NETRADIČNÍ VÝZVA | Jak dopadlo letní dohánění restů?

Ahoj, moji milí!
Dnes mám pro Vás v rámci nedělního článku - který jsem v neděli nestihla publikovat, takže ho dodávám alespoň v pondělí - takové shrnutí toho, jak se mi (ne)dařilo s velkou letní výzvou. Bohužel, jak asi už víte, léto nevyšlo zrovna podle mých představ a proto to ani se čtením nebylo dvakrát slavné. Některé resty se mi ale dohnat přeci jen povedlo.
Měla jsem stanovených celkem sedm okruhů. Doufala jsem v přečtení zhruba dvacítky či třicítky knih, což nakonec nevyšlo. Za celé léto jsem přečetla jen dvanáct titulů a nejúspěšnější byl jednoznačně červen, kdy jsem se do výzvy opravdu opřela. Potom už to šlo z kopce, ale stejně - lepší něco, než nic. Teď bych Vám ráda ukázala, jak jednotlivé okruhy dopadly :)
1. Dočítání sérií
Do této kategorie patřilo i rozečítání nových, jelikož jsem chtěla začít s Černou melancholií. To se nakonec nepodařilo, ale začala jsem alespoň se sérií s vyšetřovatelkou Kim Stone od Angely Marsons. Jednu sérii se mi skutečně podařilo dočíst - zvládla jsem zatím poslední díl ze série o oddělení Q od Jussi Adlera-Olsena, Nesmírného. V tomto okruhu jsem tedy zdolala dvě knihy.
2. Letní čtení 
Tato kategorie se nevydařila vůbec, nebyla chuť a nálada. 
3. Knihy, které mi všichni doporučují a já jsem se k nim stále nedostala
Zde jsem zvládla také dva tituly - tím prvním bylo Dítě číslo 44 od Toma Roba Smithe. Kniha mě však nijak zvlášť nedostala a na další autorovy počiny se tedy zatím nechystám. Jisté zklamání mi však naprosto vynahradila druhá kniha, Než jsem tě poznala od Jojo Moyes. Netajím se tím, že mně se prostě strašně líbila a že si možná od Jojo časem přečtu něco dalšího.
Než jsem tě poznala - recenze zde.
4. Pořádná dávka Sparkse
V knihovně na mě čekají myslím čtyři tituly od tohoto autora, ke kterým jsem se zatím nedostala, a to nemluvím o tom, že další se chystají na pulty knihkupectví. Achjo :D Každopádně alespoň jednu jsem v léte přečíst stihla a jsem moc ráda - Volba se stala mým nejoblíbenějším Sparksovým románem.
5. Klasika
Jak se popasovat s touto kategorií? Ze světové klasiky jsem nedohnala nic, ale jak se ukázalo, nevadí - zapojila jsem se totiž do podzimní výzvy a doufám, že už ty hříchy tedy konečně napravím. Zato nějakou českou klasiku, tu jsem zvládla - zařadím ji ale do dalšího okruhu...
6. Česká literatura
Ano, ano, tím dalším je totiž česká literatura. Z té mám velkou radost, podařilo se mi přelouskat hned tři knihy. Připomněla jsem si Krysaře, kterého jsem ulovila v Levných knihách v krásném vydání a jehož jazykovou úroveň jsem si vychutnávala písmenko po písmenku. Konečně jsem se dostala také k Prima sezóně od Josefa Škvoreckého, která mě sice víceméně bavila, ale na pokračování se prozatím nechystám. Posledním českým titulem byl Román pro ženy o Michala Viewegha, který splnil moje očekávání, já se u něj pěkně pobavila, ale zatím mě nic nepudí pořizovat si další Vieweghovy knihy.
7. Zajímavé tituly, ke kterým se ale nikdy nepřinutím
Z této hromádky jsem také jeden titul zvládla, konkrétně autobiografii Jaycee Dugard, Uloupený život. Byť jsem knihu louskala celé dva měsíce, bavila mě a rozhodně ji doporučuji. Recenze bude tento týden v pátek :) 
Jsem moc ráda, že jsem nebyla jediné, kdo se výzvy zúčastnil, ale že se ke mně přidali i další. Proto se teď ptám Vás, kdo jste se zapojili, jak se Vám dařilo a co všechno jste zvládli? A i ti, kdo se nezapojili - jak jste s letním čtenářským skóre spokojeni? Budu se moc těšit na Vaše komentáře!
Mějte se překrásně,
K
 

10 komentářů :

  1. Já myslím, že to vzhledem ke všem okolnostem nakonec nebylo vůbec špatné :) Já jsem na tom hrozně, takže tento týden snad ještě něco malinko dohoním, abych se nemusela stydět článek publikovat :D
    Měj se krásně, Kristý a hodně štěstí s podzimní výzvou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Držím palce s doháněním, ale určitě to nebude tak hrozné, Hani :) Těším se na článek! Měj se pěkně :)

      Vymazat
  2. Když se podívám na sebe, myslím, že ti to klaplo celkem obstojně :)
    Já jsem z toho nic nečetla, ale chtěla bych se dostat k četbě od Jojo Moyes :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Lory :) Těším se na Tvůj názor na tvorbu této autorky :) Měj se hezky!

      Vymazat
  3. Dala sis vysokou hranici :-) Ale i tak jsi zvládla dvanáct, což není málo. Takže jen tak dál. Navíc díky tobě jsem to zkusila taky a bavilo mě to. A odteď se snažím vytvářet malé výzvy každý měsíc :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem opravdu hrozně ráda, že ses do výzvy zapojila a že Tě bavila natolik, že budeš v různých obdobách pokračovat. Přeji, ať jde čtení hezky od ruky :) Měj se krásně, Luci :)

      Vymazat
  4. Obdivuju to, jak si vždycky dáváš určité cíle a ty musíš plnit. Já to mám tak, že si čtu co chci, kdy chci a tak mi to vyhovuje nejvíc. O prázdninách jsem přečetla klasiku Jatka č. 5 a musím říct, že se mi ta kniha moc nelíbila. Ale jsem ráda, že jsem tím vykročila z komfortní zóny, kdy čtu samé knižní novinky nebo osvědčené novější knihy. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za poklonu, ale věř, že když mě něco nebaví, nenutím se. O tom čtení není. Zároveň ale ráda vystupuju ze své komfortní zóny, jak Ty píšeš, člověk kolikrát objeví úžasné věci, na které by jinak nenarazil :) Mezí mě, že se Ti Jatka č. 5 nelíbila, ale věřím, že Tě to neodradí a že časem zase zkusíš něco, co není úplně Tvoje parketa. Díky za krásný komentář, měj se nádherně :)

      Vymazat
  5. Myslím si, že vzhledem k tomu, jaké to léto bylo, je to skvělej výsledek, Týnko. Já jsem se úplně nezapojila — díky bohu teda, protože bych jinak musela publikovat článek čítající odporně malé množství knih.

    S tou klasikou ti přeju hodně štěstí. :) Já bych potřebovala takovéhle nadšení do té české literatury. A to ne jen proto, že to potřebuju k matuře, ale tak celkově. Mám takovej zvláštní odpor k tomu, ani nevím vlastně proč. Z těch zmíněných se určitě chystám v blízké době na Krysaře (sice je to teď kvůli maturitě, ale stejně jsem ho chtěla číst, tak jako tak, takže si s tím aspoň teď pospíším).

    Měj se krásně a ať ti příští výzvy vyjdou líp podle plánů a představ. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Káťo, moc děkuji za milý komentář. Zkus se s tou českou literaturou jednou překonat (já vím, já vím, pak člověk sáhne po něčem nic moc a překonávej se podruhý a potřetí a počtvrtý, viď), ale ony se v ní najdou fakt skvosty, který si myslím, že bys dokázala víc než ocenit. Držím palce - jo a Krysař, ten se Ti bude líbit určitě, to je fakt nádhera nádherná :) Měj se krásně!

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates