PRÁVĚ ČTU | Stážista (Robin Cook)

Zdravím Vás, přátelé :)
Vítám Vás u pondělního čtení! Co Vám dělá společnost v prvních prázdninových dnech? Já momentálně čtu - lépe řečeno se vší silou prokousávám - Stážistu od Cooka.
Musím upřímně říct, že takový výkyv v dynamice knih jednoho autora jsem nečekala. Zatímco Nákaza mě naprosto dostala, Stážista je trochu peklíčko a už se fakt těším, až ho budu mít za sebou. Zatím jsou to poměrně nudné popisy prostředí a činností a spousta odborných termínů, které by pro mě možná byly zajímavé, pokud bych byla medik. Jenže nejsem.
Znáte nějakého autora, který má takové výkyvy v "povedenosti" knih? Četli jste od někoho něco, co Vás fakt nadchlo a pak něco, co Vás vysloveně zklamalo? Já myslím, že u Cooka je to zaviněno tím, že Stážista patří k jeho raným počinům, takže nepředpokládám, že by i další knihy byly takovéto.
Jsem zvědavá na Vaše zkušenosti a dojmy - budu moc ráda, když mi je napíšete do komentářů :)
Krásné letní dny Vám přeji,
K
 
Každé pondělí: Právě čtu
Každou středu: Knižní tip
Každý pátek: Recenze
Speciální nedělní články: Měsíční shrnutíVýzva a Chvíle s knihou
Google+

17 komentářů :

  1. No vzhledem k tomu, jakemu zanru a tematu se autor venuje, nejsem si jista, ze je to pro moji slabou naturu :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že bys to zvládla, ale pokud se to rozhodneš zkoušet, neber Stážistu! Unudí Tě to!

      Vymazat
  2. Popisy nesnáším ze všeho nevjvíc :( Snad je to výjimka mezi jeho knihami :)

    OdpovědětVymazat
  3. Od toho autora jsem zatím nic nečetla a vyloženě asi nevím o nikom, kdo by měl takové výkyvy. I když je pravda, že asi každý autor má svoji 'nejlepší' knížku a pak jsou tam ty.. ostatní :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě od něj Nákaza bavila moc a tohle byla hrůza. Souhlasím s tím, že asi neznám žádného dalšího autora, který by měl takhle ohromný výkyv. Ale napadá mě třeba Gillian Flynn, která má strašně nápadný ten vývoj k lepšímu :)

      Vymazat
  4. Popisy prostředí často přeskakuji úplně všude, pokud mě to prostředí jooo nezaujme. Mám ráda akorát třeba popisy měst... Nudí mě. Tak alespoň vím, že tuto knihu nečíst :) I tipy na opravdu nepovedené nebo nudné knížky se hodí... Zvlášť, pokud se těšíš, až jí dočteš a odložíš

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já jsem ten čtenář - otrok, co přečte poctivě každé slovíčko. A určitě chystám i recenzi, je potřeba šířit informace i o knihách, které nejsou zrovna top. Díky za komentář, mějte se pěkně!

      Vymazat
  5. "Peklíčko" :D - ty mě bavíš!
    Já se dneska pouštím do Adlera a nemůžu se dočkat!
    Co se týče výkyvů, teď mě samozřejmě nic nenapadá, ale když na něco narazím, dám vědět :)
    Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Byla to pravdička, rozumíš :D
      Jsem ráda, že ses do Adlera-Olsena tak rychle pustila a ještě šťastnější jsem z toho, že se Ti zalíbil!
      Měj se nádherně, Hani :)

      Vymazat
  6. Jé, tak to mě mrzí, že se ti kniha moc nelíbí. Doufám, že když si příště vybereš od autora jinou knihu, tak budeš stejně nadšená, jako z Nákazy. :)

    Já jsem to takhle s autory teda zatím neměla. Všichni, od koho jsem četla víc, než jednu knihu, měli dobré všechny, které jsem od nich četla. Každopádně soucítím s tvým utrpením.

    Měj se nádherně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc díky za komentář, Káťo, už to mám za sebou a vynahradila jsem si to naprosto skvělou knihou, kterou jsem přečetla poté - Němým křikem. Moc doporučuju! Měj se pěkně! :)

      Vymazat
  7. Cook je hodně známý, ale já se do něho asi pouštět nebudu :/
    Přeji, aby ses ''knižním peklem'' prokousala co nejdříve a přečetla si pak nějakou knižní bombu :)
    Měj se hezky :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. * :) ... Blbá závorka :D

      Vymazat
    2. Luci, moc Ti děkuji. Musím říct, že jsem si chuť spravila přímo královsky - Němým křikem, který je úplně perfektní. Zase něco, co budu doporučovat na každém kroku :) Měj se krásně, užívej léta!

      Vymazat
  8. Včera a dnes projíždím své oblíbené blogy, protože jsem se k nim vůbec nedostala, takže ti dnes trošku spamuji, omlouvám se. Také od R. Cooka mám doma nasysleno několik knih, ale myslím, že tuto zrovna ne. A samozřejmě bych se do něj měla někdy pustit, lékařské prostředí mám ráda. Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takový spam, to je krása! :) Pusť se do něj, přečteš to raz dva a některé knížky jsou opravdu povedené. (Já vím, ten čas...) Stážistu ale opravdu shánět nemusíš, o nic nepřijdeš :) Měj se pěkně!

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates