PŘEČTENO | Leden 2017

Ahoj všem :)
Přeju Vám krásnou sobotu a vítám Vás u posledního měsíčního shrnutí, a sice u knih, které jsem stihla přečíst za leden. V uplynulém měsíci jsem zvládla nádherných devět kousků, což je můj dosavadní rekord, takže mám radost. 
A samozřejmě, nikdo (doufám!) nečte na kvantitu, ale já se upřímně přiznám, že jsem ráda, když toho stihnu hodně. Mám knihovnu nacpanou úžasnými knížkami, které čekají na přečtení, mám ji plnou úchvatných příběhů a tvrdé práce spisovatelů, kteří je stvořili. Proto čtu ráda hodně knížek - protože jich chci tak nějak inhalovat co nejvíc, chci vidět co nejvíc úhlů pohledu a znát co nejvíc osudů. Takže proto se snažím číst co nejvíc to jde a mám radost, když se to daří :)
A teď k těm přečteným báječnostem!
Jako první jsem v lednu dočetla anglické vydání prvního Harryho Pottera a můžu Vám říct, že lépe už jsem ten čtenářský rok asi otevřít nemohla. Čím víc to čtu, tím víc to miluju. Tahle série je prostě neskutečná a asi se mnou půjde celým životem.
Ve čtení jsem pokračovala prvním letošním recenzním výtiskem, pustila jsem se do knihy Džehenem od Dušana Čatera, kterou mi k recenzi poslalo nakladatelství Větrné mlýny. Knihy jsem se bála, ale byla jsem z ní úplně nadšená.
Dalším přečteným kouskem byl vánoční dárek od maminky, knížka Praha plná strašidel. Chystám na tohle kouzelné čtení recenzi - moc se mi to líbilo a nasmála jsem se královsky. Doporučuji!
Dalším skvělým čtením byla Ruta Sepetys. Ta mě dostala svojí Solí moře, takže jsem si Ježíškovi napsala o její další dvě knihy a on mé přání splnil. Protože Potrhaných křídel jsem se trochu bála, pustila jsem se do titulu V šedých tónech a byla jsem znovu naprosto polapená. Ruta je skvělá, o tom není pochyb.
Pokračovala jsem dalším recenzním výtiskem, tentokrát od nakladatelství leda, které mi poslalo knihu V mlze. Objektivně to nebylo vůbec špatné čtení, ale moje dojmy zkazilo to, že jsem od knihy prostě očekávala něco úplně jiného. 
Dalším přečteným kouskem byla novinka Tam, kde ji našli od Kimberly McCreight. Moc jsem se na ni těšila, protože svým debutem Případem Amelia mě autorka opravdu dostala. Bohužel, tohle nepřineslo nějaký extra vývoj, naopak, v určitých věcech byla knížka méně atraktivní než autorčina prvotina. Recenzi mám sepsanou, pouze čeká na vydání :)
Na vlně thrillerů jsem pokračovala i dál, pustila jsem se totiž hned do Lži, kterou mi k recenzi poslali z nakladatelství Domino. Moc a moc děkuji, protože jsem si svojí thrillerovou chuť spravila přímo královsky. Lež se mi líbila hrozně moc a když vidím, jak autorka pokročila od Nehody ke Lži, moc se těším na to, co nás čeká ve Zmizelém, který u Domina vyjde v červnu. Recenzi na Lež plánuji na pondělí, snad to stihnu sepsat :)
Abych se moc nepřethrillerovala, pustila jsem se dál raději do poctivého dočítání Starce a moře, kterého jsme četli v lednu v rámci našeho čtenářského klubu My čteme.
Knihou jsem se prokousávala už od začátku ledna, začátek mě moc nebavil, byť mě samozřejmě oslovil ten krásný jazyk, kterým je příběh vyprávěn. Jenže pak to najednou dostalo spád a já jsem zbytek dočetla jedním dechem. Kniha ve mně zanechala spoustu pocitů a jsem strašně ráda, že mě společné čtení donutilo k tomu, abych tuto knihu konečně přelouskala :)
Do konce ledna ještě nějaký čas zbýval, takže jsem dala šanci i poslední zbývající knize od Ruty, už zmiňovaným a obávaným Potrhaným křídlům. Jakmile jsem se začetla (což byla záležitost asi deseti stran, ona je neskutečná), bylo to famózní. Už jsem psala na Goodreads, že tahle kniha svádí k tomu, označit ji za nejslabší, protože nemá to téma druhé světové války. Ale ten příběh v ní není o nic méně napínavý a srdcervoucí. Skvělé čtení. Strhla jsem ale hvězdičku za konec, ten to pro mě celé trochu pokazil, bohužel.
Na všechny knížky budou brzy recenze, snažím se ten skluz dohnat, jak jen to jde. Ale je to teď náročné - opravdu hodně čtu, knihy k recenzi přibývají, a zároveň pořád trochu válčím s nějakým psacím blokem :) Ale budou, všechno bude, slibuju :)
Leden 2017
Počet přečtených knih: 9
1. Harry Potter and the Philosopher's Stone 
| J. K. Rowling | 332 stran | 25. 12. 2016 - 9. 1. 2017 |
2. Džehenem - recenze
| Dušan Čater | 244 stran | 9. 1. 2017 - 12. 1. 2017 |
3. Praha plná strašidel 
| Miloslav Švandrlík, Jiří Winter Neprakta | 152 stran | 25. 12. 2016 - 13. 1. 2017 |
4. V šedých tónech - právě čtu
| Ruta Sepetys | 288 stran | 12. 1. 2017 - 13. 1. 2017 |
5. V mlze - recenze
| Caroline Eriksson | 240 stran | 17. 1. 2017 - 19. 1 .2017 |
6. Tam, kde ji našli - právě čtu
| Kimberly McCreight | 336 stran | 19. 1. 2017 - 24. 1. 2017 |
7. Lež
| C. L. Taylor | 392 stran | 24. 1. 2017 - 26. 1. 2017 |
8. Stařec a moře
| Ernest Hemingway | 65 stran | 3. 1. 2017 - 29. 1. 2017 |
9. Potrhaná křídla
| Ruta Sepetys | 296 stran | 29. 1. 2017 - 31. 1. 2017 |
Počet přečtených stran: 2 345
Průměrný počet stran za den: cca 76 (už skoro!)
Jak vidíte, leden byl plný skvělých knih, všechny jsem si užila a tak jen doufám, že mi to vydrží i do dalších měsíců. Únor začal slibně, zrovna dočítám Hypnotizéra od Larse Keplera a je to pecka :)
Jak se v uplynulém měsíci dařilo čtenářsky Vám? Četli jste už některou z knih, které zde zmiňuji? Jak na Vás případně zapůsobila? A co právě teď čtete a jak Vás to baví? :)
Budu se strašně těšit na Vaše komentáře :)
Přeji Vám nádhernou sobotu ♥♡♥
K

28 komentářů :

  1. Krásný čtenářský měsíc máš za sebou, Kristý. Já jsem na sedmi a poprvé jsem si spočetla průměrný počet stran za den (asi jsem chytla tvou úchylku :D), dělá to 66, což je prima a bohatě by mi to takhle stačilo. Dnes chci publikovat shrnutí, snad se večer objeví na blogu :)
    Z tvých přečtených knih se asi nejvíce těším na recenzi Potrhaných křídel, která na mě od autorky jako jediná také ještě čekají a uvažuji o koupi :) No a hrozně roztomile vypadá i Praha plná strašidel, to je podle mě přesně kniha, která by se mi líbila :)
    Moc moc přeju, ať to na tu stovku dotáhneš, ale samozřejmě ještě mnohem víc, aby tě vybrané knihy stále tak bavily :)
    Měj se krásně ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Haničko ♥ Všechny Tvé nové články jsem už četla, dnes se vrhnu na komentáře :) Praha plná strašidel by se Ti určitě líbila :) Měj se moc krásně :)

      Vymazat
  2. Kristýnko, hned na začátek: úžasné fotky a úžasně napsaný úvod. Mám to úplně stejně :)
    Ke knihám: Harry Potter je jeden z mých restů. Minulý rok jsem přečetla první díl, ale pořád se jaksi nemohu dokopat k tomu druhému :/
    Ruta Sepetys je kapitola sama o sobě. Já tu ženskou prostě miluju. Ještě nikdy se mi nestalo, že bych si autora zamilovala nejen díky jeho dílům, ale díky i jeho osobnosti. Tady se to stalo a Ruta... je prostě Ruta <3
    Četla jsem od ní jen Sůl moře, ale do V šedých tonech a Potrhaných křídel se musím pustit co nejdříve <3
    Měj se krásně a užij si čtení Hypnotizéra, protože je to vážně pecka <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucinko, moc děkuju za pochvalu ♥ a jsem ráda, že se shodneme :) Do HP se pusť! :) A stejně tak do Ruty, tyhle knihy jsou podobně famózní jako Sůl moře. A Hypnotizér byl skvělý, včera jsem dočetla a už se těším na další díly :) Jsem ráda, že jsem to v létě riskla a že jsem ve slevách koupila celou sérii :) Měj se krásně ♥

      Vymazat
  3. Koukám, že jsi měla opravdu povedený měsíc :-)
    Přiznám se, že jsem od Ruty ještě nic nečetla, ale asi to brzy napravím Solí moře, tak snad budu stejně nadšená, jako ostatní, kteří knihu četli.

    Mimochodem, opravdu povedené fotky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za pochvalu fotek, udělala jsi mi radost ♥ Přeji, ať se Sůl moře líbí, já věřím, že budeš nadšená :)

      Vymazat
  4. Miluji Keplerovy a četla jsem od nich asi polovinu vydaných knih, na Hypnotizéra se chystám :)) ale Stalker mě naprosto dostal! :)
    A díky za tipy na knihy, Nehodu a Lež si rozhodně přečtu, vůbec jsem o nich neslyšela, při tom to zní brilantně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je úplně skvělý, tak přeju, ať se Ti také tak líbí. Já jedu popořádku, takže mě Stalker čeká až za nějaký čas, ale těším se moc :) A C. L. Taylor vřele doporučuji! :) Měj se moc pěkně ♥

      Vymazat
  5. krasne skore, opravdu, to ja se muzu se tremi kousky jit zahrabat :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci ♥ Každá kniha se počítá a je úplně jedno, jestli stihneš jednu nebo dvacet. Hlavně, že čteme :)

      Vymazat
  6. Devět je dobré číslo :) Já jsem v lednu přečetla tři + Opráski (tak úplně je nepočítám za knihu). Z tvých knih jsem četla Starce a moře, a klasika neklasika, shledávám ho jako jednu z nejnudnějších knih, co jsem kdy četla. Láká mě V mlze a V šedých tónech :) Jinak čtu Řeky Londýna a baví mě :)
    Tobě taky krásný víkend :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Leni ♥ Já naprosto chápu, že Stařec někomu přijde nudný, mě tak přišel taky, ale ten závěr tenhle dojem přebil. V šedých tónech mohu jen a jen doporučit. Užij si Řeky Londýna a měj se pěkně :)

      Vymazat
  7. 9 přečtených knih? Gratuluji :-) Já v lednu přečetla pouhé tři knihy, víc jsem bohužel nestihla, takže máš můj obdiv :-) Jen tak dál :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, moc děkuju ♥ A tři je taky hezké skóre, hlavně, že čteme :))

      Vymazat
  8. Jsme na stejném čísle . Já jich zvládla také 9, ale je to tím že ted nechodím do práce. Potěšila jsi mě Solí moře , ta se mi také moc líbila a těším se na recenzi Potrhaných křídel, protože to jedinou jsem od autorky ještě nečetla.Přeju hodně pěkného čtení

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak věřím, že jsi stejně spokojená jako já, devět je fakt pěkné číslo. Recenze snad bude brzy, budu ten skluz dohánět, jak to půjde :) Tobě také, měj se moc krásně! ♥

      Vymazat
  9. Prečítala si toho naozaj veľa, to je super a klobúk dolu :-) Ja som mala teraz skúškové, tak som prečítala iba dve knihy, ale teraz to plánujem dobehnúť :-)
    Väčšinu kníh, ktoré si čítala poznám z recenzií, ale osobne som nečítala, výnimkou je samozrejme HP. Tiež by som sa mala pustiť do anglického vydania, čaká ma doma na poličke :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Ti ♥ Zkouškové to zdrží, to je jasné, já jsem zvědavá, jak se popasuji se čtením v období státnic :) A to anglické vydání je prostě superroztomilé, část čtení strávím zíráním na obálku :) Měj se moc krásně ♥

      Vymazat
  10. Rutu jsem si zamilovala už díky Šedým tónům. Na Sůl moře se těším jako malá. Potrhaná křídla trošku vypouštím - třeba si k nim časem najdu cestu. Já jsem přečetla nějakých cca 6 knížek za leden - při práci to považuju za více než dobré :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šest je paráda, to je jasné :) Na Sůl moře se těš, je fakt úžasná, a i ta Křídla časem doporučuji :) Měj se moc krásně ♥

      Vymazat
  11. Gratulace k takovému číslu! Já jsem to ani nepočítala, jediné co stíhám počítat je na konci roku, protože si to rovnou píšu :D Tam, kde ji našli mi přišlo jako parádní téma, ale pak jsem se začetla do prních stran v knižní kavárně a nic moc :/ Škoda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Katy :) Jojo, Tam, kde ji našli vypadalo slibně, ale bohužel to úplně nevyšlo. První polovina knihy nebyla nic moc. Druhá ale stála za to, takže celkově spíše doporučuji vydržet a přečíst to celé :) Měj se krásně ♥

      Vymazat
  12. Také jsem přečetla první díl HP v angličtině a prostě je to srdcovka �� Sul more jsem si koupila a už se na ni tesim :) Knihu stařec a more jsem četla o prázdninách na táboře a docela mě bavila, mam ji k maturitě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Katie :) Těš se, Sůl moře je fakt úžasná! Jsem zvědavá, jaké budou Tvé dojmy a zda Tě taky tak dostane :) A jsem ráda, že tě Stařec bavil :) Měj se moc krásně ♥

      Vymazat
  13. Skvělý počet a i parádní knihy. Ať se daří stejně dobře i v únoru :)

    OdpovědětVymazat
  14. Parádní číslo a i dobré knihy :-)
    Máš tam krásné knihy, Kristý, já si jen připisuji další a další na seznam a ten se mi asi nikdy nezačne krátit :-)
    Přeji Ti krásné čtenářské zážitky i v únoru, měj se hezky! ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Soni :) A se seznamem jsme na tom úplně stejně, ten můj je také čím dál tím delší a už jsem se vzdala představy, že ho někdy redukuju :) Krásný únor i Tobě, měj se moc pěkně :)

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates