VÁNOČNÍ SPECIÁL | Tipy na dárky pro vtipálka a vlastence zároveň... 🎁

Ahoj, moji milí!
Zdravím Vás u dalšího článku s tipy na knižní dárky pod stromeček. Dnes Vám představím tituly, které jistě padnou do oka každému, kdo se rád zasměje, a zároveň těm, kdo mají rádi české autory. 

❄ Saturnin (Zdeněk Jirotka) ❄

Znám jen málo lidí, kteří Saturnina opravdu nemusí, proto je šance, že se trefíte dotyčnému do vkusu, poměrně vysoká. Vyprávění o jednom svérázném sluhovi s neotřelým přístupem k péči o svého zaměstnavatele je nejen vtipné, ale navíc potěší i ty čtenáře, kteří dokáží ocenit krásu českého jazyka. Velmi milé čtení, které Vás pobaví a ještě se u něj budete rozplývat nad úchvatnými jazykovými obraty perfektně vystihujícími danou situaci.

❄ Série Aristokratka (Evžen Boček) ❄

Zatímco se Saturninem podle mě můžete jen velmi těžko šlápnout vedle, s Aristokratkou bych byla opatrnější. Bočkův humor je poněkud specifický a především mírně přihlouplý. Pro někoho (například pro mě) je to však příjemné čtení, oddechové, u kterého se opravdu od srdce zasměje. Pokud však dotyčného smysl pro humor dobře znáte a myslíte, že by se mu Aristokratka mohla líbit, věřím, že se trefíte a že obdarovaný nebude zklamaný. A pozor, možná se najdou tací, kdo četli první dva díly a ještě nemají zatím poslední, třetí díl. Vánoce jsou prima příležitost pro doplnění série 😊
Recenze na všechny tři díly najdete tady:

❄ Černí baroni (Miloslav Švandrlík) ❄

Černé barony asi spousta z nás zná ve vynikajícím filmovém zpracování, mohu Vás ale ubezpečit, že literární předloha není o nic méně zábavná. Švandrlík je zkrátka mistr a ne nadarmo se každoročně těm nejlepším humoristickým knihám udělují ceny nesoucí právě jeho jméno. A pozor, kniha je docela bichlička, nečekejte žádného hubeňoura 😉
Tolik k mým dnešním tipům pro čtenáře, kteří se rádi zasmějí a dokáží si užít české autory. Jaké knížky byste do této kategorie doplnili Vy? Jě nějaký titul, který Vám hned vyvstane na mysli?
A taky mi povězte, jestli už máte na Vánoce vše nachystáno, jak Vám jde od ruky pečení (a ujídání!), jestli už máte zabalené dárky... Zkrátka podělte se o nějakou vánoční atmosféru a zážitky, prosím! 
Mějte se báječně a těším se na Vaše komentáře,
K

14 komentářů :

  1. Na Aristokratku jsem slyšela hodně chvály :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Kamarádka si Aristokratu nemohla vynachválit. Jinak tento díl se mi strašně hodí - sama totiž nejsem vlastenec vůbec, ale kamarádka tenhle typ četby naprosto zbožňuje a já nikdy nevím, co jí koupit :)

    Lory Humble × TICHÝ ODPOR

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lory, mám velkou radost, že se Ti článek hodil, opravdu. Snad se kamarádce bude nějaký tip líbit, pokud se rozhodneš jí ho pořídit :) Měj se báječně!

      Vymazat
  3. Jaj perfektný výber. Českých autorov a ich humor fakt milujem. Saturnina a Čiernych barónov som čítala už dávno, ale na tú Aristokratku si už brúsim zúbky. Mám ju na zozname, len ešte pred ňou je pár titulov, ktoré čakajú na moje prelúskanie.
    Inak ja ešte zbožňujem Hartla. Tie dve staršie som už čítala, no vyšla novinka, ktorá na Vianoce musí byť.
    Skvelý tip, :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, moc díky za pochvalu a jsem ráda, že máš tak ráda české humoristické autory. Aristokratka se Ti podle mě bude líbit, těším se pak na Tvoje dojmy. A díky za připomenutí Hartla, už si od něj chci něco přečíst strašně dlouho! Měj se moc krásně :)

      Vymazat
  4. Na Aristokratku si také už nějaký ten pátek myslím. Doufám, že na ni v příštím roce přijde řada :) (Ještě musím dodat, že se mi opravdu moc líbí její obálky ♥)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, obálky jsou úžasné a jak se pěkně vyjímají v knihovničce :) Doufám, že se k ní dostaneš brzy a budu zvědavá na Tvůj názor. Měj se hezky! :)

      Vymazat
  5. Skvělé tipy, musím se mrknout na zoubek Baronům, neviděla jsem ani seriál :)
    Měj se krásně ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To musíš napravit, Hani, já je miluju ♥ Měj se moc pěkně!

      Vymazat
  6. Tu Aristokraatku vidím všude a četla několik recenzí a pořád na ni nemám názor a nedokopala se k tomu, abych zjistila víc :D

    OdpovědětVymazat
  7. Odpovědi
    1. ♥ Já ho miluju ve všech podobách, je to prostě fenomén... :)

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates