READATHON | #dnk 2017 Jak to dopadlo?

Dobře to dopadlo 😊

U příležitosti Dne nepřečtených knih jsem si udělala readathon. Nebyl to můj první, ale rozhodně byl první úspěšný. Přestože mnozí by toho jistě zvládli více, já mám z celkového výkonu 413 stran a dvě celé knihy obrovitánskou radost. Plných 24 hodin jsem samozřejmě nečetla, navíc se mi podařilo pár pěkných kousků jako ráno zaspat, odpoledne u čtení na dvě hodiny usnout a večer v deset si vzpomenout, že něco nutně musím dodělat do práce. V tomhle článku najdete takový spontánní zápis, jak to probíhalo. Moc jsem ho neupravovala, ať se zachová ta atmosféra, tak mě omluvte za případné opakování a podobně.
Budu ráda, když mi v komentářích povíte, zda už jste se nějakého readathonu účastnili, nebo zda jste si naordinovali nějaký vlastní. Jak se vám dařilo a jaký byl váš nejlepší čtenářský výkon? Jsem moc zvědavá.
A ano, vím, že nečteme na počet, ale pro radost. Jenže já ty příběhy prostě chci přečíst všechny, a je jich tolik, že vím, že nemám šanci... Snažit se ale nepřestanu. Takže proto čtu hodně, snažím se vyzývat se a počet přečtených knih pro mě není jen tak nějaké číslo.
Mějte se úžasně, krásný víkend přeji!
00:00   Konečně jsem se dočkala, #dnk2017 je tady. Úderem půlnoci začínám číst útlou odeonku od Deborah Levy, Doplavat domů.
00:39   Po celodenní práci se mi ale zavírají oči, takže dávám přednost odpočinku a brzkému vstávání, a jdu spát.
07:27   Sakra, o hodinku a půl jsem to s tím spánkem přešvihla, plánovala jsem vstát v šest. Nedá se nic dělat, rychlá snídaně a jdu na to.
08:10   Sedám ke čtení a těžce odolávám pokušení nakousnout Hluboký hrob od Steva Robinsona. Taky se tu na mě směje dááávno rozečtený Hedvábník, který by se k tomuhle dni samozřejmě hodil ze všeho nejvíc. Pokračuji zatím ale s Doplavat domů.
08:50   Jsem ráda, že jsem se rozhodla číst dál Doplavat domů. Jsem zhruba na šedesáté straně a je to báječné. Bohužel rodina vyžaduje okamžitou pozornost a péči, přichází tedy pauza.
09:01   Znovu sedám ke čtení.
10:25   Doplavat domů se mi neskutečně líbí, jsem téměř na konci. Potřebuju ale chvilku odpočinout, tak jdu hodit prádlo do pračky a trochu poklidit.
11:00   Trocha úklidu (a bezduchého zírání do netu) a jdu zpět ke čtení. V tomhle zátahu už určitě dočtu Doplavat a budu vybírat dalšího adepta.

11:21   Dočteno a senzace. Jsem nadšená. Dál asi sáhnu po Se záští, novince, která právě dorazila jako recenzní výtisky od Omegy. Musím ale taky zahnat hlad, takže jdu připravit oběd.
11:36   Plnohodnotný oběd odložen, sedám zpět ke čtení se salátem caprese a jogurtem. Pouštím se tedy do novinky Se záští a jsem zvědavá, jaké to bude :)
12:53   Někdy v téhle chvíli jsem samozřejmě usnula, ach jo :)
15:26   Po hodince spánku jsem se probrala a začala znovu číst. Jenže světě div se, usnula jsem znovu. Až po dvou a půl hodinách (hrůza!) se skutečně probouzím a pokračuji se čtením.
16:18   Bohužel musím jít připravovat večeři, takže přichází další čtecí pauza. Se záští je ale zatím zajímavé a baví mě, přestože na zadek mě to zatím bohužel úplně neposadilo.

16:52   Hrnce jsou na plotně, můžu se znovu vrhnout na čtení!
17:20   Rodina se trousí domů, a to je vždycky čas, kdy se nedá číst. Knihu tedy znovu odkládám.
17:36   Šup zpátky ke čtení. V knize jsem za polovinou a upřímně nemám tušení, jak se to vyvrbí. Jsem napnutá, ještě mě ale čeká trénink a příprava na zítřek, navíc dnes večer běží NCIS, kterou si nemůžu nechat ujít (Gibbse zbožňuju!). Doufám, že knihu stihnu do půlnoci dočíst.
18:12   Nejvyšší čas vyrazit, knihu ale odkládám jen nerada.
22:06   Teprve po desáté se znovu dostávám ke čtení. Zbývá mi 80 stránek a trocha pracovního vyřizování, takže nakonec z toho bude docela závod.
22:37   Nerada obracím svou pozornost k práci, ale musím...
23:09   Usedám k finální čtecí seanci, snad to do půlnoci zvládnu. Musím říct, že mi tenhle readathon skvěle sedl a strašně si ho užívám.
00:03   Těsně! Takhle těsně jsem to vlastně nestihla. Nicméně čtecí maraton samozřejmě hodnotím jako velikánský úspěch - za tento den jsem dokázala přečíst dvě knihy, a to jsem se čtení nevěnovala plných 24 hodin. Moje čtenářské hranice byly rozhodně posunuty dále. Mám radost! :)

6 komentářů :

  1. Ty se máš. Já byla v práci, takže jsem četla jen chvilku…

    OdpovědětVymazat
  2. To je parádní nápad! Já jsem za tento den (#dnk2017) dočetla HP druhý díl v angličtině, což mě potěšilo. Dočetla jsem asi v 11 a unaveně odpadla :D

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělý článek, Kristýnko, budu ráda, když se takovéhle spontánní články objeví na blogu častěji, úplně tě totiž vidím :) Jak jsem ti psala, já to letos nedala, ale myslím, že v říjnu je Dewey's 24 hour readathon a toho se chci určitě zúčastnit, už mi to readathonování moc chybí. Jinak momentálně Zmizelého a teda moc se mi to líbí a na zítra si ordinuju recenzi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, moc děkuju, a jsem ráda, že má článek takový úspěch :) Jdu na Tvé další komentáře, jak mi jen chyběly <3 Dewey's bych taky ráda dala, ale není to o víkendu? Musela bych si ho dát jindy, ty víkendy u ě prostě nikdy nevyjdou. Užij si Zmizelého a na recenzi se neskutečně těším!! :)

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates