KNIŽNÍ TIP | Dítě Stasi (David Young)

Zdravím Vás u nového knižního tipu! Na tyto dny jich tu mám nachystaných více, začnu ale novinkou, která v těchto dnech vyšla u nakladatelství Jota a na kterou pro Vás připravím recenzi. Dítě Stasi slibuje poutavý thrillerový příběh z časů, kdy bylo Německo rozděleno na východní a západní. Já osobně jsem z této doby mnoho příběhů nečetla, takže jsem na tuto novinku samozřejmě zvědavá. Nějak ve mně vyvolává vzpomínky na Dítě číslo 44, navíc jsem od Joty zvyklá na samé skvělé kousky, jsem proto napnutá, zda kniha mým očekáváním dostojí. Zatím jsem do knihy jen nahlédla, ale z prvních řádků mám dojem, že mi autorův styl sedne. Jsem teď v takové knižní kocovině, přes víkend jsem zkoušela rozečíst hned několik knih, ale nějak mi to nešlo, tak třeba Dítě Stasi bude to pravé na léčbu 😊

Zaznamenali jste Dítě Stasi? Je to něco, co Vás láká, nebo knihu naopak obejdete obloukem? A četli jste nějaké dobré knihy z této doby? Měli byste pro nás ostatní doporučení? 😊

Nadporučici Karin Müllerové je přiděleno vyšetřování smrti náctileté dívky, která se podle všeho snažila prchnout přes zeď – ale ze Západu. Vyšetřování smrdí od počátku. Karin má jako členka Lidové policie z Východu omezené pravomoce, Stasi chce znát identitu mrtvé dívky, ale nepřeje si, aby vyšetřovatelka znala příliš mnoho odpovědí. Brzy je jasné, že někdo manipuloval s důkazy. Müllerová navzdory doporučením sleduje stopu, která překvapivě souvisí s někým jí velmi blízkým… Dítě Stasi je poutavým příběhem, který kombinuje napínavé vyšetřování s retrospektivním vyprávěním. Jde o thriller z období před pádem Berlínské zdi, od kterého se nebudete moct odtrhnout.

8 komentářů :

  1. Tak tahle kniha mi musela uniknout ale vypadá naprosto skvěle, tak moc děkuji za tip a těším se na recenzi
    😱❤️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bude brzy :) Jsem ráda, že Tě láká, já jsem včera večer rozečetla a zdá se to slibné :)

      Vymazat
  2. Taky už mám doma a těším se! :)
    Měj se krásně a snad se brzy z kocoviny dostaneš :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem zvědavá, co na to řekneme :) Měj se krásně a užij si čtení!

      Vymazat
  3. Čeká mě na poště, zítra si pro ni jdu a moc se na ni těším :-) Taky mi kniha připomněla Dítě číslo 44, které bylo skvělé, snad tato taky nezklame :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem napnutá, co na to řekneme. Rozečetla jsem to včera večer, jen kousíček, a vypadá to docela slibně :)

      Vymazat
  4. Knížka vypadá zajímavě, taky jsem zaregistrovala. A připomněla jsi mi, že jsem si taky chtěla přečíst Dítě číslo 44. I když teď vůbec nemám to správné rozpoložení na tak těžkou knihu. Ale jednou ji určitě dám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až přijde ten správný čas, určitě si Dítě užiješ. Netřeba to lámat přes koleno :) Měj se moc krásně :)

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates