PŘÍRŮSTKY | Duben 2017

Všechny Vás moc zdravím u nového článku, tentokrát přírůstkového :)
Co se nákupů týče, musím s radostí konstatovat, že se mi podařilo se celkem krotit. Dost tomu pomohla absence návštěv antikvariátů a Levných knih, což ale doufám s Haničkou teď v květnu pěkně porušíme ❤
I tak si ke mně v dubnu našlo cestu celkem jedenáct nových kousků, za což vděčím pořádné hromádce recenzních výtisků. Pojďme se na ty krasavice podívat detailněji.
Prvním dubnovým přírůstkem byl recenzní výtisk od nakladatelství Cosmopolis. Šlo o druhý díl série s Erikou Fosterovou, o Noční lov od Roberta Bryndzy. Po přečtení Dívky v ledu jsem se na druhý díl strašně klepala a rozhodně mě nezklamal. Přestože Dívku hodnotím o něco výše (kvůli odhalení vraha až na samém konci, mám to raději), Noční lov byl skvělý a všem kolem ho jen a jen doporučuji.

Další přírůstky tvořil nákup na Knižním klubu, kde mi končila sleva a byla by škoda ji nevyužít. Objednala jsem si Deník 1938 - 1945 od Helgy Weissové a žhavou novinku Manželé odvedle. Obě knihy mám již přečtené a recenze rozepsané. Deník Vám samozřejmě vřele doporučuji, takovéto tituly by měly být v seznamu povinné literatury! Manželé odvedle se mi docela líbili, bylo to prima čtení, ale na zadek jsem si z knihy nesedla. Zase velký humbuk a pak nic převratného, bohužel.
Přírůstková nálož pokračovala recenzní nadílkou od Domina, u kterého v dubnu vycházely hned tři tituly, které mě nesmírně lákaly: Jákobovy barvy, Znesvětitel a Co jsme si neřekli.

Jákobovy barvy jsem dočetla před pár dny a pořád se ke knížce v myšlenkách vracím. Neskutečný příběh... Kniha pro mě byla hodně těžká, k tomu se přiznám. Ale tak krásná... Veliké doporučení, ale připravte se na náročné čtení jak jazykově, tak tematicky. Recenze bude brzy!
Znesvětitele mám již jedním dechem přečteného a jsem nadšená. Po Stalkerech, kteří pro mě byli trošinku zklamáním, se autor opravdu předvedl a Znesvětitel je prostě pecka.
Poslední knihu, Co jsme si neřekli, mám čerstvě rozečtenou a asi Vás nepřekvapí, že i tenhle titul mě dost baví :) U všech knih z Domina musím ještě vyzdvihnout nádherné zpracování obálek, krásná práce, člověk se s těmi knihami úplně pošušňá.
Další kousek jsem si pořídila sama za odměnu za jeden dost náročný den. Hanu od Aleny Mornštajnové teď vidím všude a navíc na ní slýchám jen samou chválu, takže jsem podlehla. Už jsem se do ní chtěla pustit, ale mám tu knihy, které je potřeba přečíst co nejdříve... Tak snad brzy, strašně se těším.
Dubnové knižní radosti pak naprosto korunovala Bára z mnou opěvovaného nakladatelství Cosmopolis, které jsem se zeptala, zda bych si mohla k recenzi vybrat nějakou starší knížku s tematikou druhé světové války, a její reakcí bylo, že mi všechny, které jsem zmínila jako nápady, poslala najednou. Přibyly mi tak Děti, které přežily Mengeleho a kompletní Buchenwaldská trilogie. Po všech těchto knížkách jsem už dlouho toužila a můžu Vám říct, že jsem ten balíček téměř obrečela. Bára mi udělala neskutečnou radost... 💖
Tak, a tímhle krásným závěrem se dubnové přírůstky uzavřely :)
Dubnový souhrn je tedy následující:
Počet nových knih: 11
Počet koupených knih: 3
Počet recenzních výtisků: 8
Počet knih jako dárky: 0
Počet vyhraných knih: 0
1. Noční lov (Robert Bryndza)
2. Deník 1938 - 1945 (Helga Weissová)
3. Manželé odvedle (Shari Lapena)
4. Jákobovy barvy (Lindsay Hawdon)
5. Znesvětitel (Paul Finch)
6. Co jsme si neřekli (Rory Dunlop)
7. Hana (Alena Mornštajnová)
8. Děti, které přežily Mengeleho (Eva Mozesová Korová, Lisa Rojanyová Buccieriová)
9. Buchenwaldské bestie (Flint Whitlock)
10. Přežil jsem Buchenwald (Louis Gros, Flint Whitlock)
11. Buchenwald - Peklo na kopečku (Flint Whitlock)

Jaké nové knížky si našly v dubnu cestu k Vám? Pořídili jste si nějaký titul, po kterém jste dlouho toužili? A na jakém čísle jste skončili - jste spokojeni?
Budu moc ráda, pokud mi napíšete do komentářů :)
Mějte se moc krásně!
💋
Kristýna

16 komentářů :

  1. Samé krásné knihy, paráda, Kristý :) Já, bohužel, LK hodně navštěvovala, podle toho taky moje hromada knih vypadá :)) Článek vyjde snad o víkendu, tak uvidíš :)
    Ať jsi se všemi knihami max. spokojená :)... i když Manželé byli slabší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už se na tu Tvojí hromádku těším, Šári, mám nějakou představu z jednotlivých přírůstkových článků a z instagramu, ale vidět ty krasavice pohromadě je vždy nejlepší :) Děkuji a měj se moc pěkně!

      Vymazat
  2. Krásná nadílka - jak už jsem ti někde psala, moc se těším na recenzi Co jsme si neřekli, váhám nad recenzním výtiskem :) Tak se nechám inspirovat. V plánu mám z tvých kousků rozhodně Hanu, kterou hodlám pořídit na Světě - poslední květnový víkend totiž bude autorka hostem Book Clubu, takže se hrozně těším :)
    Nálož historických knih je taky skvělá, jen si nejsem úplně jistá, jestli bych na to měla žaludek - z té, co teď čteš mi běhá mráz po zádech jen z názvu. Ráda bych taky omrkla ten Deník od Helgy - jak víš, četla jsem I viděl Bůh, že je to špatné od Oty Weisse, takže je to takové trochu must read :)
    No, jsem zvědavá, jak naše nákupy rozjedeme teď v květnu, každopádně já měla hodně bohatý i duben, brzy bude článek :)
    měj se krásně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, recenze na Co jsme si neřekli snad bude za chvíli, snažím se louskat co nejrychleji :) Na Hanu se taky těším :) A ten Deník, to je docela povinnost, já zase určitě budu muset přečíst I viděl Bůh... :)Těším se na článek, měj se moc hezky!

      Vymazat
  3. Tak to sú ale úžasné úlovky, Kristy! :) A tá prvá fotka... krása! :) Maj sa pekne.❤️❤️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, zrovna od Tebe je pro mě taková pochvala opravdu balzámem na duši, Tvoje fotky jsou dokonalé :) Měj se nádherně!

      Vymazat
  4. Wau, to jsou krásky :) Krásně čtení přeju !

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné přírůstky! :)
    Jákobovy barvy mám určitě v plánu a nad Znesvětitelem dooost přemýšlím :)
    Měj se krásně a užij si čtení nepřečtených knih! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Luci, a jak Jákobovy barvy, tak Znesvětitele Ti doporučuju, jak jen můžu. Obě jsou top! :)

      Vymazat
  6. Krásné kousky Kristýnko a ty fotky! Nádhera :-) A spolupráce s Bárou z Grady je úžasná, to musím souhlasit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za milý komentář, Marcelko :) A jsem ráda, že máš s Bárou také tak prima zkušenosti, je to neskutečně milá bytost :)

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates