PŘÍRŮSTKY | Září 2017

Září bylo příjemné, ale skromné. Říjen, ten bude mnohem bohatší!

První podzimní měsíc se přírůstky nesly v hodně umírněném duchu. Asi jsem se už podvědomě chystala na ten krásný říjen, který nás po knižní stránce čeká. Cestu si ke mně díky tomu našly jen recenzní výtisky a knihy ve slevách či za výhodné ceny.
Řadu přírůstků otevřel Maminčin mazánek, který dorazil jako recenzní výtisk od nakladatelství Omega. Přestože se mi kniha dost líbila, úplně nejnadšenější jsem nebyla. Hodnotila jsem proto hvězdičkami čtyřmi z pěti - detailní recenzi si můžete přečíst zde. Omeze ještě jednou moc děkuji za poskytnutí recenzního výtisku!
Další balíček představovala objednávka z buxu. Tyto knihy jsem sice objednávala už v srpnu, protože jsem chtěla využít slevový kupon, dorazily ale až v září. Po Opozdilci jsem koukala hodně dlouho, teď už jsem neodolala. Zatím jsem knihu jen otevřela a nakoukla, mám tu jiné čekající resty, ale po prvních řádcích to vypadá moc pěkně, takže se těším, až se do čtení budu moct pustit naplno. Kořeny zla jsem nedávno viděla u Šárky z  Knižního ráje a kniha mě zaujala. Když jsem ji našla na buxu za příjemnou cenu, byla volba jasná. Mým dlouhodobým přáním je po knižní i filmové stránce Habermannův mlýn. Ani v jedné formě jsem se příběhem zatím nesetkala, tak jsem se to rozhodla napravit. Na knihu se těším a určitě se do ní chci pustit dříve, než se podívám na film. Posledním kouskem z tohoto balíčku byl titul Až mě uloží do země, který vypadá jako slibné, napínavé čtení, snad mě tedy nezklame.
Uprostřed měsíce dorazil další recenzní výtisk. Jednalo se o jednu z podzimních novinek od nakladatelství Domino, Manželský pakt. Knihu mám již rozečtenou a opět si potvrzuji, že Domino prostě neumí zklamat. Velmi čtivý styl a děj, který vás vtáhne na prvních několika stranách. Jsem moc zvědavá na další vývoj situace.
Poslední hromádku přírůstků pak tvoří novinky z Levných knih, kam jsem na konci měsíce zavítala s maminkou. Zůstala jsem koukat, kolik skvělých věcí tam teď mají, šla jsem pro dvě knížky a odešla jsem se šesti. Pořídit jsem plánovala jen Chlapce na dřevěné bedně a knihu Etta a Otto a Russell a James. Nakonec jsem ale našla ještě Schindlerův seznam, Pekařovu dceru, Nočního lovce a Istanbul. Byla jsem nadšená, knihy stály pár korun a na svém seznamu přání už je mám dlouho, takže radost byla samozřejmě veliká.
A to je za září úplně všechno... Jsem zvědavá na říjnové novinky, jistě jich bude plno. Vychází samé krásné věci, navíc jsem si k téhle příležitosti nasyslila nějaké slevy a kupony, tak se chystám maličko hýřit. Jak jste to měli s přírůstky v září vy? Jaké novinky si našly cestu do vašich knihoven? A těšíte se na říjen stejně jako já? Budu moc ráda, kdy se podělíte v komentářích :)
Zářijový souhrn
Počet nových knih: 12
Počet koupených knih: 10
Počet recenzních výtisků: 2
Počet knih jako dárky: 0
Počet vyhraných knih: 0
1. Maminčin mazánek (Sarah Flint)
2. Opozdilec (Dimitri Verhulst)
3. Kořena zla (Fabrice Humbert)
4. Až mě uloží do země (Peter Robinson)
5. Habermannův mlýn (Josef Urban)
6. Manželský pakt (Michelle Richmond)
7. Schindlerův seznam (Thomas Keneally)
8. Chlapec na dřevěné bedně (Leon Leyson)
9. Pekařova dcera (Sarah McCoy)
10. Noční lovec (Chris Carter)
11. Etta a Otto a Russell a James (Emma Hooper)
12. Istanbul: Křižovatka cest (Joseph Kanon)

16 komentářů :

  1. Levné knihy bodují, já tam byla nedávno, a to tam ještě tyto novinky vůbec neměly :-( Jen Pekařovu dceru, kterou jsem si koupit zapomněla...Tak snad budu mít před Vánocemi možnost :-) Manželský pakt je teda pěkná bichlička, kniha má krásnou obálku a budu se těšit na tvůj názor, protože knížku mám na seznamu přání. I ostatní knížky vypadají zajímavě :-) Tak ať se líbí Kristý :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad se tam dostaneš brzy, Marcel, mají tam teď spoustu pecek... Manželský pakt čtu, a už teď moc doporučuju. Prostě Domino, no, oni fakt umí. Bichlička to sice je, ale utíká to neskutečně. Recenze bude určitě už brzo. Taky se měj moc pěkně :)

      Vymazat
  2. Ten Manželský pakt... Ach. Docela mě to zaujalo, zvlášť vzhledem k tvému popisku, který je jako takové insta-lákadlo :D Dlouho jsem se po knížkách moc nedívala, tak si to přidám na wishlist D: Jinak pěkné přírůstky ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že je to lákadlo, protože už mám rozečteno a ta kniha si nalákání dalších čtenářů zaslouží. Je to pecka :) Doporučuji!!

      Vymazat
  3. Koukám, že přírůstky jsou samé zajímavé knihy. :) I když, nevím jestli bych řekla, že jich je málo. :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Loni v létě šly novinky do příšerných čísel... Teď mě naštěstí trochu limituje prostor, všechny knihovny jsou plné a nikde prostor pro další knihovnu, tak se musím krotit.

      Vymazat
  4. Super kousky, ty LK to je prostě paráda :) Manželský pakt na mě doma taky doufám čeká, takže ten přijde na řadu hned, jak se vrátím :)
    Měj se moc krásně, Kristý

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, těš se na něj, prostě Domino <3 Bude se Ti to moc líbit, myslím si! :)

      Vymazat
  5. Ty jsi teda skromná! :D
    Ale ne, jsou to moc hezké kousky. Já byla v září snad jen v Levných knihách, jenže po takové době.. no, odnesla jsem si asi šest knížek, odnášet to byla docela legrace. :D

    Hezký říjen! ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale tak, je to taková hezká hromádka, tak akorát. Jak už jsem psala výš, loni v létě to byla mnohem větší hrůza. Co všechno sis z LK odnesla? :)

      Vymazat
  6. To jsi měla štěstí v lk :-)A říjen raději nezmiňuj. Už se děsím :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sama jsem byla překvapená, jaké parádní tituly tam teď mají... A říjen, ten je překrásný i příšerný zároveň. Já se děsím i těším :D

      Vymazat
  7. Moc pěkné kousky, Kristý, ať se líbí :)

    OdpovědětVymazat
  8. Až mě uloží do země jsem četla a podle mého je to takový průměr, nic světoborného. Snad se ti bude kniha líbit víc. Já jsem za září nasyslila dohromady 21 knih, protože jsem měla narozeniny a také jsem nakupovala ve slevách na knižním klubu a v LK :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Abych byla upřímná, ten průměr tak nějak čekám, syslím si tyhle výprodejové kousky do zásoby, na horší časy... A on někdy ten průměr umí být příjemný :)
      21 knih je krásné číslo a zpětně gratuluji k narozeninám, ty bylo třeba oslavit pořádným knižním úlovkem :))

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates