ČTECÍ PLÁNY | Leden 2018

Nový rok, nové rubriky - to je povinnost 😊 Jednou z nich jsou Čtecí plány, jejichž určitou obměnu už blog dříve zažil v podobě již dávno zapomenutých měsíčních výzev. V těch byly plány velkolepé, odvážné... a málokdy splněné. Tak snad to teď půjde o něco méně bolestivě.
Leden se u mě ponese v duchu dohánění recenzních restů, kterých mám skutečně ohromné množství. Pořád si ale fandím a věřím, že do svého čtenářského programu zvládnu zakomponovat i nějakou tu nepovinnou literaturu. Po čtyřech kouscích pokukuji zvlášť mlsně.
Máte také nějaké plány na leden? Jaké knihy byste si chtěli přečíst? A máte nachystanou nějakou podobnou srdcovku, jakou pro mě představují třeba níže zmiňované Selfies? Budu moc ráda, kdy se podělíte dole v komentářích 😊
Prvním lednovým plánem je Habermannův mlýn, který si cestu do mojí knihovny našel již na podzim, ale do mých rukou se nedostal. Jako správný neandrtálec - jeskyňář jsem film zatím, narozdíl od zbytku republiky, neviděla, a chci si to už ušetřit až po čtení. 
Zbylé kousky jsou novinkami. K Dívce jménem Sus mě táhne takový ten neviditelný čtenářský vlasec. Nevím proč, ale na tuhle knihu jsem neskutečně zvědavá. Navíc si ke mně našlo cestu hned několik nadšených recenzí, takže věřím, že mohu popustit uzdu svým očekáváním.
Selfies od Jussiho Adlera-Olsena, od mojí dánské lásky, to je radost už jen při pohledu do knihovny, kde na mě poslušně čeká. Popsat Vám, jak moc se nemohu dočkat, až se začtu do prvních řádků... to se snad nedá. Olsenovy knihy, to je pro mě jako setkání s dávným přítelem, jehož vyprávění Vám bere dech a musíte poslouchat pořád dál.
Poslední vybranou knihu asi představovat nemusím. Geminy je teď všude plno, a slýchám samé natěšené ohlasy a dokonce i zvěsti, že je snad tento díl lepší než první. Tak snad tomu tak doopravdy bude. Tahle bichlička bude vyžadovat nějaký čtecí maraton, protože už teď je mi nad slunce jasné, že se nebudu moci odtrhnout.

22 komentářů :

  1. Pěkné plány, Kristýnko :) Když vidím tuto hromádku, opět si uvědomuji že jsem se stále nepustila do série z oddělení Q. A to je teda už na pováženou :) Navíc si poslední dobou čím dál častěji uvědomuju, že už opravdu nechci být zahlcena recenzáky. Mám doma tolik knih, co čeká na přečtení. Takže s letošním rokem to budu už vážně přísně korigovat. A věřím, že to půjde lehce, když vidím tu napěchovanou, nepřečtenou knihovnu. Jinak určitě mě z novinek láká Dokonalá a Otevřený hrob, ty bych si chtěla co nejdřív pořídit a přečíst. Ať se knihy líbí, Kristý :) A mimochodem... Haber. mlýn jsem taky ještě neviděla :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šári, moc Ti děkuji za komentář :) S těmi recenzáky to chápu, já si to sice hlídám, ale na konci roku se mi to taky nějak vymklo a není to ve výsledku vůbec příjemné - a to nechci, aby to znělo nevděčně! Ale někdy prostě nestíhám, nejde mi čtení, a když na mě koukala ta obrovská hromádka, byla jsem chvílemi úplně na pláč. Naštěstí se mi to docela podařilo zredukovat, takže věřím, že i ty mé soukromé plány alespoň z části vyjdou :) Sérii o oddělení Q musíš nutně napravit, to Tě dostane!! Dokonalá mě také láká, Otevřený hrob už tu mám... tak snad brzy. A jsem ráda, že s Mlýnem držíš partu, jsem zvědavá, co to s námi pak udělá, máma byla z filmu úplně hotová... Měj se překrásně!!

      Vymazat
  2. Držím palce ať se ti povede vše přečíst. Budeš mít co dělat. :)) Sérii Illuminae si už prostě musím také přečíst. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Parádní plán máš, tak ať se ti podaří splnit ho. Já si raději žádný dávat nebudu, mám kupu nepřečtených knih, k tomu eknihy, a taky mám resty s recenzáky, to se mi nikdy předtím nestalo, tak to musím co nejdřív napravit. Číst je přečtu, ale sepsat recenze, to je časově horší. Na Selfies se těším neskutečně moc, oddělení Q miluju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, Baru! Já na plány taky většinou kašlu, ale takhle v menší míře a když víš, že tohle jsou dlouhodobě Tvoje top priority, to není špatné :) S RC mám taky resty, ale prokousávám se tím a úspěšně tu ostudnou hromádku redukuji :) Držím nám se čtením palce! :)

      Vymazat
  4. Hezké plány, tak držím palce, ať vyjdou :-) Habermannův mlýn jsem také ještě neviděla a navíc jsem ani netušila, že je knížka, díky za tip :-)
    Budu zvědavá na tvé dojmy, až přečteš Selfies. K tomu se já dostanu asi za delší dobu, nemám přečteného ještě předcházející díly - Marco a Nesmírný. Musím se do nich co nejdřív pustit :-)
    Jinak mé plány na leden jsou takové, pustit se do vánočních dárků, ale nejdřív musím přečíst pár recenzáků, které tu mám už delší dobu :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, jsem ráda, že jsem Ti přinesla nový tip na čtení :) Já se zase těším, co řekneš na předchozí díly, Marco i Nesmírný jsou knihy dost odlišné od prvních čtyř knih, ale jsou brilantní. Myslím, že si čtení užiješ parádně!
      A s těmi recenzáčky to máme koukám všichni stejně, držím s nimi proto palce! :) Měj se moc krásně :)

      Vymazat
  5. P.S. Habermannův mlýn jsem viděla asi třikrát, pro mě jeden z nejlepších filmů, u nichž je těžké dívat se na problém jen z jedné strany. Doporučuju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, díky, je zvláštní to říci, ale moc se na něj těším, přestože tuším, že to bude smutný zážitek. Mamka už viděla a byla úplně hotová, takže doufám, že knihu přečtu brzy a film pak bude hned následovat :)

      Vymazat
  6. Krásné plány. :) Geminu můžu jen doporučit, skvělý příběh. Už se těším na pokračování. :)

    OdpovědětVymazat
  7. To vypadá na zajímavé knihy. Obdivuji, že dopředu víš, po čem chceš sáhnout, já hodně často nemám vůbec potuchy, co za knihu otevřu, až dočtu rozečtenou.. Ale zase já nemám recenzní kousky, takže vybírám opravdu podle dané chuti. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však já to taky dlouho nedělala, ale teď jsem měla chuť, protože tyhle knihy jsou fakt moje top a strašně dlouho se na ně těším :) A ani to nejsou recenzáčky :)

      Vymazat
  8. Ať se ti Habrmannův mlýn líbí. Není to špatná knížka, ale vůbec se to nepodobá filmu, nebo spíš hodně vzdáleně. Tak se nelekni. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to asi budu na ten film pak koukat vykulená :) Ještě jsem ho neviděla, poprvé se s příběhem setkám v knize :)

      Vymazat
  9. Super plány na super knihy :-) Geminu mám v plánu také, ale vidím ji spíše na únor. Přeji ti, ať se podaří čtecí plány splnit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, těším se, že pak porovnáme dojmy :) Užij si Geminu i Ty :)

      Vymazat
  10. Tyhle články jsou z nějakého důvodu jedny z mých neojblíbenějších, proto bych je letos taky ráda zařadila. Paradoxně mě až tak nezajímá, jestli to ti lidé opravdu zvládnout přečíst, ale zkrátka, ten výběr, ta natěšenost... nevím... Má to něco do sebe :D
    Moc ti držím palce zejména s Geminou a Selfies, na které se samozřejmě taky časem chystám, tak by mě zajímal tvůj názor :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám to s těmihle články úplně stejně... Navíc mi přijde, že když se udržím a vyberu knih jen pár, mám fakt šanci to splnit :) Nevím, jestli teď v lednu, těch recenzáků je hodně, ale v dalších měsících to jistě půjde :) Jsem ráda, že jsi články taky zařadila, baví mě u Tebe moc!

      Vymazat
  11. Já si raději volím menší plány, je pak jednoduší je dodržet. Obvykle dvě knihy. Jednu už mám přečtenou a na druhou se vrhnu po recenzácích :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak držím palce i s tou druhou :) Dvě jsou určitě bezva, mně přijdou v pohodě i ty tři - čtyři :)

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates