PŘÍRŮSTKY | Leden 2017

Ahoj, moji milí :)
Zdravím Vás u měsíčního shrnutí. Dnes pro Vás mám připravené přírůstky a zítra přečteno :) Pojďte se tedy se mnou mrknout, co mi v lednu přibylo do knihovny.
Po loňském nakupovacím roce jsem poměrně odhodlaná držet se letos trochu zpátky, mám knihovnu vysloveně narvanou skvělými knihami, které si zaslouží přečíst co nejdřív. Úplnou stopku si nedávám, především nějaké novinky si určitě pořizovat budu, ale jinak se pokouším ty choutky omezovat.
V lednu se mi s tímhle rozhodnutím celkem dařilo, koupila jsem si jen pět knih a další tři si ke mně našly cestu jako výhry nebo recenzní výtisky.
Jako první jsem si na začátku ledna pořídila novinku Tam, kde ji našli. Druhá kniha od Kimberly McCreight, od které jsem četla senzační Případ Amelia, nebyla vůbec špatná, ale laťku nastavenou autorčiným debutem příliš nepřekročila. Podrobnější informace si nechám do recenze, už ji mám sepsanou a čeká na vydání :)
Další novinkou byl recenzní výtisk od nakladatelství Leda, ze kterého mi poslali knihu V mlze. Moc za něj děkuji! :) Tento titul sice úplně nenaplnil má očekávání, přesto to ale nebylo špatné čtení. Recenzi jsem publikovala nedávno a najdete ji tady.
Další nákup byl zcela odůvodněný, vracela jsem se kolem Levných knih z konzultace diplomky. Směšně levné knížky jsem tam nechat nemohla, takže jsem ukořistila Loutkáře z ghetta (39 Kč), Ptáky v trní (99 Kč), Zbožňuju Vánoce (69 Kč) a Hausfrau v angličtině (79 Kč). Dodneška si rvu vlasy, že jsem právě v LK před nějakým časem nepochopitelně nechala Všude kolem černý les v angličtině za 99 Kč, nejradši bych se nakopala.
Poslední dvě knihy pak byly obě velmi milým překvapením. Ve tvých očích jsem vyhrála v instagramové víkendové soutěží Knižního klubu. Tuto novinku jsem měla v lednovém výběru knih, které mě zaujaly, takže mám samozřejmě velkou radost, že si ke mně tak rychle našla cestu.
Poslední přírůstek měsíce pak byla Lež od C. L. Taylor, kterou mi poslali k recenzi z Domina. Nedovedu popsat, jak strašně si přístupu tohoto nakladatelství vážím. Dana, se kterou vše domlouváme, je prostě úžasná bytost a spolupráce s ní je tak milá a přátelská... Lež jsem si chtěla sama koupit a místo toho mi ji Domino poslalo k recenzi a k ukrácení čekání na jejich novinky. Moc a moc děkuji! Knihu už mám přečtenou a recenze bude za pár dní online! :)
Lednový souhrn je tedy takovýto:
Počet nových knih: 8
Počet koupených knih: 5
Počet recenzních výtisků: 2
Počet knih jako dárky: 0
Počet vyhraných knih: 1
1. Tam, kde ji našli (Kimberly McCreight)
2. V mlze (Caroline Eriksson)
3. Loutkář z ghetta (Eva Weaver)
4. Ptáci v trní (Colleen McCullough)
5. Zbožňuju Vánoce (Lindsey Kelk)
6. Hausfrau (Jill Alexander Essbaum)
7. Ve tvých očích (Nicholas Sparks)
8. Lež (C. L. Taylor)
A teď mi povězte Vy, co hezkého jste si pořídili, co jste dostali, vyhráli... Držíte nějakou stopu, snažíte se v nakupování krotit? Nebo naopak pořizujete nové knihy ve velkém? A zaujala Vás některá z novinek v mé knihovně? Nepřibyl Vám třeba stejný titul?
Budu se moc těšit na Vaše milé komentáře ♥♡♥
Mějte se krásně,
K

23 komentářů :

  1. Hezké přírůstky! Lež si chci také koupit, ale musím se krotit, protože bych byla schopná nechat výplatu v knihkupectví! Kdo by mi ale pak hradil cestu do školy?? :-D
    Hausfrau jsem si přála už k Ježíšku, ale byly mi vybrány jiné tituly, takže je dál na seznamu, stejně tak jako Tam, kde ji našli.
    Ať máš únor stejně tak hezký :-)
    Měj se krásně, Kristý :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Soni, děkuju a tu Lež doporučuju i s případným bankrotem, stojí to za to! :D A ta Hausfrau bude zajímavá, já to v češtině koupila k Vánocům mamce, už má přečteno, a krom toho, že je to asi děsivě sprostý se jí to docela líbilo :) Měj se taky moc pěkně, Soni :)

      Vymazat
  2. Moc pěkné přírůstky, Kristýnko. Dost mě zaujaly tvé nové knihy z LK, až bude příležitost asi si skočím pro Ptáky v trní a Loutkáře z ghetta :)
    Já se tento měsíc taky držela poměrně zkrátka, na tento rok jsem si předsevzala maximálně pět koupených knih nebo knihy v hodnotě max. tisíc korun a zatím se mi daří to dodržet, tak moc doufám, že se mi bude dařit takto celý rok, samozřejmě ne všechny novinky si nechám utéct :)
    Tak se měj moc krásně, užij si knihy a opravdu se těším na všechny recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak moc držím palce, ať Ti to vyjde, Hani. Já si žádné podobné hranice nedávám, ale chci se jednoduše řídit takovým tím zdravým selským rozumem - o něčem člověk prostě ví, že už je to rozmar. Myslím ale, že i s Tebou nastaveným limitem se dají pořídit krásné knížky, takže se těším na to, co Ti tento rok přinese za novinky :) Měj se moc hezky!

      Vymazat
  3. Ahoj Kristýnko,
    máš opravdu plno skvělých kousků. Zbožňuji Vánoce mám už asi dva roky, a ještě jsem se k nim pořádně nedostala. Tak snad na příští Vánoce. Strašně ti závidím obálku Ptáků v trní, já mám tu seriálovou, která je sice také velice povedená, ale tahle <3. Ten příběh miluji, jak knižně tak "televizně". Je to tak netypické, srdce rvoucí a prostě. Ani to nedokážu vyjádřit. Snad se ti bude kniha líbit :)
    A Sparks vypadá také skvěle. Četla jsem od něj pouze Poslední píseň a ta se mi velice líbila, takže snad brzy sáhnu po jeho další knize :)
    Měj se moc hezky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Baru :) Taky si tu vánoční knížku budu nechávat na Vánoce, a věř, že stejně jako Tobě mi doma některé vánoční knížky straší už pěkně dlouho a pořád se na ně nedostalo. Na Ptáky v trní se také těším, já zatím znám jen adaptaci, takže jsem zvědavá, jak mě zasáhne knižní předloha :) A dalšího Sparkse zkus, ono to sice je trochu plytké, ale někdy to člověku sedne skvěle :) Měj se nádherně! :)

      Vymazat
  4. Krásné knížky :) Já se letos zařekla že nakupovat nebudu, ale samozřejmě to nedodržím :) A asi brzo naběhnu do Levných knih, mají tam opravdu super kousky :) Měj se krásně ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplně si to zakázat asi nejde, ale držím palce třeba s nějakým omezováním :) A zrovna ty LK fakt stojí za návštěvu :) Měj se moc hezky!

      Vymazat
  5. Krásné kousky! Já jsem si pro letošní rok také stanovila, že nebudu tolik utrácet a nebudu tolik kupovat knihy. Ono to však ale někdy jinak nejde! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdy to fakt nejde, ale omezování je určitě rozumné, takže Ti držím palce, ať Ti to vydrží. Já sama bych potřebovala nějakého osobního hlídače, který by mě praštil po hlavě lopatou pokaždé, když si chci zase koupit další knížky :)

      Vymazat
  6. krasna hromada knih, koukam, ze mas v podstate takovou vsehochut, i kdyz jsi spis asi na romany a thrillery
    tak ti preji, at tve 'omezovani' vydrzi a at presctes hodne knih ze zasoby :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu, Luci, že je to taková míchanice. Ale nejvíc jsem asi thrillerová, to stoprocentně :) Děkuju za milý komentář a měj se moc krásně!

      Vymazat
  7. Moc pěkné přírůstky, to já jsem na tom dost mizerně. Z tvého výběru znám jenom V Mlze a Lež, ale i ty ostatní vypadají lákavě... a říkám si, že bych taky měla zajít do Levných knih.

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lory, Levné knihy teď určitě stojí za návštěvu :) A jinak V mlze i Lež jsou zajímavé, V mlze je podle mě spíš taková kontroverzní, ale Lež je pecka! Doporučuji :) Měj se moc hezky :)

      Vymazat
  8. Na pohled vypadají všechny krásně! :) Já jsem četla Lež a Mlhu. První zmiňovaná knížka byla fakt pecka, ta druhá mě naopak vůbec neoslovila :p

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Majdi :) A musím s Tebou naprosto souhlasit, obě jsem četla a mám z nich stejné dojmy :) Mě se moc pěkně :)

      Vymazat
  9. Krásné přírůstky :-) Ptáky v trní mám (krom dalších pěti) objednané z LK :-) Škoda, že mám málo času, k tomuto článku jsem se zatím ještě nedostala :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Marcel :) Jaké další knížky sis v LK objednala? :) A držím palce, ať je volného času více, těším se na článek :)) Měj se krásně ♥

      Vymazat
  10. Úžasné kousky :) Lež si musím také jednou přečíst :)

    OdpovědětVymazat
  11. Jééé, ty máš Sparkse! Závist, ale velká :) Vánoce si taky budu muset pořídit, ale nějak na ně nemůžu natrefit... no vlastně ani na zbytek série.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristý, díky za komentář. S tím Sparksem to bylo velké štěstí, no :) Vánoce byly teď v těch LK, a nevím, jestli jsem tam neviděla taky Zbožňuju Paříž. je to možný? Je v téhle sérii taková kniha? :)

      Vymazat
    2. Paříž tam byla a tu mám jako jedinou. Vážně bych potřebovala, aby se LK objevily v Klatovech, mohla bych se tam pak stavit aspoň jednou za týden.

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates