KNIŽNÍ TIP | Doktoři (Erich Segal)

Ahoj!
Moc Vás zdravím u nového středečního článku, a sice u nového knižního tipu. Dnes pro Vás mám nachystanou knížku, kterou jsem četla doslova jako malá (a všichni dospěláci kolem mě zírali, že to čtu v tomhle věku). Nicméně i tak ve mně zanechala neskutečný dojem a rozhodně bych se k autorovi ráda vrátila i teď, v dospělosti. Představuji Vám tedy Doktory od Ericha Segala.
Anotace z Databáze knih: Strhující příběh několika spolužáků, kteří v šedesátých letech opustili s čerstvým diplomem v kapse lékařskou fakultu Harvardu, nás zavádí do medicínského prostředí v USA. Nahlédneme do nejtajnějších zákoutí života lékařů – od piteven až po výzkumná pracoviště nabitá nositeli Nobelových cen – a zároveň do nejniternějších zákoutí lidské duše. S hlavními hrdiny prožíváme jejich lásky a touhy, skryté vášně, první profesní zkušenosti, triumfy, ale i bolestná zklamání a nečekané prohry. Pestrá, dramaticky se proplétající mozaika osudů Barneye, Laury, Bennetta, Setha a dalších, plná lidského tepla i bolesti, zaujala miliony čtenářů na celém světě a dodnes je uchvacuje svou pravdivostí a humanismem, láskou a úctou k člověku i životu...
Knížku Vám z celého srdce doporučuji především proto, že se jedná jednoznačně nejlepší beletristickou sondu do doktorského prostředí, jakou jsem kdy v beletrii potkala (a ne, není to zkresleno mým útlým věkem při četbě, knihu jsem si před sepisováním knižního tipu samozřejmě připomněla). Autor píše velice poutavě a čtivě a přestože se v knize nedočkáte žádné velkolepé zápletky a dramatického rozuzlení, stránky hltáte a ani nevíte jak, kniha je za Vámi.
Já se rozhodně chystám i na další autorovy počiny, před mnoha lety jsem nakousla Ceny, které se moc líbily mojí mamince, ale tehdy jsem je - už nevím proč - nedočetla. V budoucnu to ale hodlám napravit.
Vy znáte Ericha Segala? Přijde mi, že před pár lety ho četla spousta lidí a byl tu docela známý, zato dnes jeho knihy skoro nejsou vidět... Četli jste od něj někdo něco, případně jak se Vám jeho dílo líbilo? Budu zvědavá na Vaše zkušenosti :)
Mějte se zatím moc hezky,
K
 
Každé pondělí: Právě čtu
Každou středu: Knižní tip
Každý pátek: Recenze
Speciální nedělní články: Měsíční shrnutíVýzva a Chvíle s knihou
Google+

10 komentářů :

  1. Knihu vůbec neznám. Rozhodně vypadá zajímavě, to je bez debat, ale nevím, jestli to je úplně něco, do čeho bych se s chutí pustila. Tebe obdivuju, že jsi četla takováhle díla už jako prcek.

    Měj se krásně, Týnko. <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A vidíš Káťo, já si myslím, že by se Ti líbit mohla, byť vybočuje z Tvého žánru. Děkuji za komentář! :)

      Vymazat
  2. Myslím, že jsem knihu někde zaregistrovala, ale nijak ji neznám. Lékařské prostředí mám ráda, takže si ji určitě píšu na seznam :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šári, opravdu moc a moc doporučuji, pro milovníky lékařského prostředí jako dělaná :))

      Vymazat
  3. Opravdu jsi mě na knihu nalákala a doufám, že ji seženu aspoň v knihovně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem moc ráda a doufám, že seženeš, stojí za to! Budu se těšit na Tvůj názor :)

      Vymazat
  4. Zajímavě vypadající kniha, kterou vůbec neznám :) Lékařské prostředí já ale docela můžu, tak třeba se k ní někdy dostanu. Díky za tip, Kristýnko a měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak už jsem psala Šárce, pro fanoušky lékařského prostředí je tahle kniha jako dělaná, takže určitě doporučuji :)) Budu ráda, když se k ní časem propracuješ :)

      Vymazat
  5. Tak tu mám taky hrozně ráda a mám ji i ve své přebrané knihovně, protože to je přesně knížka, ke které se dá vracet. Taky ji i ráda půjčuji, dobře se čte. Skvělý tip :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám opravdu velkou radost, že tu někdo moje nadšení sdílí :) Já si díky tomuto článku autora připomněla a hned jsem si objednala nějaké jeho knížky, které doma nemáme :) Děkuji za komentář, Moni, a měj se nádherně! :)

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates