READATHON | Dovolenkový readathon

Přeji Vám krásnou neděli a vítám Vás u nového článku.
Konečně jsem se dočkala dovolené. Nemám žádné velké plány, nikam nevyrážím, budu hezky doma a prostě se chci jen prospat a pořádně relaxovat... Takže - ideální čas na readathon.
Zatím jsem zkoušela jen jednodenní a i ty pro mě byly docela oříškem, poněvadž blbě funguju, když "musím". Ale já se ráda vystavuju různým výzvám a zbožňuju, když něco zvládnu a posunu se dál. Takže jsem si řekla, proč nezkusit týdenní readathon? 
Zahájím ho dnes tímto článkem a ukončím příští neděli večer - oficiální trvání tedy bude od 17. 7. od 8:00 do 24. 7. do 20:00.
Připravila jsem si megakupu knih (jinak to neumím), kterou nejde přečíst. Chci ale mít na výběr a nebýt svázaná tím, že budu muset číst něco, co mě tolik nechytí. Některé z knih jsou součástí letní výzvy, jiných se nemůžu dočkat, takže čert vem, že do výzvy nepatří.
Velkou letní výzvu najdete tady - nikdy není pozdě se zapojit :)
A teď už k tomu, co jsem si ke čtení připravila - mám v zásadě dvě hromádky. Jednu tvoří detektivky a thrillery, můj klasický žánr, bez kterého prostě nemohu být. Tu druhou zastupují resty z klasiky, z české literatury, nějaké to letní čtení a romantika. Pojďme na to mrknout.
Nejdříve tedy k těm detektivkám. Jako jeden z cílů na léto jsem si stanovila dočítání sérií. Tak proč rovnou i nějaké nerozečíst, že? :D Ráda bych začala s Psychem a Keplerovou sérií. Na můj vkus až moc dlouho se mi tu taky povalují Skleněná těla. Vídeňské bratrstvo, Temné šílenství, Chlapec v kufru i Čtyři roční doby jsou mimo výzvu, ale nedá se nic dělat - na tyhle knihy mám příliš velkou chuť na to, abych je odkládala až někdy do října.
Na druhé hromádce toho už není tolik. Drtivou většinu tvoří nějaké ty resty, nejvíc mě štve Sherlock a Padající muž, tak snad s nimi pohnu. Mám tam i pár strašně tenkých knížek, takže maličko podvádění, ale to musí být :)) A samozřejmě Sparks, kterého jsem si na toto léto naordinovala docela dost. Zvlášť se těším na Poslední píseň, ze Vzkazu v láhvi jsem už párkrát četla prolog a zatím jsem se nedonutila pokročit. 
A tady to máme všechno pěkně pohromadě. Jsem sama moc zvědavá, na jaké krasavice se dostane řada a které chudinky zas ostrouhají. Strašně moc doufám, že toho zvládnu co nejvíce, tak mi prosím držte palce :)
Kdybyste se chtěli náhodou přidat, budu moc ráda, ale je mi jasné, že jsem to neavizovala dopředu, takže to se pak těžko něco organizuje (ale ať žije spontaneita!) Jak jste na tom s letními readathony Vy? Vím, že někteří už jeden mají za sebou - co Vy ostatní, plánujete nějaký? Já uvidím, jak dopadne tento, a možná dám v srpnu opáčko. 
Mějte se báječně!
K
 
Každé pondělí: Právě čtu
Každou středu: Knižní tip
Každý pátek: Recenze
Speciální nedělní články: Měsíční shrnutíVýzva a Chvíle s knihou
Google+

25 komentářů :

  1. Držím Ti palce a som naozaj zvedavá koľko stránok sa ti počas týždňa podarí prečítať :) Ja som sa ešte takejto výzvy nikdy nezúčastnila, dosť sa bojím, že by som sa musela do toho vyslovene nútiť a brala by som čítanie viac ako povinnosť, nie zábavu. Ale ktovie, možno to raz skúsim aj ja :) Každopádne sa už teraz teším na Tvoj hodnotiaci článok po týždni. Príjemné čítanie želám ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Evi :) Já to mám dost podobně, ale stejně to pořád pokouším... :) tak uvidíme, jak to dopadne tentokrát. Měj se krásně! :)

      Vymazat
  2. Škoda, že jsi o tom nedala vědět dřív, přeorganizovala bych si povinnosti... No nic, tak alespoň ty toho hodně načti! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mě to mrzí, ale napadlo mě to až včera... Tak snad v tom srpnu to dáme dohromady :))

      Vymazat
  3. Ty se v tom snad vyzivas. Ale to je dobre. Drzim palce. Nekdy se totiz veci lepe delaji, kdaz z toho ma clovek zabavu a snazi se splnit nejaky plan. Bez nej bych asi obcas cely mesic nevzala knihu do ruky :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, Luci. Uvidíme, jak to vyjde, znáš mojí úspěšnost v 24-hodinovych readathonech... :D

      Vymazat
    2. Musím zaťukat, docela pěkně, resty doháním. Občas ale přečtu něco mimo výzvu, když mám chuť. Nehrotím to. Jak to jde Tobě? :))

      Vymazat
    3. Mam 4 z 8. Ale taky ctu i jiny veci a recenze :-)

      Vymazat
  4. Spontaneita - ako super to slovo znie! :D
    Z tvojho zoznamu som čítala len Gatsbyho a nebola som ním veľmi unesená... Držím palce, nech sa ti podarí prečítať čo najviac, ja stále neviem pochopiť, ako niekto dokáže takto nárazovo čítať - nemáš niekedy po knihe "kocovinu"? Že ju musíš vstrebať, stále sa vraciaš k deju, pýtaš sa prečo / čo keby a je ti smutno, že ju už máš prečítanú? :D (ok, znie to divne) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Lusu :) Děkuji za komentář. A divně to vůbec nezní, právě naopak, naprosto Ti rozumím. Určitě tuhle knižní kocovinu znám a taky ji mívám, chtěla jsem si ale takovýto dlouhodobější maraton zkusit. Bohužel život zasáhl a nakonec to nevyšlo, ale určitě to zkusím znova. Takovéto intenzivní čtení má také něco do sebe :) Měj se krásně :)

      Vymazat
  5. Ty a tvoje hromádky. :)

    Tituly jsou to samé povedené (teda aspoň ty, které "znám", u těch detektivek mi ty znalosti pokulhávají). Doufám, že ať už přečteš jakékoli číslo knih, tak se ti budou všechny lbit a budeš spokojená. Už teď jsem moc zvědavá, po kterých knihách sáhneš (což budu stalkovat na goodreads, tak se na to připrav) a kolik z nich nakonec zařadíš do škatulky "přečteno".

    Krásné zasloužené volno přeju, ještě krásnější čtení, no a měj se nádherně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Káťo, moc děkuji. Bohužel to neklaplo, celá dovolená byla totální noční můra a na čtení téměř nedošlo. Ale nevzdám to a až se život srovná, dám readathonu šanci znovu :) Měj se pěkně! :)

      Vymazat
  6. Takže užívej volna a budu ti držet palce, ať přečteš co nejvíc vybraných knih a hlavně ti přeji, aby se ti líbily. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Moc pěkný výběr, tak držím palce, ať se daří :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šári, děkuji. Nakonec všechno krachlo, ale v budoucnu si readathon určitě udělám znovu.

      Vymazat
  8. Kdyby jsi to zvládla všechno, tak se Ti bude fakt klanět :D
    Každopádně Dobře se dívej bych si mohla také už konečně pořídit. První díl se mi líbil moc :)
    Hypnotizéra jsem začátkem tohohle roku četla také a byl fakt povedený, takže bych se opět měla pustit do dalších dílů :)
    Chlapec v kufru byl jeden z mých prvních thrillerů a páni! Opravdu se máš na co těšit je to jízda! :)
    Ze série Milénium mám doma první dva díly a stále jsem se do nich nepustila :/
    Přeji pěkné čtení a co nejvyšší skore :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, stihnout všechno určitě nešlo. Nakonec to dopadlo katastrofálně, byly jiné starosti a smutky a na čtení nezbylo. Snad se ale ke knihám dostanu i bez readathonu brzy. Na Polámané panenky jsi mě před časem nalákala právě Ty a moc se mi líbily. Milénium vřele doporučuji, fenomenální čtení! :) Měj se moc pěkně :)

      Vymazat
  9. Páni! Vážně kupa knih. Můžu ti jen popřát hodně štěstí :)

    OdpovědětVymazat
  10. Kristýnko, držím palce, ať se daří lépe než při jednodenních. Jak já bych si chtěla taky dát nějaký ten týdenní, bohužel mi to povinnosti neumožňují..Tak třeba pak uspořádám nějaký postátnicový :D
    Měj se krásně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haničko, děkuji Ti. Jak jsem psala už výše v komentářích, všechno to nakonec krachlo. Z mojí dovolené se stala totální noční můra a na čtení vůbec nedošlo. V srpnu plánuji ještě jedno volno, tak snad už bude lepší nálada a už to proběhne bez problémů - pak bych readathonu dala ještě šanci.
      Postátnicový určitě uspořádej, byla bych zvědavá, jak i to sedne :) Měj se pěkně! :)

      Vymazat
  11. To je krásných knížek :) na ty Čtyři roční doby jsem taky zvědavá.. Kinga jsem ještě nečetla, tak bych jimi chtěla začít

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aničko, mně byly Čtyři roční doby doporučeny jako dobrý kingovský začátek, tak jsem také zvědavá, jak si s autorem porozumím... Měj se krásně!

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates