SEDM | # 2

Přeji Vám krásné ráno a vítejte u druhého článku do rubriky Sedm :)
To jsem si zase vymyslela něco, na čem budu krásně vidět, jak hrozně moc to všechno utíká. Ani jsem se neotočila a týden je pryč. Takže, jaké byly radosti uplynulých sedmi dní?

1. Karta Klubu knihy Dobrovský

Konečně mi dorazila moje karta Klubu knihy Dobrovský. Je Vám asi jasné, že budu muset hned začít pracovat na jejím naplňování :) A ano, nechala jsem si tam oslovení "Vážený Dobročtenář", protože zrovna nemusím slovo "čtenářka". #úchylky

2. Italština pro samouky

Konečně jsem se rozhoupala a objednala jsem si učebnici italštiny. Tuto edici od Ledy mám vyzkoušenou již z časů španělštiny a byla jsem s jejím konceptem nadmíru spokojená, takže doufám, že už brzy budu italiánovat jako o život :)

3. Burčák

Věřte nebo ne, takový zapřísáhlý vinař jako já (jo, miluju víno!) dokázal do svých 25 let neochutnat burčák. Letos maminka zajistila nápravu a musím říct, že jsem moc ráda. Je to skvělé pití!

4. Náramky

Před nějakým časem jsem se začala učit plést náramky. Začala jsem s copánkem, který je pěkně nepravidelný a nevyšel ani délkou, a teď postupuji ke složitějšímu pletení a k zaplétání přívěsků. Moc mi to nejde, ale baví mě to strašně.

5. Zastavit stát.

Jak už jsem psala, na sobotu chystám celý článek o tomhle rozhodnutí - nemohu ho ale nezmínit tady. Udělala jsem na začátku tohoto týdne docela velký krok, který bych sama od sebe nečekala a který mi dělá radost i nadále. Volněji se mi dýchá a je mi prostě lépe. Více v sobotu!

6. Nákup na megaknihy.cz

Trochu materiální radosti musí být. Chtěla jsem si doplnit tuto romantickou edici od Arga a ceny na megaknihách byly proti ostatním obchodům bezkonkurenční. Tento týden krásky dorazily a i ony se dočkají samostatného článku.

7. Podzim

 Zebou mě nohy a chvílemi už mám pocit, že na mě jde rýma, ale stejně se na nadcházející podzim těším a doufám, že bude krásný.

Ze sedmi bodů osm, to je to nejhezčí, co se může stát. Jaké radosti zpříjemnily uplynulé dny Vám? A na co se nejvíc těšíte ve dnech příštích? Budu moc a moc ráda, když se podělíte o nějaké ty "positive vibes" dole v komentářích :)
Mějte se nejnádherněji,
K

22 komentářů :

  1. Moc pěkná rubrika. Musím se přiznat, že já burčák snad ochutnala až někdy po třicítce :))) Jinak víno miluji, hlavně bílé a růžové. Teď jsem si dala burčáček v sobotu u kamarádky, byl výborný. Kocourek je krásný, jak si chrupká. Taky mám pocit, že je mi pořád zima a škrábě mě v krku či co. Mám ráda barevný podzim, ale ještě bych vrátila teplíčko. Taky jsem si u Dobrovského zařídila kartičku, ale zatím jsem ji nevyužila. No ale určitě na ni taky dojde :))
    Měj se moc krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šári, díky za komentář. Máš pravdu, že by mohlo být teplo. A hlavně ta tma, tu fakt nemusím :( Měj se moc krásně a přeju spoustu krásných okamžiků s malou :))

      Vymazat
  2. Tak to jsou samé krásné radosti :) Na burčák už mám taky děsnou chuť, takže hned co se vrátím od koníků si musím nějaký pořídit :) Italština je výzva, sama bych se ráda naučila nějaký nový jazyk (nebo se alespoň zdokonalila v těch, co už "ovládám"), ale jsem línej lenoch :D a co se mi dnes líbí asi nejvíce je ta krásná romantická hromádka, z mého edičního plánu (minulý měsíc) možná víš, že se chystám na Ostrov s vůní čerstvého chleba a fakt doufám, že se k němu dostanu, díky za tip na megaknihy, ještě nikdy jsem tam nenakupovala, takže pevně doufám, že shrneš své pocity v samostatném článku (tak jako tomu bylo s buxem a s martinusem :))
    Indiana ( a sakra teď nevím, jestli nevím jestli je to kočička nebo kocourek, ale tak předpokládám, že kočička) je vážně hezounká, ať dělá radost i nadále :)
    Mým highlightem byla rozhodně včerejší tříhodiná projížďka na koni s kamarádkou na zříceninu hradu a taky si moc užívám volna, které vyplňuju čtením, chystám se odletět do Ameriky a určitě by se našlo i spousta dalších drobností, ale tohle mě teď naplňuje :)
    Měj se krásně, Kristý

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haničko, moc děkuji za Tvůj krásný komentář :) Článek o megaknihách chystám teď na úterý :) A Indiana je kluk jako buk, jmenuje se po Indianu Jonesovi! :)
      Jsem ráda, že si užíváš volna a tedy žasnu nad těmi novinkami - Amerika? :O Doufám, že Tě stihnu vidět a že mi vše povíš! Ale dost možná mě zvědavost přemůže a budu to z Tebe tahat už teď.
      Měj se překrásně!

      Vymazat
  3. Ty náramky vypadají strašně pěkně, jsou složité? :D Jinak Indiana je fakt cukroušek ♥ Mě teď udělala radost babička. Pekla jsem buchtu a včera jsem jí část odnesla na ochutnání a ke kafi, dneska mi ji pochválila, že byla moc dobrá. Malá drobnost, ale fakt potěší :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zatím pletu jen ty nejjednodušší, ale tenhle týden už bych se ráda pustila do složitějších, tak pak podám zprávu :) A chápu, že Tě babička potěšila, taky jsem moc ráda, když mi taková zkušená kuchařka jako moje babička pochválí ty moje výtvory :)) Měj se krásně!

      Vymazat
  4. taky mi uz pred nejakou dobou dorazila, sice ji nebudu vyuzivat zrovna nejak moc, ale urcite vyuziji pri prilezitosti nakupu noveho ilustrovaneho HP :-)
    na megaknihy jsem koukala jen parkrat, je pravda, ze maji dobre ceny, ale slysela jsem taky docela dost stiznosti, takze jsem nemela odvahu tento obchod vubec zkouset...
    co se tyce tveho prtouse... vidam ho na instagramu a to vyhradne ve spanku :-D znam to od mamky, taky ma doma takoveho mazla, ktery prospi vetsinu zivota :-P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na Megaknihy chystám samostatný článek, nebylo to špatné, ale pár výhrad bych měla, to je pravda. A nenech se zmást, on se dá vyfotit jen ve spánku, protože jinak je to prostě jen lítající šmouha... Ale spí fakt málo a hlavně zásadně ne v noci :D Měj se moc hezky, Luci!

      Vymazat
  5. S podzimem to mám úplně stejně. Taky se celá klepu zimou, ale přesto se na něj těším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už chodím nabalená do svojí megašály a jsem celá šťastná :))

      Vymazat
  6. Máš to tu nádherné ♥♥ Moc se mi u tebe líbí!:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za pochvalu, udělala jsi mi velkou radost :) Doufám, že se sem budeš vracet. Měj se hezky!

      Vymazat
  7. Můj oblíbený článek! Můj oblíbený článek! (A nee, není to proto, že se zase budu podrobně vyjadřovat ke každýmu bodu a budu neuvěřitelně otravně sdílet svoje dojmy a svoje postoje, nee.)

    Radost no. 1 — Kdybys viděla můj výraz, když mi přišla moje kartička, asi bys umřela smíchy. Já jsem z toho měla TAKOVOU radost! Hned druhý den jsem šla kamarádce a sestře (a sobě, ofc, protože bych se cítila hrozně, kdybych si taky sama něco neodnesla) koupit knižní dárečky. Navíc, když použiješ tu kartičku, tak (in my experience) dostaneš 10% slevu na příští nákup, což je jednoduše super.

    Radost no.2 — Já sama miluju učení se novejch jazyků. (S němčinou to mám trochu na štíru ale stejně.) Sama jsem se začala učit gaelsky (protože jsem úchyl a Outlander prostě) a snažím se o britský znakový jazyk. (Věděla jsi, že každá řeč má trochu jinou znakovku? To mě trochu rozbouchlo.) Hrozně ráda bych se taky naučila francouzsky a aspoň jeden ze severskejch jazyků, norštinu nebo tak něco. Uvidím. Já jsem děsnej člověk a u ničeho nevydržim moc dlouho, takže to je se mnou hrozný. Vždycky se nadchnu a za měsíc už mě to přestává bavit. Každopádně jo, jazyky jsou něco, co naprosto miluju. Hodně štěstí s italštinou!

    Radost no.3 — Já víno bytostně nesnáším, když není mixlé třeba s kolou nebo tak. Třeba se to ve mně ještě nějak zlomí, ale teď jsem ve fázi, kdy jenom cítím víno a křiví se mi ksicht. :D Každopádně jsem hrozně ráda že sis burčák užila!

    Radost no.4 — Já jsem měla takovýhle náramkový šílenství tak před, let me think, čtyřmi lety? A úplně jsem to M.I.L.O.V.A.L.A. Naprosto. Byla jsem jako blbec, furt jsem něco pletla. Ať už to bylo z bavlnek nebo třeba i bužírky, furt jsem něco dělala. Pak jsem dostala parkinsona a přišla o jemnou motoriku a teď už to vůbec nezvládám. Jsem děsně pravá (ne, ne levá, jsem levák totiž) na takovýhle věci. Vyrostlo ze mě hrozný hovádko boží, když přijde na věci, kdy musíš zapojit jemnou motoriku. :D Ale jsem ráda, že ty se bavíš. Já jsem to taky právě vždycky milovala a úplně chápu, že tě to chytlo.

    Radost no.5 — Na článek se moc těším. Nejsem si úplně jistá, co přesně to znamená, ale určitě to je super, když ti to udělalo radost!

    Radost no.6 — Nákup knih je taková jistota dobrého dne. Víc k tomu nemám co říct.

    Radost no.7 — K tomuhle bodu, however, toho mám spoustu co říct. :) Koťátko je naprosto hoďobóžový. Fakt nádherný. My teď zrovna máme u babičky nové miminko. Nejsme si úplně jistý, jestli to je holka nebo kluk, páč je to útulkovej drobek, ale to je asi jedno. Důležitý je, že ta věc je hyperaktivní koule chlupů, já mám obě ruce seškrábaný skoro na kost, kouslo mě to do nosu tak, až mi vytryskly slzičky, a kdykoli je to samo v místnosti, tak to řve jako pakoň, ale už teď tu kuličku zbožňnuju. Strašně rádo se to mazlí a strašně rádo si to hraje. A taky to hrozně rádo skáče po nohou a zatíná drápky, aby to po tý noze mohlo vyšplhat. Moc příjemná záležitost. :) Ah, já jsem teď tak emocionální. Miluju zvířata a miluju miminka zvířat. Mám i za tebe hroznou radost a pls, určitě nás informuj o tom, jak roste, a doplň to vhodnou fotogalerií. (Klidně mi to posílej někam soukromě ;) ;) ;) Fakt mě zajímá, jak poroste.)

    Radost no.8 — Já miluju podzim. Ale mám radši takový ten podzim, kdy je ráno mlha a přes den svítí sluníčko, takže člověk nemá splihlý vlasy od deště a není 24/7 nemocnej (i když to já zvládám i v létě). Takže jo, podzim je moc hodně fajn.

    Oh god, zas jsem to trošku přehnala. Nechápu, proč mám potřebu se takhle strašně moc vyjadřovat ke všemu. :D Každopádně ti přeju nádhernej víkend a měj se krásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Káťo, já prostě miluju, že se takhle rozepíšeš a že se mnou sdílíš všechny svoje názory a dojmy a zkušenosti. Strašně si toho vážím :) Každej bodík jsem přečetla a musim složit obdiv za gaelštinu (!!!), strašně Ti s tím držím palce a přeju, ať Tě to moc baví. Mrzí mě, že Tě nemoc připravila o požitek z těchhle jemnočinností, ale pevně věřím, že si to dokážeš vynahradit jinými aktivitami. Ty jsi prostě úžasňák a já se před Tebou znova skláním za to, jaká jsi šikovná a optimistická :) Taky přeju spoustu hezkejch zážitů s Vaší chlupatou koulí a prosimtě, i Ty mě informuj o tom, jak se jí/mu daří, jsem zvědavá. Já zase slibuju, že Indyho budu pravidelně dávkovat. A kdyžtak to jistí můj instagram - to je kotě-spam jako blázen :) Měj se nejkrásněji a už se těším, že se třeba brzy i s Haničkou uvidíme :)

      Vymazat
  8. To s tím burčákem je srandovní. Já mám ráda červené víno, výjimečně růžové, bílé nemusím vůbec. A burčák mi víc chutná bílý! Záhada :D A ty náramky jsou úžasný relax, krásně se u toho odpočívá :)

    OdpovědětVymazat
  9. Kartu mám už delší dobu. Chtěla jsem ji vyfotit, ale nakonec jsem se k tomu vůbec nedostala a mamka mi ji šlohla :D Na čemž vlastně nezáleží, jelikož přímo ve městě knihkupectví nemáme, nechápu proč. Dobrovský je přeci základ.

    Přeji hodně štěstí s učením. Mě bohatě stačí němčina...

    Náramky vypadají skvěle :) Já jsem na jakoukoli "uměleckou" činnost naprosto levá :D

    Kočička je naprosto sladká :) Už jsem to chtěla říct u články s Megaknihama, ale vypadlo mi to :D A má i nádherné zbarvení :)

    Hm... asi jednička z matiky :D Tohle se nestává zrovna často, většinou je to o dost horší :D A to je kromě mazlíků asi všechno. Ale jestli se mi podaří do konce týdne zařídit, aby mi police na knihy držely a nepadaly, tak budu štěstím bez sebe :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristý, moc děkuji a gratuluju k jedničce z matiky! Já na střední s matematikou hrozivě válčila a nakonec jsem ji vlastně vystudovala na vysoké :D A děkuji za pochvalu kočičáka, vyřídím mu to! Taťka je ragdoll, takže od toho má zbarvení :) Měj se krásně Kristý!

      Vymazat
    2. Já s ní válčím furt :D Důkazem toho bude moje druhá známka z matiky :D Upřímně doufám, že už jí po střední v životě neuvidím...

      Vyřiď, ale aby si o sobě pak moc nemyslel :) Jop, tak v plemenech psů se vyznám, ale v kočičích moc ne :D

      Vymazat
    3. Držím palce, a aby ses nedivila a nakonec na vysoké neskončila jako milovník matematiky jako já :) A můžu Ti říct, že ten už si o sobě myslí až moc i bez komplimentů. Docela nekompromisně nás tu všechny šéfuje :D Měj se moc hezky, Kristý!

      Vymazat
    4. Až bude slunce vycházet na západě a zapadat na východě, tak možná :D Prostě kočky... za to může to uctívání v Egyptě kdysi dávno :D

      Vymazat
  10. Moc hezké radosti sis udělala, hlavně chválím ty knihy, protože jsem si taky koupila tři a bude nyní co číst. Kromě knih jsem si taky koupila novou jezdeckou bundu a ta mi udělala velkou radost.

    OdpovědětVymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates