuje mrhání časem a občas nějaká ta hodinka čtení). Já ti budu držet palce, aby se ti to plánování podařilo mnohem lépe, než se daří mně. :)

    A těším se, až omrknu tu tvou výzvu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páni, to mám radost, že má můj budík takový úspěch :D On je strašně ťuťu do chvíle, než začne budit, to je fakt masakr, je z nějakého zvučného kovu :D
      Jinak já po cestách čtení nedávám, nevyhovuje mi to, musím mít klid. Chystám se alespoň inspirovat Hankou a začít při cestách poslouchat audioknihy.
      O víkendu jsem si čtení začala trošku sepisovat a pozorovala jsem, co dělám a jak dlouho mi to trvá a kolik času promarním, a ždímla jsem z toho skoro 200 přečtených stran. Snad to udržím po celý duben a ještě déle :)
      Děkuji za komentář a měj se krásně!!

      Vymazat
  3. Do školy aj zo školy cestujem takmer hodinu, takže to mi niektoré dni dáva aj takmer 2 hodiny čítania. Ale počas dní keď som doma toho až tak veľa nenačítam. Vždy to odkladám kvôli iným veciam (ktoré si ani tak veľmi neužívam) a potom už je zrazu neskoro a ja som už buď príliš unavená aby som čítala alebo musím ísť spať. Fakt sa chcem v tomto polepšiť, ale zatiaľ sa mi nedarí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si začala čas věnovaný čtení sepisovat a vyplácí se mi to. Plánuji ten systém ukázat na konci dubna ve výsledcích téhle výzvy. A upřímně, možná něco podobného zavedu i na další aktivity, protože to ukazuje, jak strašně moc času promarním takovými "planými" aktivitami, byť mám pocit, že jsem stále v zápřahu :) Držím Ti palce v práci na lepším využívání času, určitě se zadaří :) Přeji krásný večer!

      Vymazat
    2. Zapisovanie si času znie ako dobrý spôsob ako zistiť, koľko času márniš na rôznych aktivitách. Ja som si viac než istá, že premárnim hroznú kopu času. Ale nemyslím si, že by som bola schopná to nejak zrátať, keďže ja tie aktivity často striedam, poprípade sa snažím (aj keď často neúspešne) robiť viac vecí naraz. :D

      Vymazat
    3. Ano, někdy je to dost na hlavu si vše sepisovat. Já to pojala jako takový jarní detox mých aktivit, ale na dlouhodobé žití to fakt není :)

      Vymazat
  4. Absolutně si neumím čas zorganizovat a hlavně by mi někdo měl sebrat noťas a nebo alespoň odpojit internet a hned bych měla o tři knihy měsíčně víc :) Měj se hezky a přeji spoustu přečtených knih :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klasika, jsem ráda, že v tom nejsem sama. Já se teď snažím od notebooku odstřihávat co nejvíc, ale přeci jen práce a škola... No a už jsem na zprávách, nějaké ty blogy, tumblr. Ale bojuju! :) Také přeji spoustu příjemného čtení, měj se moc pěkně :)

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates