PŘEČTENO | Prosinec 2016

Ahoj, moji milí a dovolte mi přivítat Vás u nového článku. 
Dnes pro Vás mám přehled knih, které jsem stihla přečíst v posledním měsíci minulého roku. Podařilo se mi úspěšně pokořit čtenářskou výzvu, kterou jsem si stanovila na celkových 43 knih a nakonec jsem zvládla plných 51. Pro letošní rok jsem výzvu o maličko navýšila a doufám, že ji opět překonám 😊
Jako první jsem v prosinci dočetla neskutečně dlouho rozečteného Haruki Murakamiho a jeho Po otřesech. Ráda říkám, že Po otřesech bylo fakt otřesný… Kniha se mi bohužel nelíbila a Murakami mě nezaujal. „Naštěstí“ jsem od mnohých jeho čtenářů slyšela, že právě tento povídkový soubor patří k jeho slabším dílům, a proto se v budoucnu chci odhodlat k přečtení nějakého jiného díla. Asi mi to ale chvíli potrvá.
Další přečtenou knihou se stal Deník mého stínu, kniha s tématem stalkingu, na kterou jsem se velice těšila a která mě sice bavila, ale nijak zásadně mě nezaujala. Jsem ráda, že jsem ji pořídila s odstupem času ve slevách a že jsem do ní nenacpala plnou cenu, to by mě možná trochu mrzelo.
Pokračovala jsem s tenoučkou dětskou knížkou Psi nebaletí, kterou jsem k recenzi dostala od PRESCO Group a jejíž recenzi už na blogu najdete. Jedná se o moc pěkný počin, který maminkám srdečně doporučuji.
Také další přečtenou knihou byl recenzní výtisk, tentokrát od nakladatelství Domino, ze kterého mi k recenzi poslali novinku od C. L. Taylor, knihu Nehoda. Avizovaný psychothriller sice nebyl tak temný a mrazivý, jak jsem doufala, ale přesto se mi kniha líbila a méně náročným thrillerovým čtenářům ji doporučuji. Pro fajnšmekry to ale asi úplně nebude.
Abych překonala mírnou čtecí krizi, která na mě padla, pustila jsem se dále do dvou tenkých klasických knížek. Nejprve jsem se vrhla na Obchod na korze od Ladislava Grosmana, který se mi líbil, ale trochu mi vadila jeho rozvleklost a především zmatečnost. Nerada kritizuji klasiku, přijde mi to drzé, ale je to bohužel tak.
Tento můj dojem ještě umocnilo srovnání s další přečtenou knížkou, kterou byl Kočár do Vídně od Jana Procházky. Ten mě oslovil moc, jak tématem, tak zpracováním. Tento krátký příběh zasazený do samého konce druhé světové války všem srdečně doporučuji, já sama se k němu v budoucnu určitě vrátím.
Dále jsem rozečetla Útěk do samoty, ale to už se kvapem blížily Vánoce a já na čtení mnoho času neměla, nepodařilo se mi začíst. Takže jsem s knihou nijak významně nepokročila, dostala jsem se asi na dvacátou stránku a pak jsem ji dočasně odložila. Ráda bych se k ní vrátila hned v lednu.
Hned po Štědrém dnu jsem se pustila hned do několika knižních vánočních dárků a jako první jsem těsně před koncem měsíce dočetla Illuminae. Měla jsem sice pár drobných výtek, ale celkově se mi kniha děsně líbila a druhou půlku jsem zhltla během jediného dne. Recenze bude velmi brzy 😊
Jaké knihy dělaly v prosinci společnost Vám? A jste spokojeni s Vaším plněním loňské knižní výzvy? Kolik knih jste si naordinovali na letošek? Budu moc ráda, když mi o tomhle a o čemkoli dalším napíšete pár vět v komentářích 😊
Mějte se nádherně!
K

4 komentáře :

  1. Krásný výkon, kristýnko. Docela by mě zajímaly recenze těch dvou klasik? Budeš je připravovat? Jinak Illuminae mě naprosto okouzlilo, sama jsem ani nečekala, že budud až tak nekriticky nadšená, recenzi taky budu publikovat velmi brzy, tak porovnáme dojmy :)
    S Murakamim jsi mě sice trošku vystrašila, nicméně dvě dobře hodnocené knihy od něj mám doma a i tak jim v budoucnu dám šanci, přeci jen s těmi povídkami je to vždycky trochu ošemetné.
    Jsem ráda, že se ti povedlo překonat čtenářskou krizi, já si tou svou teď tak trochu procházím, ale podle mého za to může jen ta zpropadená Dcera sněhu, já ji ale dočtu! :D Už mi chybí jen asi sto stránek, a pak se vrhám na Kinga a Hemingwaye, těším se :)
    Měj se krásně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, děkuji. Recenze klasik budou, vlastně budou recenze všeho, ale jsem ve skluzu a jak to píšu s odstupem, tak to ze mě leze jak z chlupaté deky. Na Tvoji recenzi na Illuminae se taky moc těším, já se docela bála, zda mi to sedne a byla jsem neskutečně překvapená a nadšená.
      Mým názorem na Murakamiho se nenech odradit, jak budu psát v recenzi - ono to objektivně asi je dobré čtení, ale mně prostě naprosto nesedl.
      Držím palce s dočítám Dcery sněhu, ať už ji máš za sebou. Nemám ráda, když se na něčem takhle zaseknu, takže s Tebou velice soucítím. Užij si pak Kinga i Hemingwaye a měj se moc moc krásně! ♥

      Vymazat
  2. Skvělé skóre :) Deník mého stínu na mě v knihovničce čeká už hodně dlouho. Musím letos s těmi vlastními nasyslenými zásobami něco udělat :) Měj se krásně, Kristý :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si taky nakázala, že letos budu ukrajovat hlavně z domácích zásob, tak snad se nám s těmi plány bude dařit, Šári :) Jsem zvědavá, co na Deník povíš, až se k němu dostaneš. Měj se krásně! :)

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates