PRÁVĚ ČTU | Krysař (Viktor Dyk)

Krásné pondělí, moji milí :)
Vítám Vás u pondělního článku na téma, co právě čtu. Mně dělá společnost klasika české literatury - Krysař od Viktora Dyka. Tuto útlou knížečku jsem poprvé četla před spoustou let a nijak zvlášť mě tehdy neoslovila. Ale jsem strašně ráda, že jsem po ní díky vábivé edici nakladatelství Fortuna Libri sáhla znovu a že jsem se do ní hned pustila.
Ten jazyk je úplně překrásný, odzbrojující a velice inspirativní. Je strašně jímavý, ponurý, smutný a taky trochu temný. Čtení mě moc baví a vlastně lituji, že je text tak krátký. Pokud se Vám vydání líbí, zaskočte si pro knížku do Levných knih :) Krysaře tam najdete za směšných 59 Kč. A pokud už máte v tomto vydání i Obraz Doriana Graye / Strašidlo Cantervillské od Oscara Wildea, je doplnění edice o Krysaře v podstatě povinnost ;)
Jak jste na tom s touto knížkou Vy? už ji máte přečtenou? A jak na Vás zapůsobila? 
Budu moc ráda, když mi dáte vědět v komentářích :)
Mějte se nádherně,
K
 
Každé pondělí: Právě čtu
Každou středu: Knižní tip
Každý pátek: Recenze
Speciální nedělní články: Měsíční shrnutíVýzva a Chvíle s knihou
Google+

16 komentářů :

  1. Túto klasiku som si spolu so spomínaným Oscarom Wildom a dokonca aj s poviedkami od Mapuassanta priniesla z výletu z Prahy. Som rada, že sa Ti Krysař páči, ja pravdu povediac neviem čo od textu čakať, pretože som doposiaľ o ňom veľmi nepočula, no teším sa, že si rozšírim obzory :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, myslím, že se Ti knížka bude líbit. Je velmi útlá a jazyk strašně vznosný, a ten příběh je prostě neuvěřitelný. Fakt mě to dostalo. Budu se těšit na Tvoje dojmy, měj se zatím nádherně :)

      Vymazat
  2. JÁ NAD TĚMIHLE EDICEMI V LEVNÝCH KNIHÁCH VŽDYCKY SLINTÁM!

    Ehm. Takže. Krysaře jsem, já ostuda, nečetla, když nebudeme počítat malý výňatek, co jsme letos měli v čítance na literatuře. Asi bych to taky měla napravit, hlavně když mě takhle lákáš. Ta cena v Levných knihách je vážně super, celý ten jejich obchod mě cenově dost baví a divím se, jak je možný, že tam odtud mám snad jen jednu nebo dvě knihy z dob dávných (a to jsem kolem nich dneska šla, když jsem se vracela z exkurze z pivovaru).

    Jsem ráda, že si Krysaře užíváš, Týnko. Měj se nádherně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Návštěvu LK doporučuju, společně s nějakým rozumným limitem na kartě :D Myslím, že by se Ti Krysař mohl líbit, mě ten příběh dostal strašně moc :) Měj se krásně, Káťo :)

      Vymazat
  3. já klasiku obecně vůbec nevyhledávám, takže jsem ji nečetla, ostuda no, já nedokážu číst knihy, které mě nebaví... :-) :-3 Na to je můj život moc krátký. Ale tahle vypadá docela zábavně :-) Tak uvidíme, zda se k ní někdy dostanu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já teď doháním svoje mezery v klasice, ale je pravda, že potřebuji vždy ideální konstelaci hvězd na to, abych se fakt začetla a knihu si užila. Krysař za to ale rozhodně stál, krásný jazyk a neuvěřitelný příběh :) Za sebe doporučuji :) Mějte se pěkně!

      Vymazat
  4. No, dobrý, takže kvůli TOBĚ (jo tobě) zase musím do LK. Pravda, Krysař mě taky příliš neuchvátil, ale to vydání je tak pěkné (a tak se hodí k tomu Wildeovi), že si ho musím koupit!
    Hrozně moc se mi líbí tvůj nový "formát fotografií" před knihovnou. Paráda :)
    Měj se moc hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není za co, Haničko. Já kvůli TOBĚ zas musela kupoval toho Wildea, takže to ber tak, že je vyrovnáno :D Musím říct, že mě Krysař nakonec vážně strašně mile překvapil, takže těch pitomých 59 korun nelituju ani maliličko.

      Vymazat
  5. Páni tak to mě Levné knihy dost překvapily... Můj názor je, že nějakou tu klasiku by měl mít doma každý, a do té mé knihovny Krysař prostě patří :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš naprostou pravdu, klasika být musí a já se snažím dohánět svoje mezery, co to jen jde. LK jsou v tomhle prima, mají tam teď opravdu velice podařené kousky :) Měj se moc hezky :)

      Vymazat
  6. Krysaře jsem četla ani ne před rokem a je to nádherná knížka :) Do LK půjdu ke konci července, tak snad tam ještě bude :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že bude, vydání je to opravdu moc pěkné :) Jsem ráda, že se Ti Krysař také líbil, mě si příběh nakonec zcela získal a jsem ráda, že jsem se do knihy pustila :) Měj se krásně :)

      Vymazat
  7. Koukám na obě knížky v LK, jak na Doriana Greye, tak na Krysaře, ale pořád jsem se nerozhoupala :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle obcházení dobře znám. Já doporučuji koupit, ale můj našeptávačský hlas raději neposlouchej, za červnové přírůstky se musím stydět! :D Měj se moc pěkně, Šári :)

      Vymazat
  8. Dyka má ráda. Půjčila jsem si novější vydání knížky o Vánocích a začetla jsem se během první kapitoly. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to opravdu skvělý autor, naprosto souhlasím :) Děkuji za komentář a přeji krásný večer :)

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates