PRÁVĚ ČTU | Tampa (Alissa Nutting)

Ahoj :)
Moc Vás všechny vítám u nového článku. Včera to bylo takové obsáhlejší, proto to dnes vezmeme stručně a jasně.
Jedno z mých právě čtených knih je teď Tampa od Alissy Nutting. Je to jedna z těch odeonek, které v blogovém světě vídám docela často a slýchám na ni nejrůznější názory. Já sama se sice strašně snažím, abych se knihou prokousala a mohla pak zhodnotit ten přesah (který patrně má). Ale! Jde mi to jen velmi těžko.
Už jsem to někde psala, že nejsem nějaký puritán, ale asi ani nejsem typ čtenáře, který v knize snese tolik erotiky a sexu. Je to opravdu neuvěřitelné, kolik se toho dá na pár řádků vměstnat. Navíc ve zvrhlé formě, protože hlavní hrdinka je pedofil a její touha je zaměřena na čtrnáctileté chlapce. Další věcí je, že se s explicitními pasážemi nesetkáme jen občas, protože hlavní postava ze spárů svojí sexuální závislosti neuniká ani v myšlenkách, takže... no prostě je to pořád dokola.
Došla jsem do necelé čtvrtiny knihy a mám toho až nad hlavu. Vůbec se nedokážu přinutit k dalšímu čtení a když si můžu vybrat, sahám po jiných titulech. Vím ale, že někteří z Vás Tampu četli, poradí mi tedy někdo, zda stojí za to tuhle knihu dočítat? A jak to máte s explicitní erotikou v knihách Vy? Baví Vás, nebaví? Vyhledáváte knihy s touto tématikou? A je nějaká, kterou byste doporučili ostatním?
Jsem zvědavá na Vaše komentáře!
Mějte nádherný den,
K

12 komentářů :

  1. Já ji mám taky doma - dostala se ke mně prostřednictvím soutěže u Šárky - a s jejím čtením nějak otálím. Mám to asi jako ty, puritán nejsem, ale čeho je moc toho je příliš, obzvlášť v knihách. Titul ale nezatracuju a věřím, že jednou na něj dojde, ale jako upřímně, trochu se bojím :D
    Jsem zvědavá, jestli se jí nakonec zdárně prokoušeš :)
    Moc moc držím palce k přečtení stovky za den - jasně, že na tom nějak extra nesejde, ale vím, jak moc by ti to udělalo radost :D :)
    Měj se krásně, Kristýnko

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, moc díky, uvidíme, jak ta stovka dopadne :) Jinak s Tampou jsem dnes pokročila a asi doporučuji zkusit, jsem sama překvapená, jak jsem se začetla. Doufám, že to vydrží a že na konci budu chválit :) Měj se moc hezky!
      PS I když tedy nevím, přečetla jsem si další komentáře a asi to na nějaké velké zlepšení nevypadá - to asi jen v tý části, kterou jsem četla dneska, došlo k mírnýmu útlumu. Tak uvidíme.

      Vymazat
  2. Ani nevíš, jak ráda bych si jí přečetla.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Knižním klubu ji pořád mají skoro zadarmo... Ale já si teda skoro přeju, abych si ji nekoupila :D

      Vymazat
  3. Tampu si velmi dobře pamatuju. Erotická ani vulgární literatura mi nevadí, ale s tímhle jsem měla taky problém. Asi to bylo tou pedofilií, to mi fakt nedělalo dobře a byla jsem hodně ráda, že autorka zůstala u teenagerů a nezašla třeba k dětem nižšího věku, to bych nedala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto souhlasím, děti bych taky nepřekousla, absolutně ne. Tohle se přežít dá, dokonce jsem se teď dostala do části, kde došlo k útlumu těch nejexplicitnějších částí, ale jak čtu Tvůj komentář, myslím, že mě toho ještě spousta čeká... Tak uvidíme, zda a jak se tím prokoušu. Moc díky za komentář, Eliško, měj se krásně! :)

      Vymazat
  4. Můj názor zní, že všeho moc škodí. Sexuální scénky v knihách mi nevadí, ale nesmí jich tam být příliš mnoho, kde je pak ten příběh? Já jsem třeba četla Lady Fuckingham a to bylo něco. Někdy jsem si říkala, jak je to vůbec možné? Ale příběh o pedofilii bych asi nezkousla. Na to mám moc ráda děti a slabý žaludek. Přeji hodně štěstí se čtením :)

    http://katiehoral.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za komentář, Káťo. Jak píše Eliška, tím, že jsou to teenageři, se to ještě jakž takž skousnout dá. Ale jo, všeho moc škodí a tady se zatím celkem ztrácí nějakej hlubší význam. Uvidíme, co bude dál. A Lady Fuckingham je taky docela peklo v tomhle směru, to máš pravdu! Měj se moc hezky :)

      Vymazat
  5. Uf, tak táto kniha ma veru nezaujala. Najmä tou témou pedofílie. Erotika ak je v rozumnej miere dokáže príbeh oživit a mám to rada, samozrejme v rozumnej miere a na sex v každej druhej kapitole :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady není sex ani v každé druhé, tady je snad úplně všude... Ne, musím říct, že nakonec mě kniha dost zaujala a bavila, ale je škoda, že se autorka neubránila té senzaci za každou cenu - bez všech těch explicitních scén by to byl fakt silný příběh. Díky za komentář, měj se pěkně!

      Vymazat
  6. Čeká na mě v knihovně, tak jsem zvědavá, jak mi sedne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že když se oprostíš od všech těch popisů a výjevů, že se Ti bude líbit moc. Už mám sepsanou recenzi, bude brzy, tak uvidíš :)

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates