PŘÍRŮSTKY | Červenec 2016

Ahoj přátelé! Vítám Vás u nedělního článku. Dnes jsem si pro Vás připravila červencové přírůstky :) Mohu hned prozradit, že v červenci si ke mně našly cestu samé dlouho vytoužené knížky. Jaké to byly?
Jak někteří z Vás vědí, prázdniny pro mě znamenají nakupovací stopku, protože červen byl opravdu šílený - přibylo mi celkem 42 kousků, jak jste mohli vidět v samostatném článku.
Musím se docela pochválit, protože jsem stopku téměř dodržela - a ta jedna výjimka byla opravdu odůvodnitelná :) Pojďme se tedy společně podívat na to, co mi v knihovně přibylo v první polovině prázdnin.
Hned na začátku měsíce jsem si vyzvedla svůj první recenzní výtisk od e-shopu Dobré knihy - jednalo se o Poprask v sýrové uličce od Roberta Fulghuma. Byla jsem samozřejmě nadšená, ale musím říct, že se mi recenze na takhle vynikající knihu psala paradoxně docela těžko :)

V polovině měsíce jsem pak neodolala kombinaci slev na paperbacky od nakladatelství Host a 20 % kuponku. Trilogie od Petera Maye tak byla doslova za hubičku. Už se moc těším, až se do ní pustím, vypadá velice slibně.
Na konci měsíce jsem pak slavila svátek. Právě ten mi poznamenala ona smutná událost, o které jsem se na blogu už zmiňovala, v předvečer jsme ale ještě nic netušíc stihli slavit a od rodiny jsem dostala samozřejmě spoustu knížek. Konkrétně Spálenou oblohu a To nejlepší z nás od babičky (moje sbírka Nicholase Sparkse se zdárně rozrůstá!) a Carol, Literární spolek Laury Sněžné a Než jsem tě poznala od maminky. Jsem ráda, že mám Než jsem tě poznala ve filmové obálce, která mě paradoxně baví mnohem víc než klasické obaly knih této autorky.

Přehled v číslech je následující:
Počet nových knih: 9
Počet koupených knih: 3
Počet recenzních výtisků: 1
Počet knih jako dárky: 5
Celková částka: 400 Kč

Koupené knihy:
1. Skála (Peter May)
2. Muž z ostrova Lewis (Peter May)
3. Šachové figurky (Peter May)

Recenzní výtisky:
4. Poprask v sýrové uličce (Robert Fulghum)

Dárky:
5. Spálená obloha (Gilly MacMillan)
6. Carol (Patricia Highsmith)
7. Literární spolek Laury Sněžné (Pasi Ilmari Jääskeläinen)
8. Než jsem tě poznala (Jojo Moyes)
9. To nejlepší z nás (Nicholas Sparks)

Povíte mi, co pěkného přibylo v červenci do Vašich knihovniček? Jsem moc zvědavá :) Dodržujete taky nějakou stopku, nebo si naopak o prázdninách dopřáváte?
Těším se na Vaše komentáře, mějte se zatím báječně!
K
 
Každé pondělí: Právě čtu
Každou středu: Knižní tip
Každý pátek: Recenze
Speciální nedělní články: Měsíční shrnutíVýzva a Chvíle s knihou
Google+

22 komentářů :

  1. Krásné nové přírůstky! :). Já si nikdy žádnou stopku nedávám, protože ji stejně nedodržím :D. Ale v červenci jsem se nikam moc nedostala a tak mi přibyly jen tři knihy, což je asi nejnižší počet za poslední dva roky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) Já stopky taky moc nemusím, ale po tom červnovém šílenství to byla nutnost - a navíc, jak píšeš, ono se to v létě snáz dodrží, člověk má jiné starosti :)

      Vymazat
  2. Nečetla jsem ani jednu ze zmíněných, ale toto filmové vydání Než jsem tě poznala jsem koupila mamce k Vánocům (ano, už nakupuju na Vánoce :D).
    Jinak já se o stopku snažím, ale málokdy se mi ji podaří dodržet. Zrovna tenhle měsíc jsem si ji chtěla nařídit, ale už jsem si stihla koupit tři knihy, takže to moc nevyšlo :D
    Přeju pěkné čtení!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spřízněná duše, která taky už nakupuje na Vánoce! :) A jinak k té stopce - ono je fajn, že to člověka třeba alespoň trošku zbrzdí, když už nezastaví. Měj se krásně :))

      Vymazat
  3. Tak to ti pekne vyslo, krasne knihy... :-) Skoda jeste ze ty hrbety knih Petera Maye na sebe nejak nenavazuji, vypadalo by to jeste lip :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tohle jsem si taky říkala, Luci! Ale i tak jsou to povedené obálky :)

      Vymazat
  4. Mně přibylo za červenec 13 knížek, ale pomohl tomu fakt, že jsem měla narozeniny. :D Stopku si nikdy nedávám, když chci tak si prostě knihy pořídím. :D Z tvých úlovků znám jen Než jsem tě poznala, ale to je prostě skvělá knížka, ta se ti bude určitě moc líbit. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je taky krásná hromádka, přeji pěkné čtení! Stopky taky příliš nemusím, ale když si člověk pořídí 42 knih v jednom měsíci, musí se pak trochu konstruktivně uklidnit. Než jsem tě poznala mám přečteno a ano, byla to nádhera! :))

      Vymazat
  5. Znám zhruba tak polovinu z nich, ale ani jednu jsem nečetla - přičemž na Než jsme tě poznala se už nějaký ten pátek chystám.
    Jinak já jsem na tom nijak slavně nebyla ani v červnu a za červenec ještě hůř - nemám totiž ani jednu novou knihu.

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lory, knihu Než jsem tě poznala doporučuji, doporučuji, stokrát doporučuji! Neměla jsem moc velká očekávání, ale bylo to skvělé čtení :) Přeji Ti, ať si absenci přírůstků brzy vynahradíš :) Měj se hezky! :)

      Vymazat
  6. Páni, páni, páni! Samé krásné přírůstky!

    Moc se těším, až si přečteš a napíšeš recenze na Než jsem tě poznala a Carol.

    Než jsem tě poznala na mě taky na poličce čeká, a taky se mi víc líbí obal se Samem Claflinem, než takový ten jenom červený s nápisem. Ta fotka, kterou vybrali na obal, je totiž naprosto božská. A já se musím pochlubit prostě! Jak mám tu knihu z Waterstones, tak v té edici je uprostřed "vložených" několik stran s fotkami z natáčení a já se nad tím rozplývám jako blbec. Už se moc těším, až tu knihu taky začnu.

    A Carol. Ještě jsem ani neviděla film s Cate Blanchett, ale už podle anotace vím, že Carol je něco, co naprosto potřebuju. (Celkově ty letošní filmy podle knižních předloh nominované na Oskary byly naprosto skvělé dle mého. Carol, Revenant, Marťan, Dánská dívka, všechno to jsou knihy, které mě hrozně zajímají.)

    Přeju krásné čtení, krásné léto a tak celkově, ať se máš hezky. <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Káťo, moc díky za komentář :)
      Recenze na Než jsem tě poznala bude brzy, konkrétně příští týden - 9. 9. A budu pět ódy, je to naprostá pecka. Těším se na Tvojí recenzi, až nám ukážeš svoje vydání.
      Jinak nevím jak Ty, ale já stihla už i film a i ten je parádní. Sam Claflin je strašnej slaďouš a Emilia je prostě úžasná.
      Na Carol se taky moc těším a musím znovu souhlasit, že letošní oscarové filmy podle knih jsou prostě perfektní.
      Měj se nádherně, Káťo, a moc díky! :)

      Vymazat
  7. Pěkná hromádka :) Všechny vypadají zajímavě, především Literární spolek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Kristý. Na Spolek jsem moc zvědavá, ale zatím se odhodlávám, asi to nebude moc lehké čtení :) Měj se hezky :)

      Vymazat
  8. To jsou možná nejkrásnější přírůstky, jaké jsem kdy viděla :) Tak předně - díky, díky, že sis pořídila toho Maye, fakt strááášně moc doufám, že tě nadchne, protože zejména Skála patří k mým old time favoritkám! Navíc ty obálky jsou úžasné, což? :)
    Literární spolek jsem nedávno dočetla a ač se mi kniha líbila, vůbec nevím, zda budu schopná sepsat recenzi. Je tak zvláštní, abstraktní a těžko uchopitelná, že fakt nevím, nevím, zda to zvládnu.
    Pokud jsem to ještě neudělala, tak ti ještě také dodatečně gratuluji ke skvělé spolupráci :) snad ti přinese ještě spoustu tak úžasných knih.
    Opožděně (hodně) také gratuluji k svátku, fakt nechápu, jak jsem mohla zapomenout, jsem strašná ostuda :( Ještě, že aspoň od rodiny jsi dostala tak úžasné poklady - obzvlášť na tvůj názor na Carol a Spálenou oblohu se moc těším :)
    No, zkrátka užij si to všechno, knihy ti určitě pomohou se alespoň trochu odreagovat od těch denních běsů, měj se překrásně a užij si léta, jak to jen půjde :) <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, moc děkuji. Maye jsem si pořídila opravdu vysloveně kvůli Tobě a už brzy se na Skálu chystám, jsem moc zvědavá. Obálky jsou moc povedené, to je pravda :)
      Jsem zvědavá, jak si s recenzí poradíš - ale Ty jsi šikulka, určitě to zvládneš senzačně. Já se zatím ke čtení pouze odhodlávám.
      A moc děkuji za gratulaci k svátku, letos úplně nevyšel, tak snad příští rok to bude všechno nějaký lepší.
      Moc Ti děkuju za podporu, měj se nádherně :)

      Vymazat
  9. Páni, tolik skvělých knih! o.o

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Červenec se v přírůstcích vydařil :) Děkuji za komentář :)

      Vymazat
  10. Krásné přírůstky! :)
    Na Než jsem Tě poznala a napodruhé i na Sparkse se chystám :)
    Spálená obloha se bohužel stává jednou z knih, které na mém wishlistu jsou takovou dobu, že je nakonec vyškrtnu, tak uvidím, jak to bude :/
    Přeji pěkné čtení a měj se krásně!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, Luci. Než jsem tě poznala moc a moc doporučuji, v srpnu jsem ji přečetla a hrozně se mi líbila. Měj se moc hezky :)

      Vymazat
  11. Krásné přírůstky, Kristý :) Také si chci doplnit P. Maye, mám zatím jenom Skálu. A Spálená obloha se mi moc líbila :) Užij si čtení, ať se knihy líbí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, Šári. Na Spálenou oblohu se moc těším, i díky Tobě. Měj se moc pěkně! :)

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates