PRÁVĚ ČTU | Dítě číslo 44 (Tom Rob Smith)

Ahoj všem!
Zdravím Vás u klasické pondělní rubriky, ve které si povídáme o tom, co právě čteme :)
Mně od včerejšího večera dělá společnost kniha Dítě číslo 44 od Toma Roba Smithe. Konečně! Jsem teprve na samém začátku, ale už teď mohu říct, že autor píše velice čtivě a poutavě, takže věřím, že mi čtení půjde od ruky rychle.

 
Tuším, že tuto knihu už jste mnozí četli a že se Vám líbila, četla jsem spoustu pochvalných recenzí. Máte za sebou už i Farmu? A pokud jste četli obě knihy, která se Vám líbila více?
A samozřejmě, co teď čtete Vy? Máte v rukávu něco, co byste doporučili i nám?
Budu ráda, když se ozvete v komentářích :)
Přeji Vám úspěšný týden plný krásných zážitků,
mějte se báječně,
K
 
Každé pondělí: Právě čtu
Každou středu: Knižní tip
Každý pátek: Recenze
Speciální nedělní články: Měsíční shrnutíVýzva a Chvíle s knihou
Google+

30 komentářů :

  1. Tak tuhle knížku si chci taky určitě přečíst :) Moc se těším na recenzi. Já čtu Dvojitý kříž od Cartera, zatím jsem teda na začátku, ale vypadá to dobře. Zkouším překonat vyměknutí a sáhla jsem po delší době po něčem brutálnějším, tak uvidím :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já jsem zase zvědavá na Tvoji recenzi na Cartera! :) Také bych ho ráda zkusila, a víš, že na Tebe dám, takže se těším :) Přeji, ať jde čtenářská transformace z vyměknutí k brutálnějšímu žánru hladce, a ať se Ti kniha líbí, Šári :)

      Vymazat
  2. Já už jsem o tomhle tvém čtení věděla z goodreads, protože jsem malý stalker. Jsem ráda, že tuhle knížku začínáš, protože já jsem na ni slyšela hodně recenzí a taky jí mám v plánu (stejně jako právě už zmiňovanou Farmu).

    Krásně si čtení užívej - já se budu těšit na recenzi a trávit čas s Harrym. (Teď momentálně s Vězněm z Azkabanu, což je můj oblíbený díl, protože Sirius je moje životní láska.)

    Měj se nádherně, Týnko. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takový milý malý stalking musí být! :) Strašně mě baví, jak jedeš celou HP sérii, musí to být paráda a nevím, jestli to taky nepotřebuju udělat :) Sirius je zlatíčko, tak si ho pěkně užívej :) Měj se krásně :)

      Vymazat
  3. Hrozně moc se těším na recenzi, chci si tuhle knížku určitě přečíst, ale nemám ji doma a nechci (po těch dvou finančně náročných měsících) moc utrácet, navíc, když mám doma prostě tolik nepřečtených knih...určitě na ni ale jednou dojde řada, protože mě autorův styl zaujal právě už ve Farmě, na kterou brzy chystám recenzi.
    Měj se krásně, Kristý a užij si čtení. Já čtu momentálně další díl Zeměplochy a moc si to užívám

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Hani :) Rozumím tomu neutrácení, já si teď sepsala pár věcí, které chci dokoupit, ale pak si přes prázdniny dost možná dám stopku... Že bych neměla co číst, toho se bát fakt nemusím :D Užívej si Zeměplochu a měj se krásně! :)

      Vymazat
  4. Knihu jsem četla, ale bohužel mi absolutně nesedl styl autora. Docela mě to štve, protože na tuto knihu jsem se opravdu těšila. Z filmu jsem nakonec nebyla také nějak extra nadšená, což mě štve úplně stejně :(
    Já teď čtu Plamen, což je třetí a závěrečný díl Vesmírné poutě a maximálně si to užívám :)
    Přeji pěkné čtení! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě mrzí, ale třeba se k příběhu někdy vrátíš a už Ti sedne lépe :) Přeji příjemné čtení, jsem ráda, že jsi z Plamene tak nadšená :) Měj se krásně, Luci :)

      Vymazat
  5. Na knihu jsem se tak nějak nenaladila, tak jsem zkusila alespoň film. No, ten mě nevzal vůbec. Tak si nejsem jistá, zda by mě čtení tohohle tématu bavilo...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se kniha zatím docelalíbí, ale teda neustále u toho usínám... Tak nevím, zda to něco náhodou neznačí :D Je pravda, že mi čtení jde z nějakého důvodu pomalu. Není to úplně to pravé ořechové. Ale ráda bych knihu dočetla, děj mě zajímá.

      Vymazat
  6. Dítě číslo 44 mám ve svém seznamu knih, které se chystám číst, ale pořád se k ní nemůžu dostat... Třeba mě navnadí Tvá recenze :) Tento týden mi dělá společnost kniha Babička pozdravuje a omlouvá se a zamilovala jsem se ji tak, že mě bude mrzet až ji dočtu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to se budu těšit na recenzi taky, protože Backman mě na první dobrou nepřesvědčil, ale ráda bych mu dala ještě jednu šanci :) A když píšeš že Tě bude mrzet, až knížku dočteš - na světě snad není lepší doporučení knížky, viď? :)
      S Dítětem to u mě vypadá všelijak - styl autora mě baví, děj mě zajímá, ale z nějakého důvodu mi jde čtení pomalu a jak píšu výše, pořád u toho usínám. Tak nevím, jak to s recenzi dopadne, asi to nebude úplně stoprocentní nadšení.

      Vymazat
  7. Knihu jsem ještě nečetla, ale určitě si počkám na tvou recenzi :-)
    Já momentálně čtu knihu Když padne noc, tak uvidím jaký budu mít celkový dojem :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Marcelko, recenze bude co nejdříve, ale mohu knihu doporučit. Moc pěkný počin! :) Měj se krásně :)

      Vymazat
  8. Tahle knizka se mi hodne libila. Ono kdyz to do sebe pak zapadne uvidis uplne novej pohled :) A videla jsem i film a ten byl desne, uplne zmenili pointu. Jinak si nemuzu vzpomenout co ctu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už mám dočteno a souhlasím, že to bylo super. Na film se teprve chystám, ale díky za upozornění, nebudu mít přehnaná očekávání... A ať čteš cokoliv, doufám, že se Ti to líbí :)) Měj se hezky :)

      Vymazat
  9. Tenhle titul už se dlouho jen tak válí na mém seznamu knih, které si chci přečíst, a pořád jsem si ho ani nekoupila, ani nepůjčila. Těším se na recenzi, podle toho, co na ni řekneš, se rozhodnu, jak tu koupi/zapůjčení uspíším. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aničko, recenze bude co nejdříve, ale knihu mohu už teď doporučit. Bohužel mě trochu zklamal konec, ale je to jen malilinkatá kaňka. Kniha je krásná, čtivá, poutavá a řekla bych i přínosná. Budu ráda, když se do ní pustíš a budu moc zvědavá, co si o ní budeš myslet. Měj se krásně! :)

      Vymazat
  10. Knihu jsem ještě nečetla, a zrovna louskám Malé ženy a Marťana. Ale po ženách si musím dát něco s pořádnou akcí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, Malé ženy, ty jsem četla před lety a strašně moc se mi líbily. Taky si je užíváš? A Marťan je skvělý. Začátek za mě docela slabý, ale druhá polovina knihy to více než bohatě vynahrazuje :) Děkuji za komentář, měj se krásně, Baru :)

      Vymazat
  11. Nečetla jsem ani knihu, ani jsem neviděla film, ale to se určitě změní! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Film zatím nemohu soudit, ale knihu rozhodně doporučuji :) Možná mě malinko zklamal konec, nicméně celkově je moc vydařená :)

      Vymazat
  12. Já jsem jí taky četla, moc se mi líbila bylo zajímavé podívat se do minulosti Ruska na stalinský režim a vše co se dělo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář a naprosto souhlasím :) Z tohoto hlediska to bylo také velice zajímavé a hlavně nenudící a poutavé, což se ne vždy povede :)

      Vymazat
  13. Tak ta mě taky velice láka. Dkonce i film jsem ještě neviděla :D První si chci přečíst knihu a až pak film :)
    :)
    Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem to tak plánovala. Knihu už mám přečtenou a na film se brzy podívám, ale neslyšela jsem příliš pochvalných názorů... No jsem zvědavá :) Ať se líbí, až se k tomu dostaneš :)

      Vymazat
  14. Jinak k tomu Eliz a Magdaléna Fiedlerová. Jelikož jsem začínala ještě na jiném blogu, zvolila jsem si přezdívku Eliz.... Jenže pak jsem přešla na blogspot a propojila si blog s účtem google+, takže se zobrazuji jako Magdaléna Fiedlerová. Nicméně stále se tak trochu považuji za Eliz, i když moje celé jméno zní profesionálněji :D Kdo se v tom má vyznat, že? :D Můžeš mě oslovat, jak se ti to líbí víc, slyším na Eliz i na Majdu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za vysvětlení, jsem ráda, že jsem Tě celou dobu neoslovovala úplně špatně :))

      Vymazat
  15. Podobná rubrika se mi strašně líbí, vadilo by ti, kdybych si něco podobného udělala taky? Je to bezva, jen bych to měla v sobotu :D Jinak nestíhám :D
    Ale od autora jsem právě dočetla Farmu a doufám, že je to lepší než ona :)
    Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Katy, určitě mi to nevadí, jen do toho :)
      A ke knize... je to dobré čtení, ale něco nepopsatelného tomu scházelo. Zatím se na nic dalšího od autora nechystám. Farmu jsem tedy také ještě nečetla, takže těžko srovnám... :)

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates