PŘEČTENO | Březen 2016

Přeji Vám krásný jarní den, milí čtenáři!
Ráno to vypadalo špatně, ale krásně se vyčasilo a je počasí jedna radost. Já se z toho přicházejícího jara strašně raduji, jsem nadšená z každé rozkvetlé kytičky a čmeláka, co potkám. Moje nálada oproti posledním týdnům vyletěla o dvě stě procent. A co Vy, užíváte si to nádherné počasí také tak intenzivně?
Dnes pro Vás mám shrnutí přečtených knih za březen, a je to docela sranda. Naplánovala jsem si dost praštěnou výzvu (můžete mrknout), abych z ní pak skoro nic nesplnila :D Ne, nebudu k sobě tak přísná. Tři z přečtených knih byly v rámci výzvy. Bohužel v ní bylo ještě dalších sedm knih, na které se nedostalo. Ještě, že jsem od začátku prorokovala, že to nesplním, nemusím být tak moc zklamaná. Plusové body sama sobě uděluji za to, že několik titulů jsem začala, ale nějak mě v dané chvíli nechytily za srdce, takže jsem je zatím odložila a čekám na vhodnější čas - konkrétně šlo o Zlou hodinu od Márqueze, Slepé mapy Terezy Brdečkové a Skrýš od Johana Theorina.
(A nedám si pokoj, na duben mám opět vybranou strašnou hromadu knížek.)
Tento měsíc jsem četla s ohledem na školu a práci opravdu dost a čtení jsem si užívala - kromě knihy Co bude dál, která byla trochu utrpením. Naštěstí jsem si chuť spravila Poslední aristokratkou, což byla jedna z nejvtipnějších knih, jaké jsem kdy četla. Recenze na oba tituly budou už brzy :)
Takže, pojďme to shrnout:
Počet přečtených knih: 4
1. Bridget Jonesová - S rozumem v koncích (Helen Fielding) - právě čtu, recenze
2. Stepfordské paničky (Ira Levin) - recenze
3. Co bude dál (John Katzenbach) - právě čtu, recenze brzy na blogu
4. Poslední aristokratka (Evžen Boček) - recenze brzy na blog
Počet přečtených stran: 364 + 160 + 452 + 244 = 1 220
Průměrný počet stran za den: cca 39 (slabota!)
Je vidět, že Aristokratka mě fakt bavila - jen koukněte na ten přehršel lepíků. Už se nemůžu dočkat, až publikuji recenzi :)
 
Tak a co Vy? Povídejte, jak se Vám v březnu četlo a co všechno jste zvládli přelouskat? Máte nějakou top knihu uplynulého měsíce? A pokud máte přečtené knihy sepsané ve vlastním článku, házejte odkazy, prosím. Já přelom měsíce miluji už jen kvůli tomu, že se tak strašně těším na všechny tyto sumarizační příspěvky, takže sdílejte! :)

Mějte se krásně a užívejte sluníčka,
K

21 komentářů :

  1. Mně ta nálada taky vždycky hned vyletí o 38843929%, jakmile se vyklube sluníčko. Asi to je tím, že jsem Lev. :)

    A stejně jako ty, NAPROSTO MILUJU TAKOVÉHLE ČLÁNKY SHRNUJÍCÍ ČTENÍ ZA CELÝ MĚSÍC. Je to takové, já nevím, prostě děsně fajn, zkouknout, jak si kdo za ten měsíc vedl, komu se líbila jaká kniha a podobně.

    Přeju krásný zbytek dne!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj a moc děkuji za milý komentář :) Moje maminka je taky Lev a ten procentuální vzestup nálady je podobný, tak to asi fakt bude tím ;)) A přesně, tyto články jsou "děsně fajn", takové nakouknutí, inspirace... nikdy jich není dost. :) I Tobě přeji krásný zbytek dne, měj se hezky :)

      Vymazat
    2. Nemůžu než souhlasit, že jich nikdy není dost. Vážně se jich nemůžu nabažit, jsou moje "oblíbené období" měsíce. Takový highlight. (A už se moc těším na tvůj dubnový shrnující článek, protože ze "strašné hromady knížek", jak říkáš, musí logicky vzejít něco naprosto skvělého!)

      Vymazat
    3. Mimochodem! Zrovna jsem se chystala si tě přidat na Goodreads (a chvíli jsem váhala, jestli to není takové troufalé ode mě), a koukám, že už jsi mě předběhla (čímž si neskutečně ulevila mojí panice)!

      Vymazat
    4. Ono to ve výzvě vždycky vypadá tak slibně, ty hromady knížek, jenže pak přijde škola a práce a nakonec to v závěrečném shrnutí hromada není :) Ale snad se mi s jarem bude dařit trochu lépe (= nezalomím to pokaždý, když si vlezu s knížkou do postele :D) :))

      Vymazat
    5. A ke Goodreads - rozhodně to troufalé není, alespoň podle mě, jak vidíš, já jsem si Tě zcela bezostyšně přidala :)) A rovnou jdu mrknout na Tvůj profil a kochat se :) Měj se krásně :)

      Vymazat
    6. Jé, to já znám, nechtěné usínání. Jsem vždycky tak KO ze školy, že to občas nezvládám a najednou koukám a probouzím se ze šlofíků, o kterých jsem ani nevěděla, že se mi přihodily. :D

      A za Goodreads děkuju, je to od tebe milé.

      Krásně si užij zbytek dne, bez zdravotní újmy přežij zítřek a pak přeju krásný víkend (kdybychom spolu už náhodou nemluvili do té doby).

      Vymazat
  2. Kristý, já myslím, že je to nakonec skvělá bilance. Ty čtyři, pět knih za měsíc je prostě normální hezké číslo vzhledem k tomu, že máme každý ještě tisíc povinností okolo :) Jak píšeš, hlavní je si čtení užít! Na recenzi na Aristokratku jsem fakt natěšená, vypadá to na lepík na každé straně. Já to takhle zase měla právě s Barvou kouzel, kterou jsem zmiňovala ve svém příspěvku. Znovu se mi moc líbí, jak na to jdeme stejně - lepíky kam se podíváš :D
    Krásné počasí mi také vždycky zvedne náladu. Ještě tak pět stupínků, k tomu sluníčko a budu nejšťastnější člověk na světě!
    Hrozně se těším na Tvou další výzvu, čerpám z ní inspiraci - na tento měsíc mám např. přichystaného Malého prince, už se moc těším.
    Měj se krásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani a souhlasím, nemá smysl knížky panicky hltat a vůbec si je neužít jen proto, aby člověk mohl odškrtnout, že je má přečtené. A lepíky jsou moje záchrana, ještě se musím naučit vlepovat si do knih i ty "popisovací" a připisovat si tam rovnou myšlenky, ať to při psaní recenzí nemusím lovit z mé těžce zkoušené paměti :D
      A výzva bude zítra - těší mě, že se těšíš :) Já mám zase ohromnou (fakt ohromnou!) radost z toho, že se chystáš re-reading na Malého prince. Doufám, že pak budeš sdílet dojmy. Po několikerém přečtení si o tom člověk určitě musí myslet zase něco trošilinku jiného, než po prvním... Jsem moc zvědavá! Měj se krásně a podle předpovědi bys o víkendu mohla být nejšťastnějším člověkem na světě, tak snad to vyjde :))

      Vymazat
  3. Já tento měsíc přečetla knih devět. Ale asi to bude tím, že dvě z nich jsou Selekce a Elita, které jsem měla přelouskané za dva dny ☺. Tvůj příjemně shrnující článek mi připomněl, že bych někdy měla taky napsat článek, jak jsem si s knihami vedla v březnu☺. Každopádně - i já se musím přidat do diskuse - také miluji tyto články! Jak krásně se čtou ♥. A jen tak na závěr... Miluji tvé články, tvůj milý a sympatický způsob vyjadřování se a tvůj blog ♥.

    Měj se krásně, Mimozemšťanka

    http://my-ideallife.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježiškote, já se tu červenám a zároveň tancuju kolem notebooku. Ani nevíš, jakou ohromnou radost mi Tvoje milá slova udělala, jsem opravdu nadšená a jsem strašně ráda, že se Ti blog a jeho obsah líbí :)) Věř, že já s nefalšovaným nadšením a láskou sleduju zase ten Tvůj a moc se těším na nové články - a když mezi nimi bude shrnutí přečtených knih (mimochodem krásná bilance, devět knih, klobouk dolů!), bude to bezvadné! :) Měj se nádherně a ještě jednou děkuji, opravdu mě to zahřálo u srdce <3

      Vymazat
  4. Aristokratka mě docela láká! :)
    Já zvládla deset knih a zítra by měl být článek na blogu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuji za komentář a Aristokratku srdečně doporučuji, stojí to za to :) Jinak na článek jsem mrkla, bilance je to neuvěřitelná a zvládla jsi hned několik knih, na které se taky těším :) Měj se krásně :)

      Vymazat
  5. Máš opravdu nádherný blog, který sleduju nově na Bloglovinu, protože jsem tě objevila nedávno a jsem fakt nadšená! Píšeš úžasné recenze, fotíš boží fotky knih a každý článek je tak pozitivní! Zbožňuju to tady. :-)

    Tvoje skóre přečtených knih je náhodou úplně super! A všechny mě lákají, abych si je hned přečetla. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj a moc moc moc děkuji za tak krásný komentář. Mě to beze srandy úplně dojímá, mám hroznou radost, že se tu někomu líbí, že si někdo s chutí přečte můj článek a řekne si, že fotky nejsou špatný :)) Je to obrovská odměna a strašná motivace, takže vážně veliký dík :)
      Jsem samozřejmě ráda, že Tě knihy zaujaly a obzvlášť Poslední aristokratku srdečně doporučuji, myslím, že nebudeš litovat.
      Měj se krásně :)

      Vymazat
  6. Tvůj článek se mi moc líbil, na jaro máme obě stejný názor, jinak píšeš moc pěkně - otevřeně, čtivě, cítím z tvých článků velké positivní napětí ☺
    Opravdu se ti vede psát velice sympaticky a tvůj blog ke krásný a plný zajímavých článků ke čtení ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už se úplně červenám, moc děkuji za tak vlídná slova - jsem díky nim strašně šťastná :)) Doufám, že se Ti tu bude líbit i nadále a že najdeš důvod, proč se na Book Talk vracet. Moc Ti děkuji a přeji krásný jarní den :)

      Vymazat
  7. To je náhodou pěkné skóre, já jsem někdy ráda za ty 3-4 knihy za měsíc :) Na Aristokratku se taky někdy chystám a Bridget Jones se mi líbily první dva díly, ten nejnovější už moc ne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář a máš pravdu - nejde o množství. je hezké, když se člověku zadaří s více knihami, ale hlavně musíme mít ze čtení radost :) Aristokratku srdečně doporučuji :) A k té Bridget - já právě slyšela, že třetí díl už za moc nestojí, takže ho zkoušet nehodlám. Raději se s ní rozloučím v dobrém :) Měj se krásně!

      Vymazat
  8. Máš to krásně sladěné. Moc pěkné fotky

    OdpovědětVymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates