PRÁVĚ ČTU | The Grownup (Gillian Flynn)

Ahoj všem!
Vítám Vás u pondělního Právě čtu :) Dnes se podíváme na jednu hodně tenkou knížku, ideální na výlet / k rybníku / ... zkrátka někam, kde se dá ukrást pár chvil a přelouskat pár stránek.
Než se do toho ale pustíme, musím se Vám svěřit s tím, jak příšernou knižní kocovinu mám. Včera jsem dočetla Volbu od Nicholase Sparkse a ta kniha mi naprosto učarovala. Čekala jsem všechno možné, jen ne takovou pecku. Nechám si to do recenze, ale pokud na ni narazíte a budete váhat, berte ji. Věřte mi, stojí to za přečtení.
A teď k tomu, co čtu teď. Dnes dopoledne jsem se prohrabávala knihami, byť už mám něco rozečteno, ale nic mě prostě... nerozparádilo. Nakonec jsem sáhla po tomto počinu Gillian Flynn, který by díky své délce mohl dobře sloužit jako můstek mezi šokem z Volby a rozečítáním dalšího příběhu.

Krátká povídka The Grownup začíná pěkně ostře a nezdá se, že by mělo dojít k jakémukoliv zmírnění tempa. Cítím v tom rukopis autorky a zatím mě to vysloveně baví. Zadní strana navíc slibuje pořádnou dávku napětí, takže jsem zvědavá, jak moc se budu bát. Myslím, že příběh ještě dnes dočtu, a určitě na něj připravím nějaký report - nevím, zda to bude na plnohodnotnou recenzi.
Zajímá mě, zda tuto povídku od Gillian znáte a zda jste ji četli? Líbila se Vám? Nebo se na ni třeba teprve chystáte? A moje klasická pondělní otázka - co teď čtete Vy a jak se Vám to líbí? Čtete knihu, kterou byste ostatním doporučili? Dejte mi / nám vědět v komentářích :) 
Mějte se báječně,
K
 
Každé pondělí: Právě čtu
Každou středu: Knižní tip
Každý pátek: Recenze
Speciální nedělní články: Měsíční shrnutíVýzva a Chvíle s knihou
Google+

12 komentářů :

  1. Tak tuhle vůbec neznám, ale přeji pěkné čtení :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doporučuji, taková povedená flynnovská jednohubka :)) Krásný večer :)

      Vymazat
  2. Já mám Flynnovou "zmáknutou". Myslím jako v tom ohledu, že vím, co všechno napsala. Bohužel jsem prostě trochu pozadu a četla jsem zatím jenom Zmizelou, což je fakt dokonalá záležitost. Takže přeju s touhle povídkou hodně zdaru. :D Krásně si ji užij! A ráda si počtu, jak se ti líbila, i kdyby jenom v nějaké vyloženě minirecenzi.

    Já trávím pondělí s prvním dílem Harryho. Včera večer jsem ho začala a nějak jsem na něj neměla čas (možná i proto, že mi dneska chyběla ta hodinka, co běžně trávím v autobuse, jelikož jsem si vezla kejtičky v autě), takže jsem teprve někde na straně 150, ale už teď můžu říct, že tu knihu miluju a že jsem ráda, že jsem si sérii přivezla. :)

    Krásně si užij zbytek dne!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Káťo, díky za komentář, něco určitě sepíšu. Ale i tak už nyní doporučuju :) A jsem teda nadšená, nadšená, že ses pustila do Harryho a jsem strašně ráda, že se Ti líbí a že Tě baví... Máš před sebou tolik krásných dobrodružství! :) Přeji krásné čtení a pěkný večer :)

      Vymazat
  3. Jé, tak na názor na tuhle jednohubku se moc těším, Kristý. Určitě ji mám taky v merku, můžu se zeptat, kdes ji pořizovala? Na netu nebo se dá sehnat i v knihkupectví? A co angličtina? :) Dá se?
    Přeji pěkný den a měj se krásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, hned včera dočteno a je to pecka. Někdo kritizuje otevřený konec, ale mně se naopak líbil. Doporučuju! Uprostřed jsem se málem počurala strachy :D
      A kupovala jsem ji teď na buxu, společně s těmi dalšími 17 kousky. Stála něco kolem stovky. V knihkupectví jsem ji myslím neviděla, ale pravda je, že jsem po ní nikdy vysloveně nepátrala. A angličtina naprosto v klidu, příjemné čtení bez zádrhelů :)
      Krásný den i Tobě! :)

      Vymazat
  4. Tenhle kousek od autorky vůbec neznám, ale zbytek mám přečtený. :D Dneska jsem začala číst Univerzitu Výjimečných a zatím jsem s dějem spokojená. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně ještě chybí Ostré předměty, aby to bylo kompletní, ale nevím, jestli se k nim dostanu. Z recenzí to vypadá, ze se autorka vypracovává s každou další knihou a mně se nechce vracet k časům, kdy to až tak dobré nebylo. Každopádně tuhle povídku moc doporučuju, místy jsem se fakticky bála, a závěr je super :)
      Přeji, ať se Univerzita líbí a budu se moc těšit na recenzi :) Měj se krásně :)

      Vymazat
  5. O této knížce jsem vůbec neslyšela. Bohužel má angličtina není na takové úrovni, abych mohla číst :)) Spíš je na velmi minimální úrovni, bohužel. Těším se na recenzi Volby, od Sparkse jsem zatím nic nečetla a jedinou knihu od něj mám a sice Talisman :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukala jsem, že na Slovensku mají překlad, tak třeba se dočkáme i my :) Talisman zatím nemám, ani jsem ho nečetla, ale určitě se k němu časem propracuji. Volbu moc doporučuji zkusit :) Měj se krásně, Šári :)

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates