MY ČTEME | Kniha na březen 2017 & Hlasování na duben 2017

Moc Vás zdravím u prvního březnového článku!
Jako každý měsíc patří tento článek našemu čtenářskému klubu My čteme. Zatímco v únoru jsme společně četli romantické Opatství Northanger od Jane Austen, v březnu se pustíme do slavného Tolkienova Hobita, který v hlasování zbylé dvě knihy úplně převálcoval.
Než se začtete, mrkněte ještě na články, které se objevily v rámci únorového čtení:
Recenze od Naprosté Knihomolky - zde.
Článek od Zdeňky - tady.
Recenze od Tyrkysové knihovničky - zde.
Jak v článcích uvidíte, reakce na Opatství byly rozličné. Já sama se řadím spíše do kategorie trpitelů, ale o tom více v recenzi, kterou brzy sepíšu :)
Věřím, že Hobit bude pro náš pro všechny příjemné čtení a že si díky němu březen skvěle užijeme. Kdo se chystá číst poprvé, a kdo se do knihy pustí už poněkolikáté? U mě jde o re-reading, a ani nevím, kolikátý vlastně :)

Všem členům skupiny na Goodreads už ve schránkách přistály pozvánky k hlasování o dubnovém čtení. Příští měsíc se ponese v duchu recyklace - budete totiž vybírat z knih, které v předchozích kolech jen těsně prohrály. Můžete volit mezi Pýchou a předsudkem (ta prohrála v listopadu s Draculou o jeden hlas), Cirkusem Humberto (prohrál v prosinci, Tři mušketýři ho předstihli opět o jediný hlas) a Hordubalem (který prohrál únorovém hlasování s Opatstvím Northanger a podržte se, opět o jeden hlas).
Do společného čtení se můžete zapojit na Goodreads, Facebooku, Instagramu, ale především na Vašich blozích. Jsem moc ráda, když někdo sepíše recenzi, dojmy z knihy, nebo i článek typu "právě čtu" a podělí se tak s ostatními čtenáři o svůj názor a pocity ze čtení. Články se snažím sdílet všude možně, ale pokud se někdy stane, že se Váš článek v odkazech nebo třeba na Facebooku neobjeví, určitě neváhejte a pošlete mi link. Kontaktů na mě máte v pravém panelu spoustu, jen si vybrat :)
Zároveň také zvu nové čtenáře, aby se k nám přidali a začali číst společně s námi. Jak vždycky zdůrazňuju, nejde o to za každou cenu přečíst každou knížku. Jde o to pokusit se, najít něco nového, zjistit co Vás baví a co Vás nebaví, a popovídat si o knížkách s dalšími nadšenci :)

My čteme na Goodreads.
A když už budete v tom článkování, facebookování a instagramování, nezapomeňte na náš tag #mycteme :)

To je ode mě vše, mějte se moc krásně, užívejte jara a čtěte! :)
K

PS Kdo napsal článek, ale výše není v odkazech, napište mi prosím do komentářů, přidám Vás sem i na Facebook :)

19 komentářů :

  1. Jee, tak to je skvelé. Vôbec som netušila, že takáto skupina vôbec je. Ďakujem ti Kristýnko za oboznámenie, pridávam sa do skupiny a pokúsim sa čítať s vami.
    Maj sa krásne! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Princezno, mám velkou radost, že ses k nám přidala a doufám, že tě společné čtení bude bavit :) Děkuju Ti :) Měj se moc krásně!

      Vymazat
  2. Jupí, bude (už asi tak stodvacátýpátý) re-reading! :-D
    A jdu zpytovat svědomí, že pořád ještě nemám článek o Opatství...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky, tohle může člověk číst pořád dokola prostě <3 A jinak já zpytuju ještě víc, ještě nemám sepsaného ani Starce. Zkrátka kovářova kobyla... :D

      Vymazat
    2. Tak hurá, už jsem se k tomu dokopala :)
      http://tyrkysovaknihovnicka.blogspot.cz/2017/03/northangerske-opatstvi-jane-austen.html

      Vymazat
  3. Nikdy jsem Tolkiena nečetla, ale až skončí kolotoč, mohla bych ho vyzkoušet :) (Nejsem čtenář odbodbných příběhů)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adél, budu moc ráda, když mu dáš šanci, třeba se Ti zalíbí. Jsem zvědavá, jak to dopadne, určitě se pak nezapomeň o svoje dojmy podělit s námi ostatními :) Hezké čtení a měj se krásně :)

      Vymazat
  4. Jak už jsem ti psala na instagramu, do Hobita se nepustím, protože jsem ho už četla a mám tu plno nepřečtených knih. Ale na duben jsem hlasovala, tak jsem zvědavá :)
    Btw: Moc se mi líbí tvá knihovnička :)

    http://katiehoral.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem zvědavá, jak ten duben dopadne :) A moc děkuju za pochvalu, na knihovnu jsem strašně pyšná a udělá mi neskutečnou radost, když ji někdo takhle pochválí, takže díky díky díky :)) Měj se moc pěkně!

      Vymazat
  5. Hobita jsem sice už četla, ale ráda si jej přečtu znovu, protože je to krásná fantasy pohádka. ;-)
    Kniha Vyhoďme ho z kola ven sice prohrála, ale já se do ní stejně začtu, jelikož mě hodně zaujala. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám radost, že Tě zaujala i další kniha a přeju pěkné čtení! :) A Hobit... to se dá číst pořád dokola :) Měj se krásně!

      Vymazat
  6. Hobita jsem četla asi 50x, ale nikdy nepropásnu příležitost si ho přečíst znovu. Co bych to byla za fanouška Tolkiena, že? :D Navíc mám doma to krásné nové vydání, které ještě nikdo nikdy neotevřel, a to by byl přece hřííích :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hobit je jedna z věcí, které se dají číst snad pořád dokola. Přeji Ti pěkné čtení a užij si to první otevření knížky ♥

      Vymazat
  7. Hobita jsem také už několikrát a je to citová záležitost. Tu knihu miluju a to mám ještě staré vydání! Dobrá volba!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to úžasná kniha, tak jsem ráda, že vyhrál hlasování právě tento titul :)

      Vymazat
  8. Jé - máme stejné vydání. Ještě nevím, jestli se do re-readingu pustím. Nejdřív jsem myslela, že ne, ale teď jsem na to docela dostala chuť, potíž je jen v tom, že mám teď nějak moc restů, takže už to vidím, že to zas nestihnu :) Diskutovat ale tentokrát můžu více než dost, mám takový pocit, že určitě minimálně pětkrát mám tohle veledílo za sebou :) Neskutečný příběh ♥
    Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle vydání je strašně krásné, já mám ale bohužel zadní desky sražené a odřené :( Zvlášť u téhle knihy mě to pekelně mrzí. Jinak budu ráda, když se zapojíš, jakýmkoliv způsobem, a přeji úspěšné plnění všech restů :) Měj se hezky, Hani ♥

      Vymazat
  9. To je úžasná série (My čteme), pokud budu mít dost času (nejspíš ano),tak se do Hobita také pustím. Jako (skoro) všichni Hobita naprosto miluji, takže si tuto příležitost nenechám ulétnout. Měj se fanfárově! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám ohromnou radost, že Tě My čteme zaujalo a že máš v plánu se zapojit! :)) Budu se moc těšit, měj se nádherně :) ♥

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates