VÁNOČNÍ SPECIÁL | Tipy na dárky pro milovníka thrillerů... 🎁

Ahoj, moji milí! 
Zdravím Vás u dalšího článku s vánočními tipy na dárky. Vánoce jsou svátky klidu a míru, já Vám dnes však přináším nápady, které ocení milovníci temných thrillerů :) I v tak krásném a něžném čase jako jsou vánoční svátky přece dokážeme ocenit dobrou detektivku ;) Dnes mám pro Vás celkem tři knížky, kterými byste se mohli fanouškům napětí zavděčit.

⛄ Žena v kleci (Jussi Adler-Olsen) ⛄

Naprostá nutnost pro každého, kdo dovede ocenit kvalitní a originální detektivní příběh. Adler-Olsen patří ke špičce tohoto žánru a já sama ho bez sebemenšího váhání pasuji na mého nejoblíbenějšího spisovatele detektivek a thrillerů. Pokud se rozhodnete někomu koupit první díl série o oddělení Q, tedy zde prezentovanou Ženu v kleci, vezměte prosím i zbytek série, jinak s dotyčným nevydržíte. Jussi je silně návyková záležitost a jak jednou začnete, budete chtít víc. A víc. A víc.

⛄ Bílé kosti (Graham Masterton) ⛄

Jeden z nejlepších a nejmrazivějších thrillerů, které jsem letos četla. Zločiny, které jsou v knize vyšetřovány, jsou ale opravdu hodně brutální, takže se rozhodně nejedná o čtení pro slabší povahy. Stejně jako v předchozím případě jsou i Bílé kosti prvním dílem celé série. Bohužel zde další díly tolik doporučit nemohu - druhý díl (Rozbití andělé) ještě není tak špatný, ale ten třetí jsem rozečetla a zatím jsem se nedonutila pokračovat. Šanci mu v budoucnu ale dám. Každopádně prvním dílem vůbec nic nezkazíte, kvalitní a velice děsivé čtení!

⛄ Vdova (Fiona Barton) ⛄

Zakončíme to geniálním psychothrillerem Vdova. Příběh této knihy není brutální, zato je však velmi mrazivý a přízračný. Perfektní vypravěčské schopnosti autorky a velmi svědomité propracování jednotlivých postav zařídilo, že se psychothriller konečně zařadil k mým oblíbeným žánrům. Dříve jsem jej tolik nemusela, po Vdově ho doslova vyhledávám. Laťku ale tato knížka nastavila pořádně vysokou. Pro milovníky tajemství, postupného odkrývání pravdy, mnohovrstevnatých postav a rozličných úhlů pohledu je tato knížka to pravé.
Tolik k výběru těch nejlepších thrillerů, které byste mohli nadělit pod stromeček. Nebojte se ale sáhnout třeba také po Němém křiku od Angely Marsons, Ty od Caroline Kepnes či Triptychu od Karin Slaughter. To jsou také počiny, které rozhodně nezklamou :)
Kdybyste měli ostatním poradit, jaký titul pořídit milovníkům detektivek a thrillerů, co byste doporučili? Jaký titul z tohoto žánru je pro Vás mistrovským dílem? Všichni jsme moc zvědaví na Vaše tipy, podělte se v komentářích, prosím :)
Mějte se báječně,
K

6 komentářů :

  1. Tak tady jsi zase uhodila hřebíček na hlavičku :) S Mastertonem jsem si až tak nesedla, ale Žena a Vdova ♥ - posledně zmiňovanou budu dozajista doporučovat i ve svém článku a Jussiho nejspíš zařadím také :D
    Já ti musím (a nejen tobě) už postopadesáté doporučit Její život v očích panenky a Sběratele :)
    Měj se krásně, těším se na další várku, tyhle články mě neskutečně baví!!! Víc, víc, víc! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, jsem ráda, že se shodneme a díky za tipy, snažím se poctivě propracovávat tím nekonečným seznamem, ale jde to ztuha :) A další články budou brzy, jsem moc ráda, že se Ti líbí!! :))

      Vymazat
  2. Tak Vdovu mám na seznamu už poměrně dlouhou dobu! Nejvyšší čas, vrhnou se na ni! :D Těším se na tvou další várku! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za milý komentář, jsem ráda, že se články líbí :) Snad se k Vdově dostaneš brzy, je to pecka! :)

      Vymazat
  3. Sakra, sakra, sakra... Asi nebudu kupovat dárky nikomu jinému než sobě, tohle je přesně moje kafe. :D
    Bílé kosti mě zaujaly asi nejvíc, takže přidávám do wishlistu a snad tuto knihu budu brzy číst. :)

    Anita

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle důvěrně znám, jdu do knihkupectví pro dárky pro rodinu a odcházím rovnou i s dárky pro sebe :D Jsem moc ráda, že tě Bílé kosti zaujaly, mně se kniha líbila moc, tak budu zvědavá, co na ní povíš. Měj se krásně a děkuji za komentář :)

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates