NETRADIČNÍ VÝZVA | Podzimní čtení

Ahoj kamarádi!
Mám pro Vás připravený takový "výzvový víkend" - zítra se tu totiž objeví moje osobní výzva na září. Potřebovala jsem ale zveřejnit i tento článek, týkající se jiné, delší výzvy, a nebylo kam jinam. Snad mi tedy odpustíte, že vyjdou dva trošičku podobné články.
Knihy v nich však budou úplně jiné. Dnes bych Vám totiž ráda představila výzvu, kterou organizuje Azreel z blogu Imagenareum. Jedná se o podzimní čtení klasické literatury, nebo, chcete-li, povinné četby. Já mám klasická školní léta vlastně dávno za sebou, sice stále studuji na VŠ, ale i to (snad!) brzy skončí. To ovšem neznamená, že mám klasickou literaturu dvakrát v malíčku. Kdepak. Mám obrovské mezery a snažím se je zaplňovat. Takováto výzva je pro mě proto jako dělaná.
Výzvu na blogu Imagenareum najdete tady.
Výzva běží od zveřejnění článku do čtvrtka 1. prosince 2016.
A jaké knihy jsem si připravila? Celkem se jedná o čtyři tituly.
1. Král Krysa. Knížka, kterou mi moc doporučovala moje maminka, ale do které jsem se zatím nepustila. Vím, že na doporučení mamky se mohu spolehnout, takže bych tento rest ráda napravila.
2. Pohrdání. Tento titul jsem si kupovala na začátku léta v Levných knihách a byl i součástí mé letní výzvy. Žel, nedostala jsem se k němu, takže doufám, že to na podzim napravím.
3. Velký Gatsby. Nebojte, takhle obrovské mé mezery nejsou, ale není na škodu si něco tak dobrého přečíst víckrát, nemyslíte?
4. Tři mušketýři. Uzavřeme to dalším doporučením mé maminky, která Tři mušketýry naprosto zbožňuje a myslím, že je vždy trochu zklamaná, když jí zopakuji, že jsem se k nim ještě nedostala. Tak snad už to letos vyjde.
Co Vy, nechcete se do výzvy taky zapojit? Věřím, že autorka by byla moc ráda a já s ní, není nic lepšího než se společně hecnout! Připojuji Vám i ikonky, které pro tuto příležitost vytvořila.
Doufám, že uvidím spoustu výzvových článků a přeji Vám krásnou sobotu :)
K

18 komentářů :

  1. Júú, tak to je super, že si sa zapojila. Vyplniť medzery v klasickej literatúre je vážne dobrý nápad a tuším sa dám na výzvu aj ja. :) Dúfam, že knihy prečítaš s radosťou a zamiluješ si ich. Maj sa nádherne a užívaj víkend. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám radost, že nás bude více. užij si taky moc hezký víkend! :)

      Vymazat
  2. Výzva zní skvěle! Já už jsem zmiňovala, že teďko doháním svou povinnou četbu k maturitě (ne, že bych nepřečetla dostatek knih, protože z našeho seznamíku jsem jich nepřečetla jen dvacet ale asi 40, JENŽE já musím teď dohánět takové ty věci jako "literatura do 18. století" a hlavně "ČESKÁ literatura 19. a 20. století", což pro mě znamená cca 6 knížek), jenže v prosinci už bych to ráda měla všechno za sebou, takže nevím, jestli se úplně zapojím. I když, člověk nikdy neví, že?

    Výzva je to každopádně naprosto parádní. Fakt parádní. Moc se mi líbí. A i se mi líbí tvůj výběr děl do téhle výzvy. Ty víš, že Gatsby je můj oblíbenec, takže toho samozřejmě chválím. Já sama jsem ho četla jen dvakrát, jednou česky a jednou anglicky, ale rozhodně plánuju si koupit anglickou kopii a dát si to hezky znovu. A znovu. :D A na tvůj názor na Tři mušketýry se těšim. Je to něco, co bych sama ráda jednoho krásného dne zvládla, protože ten notoricky známý příběh znám, jak ze školy, tak ze všech těch filmových a seriálových verzí. (To mi připomíná, vidělas ty nové Tři mušketýry s Loganem Lermanem, Orlando Bloomem a Milou Jovovich? Jestli ne, moc doporučuju.)

    No, naplánované to máš krásně, takže ti budu přát, aby se ti to podařilo zvládnout. :) Měj se nádherně, Týnko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Káťo, držím palce s povinnou literaturou, tyhle okruhy jsou docela výživné. Ty to ale určitě zvládneš, o tom nepochybuji :)
      Tři mušketýry, které zmiňuješ, jsem viděla a myslím, že se tenhle film povedl moc! :) Měj se nádherně, kočko!

      Vymazat
  3. Na výzvy moc nejsem, ale klasiku si čas od času ráda přečtu :) Od Fitzgeralda bych si třeba ráda přečetla Něžná je noc.
    Každopádně si čtení užij :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Leni. Něžná je noc na mě doma také čeká :) Měj se krásně :)

      Vymazat
  4. O výzvě jsem slyšela a moc se mi líbí, ale já bohužel nestíhám číst ani aktuální knihy natož pak klasiku :( Ale tobě přeji hodně štěstí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Kristý. Snad to nějak stíhat budu, ty moje mezery mě trápí .. :) Měj se krásně!

      Vymazat
  5. Ja na klasickou literaturu moc nejsem, najde se jen par vyjimek. Ale napriklad bych si z tveho seznamu rada precetla Tri musketyry. Ty tam mam docela dlouho :-) Tak drzim palce...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to mám s klasikou jak kdy. Před pár lety jsem četla vlastně jen klasiku a pak jsem nějak zblbla :D Snad se k Mušketýrům také brzy dostaneš :) Děkuju Luci :)

      Vymazat
  6. Jéééé! Právě si mi normálně zlepšila den o sto procent! :D Jsem hrozně ráda, že jsi se zapojila ♥ A koukám, že máme dokonce jednu knížku společnou :D Tři mušketýry bych si také ráda přečetla, ale to bych musela do knihovny - takže to asi nechám na jindy xD Díky moc za účast :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem ráda, že jsi s touhle výzvou přišla! :) Snad se nám bude dařit :)

      Vymazat
  7. Knižná výzva so skvelou knižnou témou :) Ja klasiku môžem, a veľmi! Že by som sa tiež zapojila..? :) Budem mať aspoň dôvod zakúpiť si klasiky, ktoré ešte doma nemám, a po ktorých dosť dlho pokukujem. Držím palce v čítaní a som zvedavá na výsledok a recenzie na klasickú literatúru :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, autorka výzvy bude určitě ráda, když se také zapojíš :) Navíc, záminek pro koupi knih není nikdy dost!
      A na recenze jsem zvědavá též - přijde mi velice troufalé recenzovat klasiku, takže to budou asi trošku jiné články :)
      Měj se krásně!

      Vymazat
  8. Ty si děláš srandu? :D Je to zhruba 14 dnů, co jsem si na podzim na sebe vymyslela něco podobného, nicméně je to projekt ještě na trochu déle a trošku jiný, takže se budu držet toho svého a do téhle výzvy se nezapojím, i když je to super nápad a hlavně super způsob, jak s tou klasikou trochu pohnout :) Tak snad i můj projekt se zalíbí, akorát je mnohem více sobecký :D
    Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc zvědavá, co sis vymyslela, Haničko! Těším se na detaily :) Měj se moc krásně!

      Vymazat
  9. Zapojila bych se ráda, ale poslední dobou jsem ze čtením dost na štíru a spoustu recenzních výtisků v řadě. Krále Krysu mám v knihovničce. Taky si pořád říkám, že bych měla číst něco z klasiky, ale určitě se k tomu postupně dostanu. Lámat to nebudu, musí být ten pravý čas. Ale štve mě, že jsem z klasiky přečetla opravdu zanedbatelné minimum, je to ostuda.
    Přeji pěkné čtení, Kristý :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je mi to jasné, tu čekající hromádku jsem viděla. Držím palce, ať ji brzy zdoláš. Mě také štve, že mám v klasice mezery, tak se aspoň takto pokusím to dohnat, uvidíme, jak se zadaří :) Měj se také moc hezky, Šárko :)

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates