PŘEČTENO | Květen 2016

Ahoj všem :) 
Přeji Vám pěknou neděli a vítám Vás u článku o knihách, které jsem zvládla přečíst během května. Na svojí vysněnou metu, kterou představuje především průměr 100 stran denně jsem nedosáhla, ale přesto to byl čtenářsky parádní měsíc, protože jsem byla ze všech knih docela nadšená :)
Hned na začátku měsíce jsem dočetla Rozbité anděly, ze kterých jsem byla nadšená. Přesto ale musím konstatovat, že takovou šťávu, jako první díl série - Bílé kosti, to nemělo. Navíc jsem pak rozečetla Červenou lucernu, další pokračování, a ta mě vůbec nechytila... Tak nevím, jestli náhodou nebude mít tato série poněkud sestupnou tendenci. Ale uvidíme, snad tomu tak nebude.
Pak jsem se pustila do trochu lehčího žánru, do druhého dílu Aristokratky. Žádná vysoká literatura to nebyla a první polovina knihy byla poněkud rozpačitá (takový ten nucený humor), ale pak jako by Boček chytil druhý dech a tadáá, konec se vydařil skvěle.
Poté jsem skočila na Dokonalého cizince, který pro mě byl skvělým čtenářským zážitkem a mile mě překvapil. Jakmile má něco takovouhle mediální masáž, jsem obezřetná, ale Cizinec si ji zaslouží. Doporučuji!
Pak přišla řada na můj první recenzní výtisk, a sice na Ready Player One. Na prvních osmdesáti stranách jsem se docela bála, do čeho jsem se to uvrtala, ale pak se kniha rozjela naprosto neuvěřitelným způsobem a kvůli napínavému konci jsem si dokonce spálila záda, protože jsem musela číst ještě chvilku a ještě chvilku a... :)
Květen jsem pak uzavřela s Caroline Kepnes a jejím TY. A byla jsem neskutečně nadšená. Čekala jsem všechno možné, ale takhle parádní jízdu vůbec. Nekonečně dlouhá souvětí, netradiční du forma, naprosto úchylný námět a perfektně propracovaný hlavní hrdina, kterému fandíte od začátku až do konce... to všechno pro mě nečekaně dalo dohromady fenomenální kousek a nemůžu se dočkat, až se pustím do Skrytých těl. Za mě sto padesát hvězdiček a prosím, přečtěte si to, pokud jste to ještě neudělali.
A jak tedy vypadá celkové shrnutí?

Počet přečtených knih: 5
1. Rozbití andělé (Graham Masterton) - právě čturecenze
2. Aristokratka ve varu (Evžen Boček) - právě čturecenze
3. Dokonalý cizinec (Renée Knight) - recenze
4. Ready Player One (Ernest Cline) - recenze
5. TY (Caroline Kepnes) - právě čturecenze
Počet přečtených stran: 400 + 118 + 256 + 432 + 443 = 1 649
Průměrný počet stran za den: cca 53 (o jedenáct lepší než duben, ale můj sen je alespoň ta stovka)

Kolem dokola - zase mám co zlepšovat, ale s tím se asi budu muset smířit. Postupně vytahuji průměrný počet stran i počet přečtených knih, takže mám radost. A hlavně, mám šťastnou ruku na parádní tituly, což je asi to nejdůležitější. Přeji Vám, abyste si také užívali každou knihu, která se Vám dostane do rukou :)
Jak se s květnovým čtením dařilo Vám? Spoustu Vašich sumarizačních příspěvků už jsem četla a komentovala a vím, že se Vám vedlo moc pěkně, mnohem lépe než mně. Je něco, co jste si "předsevzali" na červen? nějaké speciální čtenářské plány? Určitě se podělte v komentářích :)
Za týden se potkáme u trochu upravené měsíční výzvy, a sice u měsíční inspirace, tak se těšte na pořádnou nálož knížek :)
Mějte se báječně,
K
 
Každé pondělí: Právě čtu
Každou středu: Knižní tip
Každý pátek: Recenze
Speciální nedělní články: Měsíční shrnutíVýzva a Chvíle s knihou
Google+

24 komentářů :

  1. Já si myslím, že se ti v květnu dařilo parádně, Týnko. :) Vybrala sis samé pěkné tituly (to Ty prostě musím taky už konečně přečíst!!) a já jsem ráda, že se ti nepřihodila nějaká vyloženě hrůzostrašná knížka. Doufám, že i v červnu budeš trávit čas s pěknými knihami a zásobovat nás pozitivními recenzemi a knižními tipy.

    Měj se nádherně, užij si zbytek víkendu a krásný čtení! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Káťo, moc děkuji. Nemůžu se dočkat, až se do Ty taky pustíš :) A víš, já už si ty knihy pečlivě vybírám a když se mi něco nezdá, prostě to odložím. Dřív jsem to nedělala, ale stárnu a nemám čas ztrácet čas s knihami, které mě nebaví. Život je krátkej. V červnu čtu zatím jako o závod, takže recenzí a tipů bude spousta! Ještě jednou Ti děkuji, měj se krásně kočko a užívej si Harryho!! :))

      Vymazat
  2. Ahoj Kristý :), myslím, že jsme na tom stejně. Já jsem v květnu taky nepřečetla bůhví kolik knih, ale ke čtení jsem si vybrala opravdu krásné skvosty :). Z tvých knih jsem četla pouze Dokonalého cizince, kteý mě dost překvapil. Kniha mě ze začátku přišla zvláštní, ale jakmile jsem se do ní začetla, nepustila jsem ji :D. Ready player one mi byl nabídnut k recenzi, ale já jsem raději sáhla po velké romanťárně - Zimní moře :).

    Měj se moc krásně a přeji ti hezkou neděli, Mimozemšťanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj zlatíčko :) Moc Ti děkuji za milý komentář :)
      S tím Dokonalým cizincem máš naprostou pravdu, v určitý moment přijde zlom, od kterého nejde knihu odložit :) Ready Player One mě moc mile překvapil, na blogu už je nějakou chvíli i recenze, takže kdybys někdy náááhodou nevěděla, do čeho se pustit, tohle doporučuji :)
      Na Zimní moře teď koukám na buxu, vypadá to zajímavě, takže přeji příjemné čtení a budu se těšit na recenzi. Mariana od té samé autorky mě lákala, takže se možná k těmto knihám nakonec taky dostanu.
      Krásnou neděli, měj se nádherně :)

      Vymazat
  3. Knihy znám všechny alespoň od vidění, i když mě zatím ani jedna nevzala tolik, abych o ni měla zájem. Přece jen jsem na jiné žánry :-) Ale jinak pěkný výběr.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Luci. Ano, máš pravdu v tom, že my dvě jsme na trochu jiné žánry, ale aspoň si rozšiřujeme obzory :) Měj se krásně a přeji příjemné červnové čtení, ať jde naše letní výzva pěkně od ruky :)

      Vymazat
  4. Přečetla jsi toho hodně :) Přeji, aby ti i další měsíc šel krásně od ruky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji a samozřejmě také přeji úspěšný červen, nejen čtenářsky :)

      Vymazat
  5. Pro mě byl květen docela hektický a vůbec jsem nic nestíhala :( Ale mám radost, že tobě se dařilo! Tak ti přeji aby další měsíc byl ještě lepší :) Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc a přeji Ti, aby byl červen klidnější a abys měla dost času na čtení :)

      Vymazat
  6. Já myslím, že se ti vedlo skvěle, Kristý. Spolu se všemi těmi povinnostmi, co máš kolem :) Já jsem samozřejmě nejnadšenější tím, že nás (opravdu) pravidelně zásobuješ skvělými články! Jen tak dál!
    Červen u mě bude pravděpodobně slabší, ale už se nemůžu dočkat července, který si už předem vyhlašuju jako měsíc volna a hodlám si ho náležitě užít!
    Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haničko, moc děkuju. A jsem ráda, že se ten pravidelný rozvrh setkává s úspěchem, to je krásná odměna za tu práci, kterou to stojí. Přeju, ať červen přežiješ v co největším klidu bude možné a už se strašně těším na jeho konec <3 Měj se zatím krásně :)

      Vymazat
  7. Ja som za máj prečítala len dve knihy a to len kvôli tomu, že som musela (recenzné výtlačky), inak by som radšej na čítanie úplne zabudla. Mala som krízu, ale pravdepodobne je už fuč, pretože už len tento týždeň som prečítala dve knihy a ďalšiu mám rozčítanú :D
    Z kníh, čo si prečítala ma zaujala kniha TY a Ready player one. Kvôli tejto druhej spomínanej knihe je na stránke bux.sk súťaž v podobe hádaniek týkajúcich sa rôznych kníh a keď ju rozlúštiš a nájdeš tú knihu na tomto kníhkupectve, je pri nej kľúč s kódom, ktorý vložíš do formulára....čím viac kódov, tým väčšia šanca vyhrať. Takže taká hra odkazujúca na toto dielo a je to vážne super. So sestrou poctivo lúštime a už sa nám podarilo za prvý týždeň vyhrať knihu (boli sme tretie), čo je vážne super :3 Neviem, či je to aj u vás, no vďaka tomu túto knihu poznám ako tak naoko a určite by som si ju chcela raz aj prečítať :))
    Krásny deň ti prajem ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mony, moc díky za komentář a přeju, ať se dobrá čtecí nálada v červnu drží. Ty čtenářské krize jsou hrozné, taky je mívám a strašně mě štvou. A soutěž zní úplně suprově, miluji tento typ soutěží! Tak ať se v luštění daří :)

      Vymazat
  8. Já jsem za měsíc přečetla asi jen dvě knihy - hrůza hrůza. Nicméně Bílé kosti i Rozbité anděly mám doma, ještě jsem se k nim ale moc nedostala :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejde o kvantitu, ale o kvalitu. Tím se vždy uklidňuji :) Každopádně přeji, ať jde červnové čtení od ruky podle Tvých představ a ty Bílé kosti - ty si musíš co nejdřív přečíst! Bezvadná knížka, byla jsem z ní úplně šíleně nadšená - na blogu je i recenze, ze které to je jasně patrné :) Měj se krásně, Lory :)

      Vymazat
  9. Nečetla jsem nic z vybraných knih, ale Ready player one mám doma a chystám se na něj :)
    Jinak mě zaujala ještě kniha Dokonalý cizinec :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Magdi, tak přeji příjemné čtení a budu se moc těšit na Tvůj názor. Mně se kniha líbila moc, tak doufám, že sedne i Tobě :) A Dokonalého cizince také doporučuji, ten se povedl velice :) Měj se nádherně :)

      Vymazat
  10. Já jsem se na konci květnu sekla s Anděly nad Teheránem. Teď půjdu psát recenzi a sama jsem zvědavá, jak to dopadne, protože jsem knihu ani nedočetla :(
    Každopádně Dokonalý cizinec je na mém wishlistu už jeho vydání, tak snad ho už brzy budu mít v knihovně :)
    Přeji pěkné čtení i v červnu a krásný zbytek dne! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Držím palce na recenzi, tyhle "zasekávací" věci se vždycky sepisují špatně. Určitě si ji pak ráda přečtu.
      A Dokonalého cizince doporučuji, sice nemám ráda ty tituly, kolem kterých je takový humbuk, ale tahle kniha si to zaslouží, je moc povedená :)
      Přeji také pěkný červen - nejen čtenářsky :) Měj se krásně, Luci :)

      Vymazat
  11. Před rokem by mi to přišlo málo a teď mi to přijde docela dost :D Snad se brzy dočkáš té stovky za den :)
    Já už ani nezkoumám, kolik jsem toho přečetla, jelikož vím, že by ta čísla byla hodně malá :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V červnu to s tou stovkou vypadalo nadějně, ale teď jsem se nějak zasekla. Ale co, není to závod. Jde hlavně o to, aby to člověka bavilo - a pokud Tě to baví a čtení Ti přináší radost, stojí za to počítat stránky bez ohledu na to, jak malá čísla to budou. Přeji, ať Ti jde čtení od ruky podle Tvých představ a ať se daří :)

      Vymazat
  12. Náhodou pět knih je dobrý výsledek, někteří lidé pět knih nepřečtou za celý život. :D A jak už jsi zmínila není důležité množství, ale kvalita čtených knih. A já si myslím, že jsi si vybrala krásné tituly. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš naprostou pravdu :) Jsem ráda, že se Ti výběr líbí, já jsem taky spokojená a to je při čtení fakt to nejdůležitější :) Měj se krásně :)

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates