PŘÍRŮSTKY | Červen 2017

Asi se nikdy nepřestanu smát tomu, jak jsme si s Hankou (Hanka the Bookworm) na začátku našeho blogování pod články navzájem slibovaly, že už ty přírůstky tedy konečně omezíme. A ejhle, o rok a půl později jsme stále stejně nepoučitelné a čísla nových knih každý měsíc jen těžko omezujeme... tedy alespoň já s tím mám problém rozhodně! Červnovou hromádku deseti kousků jsem ostatně stihla nasyslit během posledního týdne v měsíci. 🙈 Když ono se těm knižním krasavicím tak těžko odolává. Pojďte se se mnou pokochat 😉
Když pominuly všechny stresy, vyrazila jsem jeden den naprosto bezcílně ven z domu a užívala si pocit, že nikde nemusím v určitý čas být a že nemám jasně definováno, co zrovna musím v kterém momentě dělat. Zabloudila jsem na chvilku i do knihkupectví, pochopitelně, a objevila tam tyhle parádnice dohromady za tři stovky (jako pardon, ale to se tam pak nedá nechat).
Na Rasputinův stín od Domina jsem koukala už na buxu, nakonec jsem odolala, ale když jsem na něj znovu narazila naživo, už jsem to nevydržela. Pak jsem objevila Smrt má oči mojí dcery, kterou mám na svém wishlistu už pěkně dlouho, a ve slevě za 49 Kč! Jasná volba. Trojici jsem doplnila novinkou Dcera někoho jiného, na kterou se těším, ale slyšela jsem i zklamané ohlasy, tak se bojím, abych nebyla podobně našňupnutá jako při čtení Ví o tobě.
Asi nejemotivnější přírůstek měsíce pro mě představuje Agnes. Dlouho vytoužená kniha, která se nedávno objevila v nabídce Levných knih. Jenže znáte to, zdá se, že budete mít volno, a pak najednou lítáte jako hadr na holi a nic nestíháte. Už jsem se představy, že Agnes skutečně ulovím, dočista vzdala, když jednoho dne... ji vytáhla maminka z kabelky, když přišla z práce. Která maminka se v tropickém vedru žene po náročném dni v práci do Levných knih, aby pořídila knížku, o které se jí víceméně mimochodem zmínila její dospělá dcera? Ta nejlepší maminka, já vím! ♥ ♥ ♥
Další hromádku novinek představuje objednávka z buxu. Prozradím Vám, že v balíčku společně s těmito fešandami přicestovala také jedna knížka pro Vás, takže brzy bude nějaká letní soutěž 😊 Největší radost asi mám z knih Jména čísel, kterou chci dlouho a teď byla na buxu za 44 Kč, což je parádní.
Poslední novinkou, která se do červnových přírůstků procpala na poslední chvíli, je Zmizelý. Za mě jedna z nejočekávanějších novinek tohoto roku. Od autorky mám za sebou Nehodu i Lež, obě knihy byly skvělé, takže se na Zmizelého neskutečně těším a jsem zvědavá, co si pro nás C. L. Taylor připravila tentokrát. Moc děkuji Dominu za recenzní výtisk, už se těším, až se do něj pustím :)
A tady máme všechno hezky pohromadě. Každá vypadá neskutečně lákavě, že? Nevím, kam dřív s očima (a časem).
Červnový souhrn vypadá tedy takto:
Počet nových knih: 10
Počet koupených knih: 8
Počet recenzních výtisků: 1
Počet knih jako dárky: 1
Počet vyhraných knih: 0
1. Rasputinův stín (Raymond Khoury)
2. Smrt má oči mojí dcery (Jessica Treadway)
3. Dcera někoho jiného (Amy Gentry)
4. Agnes (Hannah Kent)
5. Jména čísel (Hans-Joachim Lang)
6. Kabinet milostných dopisů (Alyson Richman)
7. Útěk z teritoria smrti (Tom Isbell)
8. Všechno mi řekni (Lisa Jackson)
9. V údolí lišek (Charlotte Link)
10. Zmizelý (C. L. Taylor)
Jaký byl v rovině novinek Váš červen? Jaké knihy jste si pořídili a nesáhli jste třeba po nějakém stejném titulu, jako já? A láká Vás něco z mého výběru?
Budu se moc těšit na Vaše milé komentáře a přeji Vám nádherný den! 😊
Kristýna

22 komentářů :

  1. Hezké kousky. Já se teď snažím opravdu v nakupování krotit, takže za červen jen dva recenzní výtisky :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi dobrá, já všem těm knižním lákadlům asi odolat prostě neumím :)

      Vymazat
  2. Já si v červnu pořídila knížky v Anglii a vůbec nelituji, prostě to byla taková nutnost. Hele, dřív jsem taky měla strašný problém s omezováním nově nabytých knížek :D Ale pak jsem poznala Modrého, začala k němu každý víkend dojíždět a to je pak každá koruna dobrá, takže už moc nové knížky nekupuji. Na druhou stranu - díky němu mám přístup k další velké knihovničce, což vůbec není na škodu. A vůbec - konečně mám čas číst to, co mi leží v knihovničce nepřečtené už tak dlouho! :D

    Strašně bych si chtěla přečíst Agnes. :)

    Měj se krásně a držím palce s tímhle předsevzetím! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takové nutnosti naprosto rozumím :) Jak já říkám, knížky nejsou utrácení, to je investice, takže pak ani nemám to svědomí tolik černé (ano, teď si dělám alibi na červencové přírůstky). Měj se moc hezky, Vlasti!

      Vymazat
  3. Krásné přírůstky :-) Na Raymonda Khouryho jsem teď někde narazila, jméno se mi vybavuje, ale nevím vůbec odkud, musím ho omrknout. Smrt má oči mojí dcery jsem asi dvakrát držela v knihovně v ruce, ale nikdy si ji nakonec neodnesla. Jinak z buxu pěkná hromádka, taky jsem tam po těch slevách pokukovala, hlavně po Kabinet milostných dopisů, který jsem četla už dříve, ale pak už mě tam toho moc nezaujalo, tak jsem si říkala, že kvůli jedné knize tam nebudu objednávat :D a objednala jsem si pak jinde. A v Údolí lišek ti závidím, tu knihu chci už strašně dlouho, tak se budu těšit na tvůj názor. Hezké čtení přeji a pěkný zbytek neděle :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Marcelko :) Ten Khoury vypadá docela zajímavě, tak uvidíme, co se z toho vyklube. A to Údolí teď na KK mají za hubičku, tak můžeš pořizovat ;), protože bůhví kdy já se ke čtení dostanu :D Měj se moc pěkně!

      Vymazat
  4. Plno nádherných knih. Jsem zvědavá, jak se Ti bude zamlouvat Kabinet milostných dopisů, kterou jsem nedávno četla a psala hodnocení k sobě na blog :) Ostatní knihy moc neznám.

    OdpovědětVymazat
  5. Moc pěkné nové kousky :) Z tvého výběru jsem zatím nic nečetla, ale na některé z těchto knih se chystám . O to víc se těším na té recenze :) Hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad bude přečteno i zrecenzováno brzy, na většinu těch knih se těším jako malá :) Měj se hezky!

      Vymazat
  6. Páči sa mi, že zakaždým čo zavítam na Tvoj blog natrafím na kúsky, o ktorých som nemala ani najmenšie tušenie a pritom s najväčšou pravdepodobnosťou prichádzam naozaj oveľa! Asi by som naozaj mala rozšíriť žánre v mojej knihovničke.
    Celkom presne si nespomínam, ktoré z kníh som si kúpila v Júni, keďže ja som si na blogu urobila také zhrnutie za celý posledný polrok - mala som to totižto trochu hektické. Z kníh, ktoré si spomenula vyššie, som uvažovala práve o Ví o tobě, no z nejakého dôvodu ju stále nevlastním a po tvojej skúsenosti sa tak trošku bojím, pretože aj v mojom prípade väčšinou keď sa na knihu priveľmi teším, bývam na konci sklamaná. Každopádne, uvidíme, rok je ešte dlhý a kníh na výber tak veľa. Napokon, tie nemajú žiadnu záručnú dobu a preto sa netreba obmedzovať.;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, moc a moc Ti děkuju za krásný komentář a jsem strašně ráda, že můj blog pro Tebe funguje jako inspirace. To mě hrozně těší. To Ví o tobě snad už sepíšu brzy a všechno to tam osvětlím, tak pak asi budeš mít ještě jasnější představu, zda do toho jít. A s tou záruční dobou nemůžu více souhlasit! :)

      Vymazat
  7. Nádhera. Charlote Link mám doma také ze Světu knih za 49KČ :D Já za červen jen 6 a to jen kvůli zkouškám :D Tento měsíc bude mnohem lepší :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem zvědavá, co na ni řekneme. A červenec je i u mě už teď moc pěkný, peněženka úpí :D

      Vymazat
  8. Já jsem si koupila jednu novinku - Falešný polibek, ostatní knihy jsou starší. Vždy čekám, až budou ve slevě :D
    Užij si čtení a těším se na recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se taky snažím vydržet, a kolikrát si ty novinky koupit prostě ani nestihnu, ale třeba teď v červenci jsem si za odměnu pořídila pořádnou hromádku novinek a je to super pocit, takhle jednou za čas :) Měj se moc krásně!

      Vymazat
  9. Omezovat, omezovat - vždyť to nakonec vůbec nemá cenu a na tu kousky se tak krásně kouká!
    Zrovna před pár minutami jsem narazila na Agnes - a jsem dost zvědavá :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kouká se pěkně, to jo, akorát ty penízky se kutálejí nějak rychle pryč... :D Agnes vypadá báječně, chtěla jsem ji dlouho, tak snad se brzy dostanu ke čtení :)

      Vymazat
  10. Krásné přírůstky :) Já jsem si myslela, že červenec bude u mě konečně slabší s přírůstkama, ale stačilo jet do antíku, do LK a je to zase smršť :) Jsem moc zvědavá, jak se ti bude líbit Dcera někoho jiného. Taky mě láká :) Krásné léto, Kristý :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zaznamenala jsem Tvou návštěvu - tenhle antikvariát je převlečené peklo, co já už jsem odtamtud všechno natahala :D Doufám, že se někdy Praze setkáme spolu a vyrazíme tam ;) Měj se moc hezky, Šári :)

      Vymazat
  11. Velmi slušné!!! A hlavně, parádní kousky. Smrt má oči mojí dcery mám doma, ale ještě jsem nečetla. Dceru někoho jiného bych si chtěla koupit...mnooo, koupit bych si toho chtěla i víc :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Míšo! Na seznamu přání je vždycky pěkná zásoba titulů, to je pravda :))

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates