CHVÍLE S KNIHOU | Útulný čtenářský koutek plný klidu a dobrých knih

Těch krásných, útulných, měkoučkých koutků na čtení není nikdy dost.

Ano, přátelé, i mně před časem přistála ve schránce milá nabídka zúčastnit se další blogerské soutěže o vysněný čtecí koutek a nějaký ten poukaz na čtení, kterou společně organizují Biano.cz a Martinus.cz. Tvořit takováto vytoužená snová místečka mě moc baví, takže jsem i tentokrát na účast v soutěži s radostí kývla a uvidíme, co z toho tedy vyleze.
Na přehledném a stylovém serveru Biano.cz, který shromažďuje na internetu prodávaný nábytek, jsem si tentokrát našla trochu modernější pojetí čtenářského koutku. Hned na první pohled mě totiž zaujaly zajímavě řešené knihovny Maridex Zonda, které jsou i solitérně velmi stylovým kouskem, ale když si je představíte poskládané vedle sebe, je z toho něco vskutku parádního. Hned vím, ke které stěně v našem domově bych je šoupla - a samozřejmě, jaké knižní krasavice by v nich našly svůj nový domov.
K nim bych vybrala křeslo v neutrálních barvách. Můj srdcový výběr jednoznačně reprezentuje šedé křeslo Bonn klasického vzhledu, které se hodí prostě všude.

Láká mě ale také skládací křeslo Karup Boogie, které by i v zimních měsících dokázalo v člověku navodit letní atmosféru plnou pohody a oddechového čtení.  
A kdybych se chtěla modernisticky rozšoupnout, možná bych sáhla i po křesle Karup Nest Vision, které na mě doslova křičí, jak je pohodlné a příjemné a měkoučké. Na druhou stranu, je to asi ten typ v křesla, ve kterém bych mnohem spíše ihned usnula, než skutečně něco přečetla. A také typ, který potřebuje výt dominantou interiéru, jinak to nemusí působit úplně vkusně.



Ideální představa je samozřejmě taková, že by tyto kousky nábytku našly svůj domov v samostatném pokoji vyhrazeném jenom knihám a čtení, maximálně možná ještě psaní recenzí (na které v poslední době potřebuji klid skoro jako ve vakuu). Přestěhování všech našich knih do jedné velké knihovny v jediném pokoji je společným snem mým i mojí mamky a snad ho časem doopravdy uskutečníme. Ale když se nasčítají knihy po prarodičích, které našly domov u nás, mamčina knihovna a moje stovky knih, je docela složité to vymyslet. Ale jednou, jednou určitě...
A až všechny ty nasyslené knížky přečteme (ehm), mám vždy v zásobě wishlisty knih, které shromažďuji po všech internetových koutech. Ten největší jsem dokázala vytvořit (respektive jsem ho absolutně nechala vymknout se z mých rukou) na goodreads, ale tam už mám i knihy, které jsem časem zamítla. Na oblíbeném Martinusu si tak nechávám jen ty nejvytouženější knížky, jejichž koupi opravdu v dohledné době plánuji. Najdete je tady.
Nejžhavějším adeptem teď pro mě je Malý život, na který čtu tolik obdivných recenzí, že si ho samozřejmě také nutně potřebuji přečíst. Toužebně vyhlížím také novou knihu ze série o Oddělení Q od Jussiho Adlera-Olsena, Selfies. Ve stejném měsíci je také plánováno vydání pokračování série Illuminae. Druhý díl Gemina vypadá úplně stejně famózně a já se ho nemohu dočkat. 
Kdyby mi tyhle tři krasavice dělaly v novém čtenářském koutku společnost za těch přicházejících hořkosladkých podzimních večerů, nezlobila bych se...
A pokud bych v tom novém koutku měla jedinou letošní knihu přečíst znovu, byla by to jednoznačně absolutně dokonalá a famózní Hana od Aleny Mornštajnové. Seženete ji i na Martinusu a já vám už brzy přinesu oslavnou recenzi.
A jaké jsou Vaše čtenářské sny?

Moc díky Biano.cz a Martinus.cz za uspořádání soutěže a za nábytkovou i knižní inspiraci.


10 komentářů :

  1. Někdy bych chtěla vyzkoušet to poslední křeslo :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Parádní výběr! Všechna křesla vypadají lákavě 😊

    OdpovědětVymazat
  3. Ty sedací pytle má koukám každý druhý ve svém výběru :D Líbí se mi takový růžový, ale kdybych si měla opravdu vybrat, viděla jsem strašně barevné křeslo lehce do modré barvy a to je to pravé ořechové :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bodejť by neměl, vždyť to je famózní záležitost. Ale já bych to tam fakt hned zalomila... :D

      Vymazat
  4. Moc pěkné a vkusné, líbí se mi to :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jůůů, mě jsi dostala těmi křesly. Líbí e mi všechny tři, ale to poslední ze všech nejvíc :-)
    A policová knihovna je taky nádherná!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Moni. To poslední je pecka, ale mě by v tom určitě bylo tak milo, že bych spíše spala, než četla :))

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates