AUDIOKNIHA | Saturnin (Zdeněk Jirotka, čte Jan Hartl)

Ahoj, moji milí!
Vítám Vás u nového článku a omlouvám se za zpoždění - včera a dnes se děly velké věci, o kterých plánuji napsat samostatný článek (v sobotu) a kvůli kterým na blog zkrátka nezbyl vůbec žádný prostor a čas. 
Dnes mám pro Vás připravenou takovou menší recenzi či spíše povídání o audioknize Saturnin. Je to velká premiéra, jelikož se jedná o moji první audioknihu vůbec! :) Nejsem jejich velkým zastáncem a poslouchám zatím jen ty knihy, které jsem už sama četla.
Saturnin mi padl do oka hned, a když jsem zjistila, že je namluvený – či lépe řečeno načtený – Janem Hartlem, neváhala jsem ani vteřinu. Knihu samotnou miluji a četla jsem ji už víckrát, mám moc ráda také filmovou adaptaci. Proto bylo docela snadné netrefit se mi do vkusu. Tak to ale vůbec nedopadlo. Audiokniha mě bavila převelice a jistě si ji časem poslechnu ráda znovu.
Jan Hartl dokázal svým přednesem zcela bravurně vystihnout atmosféru tohoto příběhu, jemné nuance břitkého vtipu a absurdity, i všechny charaktery, které Jirotka ve svém díle vykreslil.
V této audioknize se nesetkáte s žádnými úpravami tónů a hlasů, zkrátka předčítající knihu doopravdy čte a nijak se u toho nepitvoří. Pro mě je tento aspekt jedno velké plus, které už tak perfektní posluchačský zážitek zvedá ještě výše.
Osobně Vám audioknihu Saturnin namluvenou Janem Hartlem moc a moc doporučuji, a pokud jste ještě nečetli knihu, napravte to!

Co Vy a audioknihy? Baví Vás? Jaké byste mi doporučili? 
Budu se moc těšit na Vaše komentáře a přeji Vám příjemný večer :)
K


8 komentářů :

  1. Já mám k audioknihám kladný vztah. Poslouchám je nejraději cestou do školy a před spaním.
    Saturnina miluji. Přečetla jsem knihu, viděla jsem film a poslechla jsem si rovněž audioknihy. Jan Hartl čte skvěle, ale já mám raději verzi, kterou namluvil sám filmový Saturnin, tedy Oldřich Vízner. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že jim časem také přijdu na chuť a že se více zaposlouchám. Tobě ale moc děkuji za informaci, vůbec jsem nevěděla, že audioknihu namluvil i samotný Oldřich Vízner! To musím rozhodně sehnat! :) Moc a moc děkuji a přeji hezký večer :)

      Vymazat
  2. Tak teď si chci Saturnina koupit v knižní i audioknižní podobě, fakt díky :D Četla jsem ho kdysi, líbil se mi, ale paradoxně ještě více mě asi zaujal film. Opakování matka moudrosti, takže příště až budu v antikvariátu na Národní se po něm musím mrknout nebo hledat po bazarech, takovou klasiku nemít doma je ostuda.
    Měj se krásně, Kristý :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Film je v tomto případě opravdu nesmírně povedený! :) Pro mě má každá verze zpracování svoje kouzlo. A ano, tu audioknihu potřebuješ, není zač :* :D Měj se krásně, Hani :))

      Vymazat
  3. Miluju a miluju ♥♥♥ Nejsem na audioknihy, mám problém se u nich soustředit na děj, ale protože Saturnina znám snad už nazpaměť, tak tuhle prostě můžu poslouchat pořád :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se Ti taky tak moc líbí. Mám také problém se soustředěním, proto poslouchám jen to, co už jsem sama četla. Zatím bych z poslechu neznámé knížky nic neměla. Měj krásný den, Šárko! :)

      Vymazat
  4. Agh, já jsem děsně děsná, ale Saturnin mi stačil JEDNOU jedinkrát ve filmové podobě a naprosto mě to odradilo od čtení knižní předlohy (a to jí máme v povinný četbě, prosim pěkně). Já nevím, prostě mám asi nějaký blok vůči českým autorům, ale já to vůbec nemusím. Absolutně mě to nebavilo. Každopádně jsem samozřejmě nadšená z toho, že ty máš tuhle knihu ráda a že sis i audio verzi užila. <3

    Měj se nádherně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Káťo, chápu a rozumím, a proč se nutit do něčeho, co Ti nesedí. Třeba se to časem změní a třeba taky ne. Dokud máš plnou TBR polici knih, na které se těšíš a které Tě budou bavit, je vše v nejlepším pořádku :)) Měj se nádherně!

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates