MY ČTEME | Představení projektu & Hlasování na říjen 2016

Zdravím Vás dnes ještě jednou, přátelé!
Mám pro Vás takový nápad a zajímalo by mě, zda by se ke mně někdo přidal. Už dlouhá léta mám takový sen, a tím je čtenářský klub. V ideálním případě to obnáší setkávání nad skvělým čajem či kávou a dortíkem, ale i nějaké to online setkávání nemusí být k zahození. Zároveň v posledních měsících zjišťuji, že nejsem zdaleka jediná, kdo má pořádné mezery v klasické literatuře. A tak jsem si řekla, že ten čtenářský klub založím sama.
Koncept mám v hlavě zhruba takový: Vždy budeme celý jeden měsíc na goodreads hlasovat o tom, co bychom chtěli nadcházející měsíc číst. Myslím, že termín jednoho měsíce je na jednu klasickou knihu tak akorát. Musí nám přece zbýt čas na všechny ty novinky :)
Hlasování se vždy objeví na blogu společně s článkem, ve kterém vyhlásím knižního vítěze pro daný měsíc. Potom budeme číst, psát komentáře, zkrátka si o knížce v průběhu měsíce popovídáme. Je jen na Vás, jestli budete chtít psát i články na blog, nebo se zapojíte jen na goodreads. Je jedno, jestli budete číst každý měsíc, nebo jen některé. Jenom bych chtěla, abychom se navzájem trochu podpořili ve čtení náročnějších textů, abychom si popovídali o svých dojmech a abychom ten čtenářský zážitek posunuli na trošinku jiný level.
Co si o tom myslíte, je tenhle nápad něco, čeho byste byli ochotni se zúčastnit? Já fakt doufám, že mě v tom nenecháte, to by byla pěkná ostuda :D
Dejte mi vědět, co si myslíte a budu vděčná i za nejrůznější připomínky, námitky a návrhy ke změnám. Zdá se Vám, že klasika je příliš úzký okruh a raději byste četli cokoliv? Přijde Vám měsíc moc nebo málo? Určitě se prosím podělte v komentářích!
Pro ty, které by nápad zaujal a chtěli se do něj pustit, připojuji rovnou i hlasování na případné říjnové čtení. Hned pod ním také najdete odkaz na skupinu - pokud se budete chtít přidat na goodreads, uděláte mi strašnou radost! A pokud začnete číst a budete to dokumentovat na sociálních sítích, nezapomeňte na "náš" hashtag #mycteme :)

Hlasování na říjen 2016 na goodreads - zde. 

 

36 komentářů :

  1. Dobrý nápad! Když budu mít čas a chuť na tu konkrétní knihu, zapojím se :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, Tvůj projekt se mi velice zalíbil. Ihned jsem si zažádala o přijetí do skupiny. Hlasuji pro Petrolejové lampy - musím takto, protože anketa nějak nefunguje :(. Těším se, až se dozvím, co budeme číst a o čem budeme povídat v měsíci říjnu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ivi, moc Ti děkuji za účast a taky za info. Pokusím se hlasování nějak ošetřit - zkusila jsem Tě k němu přímo pozvat, tak uvidíme, zda to už bude fungovat. Každopádně si Tvůj hlas poznamenávám a děkuji moc! :))

      Vymazat
  3. Skvělý nápad přinutit mě číst klasiku! Určitě se zapojím :)

    OdpovědětVymazat
  4. To zní jako dobrý nápad - já se sice klasiku snažím dohánět, ale zasekla jsem se vesměs někde u nejznámějších děl Shakespeara a Homéra :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že tě nápad zaujal a doufám, že se opravdu zúčastníš :) měj krásný večer, Lory :)

      Vymazat
  5. Napad je to dobry. Ale uz jsem to videla na nejakem blogu. Jedna kniha mesicne bohate staci, myslim, ze kazdy mame restu azaz. Ta klasika mi moc nesedi. Ale pokud bude nejaka zajimava kniha, tak se zucastnim. Nic vsak neslibuji. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je mi jasné, že asi nebudu první na světě, ale já osobně jsem to zatím nikde na českých blozích myslím neviděla... Tak třeba se časem potkáme i s autorem/autorkou dalších podobných projektů. Jinak budu ráda, když se zapojíš, až Tě něco zaujme :) Měj hezký večer a děkuji!

      Vymazat
  6. Ty si děláš srandu?? :D Úplně jsi mi vzala vítr z plachet, to byl totiž ten můj projekt, jak jsem ti psala, když jsi publikovala podzimní výzvu...:D Jen jsem to tedy nechtěla dělat formou knižního klubu, nýbrž pouze výběr pro mě...no nic, jdu vymyslet něco nového :D do tvého knižního klubu se ráda zapojím, mezery v klasice jsou ostudné a jak říkám, sama jsem téměř totožný nápad chtěla zrealizovat :) Takže jdu mrknout na goodreads, co je k nabídce a pevně doufám, že by nám mohlo to mohlo vyjít i v reálu nad čajíkem :)
    Krásný zbytek večera :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani néé, to mě mrzí! :( Byla jsem na Tvůj projekt moc zvědavá a výběr by mě zajímal, takže budu ráda, když v něm budeš pokračovat.. Ale samozřejmě budu ráda když se zapojíš i do tohoto projektu. Koneckonců, těch knižních aktivit není nikdy dost. A pevně věřím tomu, že časem to fakt dáme i v reálu. Měj se hezky a promiň.. :)

      Vymazat
    2. Kristý!! Vůbec se neomlouvej, ba naopak se zase ukazuje ta naše telepatie, už mě to začíná děsit :D
      Měj se krásně :)

      Vymazat
    3. Máš pravdu, Hani, je to opravdu zajímavý, jak moc na stejný vlně jsme. Jsem za to strašně ráda :) Měj krásný den!

      Vymazat
  7. A když už se bude o nějaké knížce diskutovat, což takhle, kdyby si každý založil skype a spustíme vyloženě hromadnou konverzaci, aby každý viděl, co ten druhý píše?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Pavle :) Určitě by bylo fajn něco podobného vymyslet, na druhou stranu nevím, kolik lidí bude ochotných zakládat si skype, jak to časově sladit apod. Ale rozhodně by to bylo prima. Myslím, že první měsíce budou takové zkoušecí a testovací, ale že se to časem nějak vychytá. Upřímně, nejraději bych výhledově uskutečnila nějaké opravdové setkání. :) Snad to všechno klapne, jsou to velké plány! :) Díky za komentář a chápu to tak, že se také zapojíš. :) Hezký večer!

      Vymazat
    2. Chápeš to správně, ale během mého zkouškového a státnicového nepočítej se mnou :D Nicméně jsem ještě před měsícem měl společně s dalšími lidmi natáčet "maturitní videa" na tuto klasiku a začít Romeo, Julie a tma. Problém nastal v okamžiku začátku školy, kdy všichni, kdo se chtěli účastnit, měli zrovna málo času. Takže plán pěkný, ale skutečnost už byla jiná

      Vymazat
    3. To je jasný, to se čte něco dost jinýho :) Snad tenhle projekt klapne a vše poběží, jak má, uvidíme... :) Měj se pěkně!

      Vymazat
    4. Existují i jiné možnosti chatu než Skype :-)

      Vymazat
  8. Já mám klasiku moc ráda, ale ve víru novinek ji teď zanedbávám. Mrknu, co máte na výběr a ráda se případně občas připojím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni, moc díky a budu moc ráda, když se v některých měsících nad těmi knížkami "potkáme". Měj se hezky!

      Vymazat
  9. Skvělý nápad! Pokud mě knížka zaujme, určitě se také připojím. Myslím, že jedna měsíčně je tak akorát. Klasiku jsem nějakou četla, ale stále mám ještě dost velké mezery :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcel, moc děkuji za podporu. Jsem ráda, že ses i Ty rozhodla alespoň občas připojit, těší mě to. A mezery v klasice jsou dost možná nedohnatelné, ale aspoň se o to pokusíme :) Měj se krásně!

      Vymazat
  10. Jakmile jsem přečetla slova "knižní klub" tak jsem věděla, že to je stoprocentně něco pro mě. Sign me the hell up! Už jsem i hlasovala v anketě a myslím, že tě nepřekvapí, že jsem vybrala svého milovaného Doriana, ačkoli už jsem ho četla dvakrát, naposledy před měsícem. :) :) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám ohromnou radost, že jsi se připojila, Káťo. Výběru se vůbec nedivím, a už to dokonce vypadá, že ho fakt budeme číst. Moc se těším a děkuju za podporu! :)

      Vymazat
  11. Ihned se zapojuji!! Moje mezery v klasice jsou nekonečné!! :)
    Skvělý nápad!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, mám velkou radost, že ses taky rozhodla zapojit. Moc se těším :)) Děkuju!

      Vymazat
  12. Tak pokud mohu, zapojuji se také.
    Jan Hofírek
    blog: www.kniznirecenzeetc.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Tak pokud mohu, zapojuji se také.
    Jan Hofírek
    blog: www.kniznirecenzeetc.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem moc ráda! Přidej se k nám do skupiny a v hlasování vyber, jaká kniha by Tě nejvíc bavila.. :) Budu se těšit!
      Skupina: https://www.goodreads.com/group/show/200260-my-teme
      Hlasování: https://www.goodreads.com/poll/list/200260-my-teme?type=group

      Vymazat
  14. Hani, moc děkuji a budu ráda, když se připojíš, když bude možnost. Držím palce, ať je toho času co nejvíce :) Měj se krásně!

    OdpovědětVymazat
  15. Myslím, že je to skvělý nápad a kdybych si jen trošku myslela, že bych to zvládala, šla bych do toho, ale bohužel. Jednak bych to nestíhala s ostatními knihami kvůli škole a pak doma mám z klasiky asi jen Austenovou a když už je něco v knihovně, tak je to věčně rozpůjčované kvůli maturitám :( Ale možná, že bych se mohla zapojit časem, až bych toho měla trochu míň a klasiky doma trochu víc?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristý, my budeme moc rádi když se připojíš, kdykoliv se Ti to bude hodit. Já pevně věřím, že nám ten čtenářský klub nějakou chvíli vydrží :) měj se krásně a držím palce s povinnostmi!

      Vymazat
  16. Kristý, moc pěkný projekt. V klasice mám obrovské mezery, ale vůbec nevím, jak na tom budu časově. Čeká mě nová práce, teď ještě pejsek, nestíhám ani recenzáky pořádně :D Ale pokud se potom vše srovná a čas bude, ráda se zapojím. S tou klasikou jsem opravdu na štíru a moc ráda bych něco dohonila :) Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je mi to jasné, Šári. Držím palce, ať najedete na nový režim co nejdříve a pokus pak najdeš chvilku, budu opravdu moc a moc ráda, když se přidáš :) Hodně štěstí s novou prací i s čtyřnohým miláčkem - jakpak se vlastně má? :) Měj se hezky a budu se těšit!

      Vymazat
    2. No už si nás krásně omotává kolem prstu, haha. Je to zlatíčko ♥

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates