PŘÍRŮSTKY | Březen 2017

Ahoj, moji milí!
Vítám Vás u dalšího nového článku, tentokrát pro Vás mám připravený souhrn knížek, které si ke mně našly v březnu cestu... Měla jsem hodně práce a byla jsem rozhodnutá moc nenakupovat. Takže je logický, že se mi sešlo hned dvacet nových titulů. Kdy tohle skončí, to nevím, ale snad ať to ani nekončí... :) Knihy jsou pro mě zkrátka nejlepší investice a smysluplná radost.
Vezmeme to opět po takových tématických hromádkách a začneme recenzními výtisky. Ty se ke mně v březnu dostaly celkem tři a všechny byly skvělé. Na recenzi Zla se můžete podívat zde a na recenzi Dívky v ledu tady. Recenzi na Poslední připravuji, vyjde na literárním webu VašeLiteratura.cz. Mohu prozradit, že se mi kniha líbila a že po začtení a uvyknutí si na autorčin styl se i lehce četla. Řadím ji ale bohužel k těm titulům, které v anotaci čtenáře nalákají na něco hodně jiného, než co je pak doopravdy čeká. 
Další hromádku tvoří úlovky z Levných knih. Teď je to tam ráj (nebo peklo, jak se to vezme), opravdu velká spousta senzačních titulů a já se při nákupu musela hodně ovládat. Připomenu tady nedávno vyhlášenou soutěž - některé svoje favority jsem koupila i pro Vás a Vy o ně můžete v následujících týdnech soutěžit - mrkněte sem
Pro sebe jsem vzala romantickou Lásku jako z filmu a nové přírůstky do té nádherné edice od Fortuna Libri - Mauglího a Na Větrné hůrce. Ale mate mě, že Hůrka vyšla u Československého spisovatele, přesto je obálka stylově podobná... No, nerozumím tomu, ale to je fuk :) Přihodila jsem také Povídky a satiry od mého milovaného Františka Gellnera a Dvojitý kříž od Cartera, kterého chci zkusit už hrozně dlouho.
Čím jsem si udělala naprosto neskutečnou radost, to byly tyto úlovky z bazaru na Databázi knih. Zkompletovat celou filmovou edici od Academie je můj velký sen, ale není to vůbec jednoduché. Zvlášť nadšená jsem z Černý jestřáb sestřelen, ten se málo vidí, a také ze Vzpomínek na Afriku, které jsou ale bohužel vyřazené z knihovny, takže toho mají už celkem plné zuby. Nicméně jsem o sedm knížek blíže svému cíli, což je prostě paráda. 
Pak jsem si jednoho dne přečetla přírůstkový článek u Šárky z Knižního ráje a samozřejmě jsem se musela hned poopičit. Tyhle čtyři tituly jsem sehnala na buxu doslova za pár korun, přitom vypadají úplně skvěle. Lizuchu jsem už i nakousla, ale neměla jsem v ten moment na podobné čtení náladu, nicméně autorčin styl se mi svým způsobem moc líbí, takže se na čtení těším. Čtenáře z vlaku v 6.27 mám na seznamu už hrozně dlouho a teď ho měli za 80 Kč, takže i ten byl jasná volba. A Není co ztratit, to je můj velký rest, Dana z Domina mi Rowan Coleman vychvalovala do nebes a já od ní zatím stále nic nečetla, takže už bylo načase to napravit. 
A posledním březnovým přírůstkem byly Matky od Jana Koubka. To je knížka, kterou jsem teď několikrát za sebou viděla v různých článcích a recenzích a ráda bych jí v budoucnu dala šanci. Takže když jsem ji našla při vyhazování tříděného odpadu na papírovém kontejneru (no fakt!), nemohla jsem ji tam nechat. Aneb i u popelnice může knihomolovo srdéčko zaplesat ♡

A to je všechno!
Březnový souhrn je tedy následující:
Počet nových knih: 20
Počet koupených knih: 16
Počet recenzních výtisků: 3
Počet knih jako dárky: 1
Počet vyhraných knih: 0
1. Zlo (Ben Sanders) - recenze
2. Dívka v ledu (Robert Bryndza) - recenze
3. Jarmark marnosti (W. M. Thackeray)
4. Kartouza parmská (Stendhal)
5. Dvojitý kříž (Chris Carter)
6. Povídky a satiry (František Gellner)
7. Mauglí (Rudyard Kipling)
8. Na Větrné hůrce (Emily Brontë)
9. Láska jako z filmu (Victoria van Tiem)
10. Vzpomínky na Afriku (Karen Blixen)
11. Parfém: Příběh vraha (Patrick Süskind)
12. Římanka (Alberto Moravia)
13. Černý jestřáb sestřelen (Mark Bowden)
14. Markéta Lazarová (Vladislav Vančura)
15. Čtenář z vlaku v 6.27 (Jean-Paul Didierlaurent)
16. Lizucha (Lenka Juráčková)
17. Krvavý vítr (Jakob Melander)
18. Není co ztratit (Rowan Coleman)
19. Poslední (Alexandra Oliva)
20. Matky (Jan Koubek)

A co Vy, jak se v březnu vedlo s novými knížkami Vám? Měli jste přírůstků hodně, nebo málo? A pořídili jste si nějakou knihu, po které jste opravdu toužili? Nebo nějakou, kterou jste dlouho nemohli sehnat?
A povězte mi, našli jste někdy nějakou zajímavou knížku na popelnici? :D
Budu se moc těšit na všechny Vaše komentáře, mějte se skvěle! ♥
K

32 komentářů :

  1. Krásný seznam. Tak hlavně aby se všechny nadmíru líbily...

    OdpovědětVymazat
  2. Páni, to je nášup. Těším se na recenzi knihy Poslední :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásná hromádka přírůstků, Kristý :) Ať se všechny krásně čtou :)

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělé kousky, právě pomalu dočítám první Colemanovou a rozhodně mám v plánu zkompletovat sbírku, jsem z tý knížky fakt naměkko a každý večer beru s sebou do postele zásobu kapesníků :)
    Dále mám radost, že máš radost z té filmové edice a jak už jsem ti psala, nálet na LK taky chystám už jen kvůli Mauglímu a Hůrce :)
    A abych se přiznala já - za březen mám jediný (ano jediný) přírůstek a to právě Colemanovou, v dubnu se ale hodlám trochu odměnit, už mi to nakupování nějak chybí. Dneska jsem ještě navíc dávala dohromady ediční plán a čítá prosím pěkně 14 kousků plus 6 z března, tak to by bylo, aby něco nebylo :D Myslím, že minimálně to Domino je jisté :)
    Měj se moc krásně a těším se s čím se vytasíš pčíště ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo a máš to překrásně nafocené ♥

      Vymazat
    2. Díky za komentář, Hani. Na tu Colemanovou jsem neuvěřitelně zvědavá, já Daně recenzi na tu poslední odmítla, to téma je pro mě prostě moc, ale strašně se těším na recenzi! :)
      A tedy klobouk dolů před takovou sebekontrolou. Já jsem prostě hrozná, a právě naopak než Ty doufám v to, že duben bude střízlivější.
      Na ediční plán se moc těším, určitě jsi vyhrabala něco, co budu nutně potřebovat taky! :D
      Měj se krásně!
      A díky za pochvalu fotek, to mě vždy tak hrozně potěší :)

      Vymazat
  5. Nečekala bych, že na popelnici se dá najít knížka. Co je to za lidi? -_-
    Já jsem si pořídila také docela dost knížek, myslím, že asi něco okolo 8. Na tebe samozřejmě nemám :D Chystám se napsat článek, ale nejdříve musím knihy nafotit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem na to koukala jako blázen, na druhou stranu, lepší, než kdyby to hodili přímo do kontejneru. Takhle jsem jí mohla adoptovat :)) Těším se na Tvůj článek! Měj se pěkně, Káťo :)

      Vymazat
  6. Parádní přírůstky. :) Dívku v ledu jsem taky nedávno dočetla a už se těším na druhý díl. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Nejhorší je, když člověk plánuje a pak bum, dvacítka ani nemrkneš. JÁ tento měsíc plánovala mega nákupy a nakonec opravdu pouhých 6! Úžasné :D Ale asi šetřím na Veletrh knih :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katy plánuješ jít na Veletrh knih? A který den už tušíš? :-)

      Vymazat
    2. Vždycky to bývá naopak, Katy, máš pravdu. jakmile se chci rozšoupnout, tak nic. Asi se tedy budu muset chtít rozšoupnout častěji :D A taky bych měla šetřit, květen bude devastační :))

      Vymazat
  8. Kristý, parádní seznam - to je zase hromada :-D
    Tak přeji pěkné čtení. A ať se Ti knihy líbí :-)

    OdpovědětVymazat
  9. To je pořádná hromada nových knih, já se už pár měsíců docela krotím a kupuji tak max. pěk knih za měsíc, někdy trochu víc, jindy méně. Levné knihy jsou pořádným pokušitelem, protože ty ceny jsou až moc lákavé. ;-)
    Z filmové edice od Academie mám taky několik knih, ale neplánuji kompletovat celou sérii. Čtenáře z vlaku v 6.27 a Dívku v ledu mám na seznamu knih, které si chci přečíst, ale něvím, kdy se k tomu dostanu. Těch knih je prostě moc. :-)
    Matky od Jana Koubka jsem četla a kniha se mi líbila. Je to zajímavé počtení. Ale najít knihu u popelnice, to se mi ještě nepoštěstilo. U nás v Klatovech nemáme sice knihobudku, ale u knihovny jsou ve výklenku police tzv. Knihy na lavičku, kde si lidé mohou vzít knihu a číst si ji. To jestli ji vrátí, je na nich. Já tam občas nosím knihy, které už číst nebudu. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeni, díky za komentář! :) V tom krocení bych se u Tebe měla inspirovat, tuhle sebekontrolu obdivuji :) Dívku v ledu moc doporučuji, dočetla jsem nedávno a byla jsem nadšená :) A jsem ráda, že se na Matky mohu těšit. Tahle "recyklace" knih, která někde funguje, mi přijde naprosto parádní a určitě se v budoucnu plánuji stát jedním článkem v řetězci :) Moc Ti děkuji za milá slova, měj se krásně! :)

      Vymazat
  10. Ell: Páni, to je knih! Já jsem se dost krotila, domů mi přišel jen recenzní výtisk Kouzelníkův únik z reality :) A těším se na recenzi na Poslední, plánuju si ji koupit v rámci KK, ale teď nevím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obdivuji lidi, kteří se v tomhle směru dokáží ovládnout, klobouk dolů :) A k té Poslední, nevím, nemohu říct, že by se mi kniha nelíbila, ale výtek mám dost. Snad bude recenze brzy. Měj se krásně :)

      Vymazat
  11. Krásné přírůstky! :)
    Já jsem na sebe pyšná, protože jsem i v březnu nekoupila ani jednu knihu, což se u mě ještě nikdy nestalo :D
    Moc se těším na recenzi Poslední, jelikož mě kniha dost láká a recenze jsou na ni dosti rozporuplné :/
    Měj se krásně! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obdiv, Luci!! :) Poslední je totiž sama o sobě dost rozporuplná. Jsou tam dvě časové linky a použití jedné z nich vlastně vůbec nechápu, pro avizovaný příběh je úplně zbytná. Snad recenze na VL vyjde brzy, a v ní se dozvíš mnohem více, nesmím toho mnoho prozrazovat :) Také se měj moc hezky!

      Vymazat
  12. To je opravdu spousta knih! A všechny vypadají skvěle. Závist >.> <.<

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) Trochu mi to ujelo, ale v dubnu se zatím krotím! :) Měj se krásně :)

      Vymazat
  13. Chichi nooo...když člověk nenakupuje, najednou má dvacet titulů, jak je to kruciš možné? :D Krásné knihy, to bude počteníčko :-) Dvojitý kříž na mě čeká v knihovně asi už rok, koupila jsem si ho tehdy v LK. Na Krvavý vítr jsem zvědavá, jak se bude líbit Tobě, já ho ještě nečetla, ale už ho mám pěkně dlouho v seznamu Chci si přečíst :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já Ti nevím, jak se to tak stane :D Na obě Tebou zmiňované se moc těším, thrillery patří vždy k mým nejoblíbenějším přírůstkům, tak uvidíme, jaké budou. A taky jsem zvědavá, kdy se k nim dostaneš Ty, abychom mohly porovnávat dojmy :) Měj se moc hezky!

      Vymazat
  14. Ahoj, můžu se zeptat kolik filmová edice obsahuje knih? Jinak úžasné <3

    OdpovědětVymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates