PŘEČTENO | Červenec 2016

Ahoj, moji milí :)
Přeji Vám krásnou neděli a vítám Vás u nového článku. Protože máme druhou neděli v měsíci, podíváme se dnes na shrnutí toho, co jsem zvládla přečíst v měsíci uplynulém.
Bohužel, léto nevyšlo úplně podle mých představ. Když jsem se konečně prokousala hromadou práce a začala mi dovolená, všechno se zkazilo a nakonec mi umřela blízká bytost. Co Vám budu povídat, na čtení jsem fakt nemyslela. Trochu jsem se vzpamatovala až ke konci měsíce a dočetla jsem alespoň recenzní výtisk - poslední knihu Roberta Fulghuma. Zbytek knížek jsem stihla přečíst před onou nešťastnou událostí. Celkem jsem tedy zvládla čtyři knihy, ale věřte, že jsem odhodlaná to v srpnu napravit. Zatnout se a fungovat.
Červenec jsem zahájila krkolomným dočítám Stážisty od Robina Cooka. Kniha mě neuvěřitelně zklamala - byla to nekonečná nuda a stálo mě hodně přemlouvání se tím prokousat. Nakonec jsem to zvládla, ale knihu rozhodně nedoporučuji.
Chuť jsem si spravila Němým křikem. Je zvláštní, že jsem ke knize měla spoustu výhrad (otravná hlavní postava, mnoho zvratů, ždímání témat, která by vydala na samostatný příběh...), ale přesto to kolem dokola bylo skvělé čtení a já knihu doporučuji, kudy chodím.
Pokračovala jsem Románem pro ženy, který jsem sehnala v antikvariátu při našem setkání s Haničkou. Kniha přesně splnila má očekávání - velmi lehké a vtipné čtení. Za mě příjemná letní oddychovka a rozhodně po Vieweghovi sáhnu v budoucnu znovu.
Měsíc jsem pak uzavřela, jak už jsem zmiňovala, Popraskem v sýrové uličce. Robert Fulghum mě absolutně nezklamal a ve všem tom smutku mě jeho slova pěkných pár dní utěšovala, za což jsem velice vděčná.
Celkové shrnutí vypadá takto:
Počet přečtených knih: 4
1. Stážista (Robin Cook) - právě čturecenze
2. Němý křik (Angela Marsons) recenze
3. Román pro ženy (Michal Viewegh) recenze
4. Poprask v sýrové uličce (Robert Fulghum) recenze
Počet přečtených stran: 208 + 336 + 272 + 160 = 976
Průměrný počet stran za den: cca 31 (dost velké zhoršení, ale s ohledem na okolnosti je mi to vlastně úplně jedno... stovku pokořím jindy)

Jaký byl Váš červenec? Já pevně věřím, že lepší, než ten můj! Co všechno jste zvládli přečíst? A jaká byla nejlepší a nejhorší kniha prvního prázdninového měsíce podle Vás?
Budu se těšit na Vaše reakce v komentářích :)

Mějte se moc krásně,
K

 
Každé pondělí: Právě čtu
Každou středu: Knižní tip
Každý pátek: Recenze
Speciální nedělní články: Měsíční shrnutíVýzva a Chvíle s knihou
Google+

16 komentářů :

  1. A jak se ti vubec dari s letni vyzvou? Nebo si jedes uplne jinak :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, docela se mi dařilo... Potom jsem to přestala sledovat, ostatně, nebylo to moc žhavé se čtením jako takovým. Doženu to někdy jindy. Viděla jsem Tvoje články a vím, že Tobě to šlo pěkně, z toho mám radost :)

      Vymazat
  2. Ahoj Kristýnko, věřím, že teď bude opravdu vše jen lepší, kdybys měla někdy chuť, mohly bychom se znovu sejít :) Ani můj červenec nevyšel podle plánů - nejen, že jsem měla málo času na čtení a přečetla tak pouze čtyři knihy, ale neměla jsem ani čas na blog, na články a co je nejhorší - neshody se školitelem zapříčinily, že budu muset o rok prodloužit studium bakaláře a bakalářku dopsat až napřesrok...jsem z toho mírně zklamaná, znechucená a naštvaná, ale život jde dál a pořád si říkám, že se dějí i mnohem horší věci...viz tvůj případ (bohužel :( ).
    Jak říkám, snad nám nastávající podzim vyjde mnohem lépe! Pevně věřím, že ano. Měj se krásně <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Achjo, Hani, to mě moc mrzí! :( Jedinou výhodou je asi větší množství volného času, že? Já si zase přibrala další studium a teď jsem taková nejistá a na vážkách... Pak tamto. No, nějak nám to léto nevyšlo, viď? Přidávám se k Tobě a věřím, že podzim bude lepší. Držím palce a myslím na Tebe!

      Vymazat
  3. Kristýnko, doufám, že už se cítíš lépe. Ono je vždycky těžké se oklepat z takových věcí, takže doufám (a věřím), že to zvládáš. <3

    Co se týče knih, tak si myslím, že čtyři je pěkný číslo. Mně čtenářsky vyšel červenec, ale absolutně mi nevychází srpenec. Nějak jsem se dostala do těžkého čtenářského bloku (dočetla jsem Lost & Found sérii a chtěla jsem se vrhnout na Cestu sněžných ptáků, ale to se prostě nedalo), takže teď tak strašně provinilecky procházím kolem té své TBR, pokaždé s úmyslem něco z ní odebrat, pokaždé neúspěšně.

    Doufám, že pro nás pro všechny bude druhá polovina srpence lepší, než ta první (I mean, come on, srpne, mám narozeniny). Zatím se měj jak nejlépe to jde a přeju krásný zbytek neděle a samozřejmě následující týden. <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Káťo, moc a moc děkuji za podporu. Po nevydařeném létu vzhlížím s nadějí k podzimu, tak snad nám vyjde :)

      Vymazat
  4. To me mrzi, preji, at je brzy lepe.
    Muj cervenec byl mizerny, pouhe dve knihy a ani srpen nebude zadna hitparada. Mam spoustu dovolene a to nectu.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za podporu. Doufám, že na podzim nám to čtení už půjde lépe - můj srpen byl totiž taky strašně mizerný - dokonce jen jedna jediná kniha! Hrůza. Snad už to bude lepší :)

      Vymazat
  5. Ahoj Kristýnko, to mě moc mrzí. :( Přeju hodně síly a ať se přes to co nejdřív přeneseš - i když moc dobře vím, jak je to hrozně těžký. Aspoň že jsou tady ty knížky, člověk trochu přijde na jiné myšlenky... Fulghum mi letos v červenci taky pomáhal překlenout depku, jeho knížky jsou na to ideální.

    Moc zdravím!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aničko, moc Ti děkuji za slova podpory. Mně nějak nepomáhalo ani to čtení, rozečetla jsem se znovu až ke konci srpna. Pevně věřím, že teď už bude jen líp... snad. Moc Ti ještě jednou děkuju. Měj se hezky!

      Vymazat
  6. Výjimečně všechny knihy znám, ale ani jednu z nich jsem nečetla a nejspíš to ani nemám do budoucna na plánu.
    Za červenec jsem toho ale kupodivu přečetla docela hodně, určitě nějaký šest osm knih a momentálně mám v práci Selekci :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář, Lory, a doufám, že i srpen byl úspěšný! :)

      Vymazat
  7. Moc mě mrzí, co se Ti přihodilo :(
    My máme kocoura, který si na tři měsíce zmizí, pak se přijde pořádně najíst, vyspat a potom zase letí pryč a tři měsíce o něm ani neslyšíme- což mi hraje na nervy, protože nevím, co s tím bláznem je :D :/
    Každopádně knihy jsi přečetla krásné :) Nejvíce mě láká Němý křik, kterému asi neodolám :)
    V červenci jsem přelouskala krásných 16 knih a byla jsem na sebe velmi hrdá, ale teď v srpnu se mi dostavil nějaký zásek a nejsem schopná dělat absolutně nic- číst, psát články, číst články, komentovat..., tak snad se to brzy spraví a já zase zajedu do kolejí, protože toto mě štve :(
    Měj se hezky!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, moc Ti děkuji.
      Mít takového kocoura bych nepřežila. U nás jsou to gaučáci a jak je nemám na očích, jsem nesvá.
      Němému křiku rozhodně neodolávej, jak jsem psala v recenzi, tuhle knihu moc doporučuji.
      K červencové bilanci gratuluji, šestnáct je krásné číslo. A do kolejí se s přicházejícím podzimem určitě zase zajedeme.
      Měj se moc krásně a ještě jednou díky :))

      Vymazat
  8. Kristý, snad už bude jen líp. S Němým křikem to mám úplně stejně, i přes výhrady ji beru za skvělé čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, děkuju moc. Už začínám fungovat a život má zas trochu řád, tak snad to bude už jen dobré. Měj se moc hezky!

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates