CO MĚ ZAUJALO | Červenec 2017

Ahoj všem, moc Vás zdravím u nového článku!
Je tu začátek července (druhá polovina roku, neskutečné!) a s ním se na blogu samozřejmě musí objevit výběr červencových novinek, které si získaly mou pozornost. Vždy jsem ráda, když je to jen pár titulů, takže z července jsem nadšená - zdá se, že mě nezruinuje :)
Pojďme se společně mrknout na tři zajímavé novinky (dvě z nich jsou součástí mých velkých restů, klasika) a po dočtení mi nezapomeňte napsat do komentářů, jaké tituly zaujaly Vás, co si v červenci určitě pořídíte, ale taky třeba co Vás v tomto měsíci vůbec neláká. Nebo zda máte s autory z mého výběru zkušenost a co na ně říkáte :)
Těším se na Vaše milá slova, mějte se famózně,
Kristýna
Tichá modlitba (Angela Marsons)
3. díl v sérii Kim Stone
Ani jsem se nenadála a už je tu třetí díl. Můj vztah k téhle sérii a především k hlavní vyšetřovatelce Kim je prazvláštní. Knihám neodolám, jsou čtivé a baví mě, ale Kim bych praštila po hlavě. Otravnější literární postavu neznám, a přesto mě od čtení neodradí ani napotřetí. 
Moje dojmy z předchozích dílů můžete omrknout tady: Recenze na Němý křik (první díl) a na Ďábelské hry (druhý díl).
Ztratily se dvě. Vrátí se jen jedna. Ti druzí mají smůlu. Jejich holčička zemře… Zmizení Charlie a Amy, devítiletých nejlepších kamarádek, znamená pro jejich rodiny tragédii. Textová zpráva potvrzuje to, čeho se všichni obávali: obě se staly oběťmi únosu. Další esemeska jim však vyrazí dech – nutí rodiče postavit se proti sobě a bojovat o život svého potomka. V tu chvíli se do případu vkládá Kim Stoneová a její tým. Zdá se, že tentokrát budou mít co do činění s neobyčejně krutými zločinci. Klíč k případu však nejspíš tkví v temné rodinné minulosti. Čas se však krátí a Kim nechce dopustit, aby něčí dítě zaplatilo za chyby dospělých nejvyšší cenu… 
Poslední anglická královna (Steve Robinson)
3. díl v sérii Jefferson Tayte
Můj ohromný rest, jelikož z této série jsem zatím ni nečetla, ale každá kniha mě hodně zaujala a navíc jsem četla spoustu skvělých ohlasů. Skutečnost, že vychází třetí díl, proto beru jako výzvu pořídit si alespoň ten první a pustit se do čtení :)
Když americký genealog Jefferson Tayte dorazí do Londýna, zemře mu v náruči jeho starý přítel a kolega. Nedlouho poté se Tayte a profesorka historie Jean Summerová vydají po mrtvolami poseté cestě, která je zavede až do roku 1708 k Londýnské královské společnosti. Co si mají myslet o příběhu pěti vědců, kolegů Isaaca Newtona a Christophera Wrena, kteří byli za tajuplných okolností oběšeni za velezradu? Jak se blíží k odhalení pravdy, Tayte a Summerová zjišťují, že se ocitli ve smrtelném nebezpečí. V jejich blízkosti se pohybuje vrah, odhodlaný obnovit to, co považuje za jedinou skutečnou královskou linii – a rovněž machiavelistický „lovec dědiců“, který v nejnovější sérii vražd, únosů a skandálů vidí jedinečnou obchodní příležitost. 

Černé lekníny (Michel Bussi)
A další rest. Na Vážku se chystám neskutečně dlouho - tak dlouho, že už tu mezitím máme další dvě knížky. K Vánocům jsem dostala titul Maminka neříká pravdu a jednou jsem nakousla prvních pár stránek, nicméně dostatečně jsem se nezačetla. V létě bych to chtěla konečně dohnat a pokud mě kniha osloví, nebudu váhat a dokoupím jak Vážku, tak tuto novinku.
I malebná města skrývají temnou tvář a nebezpečná tajemství z minulosti. Francouzské městečko Giverny je domovem zahrad, kde maloval své obrazy Claude Monet. Koloběh města, přes den plného turistů, navždy změní nejen tři vraždy, ale i záhadně zmizelý obraz černých leknínů. Kdo zabil školáka, starého malíře a úspěšného očního lékaře? Kam zmizely obrazy z Monetova domu, zejména Černé lekníny, o nichž se povídá, že je slavný malíř namaloval těsně před smrtí? Policistům znesnadňuje vyšetřování mnoho matoucích stop, zamlčovaných faktů, ale také láska a ničivá vášeň. Uprostřed dění, v němž se prolíná přítomnost s minulostí, jsou tři ženy: velice talentovaná jedenáctiletá dívka, nebezpečně svůdná učitelka a stará vdova, která všechno pozoruje z věže svého mlýna. Pouze ony znají pravdu. Co všechno skrývají?
Všechny obrázky a anotace použité v tomto článku jsou převzaty z webu www.neoluxor.cz.

12 komentářů :

  1. Jojo Kim mě také zajímá, první dva díly byly super.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se těším, knihy mě baví, i když postavu Kim jako takovou moc nemusím :))

      Vymazat
  2. Skvělý výběr :-)) Objednala jsem si Ďábelské hry, které mi dnes přišly a v červenci si je mám v plánu přečíst. Nějak jsem na druhý díl s Kim zapomněla a vyděsilo mě, že vychází už třetí :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsme ještě po novinkách, co přinese sedmý měsíc, vůbec nekoukala. Musím napravit. Z tohoto výběru mě nic nezaujalo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu se těšit na to, co zaujme Tebe. Ráda se inspiruji u ostatních, kteří čtou trochu něco jiného než já a ne vždy se na vybraných titulech shodneme, je to obohacující :)) Měj se pěkně, Moni :)

      Vymazat
  4. Nová Angela mě taky láká a od Bussiho mám doma Vážku a pořád nepřečtenou, je to ostuda :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak s tou Vážkou to koukám máme všechny stejné - já se k ní taky zatím nedostala a popravdě mám teď doma tolik titulů, které mě lákají víc, že se na ni asi ani jen tak nedostane. Další dvě knihy mě taky míjí, poněvadž jsem ze sérií nečetla ani první díly a doma mám rozečtených tolik jiných, že je mým primárním cílem spíš dokončit některé z nich :)
    Doufám, Kristý, že se ti nová Marsonsová bude líbit, protože, hádám, minimálně té neodoláš :D
    Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za komentář, Hani, Až Ti série dojdou (:D) asi docela doporučuju toho Robinsona. Mám k tomu sice určitý výhrady, ale po prvním dílu jsem tomu druhýmu neodolala a na čtení se těším. Marsonsovou už mám za sebou a nevím nevím, nějak se mi to přestává pozdávat. Recenze bude brzy :) Měj se moc pěkně!

      Vymazat
  6. ja bych si dala rict s Tichou motlidbou... ale jeste jsem nemela ani moznost mit ty prvni dva dily... takze casem :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mě má tahle série mírně sestupnou tendenci, nejvíc se mi líbil ten první díl, z tohohle třetího jsem trochu rozpačitá. Tak uvidíš časem :)

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates