CO MĚ ZAUJALO | Leden 2017

Ahoj, přátelé!
Vítám Vás u nového článku. Je začátek měsíce, což znamená spoustu článků s přírůstky, přečtenými knihami, ale také s očekávanými novinkami. Můžu s radostí konstatovat, že leden mě nezruinuje. Opravdu hodně mě totiž zaujalo jen pár knížek, a právě na ty bych ráda upozornila i Vás 😊
Výkupné pro krále (Graham Masterton)
4. díl v sérii Katie Maguire
Jak asi někteří čtenáři mého blogu ví, z prvního dílu série o Katie Maguire - Bílých kostí - jsem byla úplně uchvácená. Bavil mě i díl druhý, ale ten třetí mě hned na prvních stránkách hrozně zklamal a zatím jsem se nedonutila ho přečíst. Budu to muset napravit, protože anotace Výkupného pro krále zní famózně a já doufám, že by se s tímto počinem mohl Masterton - alespoň pro mě - vrátit do formy.
Je slunná sobota a irská svatba je v plném proudu. Opilí strýčkové si připíjejí na nevěstu. Gaelská kapela vesele vyhrává. Svatební hostina má však už brzy hrozivě skončit. Ze spodního patra svatebního dortu se totiž na novomanžele šklebí uříznutá hlava místního cukráře. Katie Maquirová nemá žádná vodítka - dokud za děsivých okolností nezmizí další místní podnikatel. Zdá se, že vraždy odkazují na Velekrále Erinu, děsivý gang vyděračů a mučitelů. Jsou to nebezpeční lidé a nezastaví se před ničím, aby Katie svedli ze stopy... 
Ve tvých očích (Nicholas Sparks)
Sparksovky jsou pro mě prostě skoro povinnost. Zrovna nábožně je sice nehltám, ale jednou za čas přijde chvíle, kdy jsou zkrátka to pravé ořechové. Přiznám se bez mučení, že několik titulů mám doma nepřečtených, ale obávám se, že to mi v koupi novinky Ve tvých očích fakt nezabrání :)

Colin Hancock má za sebou divokou minulost, a přestože se snaží žít správně, stále se nad ním vznáší hrozba vězení. Maria Sanchezová, dcera mexických přistěhovalců, je jeho zdánlivý opak; úspěšná, tvrdě pracující, dokonalá. Ani jeden nehledá vážný vztah, ale náhodné setkání na deštivé silnice zkříží jejich cesty nečekaným způsobem. Silně zakořeněné předsudky nakonec nejsou tak silné jako pouto, které se mezi nimi vytvoří. Nový román Nicholase Sparkse připomíná, že ti, kdo nás dokážou vidět v nejjasnějším světle, se zprvu mohou skrývat ve stínu…
Ledové srdce (Tami Hoag)
Kniha Ledové srdce mě zaujala svojí anotací, od autorky jsem nic nečetla a ani jsem ji do této chvíle neznala. Thrillery já můžu a ráda zkouším nové autory, tak jsem zvědavá, zda mě Tami zaujme 😊
Danu Nolanovou, nadějnou televizní reportérku, unese nepolapitelný sériový vrah, známý pod přezdívkou Doc Holiday. Ač ji nelidsky týrá – mladá dívka se má stát jeho „mistrovským dílem“, jak slibuje –, Daně se podaří jako zázrakem přežít a svého trýznitele z posledních sil zabije… I po deseti měsících léčení a rehabilitace je však Dana stále v žalostném stavu, zejména kvůli zranění mozku. Na podrobnosti onoho traumatického zážitku nemá žádné jasné vzpomínky, na svůj předchozí život se rozpomíná jen pozvolna a pronásledují ji ty nejtemnější noční můry. Když je propuštěna z nemocnice, vrací se z Minneapolisu do rodného městečka, aby našla klid na úplné zotavení v péči své úzkostlivé matky a otčíma. Stane se však přesný opak – to když místní média při příjezdu domů Daně připomenou starý případ Casey Grantové, její nejlepší kamarádky z dětství, která záhadně zmizela o prázdninách, kdy obě dokončily střední školu. A Dana se přímo posedle pouští do pátrání po tom, co se vlastně kdysi stalo…
Pokukuji také po Zasněžené svatbě od Abby Clements, ale ta, zdá se, nakonec vyjde až v únoru, takže si ji schovám na příště. 
A jaké knihy lákají v lednu Vás? Najde se nějaký titul, na který se těšíte opravdu extrémně? Budu moc zvědavá, co mi povíte v komentářích 😊
Mějte se krásně,
K
Veškeré obrázky a anotace v tomto článku jsou převzaté z Databáze knih.

10 komentářů :

  1. A tohle je pěkné trio :) Nad G. Mastertonem váhám už několik měsíců, myslím, že víš :) Sparkse jsem dosud zatím nezkusila, ale čeká na mě doma Talisman a od Tami Hoag mám doma jednu knihu, kterou jsem zatím nečetla, takže taky neznám autorčin styl. Ale anotace vypadá moc dobře :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vím a znovu doporučuji ty Bílé kosti, budou se Ti líbit. Akorát to chce mít náladu na něco ostřejšího, je to opravdu hodně brutální. Na Tvůj názor na Sparkse se těším už moc dlouho a jsem zvědavá, jak nás v budoucnu zaujme nebo nezaujme Tami Hoag. Měj se moc krásně, Šári :)

      Vymazat
  2. Vidím prvně. Já mám na seznamu jen dvě knihy. Díky bohu. Aspoň mě nebude nic tolik lákat :-P

    OdpovědětVymazat
  3. Já se musím bez mučení přiznat, že jsem ještě nečetla nic od Sparkse, ale ráda bych to napravila, takže Ve tvých očích mě láká. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se budu těšit, co na něj řekneš. Není to žádná vysoká literatura, ale já si ho jednou za čas opravdu užiju :) Snad se i Tobě zalíbí :)

      Vymazat
  4. Ještě jsem nějak neměla čas pořádně projít všechny edičáky, ale taky nemám nějaké úplné must have, tak uvidím, co ještě objevím :) každopádně z tvého výběru nevypadá vůbec zle to Ledové srdce a s Mastertonem pořád přemýšlím, zda pokračovat či ne :)
    Měj se krásně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem zvědavá, co vyštracháš, Hani :) Já s tím Mastertonem upřímně uvažuji, že přeskočím třetí díl a zkusím rovnou tenhle. Sice jsem tu Červenou lucernu odsoudila po pár stránkách, tak mám trochu černý svědomí, ale prostě mi to nesedlo. No uvidím, co bude. Měj se moc krásně!

      Vymazat
  5. Tami Hoag jsem si zamilovala díky její knize Devátá dívka- ta byla opravdu brilantní! <3
    Když jsem zjistila, že do série s touto novinářkou vyjde další díl, byla jsem nadšená, protože právě v Deváté dívce ji sledujeme při pátrání vraha a opravdu to stálo za to!
    Pokud se budeš do této autorky pouštět, rozhodně začni Devátou dívkou, nebudeš zklamaná a podle mě pak tento díl i více pochopíš :)
    Měj se krásně! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, moc Ti děkuji, já vůbec nezaznamenala, že Ledové srdce je ze série. Určitě začnu Devátou dívkou! :) Měj se taky moc hezky :)

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates