KNIŽNÍ TIP | Hrad (Jennifer Egan)

Přeju Vám krásný pátek a vítám Vás u nového knižního tipu 😊
Dnes pro Vás mám jako tip připravený jeden titul od Odeonu, a sice velmi slibně vypadající Hrad od Jennifer Egan. Knihu jsem si na podzim pořídila společně s několika dalšími odeonkami, a teď čekám na správný čas, kdy se do ní pustit.
Anotace z Databáze knih: Mezi bratranci Howiem a Dannym byl vždycky zvláštní vztah. Když byli malí, byl první tím „divným“ dítětem – byl tlustý a bledý, zatímco Danny byl zlatý hoch, co všechno umí. Po letech je to přesně naopak: z Dannyho je flákač, který zklamal rodiče, zatímco Howard úspěšně obchoduje s akciemi, má rodinu a – zrovna koupil hrad. A když Danny dostane od bratránka nabídku, aby mu pomohl předělat tuhle zříceninu na luxusní hotel, přijímá od něj letenku a přistává kdesi ve střední Evropě. Brzy ale získá pocit, že se z hradu už nikdy nedostane, neboť se mu Howard zřejmě mstí za to, co mu provedl v mládí… Fascinující styl vyprávění, alternativní pohled na svět a v neposlední řadě zajímavá lokalita a prostředí, to vše dělá z románu napínavý a čtivý příběh, kterému nechybí citlivě vylíčený milostný vztah ani magické prvky. 
Upřímně se přiznám, že sice mám s knihami od Odeonu trochu problém, ale nikdy jim neodolám. Přijdu si vždycky jako strašnej křovák, když vidím, jak kolem mě všichni hltají celé odeonové edice a já vždycky něco rozečtu, zjistím, že je to na mě moc zmatené a abstraktní, a odložím to. Někdy na podzim jsem rozečetla Zabila jsem naše kočky, drahá od Maslowské a v tom jsem se prostě vůbec nevyznala, nechápala jsem, kam autorka směřuje. A úplně naposledy jsem měla s Odeonem zkušenost skrz Murakamiho Po otřesech (recenze bude brzy), a ani to mě moc nechytlo. Jenže já pořád doufám, že si vybírám autory, kteří mi nesedí, a věřím, že to prolomím. Hrad vypadá podle anotace úplně skvěle, tak se modlím, aby to byla třeba právě tahle knížka, která mě fakt chytne za srdce.
Znáte někdo Hrad? Četli jste? A jaká z toho máte dojmy? Případně, jak to vůbec máte s Odeonem? Nemáte třeba nějaký tip na nějakou pecku od nich, kterou jsem třeba já nezaznamenala?
Budu zvědavá, co mi povíte v komentářích 😊
Přeju Vám krásný zbytek pátku a vydařený víkend!
K

11 komentářů :

  1. Vůbec neznám, ale okamžitě přidávám na svůj TBR, s Odeonkami mám podobný problém jako ty, ale tahle anotace mě fakt nalákala :) Díky za tip :)
    Měj se krásně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mám radost, že jsem přispěla na Tvůj TBR, je potřeba dávat pozor, aby se náhodou moc nezmenšil :D Měj se moc krásně, Hani :)

      Vymazat
    2. Jojo, on je totiž úplně malinkatej...650 knih, proč ne...:D

      Vymazat
  2. Tohle asi není kniha pro mě, ale jsem ráda, že se tobě líbila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji právě ještě nečetla, ale podle anotace se mi líbí, to ano :) Tak snad splní očekávání :) Měj se hezky Kristý :)

      Vymazat
    2. Aha :D Nevím, proč jsem měla pocit, že ano. Tak snad se ti bude líbit :D

      Vymazat
  3. Hrad na mě spolu s několika dalšími Odeonkami taky čeká. I já mám trochu z této edice respekt, nebývá to lehké čtení. Moc se mi líbila kniha Podle skutečného příběhu od Delphine de Vigan a zajímavý byl i Domov od T. Morrison.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad se nám bude líbit, Šári. Podle skutečného příběhu mě také láká, a ještě Vše, co jsme si nikdy neřekli. Díky za doporučení :) Měj se moc krásně :)

      Vymazat
  4. Já mám tedy odeonky vcelku ráda a od Harukiho jsem něco málo přečetla a líbil se mi :). Teď jsem rozečetla knížku s názvem Tampa, také od Odeonu, no... a asi jediný, co můžu říct, že zajímavé? No, člověk si na tu knihu musí asi udělat názor sám :D Každopádně má dost zajímavý námět, který však člověk nemusí překousnout :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tampu mám taky doma a tuším, že mám čekat něco velmi... originálního. Zatím stále sbírám odvahu k tomu, začít číst. :))

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates