KNIŽNÍ TIP | Dívka se sněhem ve vlasech (Ninni Schulman)

Ahoj, moji milí 😊
Vítejte u nového článku. Po vánočních speciálech se nám opět vrací starý dobrý knižní tip, ale v zimě ještě přeci jen zůstaneme. Dnes bych Vám totiž ráda dala tip na knížku Dívka se sněhem ve vlasech, která vypadá skvěle nejen díky svojí anotaci, ale také díky prvním stránkám textu. A přiznejme si, jsou to právě první řádky knihy, které nás často pohltí nebo naopak odradí...
Severské detektivky já prostě můžu a přijde mi, že i když jsou na svůj žánr (severské detektivky") třeba průměrné, v žánru celkovém "detektivky") vyčnívají. Na Dívce se sněhem ve vlasech mě zaujala dobře propracovaná obálka a anotace, ale po přečtení pár řádků se autorce podařilo mě slušně vtáhnout do děje, s čímž se často nesetkávám a většinou mě autor zaujme až po chvíli. Pevně doufám, že to není jen takovéto "když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají", a že autorka dynamiku a rychlé thrillerové tempo udrží.  
A představte si, že i tato knížka patří do série. U nás vyšly dva díly, tím druhým je Chlapec, který přestal plakat. Co jsem tak ale nakoukla do komentářů na Databázi, zdá se, že oproti prvnímu dílu je to o dost slabší... Já sama jsem knihu ani nikde neviděla, takže netuším, zda vůbec je šance se k ní dostat.
Anotace z Databáze knih: Novinářka Magdalena Hanssonová se po vysilujícím rozvodu přestěhovala se svým šestiletým adoptivním synem Nilsem do rodného Hagforsu, malého města v malebné oblasti Värmlandu. Hledat náměty pro psaní do místních novin jí připadalo jako docela příjemná změna. Pro Magdalenu nebylo snadné vrátit se ke starému životu. Mnozí ji vítají ze zvědavosti, jiní na ni reagují odmítavě či závistivě. Časem řeči utichají a Magdalena si konečně začíná vychutnávat maloměstskou idylu. Ovšem jen do okamžiku, kdy během mimořádně chladné silvestrovské noci zmizí šestnáctiletá Hedda. Celé dny není po dívce ani stopy, policie přešlapuje na místě a Heddiny rodiče propadají zoufalství a ztrácejí veškerou naději. Zatímco dál píše Magdalena články pro městský plátek, cítí účast s rodiči nezvěstné Heddy. A když je později nalezena mladá dívka s průstřelem hlavy, nabízí se otázka: Je to Hedda? Magdalena se rozhodne vyšetřovat na vlastní pěst. Myslela si, že toto odlehlé a klidné místo svého rodného města zná velice dobře, ale ukazuje se, že zde žijí lidé, kteří by udělali cokoliv, aby jejich tajemství zůstalo skryté… 
Co na tuto knihu říkáte Vy? Zaujala Vás? Nebo už ji někdo dokonce četl? Může nám případně prozradit, zda je na co se těšit?
Budu moc zvědavá na Vaše komentáře 😊
Mějte se krásně!
K

6 komentářů :

  1. Je možné, že jsem o knize nikdy neslyšela? Každopádně je to parádní tip, přesně podle mého gusta, takže díky za něj ♥
    Měj se nádherně, Kristýnko :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možné je všechno, já jsem moc ráda, že jsem Ti mohla trošinku rozšířit obzory a poskytnout inspiraci. Asi se na knihu sama brzy vrhnu, tak pak podám detailnější zprávu :) Měj se báječně!

      Vymazat
  2. Už jsem o ní slyšela, obálka mě láká a kniha ještě více :D Ale je fakt, že v knihkupectví jsem ji nezahlédla teď :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že jsem ji pořídila v nějakých buxových slevách... :) Tak třeba ji tam taky ještě najdeš :)

      Vymazat
  3. Mám ji doma, když jsem ji objevila na buxu za skvělou cenu, musela jsem ji samozřejmě koupit. Ale zatím jsem nečetla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem zvědavá, která z nás se k ní dostane dříve. Budu se pak těšit na Tvůj názor :) Měj se hezky, Šárko :)

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates