PŘEČTENO | Březen 2017

Ahoj! :)
Vítejte u nového článku. Nebudu to tu dnes moc dlouze uvádět, je Vám jasné, že pro Vás mám připravený článek o knížkách, které jsem v uplynulém měsíci přečetla. Celkově bych březen označila za čtenářsky velmi příjemný měsíc, ale ráda bych do toho v dubnu trochu více šlápla. Poslední týdny se nesly v duchu spousty povinností a mně na čtení nakonec nezbývalo tolik času, v kolik jsem doufala. Nicméně věřím, že i přes velké výzvy, které před sebou mám, se mi v dalších měsících povede se čtením lépe :)
Pojďme se na jednotlivé knihy podívat trochu detailněji. 
Diamantová holubice se ke mně dostala jako recenzní výtisk od literárního webu VašeLiteratura.cz. Nebudu tu prozrazovat mnoho, recenzi jsem již odevzdala a teď čeká na publikování. Celkově pro mě ale tenhle krimiromán byl spíše zklamáním. Bylo tam tolik slibných prvků, které ale autor nedokázal naplno využít. Bylo mi to docela líto, protože ten potenciál byl obrovský. Více brzy v recenzi.

Smrt krásných srnců je nádherná česká klasika, která asi nikdy neomrzí. Zbožňuji i filmové zpracování. Nevím, zda budu psát recenzi, obecně se mi na klasiku píší recenze špatně - nepřijde mi, že mám právo to hodnotit a soudit, vždyť ta díla jsou ikonická. Proto plánuji novou rubriku, těšte se :)
Pro odlehčení jsem pokračovala Krávou nebeskou. Když kniha před časem přišla na trh, dost jsem to odsoudila (aniž bych vlastně věděla, o čem to vůbec je) a zaškatulkovala jsem si to jako "něco, co Duchovnému vydali jen proto, že je to Duchovny". No, mrzí mě to, ale po přečtení to tak zůstalo. Nebudu tvrdit, že jsem se u Krávy nepobavila, hlavně na začátku je to fakt dobré a velmi zábavné čtení. Ale ten příběh mi přijde delší, než by bylo nutné, a nakonec se to zvrhne v takovou podivnou agitku... Myslím, že tohle by nikdo nevydal, nebýt slavného jména autora.
Pokračovala jsem mafiánským thrillerem od Bena Sanderse, který mi k recenzi poskytlo nakladatelství Leda. Přes náročnější začítání a komplikovanější orientaci v postavách a jednotlivých událostech jsem si knihu zamilovala. Často si na ni vzpomenu a těší mě, že to byl po dlouhé době opravdu dobrý příběh o mafii. 
Dále jsem se vrhla na další díl ze série Letopisy Narnie, a sice na knihu Kůň a jeho chlapec. Od těch z Vás, kdo už sérii četli, jsem slýchala, že je to nejlepší díl. Já jsem tedy celou sérii ještě nedočetla, ale zatím to nejlepší díl stoprocentně byl. Námět se mi líbil zatím nejvíce a čtení jsem si vážně užívala. Moc doporučuji!
Asi největší pecku měsíce pro mě ale představuje Dívka v ledu. Kolem knihy jsem dlouho chodila a zvažovala jsem, zda jí dát šanci, nebo ne. Nakonec to za mě vyřešila úžasná Bára z Cosmopolis, která mi nabídla spolupráci a právě Dívku jako první recenzní výtisk. Jsem moc ráda, že se tak stalo, protože to bylo skvělé. Skvělé, skvělé, a ještě jednou skvělé. Moc doporučuji, takhle si představuji detektivku!
Po Dívce v ledu přišla taková ta knižní kocovina. Znáte to, dočtete něco fakt dobrého a pak - co dál? Čím pokračovat? A ať rozečtete co chcete, nějak Vás to nebere. Přesně v takovém stavu jsem se nacházela já a nakonec jsem se rozhodla léčit kocovinu něčím úplně jiným, než co mě opilo :) Proto jsem sáhla po Lásce jako z filmu. Čekala jsem přeslazenou romanťárnu a taky jsem ji dostala. Kniha byla plná kýče a klišé a dle mého názoru ten motiv scén ze slavných romantických komedií vůbec nevyužila dostatečně. Více brzy v recenzi :)
Měsíc jsem stylově uzavřela knihou Poslední. Nebudu se moc rozepisovat, připravuji recenzi pro VašeLiteratura.cz, ale je to takové zapeklité. Kniha se mi líbila, bavila mě, ale je na tom vidět, že je to debut. Nejvíce tomu ale dle mého názoru uškodila anotace, která je hodně lákací, ale pak trochu "skutek utek".
A to je za březen vše :)
Březen 2017
Počet přečtených knih: 8

1. Diamantová holubice
| Adrian Hyland | 328 stran | 1. 3. 2017 - 7. 3. 2017 |
2. Smrt krásných srnců
| Ota Pavel | 112 stran | 7. 3. 2017 |
3. Kráva nebeská
| David Duchovny | 184 stran | 7. 3. 2017 - 8. 3. 2017 |
4. Zlo
| Ben Sanders | 301 stran | 8. 3. 2017 - 13. 3. 2017 |
5. Kůň a jeho chlapec
| C. S. Lewis | 230 stran | 13. 3. 2017 - 15. 3. 2017 |
6. Dívka v ledu
| Robert Bryndza | 448 stran | 15. 3. 2017 - 21. 3. 2017 |
7. Láska jako z filmu
| Victoria van Tiem | 262 stran | 21. 3. 2017 - 24. 3. 2017 |
8. Poslední
| Alexandra Oliva | 304 stran | 28. 3. 2017 - 31. 3. 2017 |

Počet přečtených stran: 2 169
Průměrný počet stran za den: cca 70 (sáfra)
Mrzí mě, že mi zase unikla ta stovka denně, ale pracovat a studovat se někdy prostě musí. Tak třeba v dubnu.
A co Vy, jak se po čtenářské stránce dařilo v březnu Vám? Co jste přečetli a jaká kniha Vás nejvíc dostala? A daří se Vám plnit Vaše knižní plány, výzvy, předsevzetí?
Budu se těšit, co mi povíte v komentářích :)
Přeji Vám nádherný pátek,
K

19 komentářů :

  1. Přečetla jsi toho opravdu dost! :)
    Já jsem na tom v březnu byla dost podobně- žádný čas, energie ani nálada, ale ke konci dubna už ze mě všechny povinnosti opadnou a těším se, až se zase začnu naplno věnovat tomu, co mě baví :)
    Z knih jsem četla jen Dívku v ledu a ta mě moc nenadchla :(
    Dost mě ale láká Poslední a Láska jako z filmu u mě čeká na přečtení (ještě před čtením chci ale zhlédnout všechny filmy, které by se knihy měly "objevit") :)
    Měj se krásně!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Luci. Držím palce, aby byl klid co nejdříve :)
      K té Dívce - nemůže se nám všem líbit totéž, takže chápu :) Na tu Poslední chystám recenzi a už jsem Ti k ní něco psala v komentáři u přírůstků. A Láska, to je slaďárna jak z učebnice. Ten nápad se zhlédnutím filmů je rozhodně dobrý, já sice všechny znám a někdy v životě jsem je viděla, ale opravdu mi něco říkaly jen ty scény, jejichž předlohu jsem viděla nedávno. Měj se taky moc hezky!! :)

      Vymazat
  2. Krásné číslo, Kristý a hlavně se mi tentokrát moc líbí ta rozmanitost, dovedu si představit, že takový čtenářský měsíc bych si náramně užila :)
    Musím se podepsat pod tvůj názor na Smrt krásných srnců, celkově mám Otu Pavla jako spisovatele nesmírně ráda, takže moc doufám, že příští měsíc vyhraje a já si dám s chutí re-reading. Trošku mě mrzí, že ti Kráva nesedla tak jako mně, ale je pravda, že jsme obě při čtení byly v úplně jiném rozpoložení - já jí loni četla jako oddechovku u vody :) A možná, že jsem jí nadhodnotila :D
    Co se týče letopisů - i já mám nejradši právě Koně (ale tak ajko ty jsem se k dalším dílům ze série ještě nedostala).
    Všechny ostatní knihy mě (snad s výjimkou Lásky) nějakým způsobem lákají. Některé více, některé méně. Tenhle měsíc vychází u nakladatelství Host kniha Sucho - krimi od australské autorky, takže jsem moc zvědavá, jak se s tím umí vypořádat "jižané", i když nečekám, že by předčili "seveřany". Když se mi ale zalíbí, možná dám šanci i té Holubici, přestože tě trochu rozčarovala :) Uvidíme.
    A co mě láká samozřejmě hodně, je Dívka v ledu, ale počkám si, až opadne ten hype :D
    Měj se krásně a ať se čtenářsky i jinak daří i v daalších měsících ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo a zase jsem ti zapomněla pochválit fotky! Jsou famózní, boží, originální - máš teď fakt skvělé nápady! ♥

      Vymazat
    2. Hani, moc díky za skvělý komentář, upřímně také doufám v Srnce, protože tahle kniha se nikdy neomrzí a i po krátké době si ji s chutí přečtu znovu. Na Sucho jsem taky koukala a jsem zvědavá. A tu Dívku, tu Ti doporučuju i s hypem, ono je to fakticky moc dobrý :)
      A moc moc moc díky za pochvalu fotek, jsem moc ráda, že se líbí!! :))
      Měj se nádherně!

      Vymazat
  3. Spousta skvělých knih, ať je i duben takový :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Míšo, zatím nějak nestíhám, ale snad se to srovná :)

      Vymazat
  4. Láska jako z filmu si neskutečně moc chci přečíst. Anotace si mě získala! :) A pokud se nemýlím, knihu mají v Levných knihách? Dívku v ledu jsem také četla a už jen holka čeká na zrecenzování, akorát jsem z ní nebyla nadšená tolik, jako ty... A spolupráci s Cosmopolis Ti moc přeju! Vydávají super knihy. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano, mají a možná se o ní bude tady u mě i soutěžit ;)) A já ji teda už četla a zas až tolik nadšená jsem nebyla, je to fakt velké klišé, ale jako oddechovka fajn :) A k té Dívce - všem se to líbit nemůže, to je jasné, tak jsem zvědavá na recenzi! :) Měj se krásně :)

      Vymazat
  5. Skvely pocet, pekne ses do toho pustila... Drzim palce, at tu stovku konecne pokoris :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Hezký výkon :) Já osobně třeba stovku denně bych nedokázala kvůli škole, ale třeba jednou...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) Ono se to nezdá, člověk řekne "jen sto denně", ale fakt to někdy není lehké stihnout, zvlášť, když započítávám jen knihy, které jsem v tom měsíci opravdu dočetla :) Takže to kolikrát přes stovku je, ale když není dočteno, nepočítám to. Takový čtenářský sebemrskačství :) Měj se krásně!

      Vymazat
  7. Parádní výběr! :) Také si myslím, že kniha Kůň a jeho chlapec patří k nejlepším ze série :)
    Jinak se mi teď moc své čtecí plány nedaří plnit a to jen kvůli škole. Chtěla bych přečíst alespoň 4 knihy za měsíc, ale přečetla jsem 2. To je hrůza! Těším se na ty 4 měsíce prázdnin, až budu číst, číst a číst! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Káťo! S tou školou držím palce, ať je klid co nejdřív. Na mě se to teď taky jen hrne :(

      Vymazat
  8. Gratuluji k pěknému čtecímu výkonu :-) Super výběr Kristýnko :-) Z Tvého výběru jsem četla akorát Zlo a Dívku v ledu. Kniha Poslední mě zaujala, ale při přečtení anotace mne odrazuje kniha ve stylu "Hunger games", tak nevím. Počkám si na Tvou recenzi :-) Měj se moc hezky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, Marcelko :) Mohu Tě uklidnit, ve stylu Hunger Games to není, ona vůbec ta anotace je hodně, ale hodně zavádějící. Já čekala něco dost jiného a už jsem se i bavila s jednou slečnou a ta doslova řekla "jako by tu anotaci psal někdo, kdo knihu nečetl". A je to tak. Recenze snad bude už brzy ;) Měj se krásně!

      Vymazat
  9. Moc pěkný březen v knihách :) Na mě stále Zlo čeká, to je už rest restů a moc se stydím. Ale vůbec se mi do něj nechce, tak to nechci lámat.
    Měj se krásně, Kristý :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Šári :) A nemusíš se Zla nějak moc bát, věřím, že se Ti bude líbit. Držím palce, ať na něj přijde chuť co nejdříve a ať máš rest z krku :)) Měj se krásně!

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates