AUDIOKNIHA | Poslední aristokratka (Evžen Boček, čte Veronika Kubařová)

Hezký den!
Zdravím Vás u nového článku :) Dnes se podíváme na další audioknihu, narozdíl od Saturnina to ale bylo pěkné zklamání. V posledních dnech jsem poslouchala Poslední aristokratku Evžena Bočka, kterou četla Veronika Kubařová. A moje překvapení nemohlo být nepříjemnější.
Pokud můj blog čtete delší dobu, jistě dobře víte, jak velkou fanynkou Bočkovy Aristokratky jsem. Vím, že někomu humor těchto knih připadá prostě a jednoduše stupidní, ale mně se Boček nějak trefil do vkusu a při čtení se opravdu zasměju.
Je proto fakt zajímavý, že audiokniha mě téměř pohoršuje. Při jejím poslechu jsem se nezasmála ani jednou a místo uklidňujícího efektu přišel pravý opak - poslouchání mě v podstatě rozčilovalo.
Největší díl viny přičítám bohužel interpretce textu, Veronice Kubařové. Jako herečku ji mám docela ráda, ale při čtení Aristokratky mi prostě nesedla. Neustále přehrává, což se zpočátku vydržet dalo, ale s postupujícím časem jsem z jejího přednesu úplně šílela. Přišlo mi to hrozně nucené a takové naléhavé - tak dělej, posluchači, směj se!
Abych k Vám byla zcela upřímná, nakonec jsem audioknihu ani nedoposlouchala, prostě to nešlo. Docela válčím i s tím, do jakého dalšího titulu v této formě se pustit. Mám tu nachystaného Malého prince, kterého jsem před časem poslouchat začala, ale nedošla jsem až nakonec. Ten je ale načtený z jiného překladu, než který mám já, takže z toho jsem taky nervózní. Možná proto nakonec sáhnu po Skále, kterou jsem sice právě dočetla, ale zasáhla mě natolik, že by mi vůbec nevadilo vzít to celé ještě jednou od začátku.
Jaká audiokniha byla největším zklamáním pro Vás? A jaká naopak nejmilejším překvapením? Máte tipy na nějaké skvělé audioknihy, kterým bych měla dát šanci? Budu se těšit na Vaše komentáře :)

Mějte se moc a moc hezky,
K

PS Možná jste si všimli, že teď články nejedu moc podle rozvrhu. Doufám, že Vám to příliš nevadí, ale provedla jsem ve svém životě v posledních týdnech pár radikálních změn, cítím se lépe a souvisí s tím i to, že nechci sama sebe nutit a stresovat víc, než je nutné. Rozvrh byl fajn a možná časem znovu bude, ale teď to trošinku rozvolníme :)

12 komentářů :

  1. Tedy, to je zajímavé, četla jsem na tuhle audioknihu samé pozitivní ohlasy! Ale rozumím tomu, že ne každému herec sedne, když už má utvořenou vlastní představu...
    Rozdílný překlad by mě asi vytáčel hrozně, ještě u Malého prince, kterého znám z velké části nazpaměť :D

    Hlavně si neudělej z blogu povinnost! Těším se někdy na další článek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě také, takže jsem byla docela zklamaná z toho, jak moc se mi to nelíbilo... Nedá se svítit. Já tomu Malému princi šanci nakonec dám, čistě pro porovnání, ale bojím se, že už je dopředu jasné, že to nebude mít šanci. Děkuju za podporu a měj se krásně :)

      Vymazat
  2. Vůbec neznám! POslední dobou i audio knihy řadím ke své ,,četbě" tak možná se poohlénu po ní :)
    Díky za tip
    Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus to, Katy, jsem zvědavá, jak osloví Tebe... Za mě bohužel jedno velké zklamání.

      Vymazat
  3. Tyjo tak to mě mrzí, protože jak víš, já byla nadšená, ale možná je to tím, že znám aristokratku právě jen v audio verzi, takže mi to zkrátka sedlo :) Asi bych nedokázala poslouchat knížky, které jsem sama četla právě proto, že jsem si v hlavě vytvořila nějakou představu a nevím, jestli by tomu interpret dostál..:) No, ikdyž teď se chci v blízké době vrhnout na Saturnina, tak to budu moci posoudit :)
    Když bych ti měla něco doporučit, mně se třeba dost líbily Hunger games a nejsem si jistá, jestli je to něco, na co bys měla zrovna chuť...Jinak bych na tvém místě možná zkusila pohádky, co třeba takový Karlík a továrna na čokoládu? Já tedy poslouchala zatím jen ukázku, ale vzhledem k tomu, že je to notoricky známý příběh a navíc ho namluvila Hrzánová, by se ti to možná mohlo líbit...:)
    Jinak já teď poslouchám Dívku ve vlaku, namluvené je to sice dobře, ale ta kniha jako taková opravdu není nic moc, brzy snad bude recenze...
    Měj se krásně, Kristý a ať se ti další kniha líbí více :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem ráda, že se Ti audiokniha líbila :) A věřím, že Saturnin Tě dostane, mně se líbil opravdu neskutečně. Vím, že z Hunger Games jsi byla docela nadšená, tak jim možná dám šanci, mám je docela ráda. A pohádky jsou senzační nápad, po tom se určitě poohlédnu. Karlíka jsem nečetla, takže super příležitost, navíc pokud je kniha namluvená Hrzánovou. Moc děkuji za tipy, Hani! A viděla jsem, že jsi na goodreads dala Dívce tři hvězdičky - já si pořád říkám, že ji zkusím, ale nevím nevím, jestli to není vyhazování peněz. Budu zvědavá na recenzi! Měj se krásně!

      Vymazat
    2. Brzy sepíšu recenzi, ale hvězda navíc je jen za interpretaci, knize samotné bych dala jen dvě a zrovna tobě ji určitě nedoporučuji, protože v rámci thrilleru je to děsnej podprůměr - opravdu spíše pro ty, kteří jsou žánrem nepolíbení :)

      Vymazat
    3. Díky, Hani, ušetřila jsi mi pár stovek, protože bych jí nakonec asi podlehla. Osobně mi prozradíš, jak to s tím příběhem bylo ;) :)

      Vymazat
  4. Strašně dlouho si chci knížku přečíst a pořád jsem se k ní nedostala. A to už vyjde třetí díl. Ale určitě na ni jednou dojde :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musí na ni dojít. Já za sebe však rozhodně doporučuji pěkně klasickou knihu, audio nee :)) těším se, až se do ní jednou pustíš. Měj se krásně, Šári!

      Vymazat
  5. A přesně proto já se audioknihám vyhýbám obloukem!

    Vím, že ne každá audiokniha je špatná a že jsou určitě skvěle namluvené audioknihy od lidí se skvělými hlasy a skvělým přednesem, kteří umí z poslechu knihy udělat skvělý zážitek. To všechno vím. Jenže na druhou stranu — já si ráda čtu knihu svým tempem a svým HLASEM. Nevím, jestli jsem tak ready for commitment na to, abych zvládla takových hodin poslouchat něčí hlas. Navíc — já bych z té knížky půlku zapomněla, protože jak to zároveň nevidím, tak se nejsem schopná soustředit a určitě bych u toho dělala spoustu jiných věcí (protože sedět a poslouchat něčí hlas je děsně neproduktivní a je v tom OBROVSKÝ rozdíl než v tom sedět a ČÍST, že ;-) ) a myslela bych na spoustu debilit kolem. Pro mě hold asi audioknihy nejsou a nebudou to pravý ořechový.

    Je mi líto, že sis tuhle knížku neužila, takže snad příští poslech něčeho jiného bude lepší. Měj se nádherně. <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Káťo, ani nevíš, jak moc rozumím všem Tvým důvodům pro to, že audioknihy zrovna nejsou Tvými favority. Přesně proto já poslouchám jen knihy, které už jsem četla - poslouchám je při práci a občas se prostě soustředit přestanu, takže když děj znám, neděje se žádná tragédie. Sedět a poslouchat opravdu je neproduktivní a poslouchat třeba před spaním? To nepochopím, to bych nedoposlouchala nikdy, protože bych vždycky dala tak minutu :D Jinak s tím tempem a hlasem, to je také pravda. Zkrátka z nás dvou asi žádné velké audiofanynky nebudou, nevadí :) Měj se nádherně a moc Ti děkuji za komentář :)

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates