PŘÍRŮSTKY | Srpen 2016

Ahoj všem! 
Přeji Vám krásné nedělní ráno a vítám Vás u nového článku. Dnes se podíváme na skromné srpnové přírůstky (a přečteno příští týden bude ještě skromnější, což je mnohem smutnější).
O drtivou většinu přírůstků se tento měsíc postaralo nakladatelství Větrné mlýny, které mi nabídlo spolupráci a já jsem si tak mohla vybrat k recenzi knížku. Zvolila jsem titul Počátek veškeré lásky od Judith Hermann, které mě zaujala svým námětem. Tím je stalking a obecně pocit bezpečnosti v soudobém světě.
Jaké ale bylo moje překvapení, když jsem zjistila, že nakladatelství mi do balíčku přibalilo hned dva další tituly. Knížky Lala a Zimní ryby z krásné edice. Byla jsem nadšená a na oba tituly se moc těším. Určitě i ony se dočkají recenze. Nejprve se však můžete těšit na recenzi Počátku veškeré lásky, kterou plánuji na pátek 16. 9. :)
Jedinou knihou, kterou jsem si tento měsíc koupila, bylo PS: Miluju tě od Cecelie Ahern. Už dlouho jsem knížku sháněla, ale v knihkupectvích není dostupná - nakonec jsem měla štěstí na Databázi knih, navíc prodávající slečna byla neskutečně příjemná.
Celkem to tedy máme čtyři novinky, což je na moje poměry opravdu nevídané. Jsem ráda, že jsem svoji letní stopku dodržela, ale nebojte, září už bude zase normální - tento článek sepisuji druhého, a už mám doma 13 nových kousků ;)
Přehled v číslech za srpen je následující:
Počet nových knih: 4
Počet koupených knih: 1
Počet recenzních výtisků: 3
Celková částka: 100 Kč

Koupené knihy:
1. PS: Miluju tě (Cecelia Ahern)

Recenzní výtisky:
2. Počátek veškeré lásky (Judith Hermann)
3. Lala (Jacek Dehnel)
4. Zimní ryby (Gregor Sander)

Jaké novinky přibyly do Vašich knihoven v srpnu? A je nějaká kniha, na kterou se v těchto dnech opravdu těšíte? Já dnes zjistila, že 30. 9. vyjde nový Nicholas Sparks - co na tom, že mám od něj doma ještě asi čtyři nepřečtené knížky... ten bude muset být můj.
Budu se těšit na Vaše komentáře!
Mějte se moc hezky,
K
 
Každé pondělí: Právě čtu
Každou středu: Knižní tip
Každý pátek: Recenze
Speciální nedělní články: Měsíční shrnutíVýzva a Chvíle s knihou
Google+

19 komentářů :

  1. PS Miluju tě je nádherná kniha. Celkově Cecelia Ahern patří mezi moje nejoblíbenější spisovatele a přečetla jsem od ní vše, co u nás vyšlo :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ráda slyším, už se na knížku moc těším a věřím, že mě přesvědčí přečíst si od autorky i další tituly. Nedávno jsem viděla film S láskou Rosie, takže už pokukuji i po téhle knížce. Jsem zvědavá, jak mi sedne ten styl, kterým je napsaná :) Moc děkuji za komentář, měj se krásně :)

      Vymazat
  2. Ach jo, závidím ti, že to dokážeš takhle vydržet. Já si nic kupovat nechtěla, ale zase jsem to přehnala :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U mě to bylo hlavně velice nepovedenými dny v osobním životě, to se pak člověku nikam nechce a nic ho nebaví. Teď už jsem zase v normálu - druhýho září jsem měla 13 nových knih. Jsem v tom s Tebou! :D :)

      Vymazat
  3. Moc hezké přírůstky, Kristý, gratuluji k navázání zajímavé spolupráce :) ať ti přinese mnoho pěkných knih! Na Ahernovou se chystám už děsně dlouho, vždycky ji vychvaluje Verunka z Bookish friendship, tak jsem si od ní asi před rokem koupila knhu v angličtině, no a leží mi na poličce dodnes :D
    Já se v září moc a moc těším samozřejmě na HP a prokleté dítě, ale zajímavé tituly vychází třeba i u Domina nebo Arga :)
    Měj se krásně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, moc děkuji. Držím palce, ať se k té Ahernové dostaneš co nejdříve, myslím, že by v angličtině mohla být na čtení příjemná - rozečetla jsem kdysi PS Miluju Tě jako e-book v angličtině a vím, že se to četlo dobře. Nad Harry Potterem zatím váhám, tak jsem zvědavá, co na něj řekneš Ty.
      Měj se moc hezky :)

      Vymazat
  4. Přírůstky jsou krásné. Hlavně ty recenzní mají naprosto dokonalé obálky! To mi připomíná, že ti musím moc pogratulovat k navázání spolupráce. :)

    Co se týče knihy PS Miluju Tě, tak na tu jsem už několikrát koukala na internetu, na recenze a tak, protože mě tenhle titul dost zajímá. Uvidím, třeba si knihu taky pořídím.

    Já jsem za srpen měla jen jeden přírůstek. Je to Carry On od Rainbow Rowellové, kterou jsem si nadělila k narozeninám. Já sice od Rainbow četla zatím jen Eleanor & Park a kniha se mi absolutně nelíbila, ale vzhledem k tomu, jak je Carry On vychvalovaná (a hlavně je tam, prý teda, LGBT tématika a já poslední dobou opravdu vyloženě vyhledávám v knihách rozmanitost — ať už se jedná o sexualitu, etnikum nebo barvu kůže u postav nebo autorů), tak jsem se rozhodla dát autorce druhou šanci. Tak uvidíme. Přece mě YA plný duchů a vampírů nezklame, huh?

    No, už se moc těším, až se s námi podělíš o svůj zářijový haul, protože druhý den měsíce a třináct přírůstků? Wow. :D Měj se nádherně a krásný zbytek víkendu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Káťo, děkuji za komentář. Máš pravdu, že tato edice je strašně povedená. Jsem zvědavá, jaké knihy budou... :)
      Přeji, ať se Ti Carry On líbí - pro mě toto moc není, takže se o knize něco dozvím jen díky Tobě. Těším se na recenzi!
      Měj se moc krásně! :)

      Vymazat
  5. Ha, neznam nic... Tedy vim, odkud jsoz ty recenzaky, protoze s timto nakladatelem ted zacala spolupracovat spousta blogeru... A PS.. Myslim, ze je to film a pokud je podle teto knihy, tak jsem to videla, ale moc me to za srdce nebralo... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mně se film líbil moc a právě mě na knihu nalákal. Ale nemůže to sednout každému, to je jasné. Děkuju za komentář, Luci, měj se moc pěkně :)

      Vymazat
  6. Krásne prírastky! Ps:Milujem ťa! poznám. Videla som film a naprosto som si ho zamilovala. Knihu som ešte nečítala, ale už sa na ňu chystám. Maj sa nádherne a krásne si prírastky užívaj. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuji a těším se, co na knihu řekneme. Já film totiž taky miluji! :) Měj se moc krásně :)

      Vymazat
  7. Gratuluji ke spolupráci. :) Ať se ti knihy líbí. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Knížku PS miluji tě jsem četla, je to asi rok, dva zpátky a pěkně jsem si u ní poplakala, je to moje oblíbená knížka, ke které se ovšem nerada vracím z důvodů velké spotřeby kapesníčků, přeji krásné počtení, je to srdcovka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě chci dodat, že také nemám teď na čtení tolik času, hold vždy nemůže být posvícení, hlavně se čtení nesmí stát nuceným ;) Když na to není nálada,čas... je lepší nečíst

      Vymazat
    2. Tak to jsem ráda, že se mám na co těšit - já si knihu pořizovala s tím, že to bude taková moje terapie. A jinak naprosto souhlasím, že se člověk nesmí nutit... Ale stejně mě to štve, že jsem se tak zasekla :) Děkuji za komentář, měj se krásně a ať je toho času na čtení co nejvíce :))

      Vymazat
  9. Počátek veškeré lásky mi také přišel, ale zatím nevím, kdy se ke knihám z tohoto mě donedávna neznámého nakladatelství dostanu. PS: Miluju Tě mám doma už možná víc než rok, ale taky jsem ještě nečetla. Ať se knihy líbí :)
    Jinak já za srpen přečetla jen tři knihy, taky jsem nějak nestíhala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem za půlkou a musím říct, že jak byl začátek docela těžký, teď už je to dobré a kniha se mi líbí. A s těmi přečtenými knihami to napravíme teď na podzim :) Měj se moc pěkně, Šári :)

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates