PŘÍRŮSTKY | Prosinec 2016

Ahoj, přátelé!
Zdravím Vás u nového přírůstkového článku. Dnes pro Vás mám shrnutí novinek za prosinec 2016. Ten byl opravdu bohatý, protože jsem měla narozeniny a pak ještě dorazil Ježíšek, který letos knižní dárečky pojal opravdu velkoryse. Pojďte se se mnou na tu kupu radosti podívat a v komentářích mi nezapomeňte napsat, jaké prosincové novinky si našly cestu k Vám a co Vám přinesl letos Ježíšek :)
Hromádku přírůstků zahájily dva dárečky od maminky a babičky, které jsem dostala k narozeninám – Útěk do samoty od Nicholase Sparkse a Pomsta a rozbřesk od Renée Ahdieh. Zvláště na Pomstu a rozbřesk se chystám hodně brzy, protože na Goodreads neustále vídám pětihvězdičková hodnocení, tak jsem děsně zvědavá :)

O další přírůstek se postarala Lucia z PRESCO Group, která mi k recenzi poslala dětskou knížku Psi nebaletí, na kterou už můžete najít na blogu i recenzi.
V rámci vánočních nákupů jsem já pak neodolala Ďábelským hrám a Skrytému zlu – na to mě nalákala hlavně Šárka z Knižního ráje. Kupovala jsem je za narozeninové penízky, takže i ty řadím k dárkům.
Celou tu nádheru pak uzavřel Štědrý večer, který byl opravdu velice štědrý :) Cestu si ke mně díky mojí rodině našly samé skvělé a vytoužené knížky. Nejprve jsem si rozbalila Illuminae od Amie Kaufman a Jaye Kristoffa, a do knížky jsem se taky hned pustila. A je to fakt neskutečně čtivé a báječně zpracované. Překvapením pro mě byla kniha Praha plná strašidel od Miloslava Švandrlíka a Jiřího Wintera – Neprakty. Dala mi ji maminka a já jí za to znovu děkuji a skláním poklonu - knížka je totiž fenomenální a navíc, překvapit mě knižním dárkem, to je něco 😊 Knížka mě opravdu neskutečně nadchla, o svátcích jsem jí postupně louskala a přišla mi prostě úchvatná. Vřele všem doporučuji a brzy čekejte recenzi (ale já Vám těch recenzí dlužím už tolik… 😇). Dalšími knížkami byly obě Ruty Sepetys, které jsem ještě neměla a po kterých jsem po přečtení Soli moře samozřejmě toužila – V šedých tónech a Potrhaná křídla. Potěšila mě také novinka od Michela Bussiho – Maminka neříká pravdu, která vypadá velmi lákavě a která mě snad také konečně přiměje přečíst si Vážku. Ohromnou radost jsem měla taky z Malého pražského erotikonu od Patrika Hartla, kterého mi v poslední době doporučilo hned několik z Vás a od něhož si slibuji mnohé, takže doufám, že se má očekávání naplní. 
Naprosto perfektním zakončením štědrovečerního výběru pak byla kolekce anglických vydání Harryho Pottera, kterou vydalo nakladatelství Bloomsbury a po které jsem neskutečně prahla doslova roky. Je opravdu úchvatně zpracovaná a i maminka – Ježíšek ji obdivovala. Samozřejmě jsem se hned pustila do prvního dílu, takže si teď dávám re-reading celé série.
♥♥♥
Velkým překvapením pro mě byla v samém závěru roku zásilka od Nakladatelství Větrné mlýny, ze kterého mi poslali k recenzi dvě nové knížky, a sice Rus je ten, kdo miluje břízy a Džehenem. Obě vypadají netradičně a zajímavě, jak už to u produkce Větrných mlýnů bývá, tak jsem zvědavá, jaké budou.
Dohromady mi tedy v prosinci přibylo dvacet nových knížek a jedna je krásnější než druhá. Jsem opravdu dětinsky nadšená a doufám, že mi tyto nádherné novinky budou silnou motivací jak ve čtení, tak v nakupovací stopce, kterou plánuji. Jediné, co budu případně dokupovat, budou knihy od autorů, kteří se mi zalíbí – zvláště mám v hledáčku Vážku Michela Bussiho a dvě zbylé knihy Patrika Hartla. Časem také neodolám ilustrovaným vydáním Harryho Pottera, to vím jistě, a tím svoji sbírku uzavřu.
Počet nových knih: 20
Počet koupených knih: 0
Počet knih jako dárky: 17
Počet recenzních výtisků: 3
1. Útěk do samoty (Nicholas Sparks)
2. Pomsta a rozbřesk (Renée Ahdieh)
3. Psi nebaletí (Anna Kemp)
4. Ďábelské hry (Angela Marsons)
5. Skryté zlo (Sandra Brown)
6. Illuminae (Amy Kaufman, Jay Kristoff)
7. Potrhaná křídla (Ruta Sepetys)
8. V šedých tónech (Ruta Sepetys)
9. Maminka neříká pravdu (Michel Bussi)
10. Praha plná strašidel (Miloslav Švandrlík, Jiří Winter – Neprakta)
11. Malý pražský erotikon (Patrik Hartl)
12. Harry Potter and the Sorcerer’s Stone (J. K. Rowling)
13. Harry Potter and the Chamber of Secrets (J. K. Rowling)
14. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (J. K. Rowling)
15. Harry Potter and the Goblet of Fire (J. K. Rowling)
16. Harry Potter and the Order od the Phoenix (J. K. Rowling)
17. Harry Potter and the Half-Blood Prince (J. K. Rowling)
18. Harry Potter and the Deathly Hallows (J. K. Rowling)
19. Rus je ten, kdo miluje břízy (Olga Grjasnova)
20. Džehenem (Dušan Čater)
A teď se prosím pochlubte Vy! Jaké novinky přibyly v prosinci do Vašich knihovniček? A jaké knížky Vám přinesl Ježíšek? A jaké byly Vaše Vánoce obecně – užili jste si je do sytosti?
Budu se moc a moc těšit na Vaše komentáře, mějte se nádherně a užívejte si první dny roku v pohodě a spokojenosti!
K

24 komentářů :

  1. Tak to je pěkný počet - a taky slušně nabité kombinace narozenin s Vánocemi.
    Já sama se určitě chystám na Pomstu & Rozbřesk - prakticky ze samého důvodu. Je mi trapné to říkat, ale zatím jsem HP vůbec nečetla, takž do budoucna mám na listu určitě i jeho.
    Jinak pod stromeček jsem žádnou knížku nedostala, ale mám jistou finanční dotaci, kterou bych ráda utratila za Krvavé ostří od Sarah J. Maas :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak se moc těším, jak se nám bude Pomsta a rozbřesk líbit, Lory :) A jsem taky zvědavá, jaký budeš mít dojem z HP, až se do něj pustíš. měj se moc krásně! :)

      Vymazat
  2. Jééé, Kristý, to je nádhera :) Tolik překrásných knih ♥ Doufám, že se ti Skryté zlo bude taky líbit. Jinak bych si u tebe určitě vybrala. Rozhodně bych si ráda přečetla Ďábelské hry, Maminka neříká pravdu a docela mě poslední dobou láká vyzkoušet Patrika Hartla. V šedých tónech na mě čeká doma už moc a moc dlouho, až mě to mrzí. Měla bych si ji připravit na stolek, abych po ní sáhla co nejdříve. A poslední dobou mě strašně láká vyzkoušet fantasy. Mám tyhle zvláštní chutě díky Míše z Knižního deníčku, když se do fantasy pustila. Ale vůbec nevím, jestli by to v mém případě nebylo šlápnutí vedle. Jestli by mě to chytlo. Hlavně nevím, jakou knihou začít, co zkusit nejdřív :)
    Tak přeji krásné čtení a těším se na recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šári, moc děkuji za krásný komentář :) Mě právě Míša také docela nalákala, byť na fantasy moc nejsem, a právě její nadšení mě nakoplo a já se odhodlala zkusit to Illuminae. Musím říct, že pro začátek bych Ti ho rozhodně doporučila, připravuji recenzi, kde se rozpovídám, ale je to super čtivé, báječně zpracované, úžasně napínavé... No jsem nadšená, a to nejsem žádným velkým fanouškem ani fantasy, ani sci-fi, ani dystopií, ani YA literatury - což všechno v sobě Illuminae určitým bizarním způsobem kloubí. Měj se moc krásně!

      Vymazat
  3. Tak to je nádhera, u nás jsme pod stromkem skromní (co se týče knížek), takže jsem tam objevila dvě, ale to už víš :)
    Tvoje nadílka obsahuje samé pro mě atraktivní kousky! Od Bussiho se brzy cyhstám právě na Vážku, tak můžeme porovnat dojmy, moc se těším na tvou recenzi Pomsty a rozbřesku, protože to je jedna z mála "YA" (já vím, že je to retelling) :), na které mám chuť. Láká mě i Hartl a od Sepetysové možná zkusím ta Potrhaná křídla, až se konečně dostanu k Soli moře, furt nějak ne a ne přijít na řadu. V šedých tónech už mám za sebou a myslím, že se ti to bude určitě líbit :) O HP snad ani mluvit nemusím! ♥
    Užij si všechny knížky, moc se těším na recenze no a měj se prostě báječně ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, moc díky za krásný komentář. My u nás byli knižně také vždy skromní, proto byl tento rok naprosto úžasný - tím, že to bylo výjimečné.
      Jsem moc zvědavá na Tvoje dojmy z Vážky a těším se, jak budeme svoje pocity z Bussiho porovnávat. A jsem ráda, že se na Šedé tóny mohu těšit.
      Měj se moc krásně!

      Vymazat
  4. Paradni hromadka. Hlavne Harry v aj ♥♥♥ skoda ze bych to nedala, ma totiz nadherne obalky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že bys ho zvládla, Rowlingová prostě píše úžasně. Jak jiné knížky v aj čtu jako šnek a musím se přemlouvat, tohle se čte prostě samo :)

      Vymazat
  5. Krásná hromádka! Ze zmíněných mě láká V šedých tónech a Skryté zlo :-)
    Malý pražský erotikon mám za sebou. Mě se líbil o trošku více než Hartlova prvotina.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc ráda, že se na Hartla můžu těšit. Pokud se mi zalíbí, určitě si od něj pořídím i další dvě knihy. :) Měj se moc krásně! :)

      Vymazat
  6. Tak to je opravdu knižní nálož ! :-) Taky jsem dostala od Ježíška Illuminae, tak jsem zvědavá, jaká bude. Graficky je to doopravdy hvězda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jů, tak to je super! Já už ho mám přelouskané, recenze bude brzy, ale bylo to skvělé čtení, hrozně mě to nadchlo :)) Snad se Ti bude taky tak líbit :)

      Vymazat
  7. Pěkná kupka krásných knížek :-) Knihy od Ruty Sepetys mě už lákají delší dobu. A pak ještě toužím po Ďábelských hrách, Ježíškovi to nevyšlo, tak snad si knížku brzy koupím. Přeji krásné čtení :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, děkuji. Ruta je skvělá, Solí moře mě nadchla, tak doufám, že mě její další knihy nezklamou. Přeji, ať se k Tobě Ďábelské hry dostanou co nejdříve :)

      Vymazat
  8. Miluju Sparkse. ❤
    A tohle vydání Harryho prostě zbožňuju!

    OdpovědětVymazat
  9. To jsou naprosto parádní přírůstky Kristy, hodně ti jich závidím, ale jak říkáš, vévodí tomu tohle parádní vydání Harryho Pottera, která také vlastním a jsem na to patřičně hrdá :)
    Tak ať se nám skvěle čte!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, moc děkuji. Já nad tím slintala už u počítače, ale takhle naživo je to prostě pecka. Už mám skoro dočtený první díl a ten návrat do dětství je prostě famózní. Měj se moc krásně!

      Vymazat
  10. No teda, to je pořádná knižní nálož! :) Na plno knih z tvého seznamu se také chystám a věřím, že budou skvělé! :) A tohle vydání HP je naprosto bombastické! (tiše závidím) :)
    Do nového roku ti přeji plno krásných a spoustu přečtených knih! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji a i já Ti do nového roku přeji ty nejkrásnější knížky a hlavně spoustu času na jejich čtení :) Měj se krásně!

      Vymazat
  11. Nádherné přírůstky! :)
    Do Sparkse se chci v tomto roce znovu pustit, jelikož jsem do něho četla knihu Milý Johne a to mě moc nezaujalo, ale na popud Tvé a chvály ostatních mu ještě šanci dát chci :)
    Pomsta a Rozbřesk je jedna z mnoha knih, kterou prostě musím mít, ale jaksi ji pořád nemám :D
    Stejně je na tom i Illuminae :)
    Od Ruty mám dvě knihy na čtečce a v knihovně mám Sůl moře, do které se po dočtení právě čtené knihy pustím a neskutečně moc se na to těším. Autorka mě zaujala nejen náměty, ale i sama sebou. Rozhovorami s ní si mě naprosto získala a věřím, že její knihy budou opravdu úžasné :)
    Od Michella Bussiho jsem četla zmiňovanou Vážku a nebyla vůbec špatná... jen už si skoro vůbec nepamatuji, o čem byla :D
    Harry Potter je asi král mých restů, protože jsem četla jen první díl. To bylo tuším loni a od té doby nejsem schopná se k dvojce dostat, tak snad to v tomto roce napravím :)
    Měj se krásně a užij si čtení!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, toho Sparkse ještě zkus, od ten John je takový trochu prostoduchý stvoření, chápu, že tě tolik nechytil. Za mě je skvělý Bezpečný přístav a taky Volba :) Illuminae je super, jak jsem psala v recenzi, Pomsta mě teprve čeká. Snad se i k Tobě knížky dostanou co nejdříve! A Ruta je skvělá, úplně jsem si ji zamilovala a přesně jak píšeš, baví mě nejen jako spisovatelka, ale taky jako člověk. Jsem ráda, že Bussi se Ti líbil, časem se určitě chystám i na dočítání Vážky :) A držím palce s HP, já ho miluju, takže si teď dávám díky těm anglickým vydáním re-reading :) Měj se moc krásně a děkuju za komentář!! :))

      Vymazat
  12. Ten Harry Potter!!! Uááá, závist! ♥ :D Já mám doma v tomto samém vydání jen první a sedmý díl, a jednou bych si ten zbytek ráda dokoupila, ale kdy to bude, to netuším. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak držím palce, ať je to co nejdříve!! <3 Já se musím dost ovládat, abych to celé nepřečetla najednou, snažím se si to šetřit, protože jak to čtu poprvé v angličtině, je to jako bych to celé prožívala znovu. Je to jiné než to znovu číst v češtině. takže samozřejmě, že bych to nejradši přečetla na jeden zátah :D

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates