KNIŽNÍ TIP | Triptych (Karin Slaughter)

Všechny Vás zdravím a vítám u nového knižního tipu. Vůbec nevím, proč s doporučením na tuto knihu, respektive celou sérii, přicházím až nyní. Celé je to opět způsobeno tím, že tato kniha by si zasloužila recenzi, jenže já ji četla už dávno a k sepsání kvalitní recenze se nemám. Tak alespoň takto :)
Anotace z Databáze knih: Nikdo nechápal, podle jakých kritérií vrah své oběti vybíral. Jisté bylo jen jedno: že všechny mladé ženy se udusily vlastní krví, protože je vrah připravil o jazyk. Má to snad být pachatelův zrůdný podpis? Chce tím policii něco vzkázat, nebo je tak šílený, že si prostě nemůže pomoct?
Sérii brutálních vražd vyšetřuje policejní veterán Michael Ormewood, který neproslul ani tak svými detektivními schopnostmi, jako spíše arogancí a záchvaty vzteku. Své by o tom mohla vyprávět jeho zdeptaná manželka, každý policajt z města a teď také mladý agent Will Trent, který byl k případu nasazen.
Ormewood možná nezkušeným kolegou pohrdá, ale spolupracovat s ním musí. Vrah totiž udeřil znovu. A když se na scéně objeví John Shelly, který byl před lety neprávem odsouzen za vraždu a nyní je odhodlán najít na vlastní pěst skutečného viníka, začne se rozvíjet drama, které drsně zasáhne do života všech zúčastněných. 
Triptych je úvodní knihou sedmidílné série s vyšetřovatelem Willem Trentem. Tento kriminalista patří k mým nejoblíbenějším, a to díky svému zvláštnímu handicapu – dyslexii – a ještě zvláštnějšímu způsobu vyrovnávání se s touto nevýhodou. Musím říct, že první tři díly série jsou nadprůměrné detektivky, v dalších už jde kvalita a hlavně originalita trochu dolů. Dostala jsem se zatím k celkem pěti, zbylé dva čekají na dočtení, ale snad to brzy napravím.
Celé dílo Karin Slaughter Vám doporučuji pro jeho nesmírnou čtivost, originalitu zápletek a mistrovské provedení detektivního příběhu. Autorka se nebojí opravdu zvrhlých zloduchů a brutality, zároveň ale vše dávkuje ve smysluplném množství a není to násilí pro násilí. Slaughter je prostě spisovatelka thrillerů, je to její parketa a je to poznat.
Pokud se Vám nechce do čtení celé série, čemuž bych rozuměla, dejte prosím šanci alespoň Triptychu. Je to snad nejlepší díl série, strašně moc mě bavil a byť jsem měla různá podezření, děj a hlavně pachatel mě překvapoval - a to je myslím přesně to, co si od tohoto žánru všichni přejeme .)
Je mezi námi někdo, kdo už tuto sérii také nakousl? A oblíbili jste si Willa Trenta stejně, jako já? Případně, pokud knihy neznáte, lákají Vás? Budu ráda, když napíšete do komentářů :)
Mějte se moc hezky,
K
 
Každé pondělí: Právě čtu
Každou středu: Knižní tip
Každý pátek: Recenze
Speciální nedělní články: Měsíční shrnutíVýzva a Chvíle s knihou
Google+

8 komentářů :

  1. To je dlouhá série, trošku se do ní bojím pustit :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona jde kvalitou ke konci trošinku dolů, můžeš klidně přečíst jen prvních pár dílů - skvělé thrillery. A o osudu Willa - pokud by Tě pak zajímal - toho určitě bude spousta na Goodreads. Alespoň Triptych rozhodně doporučuji! Měj se moc pěkně :)

      Vymazat
  2. Skvělý tip! :)
    Netuším proč, ale v poslední době od mých milovaných thrillerů a detektivek odpouštím. Respektive na ně nemám chuť a strašně mě to štve :/ Snad se to brzy spraví :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že každý čtenář má takové období, určitě to brzy přejde. Pokud si teď užíváš jiný žánr, užívej si ten, proč se do něčeho nutit.. :) Měj se krásně, přeji spoustu hezkých čtenářských chvil :))

      Vymazat
  3. Tak tenhle komínek knih od Karin na mě čeká taky doma. Výprodej se prostě nedá obejít, navíc si myslím, že by mi autorka mohla sednout. Jen se do knih ještě pustit :))
    Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šári, tohle Ti určitě sedne! Hlavně první díly (řekla bych tři, čtyři) jsou perfektní! Pátý už nebyl úplně ono (ale pořád hodně dobré) a zbytek na dočtení čeká. Budu zvědavá na dojmy a přeji, ať se k sérii dostaneš co nejdříve - ale až po Adlerovi-Olsenovi ;) :)

      Vymazat
  4. Tuhle sérii vůbec neznám! Ono to bude asi tím, že thrillery a detektivky nejsou úplně můj šálek čaje. Ne snad, že bych s nimi měla přímo problém, to rozhodně ne, ale vyloženě je nevyhledávám. Měla jsem jako mladší období, když jsem teprve začínala pronikat do čtenářského světa, kdy jsem četla jenom Francise, ale pak mě to nějak pustilo a další takováhle věc, kterou jsem četla, byl až loni napodzim Nesbův Sněhulák z povinné četby (musím ale přiznat, že Nesbø mě tak mile překvapil, že od něj plánuju i další knihy). Každopádně, abych ukončila to žvástání o sobě - tahle série vypadá moc dobře, takže až zredukuju svojí poličku s knihami, které stále čekají na přečtení, po těchhle knihách se rozhodně mrknu. :)

    Měj se nádherně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Káťo, děkuju za komentář a rozhodně o sobě povídej dál, mě to hrozně zajímá! :)) Ráda se dozvídám, co mají rádi ostatní čtenáři, co je baví a zajímá! :) Mě Nesbo za srdce vůbec nechytil, ale jsem ráda, že Tobě se zalíbil. Zkoušela jsem ale jiné tituly. Na Sněhuláka jsem slyšela samou chválu, tak mu třeba v budoucnu šanci dám :) Měj se báječně!! :)

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates