MY ČTEME | Kniha na květen 2017 & Hlasování na červen 2017

Zdravím všechny čtenáře, členy klubu My čteme, ale i náhodné kolemjdoucí, kteří by se k nám třeba chtěli připojit ;)
Máme tu nový měsíc a s ním i nové společné čtení. Na květen jsme si odhlasovali Smrt krásných srnců od Oty Pavla. Aby se nám klub trochu rozhýbal, pojďme využít toho, že se jedná vlastně o soubor povídek a pojďme si čtení trochu rozdělit.
Nejdražší ve střední Evropě přečteme do 7. 5. 2017 
Ve službách Švédska přečteme do 11. 5. 2017
Smrt krásných srnců přečteme do 15. 5. 2017
Kapři pro wehrmacht přečteme do 19. 5. 2017
Jak jsme se střetli s Vlky přečteme do 23. 5. 2017
Otázka hmyzu vyřešena přečteme do 27. 5. 2017
Králíci s moudrýma očima přečteme do 31. 5. 2017

Pokud budete psát články nebo se vyjadřovat na Goodreads, zkuste se zamyslet třeba nad těmito otázkami:
✩ Která povídka se Vám nejvíce líbila a proč?
✩ Která postava Vám přilnula k srdci? 
✩ Viděli jste filmové zpracování? 
✩ Pokud ano, co Vás oslovuje více - kniha, nebo film?
✩ Je Smrt krásných srnců Vaší první knihou od Oty Pavla?
✩ Pokud ne, jaký další titul od tohoto autora byste doporučili ostatním?

A teď k příštímu měsíci. V rámci debaty nad tím, jak to celé co nejvíce zpříjemnit jsme došli k tomu, že se vrátíme k systému vybírání z pěti knih. Na červnové čtení proto můžete hlasovat (zde) z následujících titulů: 
1. Dáma s kaméliemi (Alexander Dumas ml.)
2. Podobizna (Nikolaj Vasiljevič Gogol)
3. Hlídač č. 47 (Josef Kopta)
4. Sen noci svatojánské (William Shakespeare)
5. Příliš hlučná samota (Bohumil Hrabal)

Tak vybírejte, čtete a diskutujte! Moc se na tenhle měsíc těším a doufám, že Vy také. Mějte se skvěle :)
K

My čteme je čtenářský klub, v rámci kterého napravujeme resty ze školních lavic - čteme klasická díla. Každý měsíc hlasováním určíme knihu, kterou čteme v měsíci následujícím, diskutujeme o ní (na Goodreads či na Facebooku) a píšeme o ní články. Pravidel moc nemáme, ale v rámci férovosti by bylo prima, kdyby vždy četli a diskutovali alespoň ti, jejichž favorit vyhrál (nebudeme nikoho nutit do četby něčeho, co si neodhlasoval a co třeba číst vůbec nechce). Zároveň je ale poměrně nežádoucí, aby četli jenom ti, kdo hlasovali pro nějaký jiný titul, ale jsou to poctivky, a tak čtou jakéhokoliv vítěze. Připojte se k nám na Goodreads nebo na Facebooku a čtěte s námi, každý je vítán s otevřenou náručí (a knihou). A na sociálních sítích nezapomeňte na náš hashtag #mycteme ;)

4 komentáře :

  1. Tenhle článek jsi pojala vážně svěle, Kristý. Jsem moc ráda, že vyhráli Srnci - bude to pro mě příjemný re-reading a povídky jsou pro mě v tomto období skvělou volbou - já fakt nic složitějšího teď nedávám. Ty Jákobovky jsou tak perfektně napsané a já to prostě nedokážu docenit, protože každý večer tak po třiceti stranách upadám do kómatu :D
    Líbí se mi taky, jaké knihy jsi vybrala pro následující měsíc. Přiznávám, že tohle Gogolovo dílo vůbec neznám, ale jak se někde vyskytne slovo obraz (či cokoloiv podobného), tak vůbec neváhám - anotace mě zaujala. Navíc jeho Revizor se mi moc líbil, tak třeba vyhraje (i když s tím úplně nepočítám, ale přečíst si to mohu tak jako tak, že...:))
    Měj se moc krásně a těším se nejen na společné čtení, ale hlavně na setkání :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haničko, moc a moc Ti děkuji! Jsem ráda, že se Ti Srnci hodí, naprosto rozumím tomu, že teď je to složité... A jsem ráda, že se Ti líbí i nabídka možností. Podobizna vypadá zajímavě, také jsem pro ní hlasovala, tak uvidíme, jak to dopadne. A já se na Tebe těším úplně hrozně! :*) Měj se zatím krásně :)

      Vymazat
  2. Od Oty Pavla jsem četla několik knih v rámci povinné četby, ale Smrt krásných srnců mě zatím míjela. Ono je stále co číst, však to asi znáš :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ideální příležitost to v květnu napravit společně s námi :) Ale jinak samozřejmě znám a naprosto chápu, ta hromádka se nikdy nezmenší :)

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates