CO MĚ ZAUJALO | Říjen 2017

Říjen je tady a s ním i finanční peklo spojené s nekonečným množstvím dokonalých novinek.

Tušila jsem to dlouho dopředu a dnes se moje obavy potvrdily vrchovatou měrou. Říjen bude nádherný i příšerný zároveň - na pulty knihkupectví se dostane celá řada titulů, kterých se nemohu dočkat. Největší událostí jsou pro mě bezpochyby novinky od mého milovaného Domina, novinka od Adlera-Olsena a pokračování série Illuminae. To je ale jen špička ledovce. Pojďte se se mnou mrknout, co mě v říjnu zaujalo a třeba zjistíte, že něco taky potřebujete! Na které novinky se v říjnu nejvíce těšíte vy? Máme něco společného? Chybí v mém výběru nějaká kniha, která by mi neměla uniknout? Budu ráda, když mi napíšete do komentářů 😊

Knihy, kterým rozhodně neodolám

Nejprve tu mám výběr knih, o kterých vím, že si je určitě pořídím, jak by řekli angličtí přátelé, tyhle tituly jsou pro mě jasné must-have.

Hračkář (Liam Pieper)
V říjnu vychází u Domina báječné novinky, z nichž hned tři jsou pro mě naprosto nepostradatelné. Tou první je Hračkář od Liama Piepera, který slibuje velmi silné čtení o minulosti, vině a dědictví předků.
Adam Kulakov je spokojený člověk. Střední věk na něj zatím nedolehl plnou silou, hračky z jeho továrny dělají radost dětem na celém světě, má více peněz, než kdy může utratit, miluje svou ženu a syna a vydržuje si tolik milenek, kolik jen před nimi dokáže utajit. Adam však není jediný, kdo v rodině Kulakovových pečlivě střeží osobní tajemství. Jeho dědeček Arkadij se roku 1944 ocitl v Osvětimi, a tam se mu naskytla velmi neobvyklá příležitost. Nyní, když se jeho život chýlí ke konci, vynakládá nesmírné úsilí, aby pravda zůstala navždy ukrytá. Není to pro něj snadné, protože drtivé vzpomínky na setkání s jedním z největších monster lidské historie dotírají stále intenzivněji. Právě tehdy dojde k události, která může rozmetat Adamův pohodový život jako domeček z karet; následně Arkadije dostihne hrůzná minulost v plné síle. Vše, co oba muži celý život budovali, je nyní v ohrožení. A společně zjišťují, že svým nejbližším můžeme paradoxně nejvíce ublížit tehdy, když se je snažíme před něčím uchránit.
Selfies (Jussi Adler-Olsen)
7. díl v sérii Oddělení Q
Ano, konečně jsem se dočkala! Na sedmý díl jsem se těšila od chvíle, kdy jsem zavřela díl šestý. Jussi je prostě bůh a já se vůbec nebojím říci, že je mým nejoblíbenějším autorem. Jeho knihy nejsou jen thrillery, svůj žánr přesahují a je to opravdu skvělé a velmi kvalitní čtení. Co vy a Jussi? Řekněte mi, že ho taky tak zbožňujete! :)
Vedení kodaňské policie usoudilo, že počet objasněných případů oddělení Q je výrazně pod hranicí očekávání. Prokázat opak dostává za úkol Rose, která se ale propadá do psychického pekla, jehož kořeny sahají hluboko do temné minulosti. Mezitím v kodaňském parku najdou zavražděnou starší paní, šílený řidič zahájí smrtící hon na mladou ženu a jinde se plánují další trestné činy: děje se to bez vzájemné souvislosti, nebo mají případy něco společného? Carl, Asad a Gordon stojí před záhadou dalece přesahující všechny, které dosud řešili. A jejich kolegyně Rose má vážné problémy. Čtveřici chybí jeden člen, a jak se zdá, smůla se jí lepí na paty. Dokážou zabránit zavření oddělení Q a zastavit zabíjení v Kodani?

Dítě (Fiona Barton)
Loni pro mě byla Vdova jedním z nejlepších thrillerových zážitků a navíc tak trochu srdcovkou, neboť byla mým první recenzním výtiskem od Domina. Moc se proto těším na autorčinu další knihu. Dítě slibuje velmi napínavé a mrazivé čtení, navíc mě velmi oslovil styl, jakým autorka píše. Nemůžu se dočkat!
Dvacet let pohřbené hrůzné tajemství. Tři ženy, kterých se bezprostředně týká. A nespočet démonů, které i nyní vyvolává... Ten starý dům stál v části Londýna, kterou developeři hodlají přebudovat na luxusní čtvrť. Čilý stavební ruch však přeruší nález jednoho z dělníků: pod vrstvou hlíny odkryje kostru malého dítěte, zjevně pohřbeného před mnoha lety. Novinářka Kate Watersová chce o případu psát, ale brzy pochopí, že ze všeho nejdříve bude třeba zjistit identitu mrtvého dítěte ze staveniště. Při hledání odpovědi na tuto otázku Kate odkrývá spojení se zločinem, který městem otřásl před několika desítkami let: z místní nemocnice bylo tehdy ukradeno novorozeně. Zmizelo beze stopy a jeho rodiče se z této ztráty nikdy nevzpamatovali. Kate se vyptává dům od domu, proniká do minulosti starousedlíků a postupně splétá nitky příběhu, který je místními považován za největší – a nikdy nevyřešenou – záhadu. Vyslechne si ledacos, ale brzy zjistí, že klíč k rozluštění dávné tragédie skrývají tři ženy. Každou z nich nevysvětlené zmizení novorozeněte silně zasáhlo – a každá z nich je nyní zmítána úvahami, co novinářce říct a co si navždy ponechat pro sebe...
Měla jsi vůbec někdy rodinu? (Bill Clegg)
I další říjnová novinka pochází z produkce nakladatelství Domino. Na Billa Clegga slyším ze všech stran chválu a mám proto velikou radost, že se jeho kniha objevuje i u nás. Znáte Billa Clegga? A zaujala vás tato novinka?
V předvečer dceřiny svatby otřese domem June Reidové děsivý výbuch. Následný požár pohřbí celou její rodinu, minulost i budoucnost. Všechno.Zoufalá a ochromená June prchá z místa katastrofy, až skončí v motelovém pokoji kdesi u oceánu, stovky kilometrů od někdejšího domova. Ponořená do drásavých vzpomínek neustále přemýšlí o chybách, jichž se dopustila při výchově jediné dcery Lolly i při budování svého vztahu s partnerem Lukem a které vedly až ke tragickému konci. Zároveň s June však nechává autor promlouvat i další lidi, jichž se tragédie dotkla. A právě díky jejich vyprávění se před čtenářem začíná rozprostírat ucelený obraz toho, co se skutečně stalo, ale také svědectví o síle lidského ducha, o schopnosti vyrovnat se s tragédií nepředstavitelných rozměrů, ale také o moci přátelství a podání pomocné ruky. A v neposlední řadě také o tom, co skutečně znamená mít rodinu.

Gemina (Amie Kaufman, Jay Kristoff)
2. díl v sérii Illuminae

A další konečně! Loni v prosinci jsem byla ze svého nadšení z Illuminae sama překvapená. Od té chvíle se druhého dílu nemohu dočkat, ale zdá se, že utrpení je konečně u konce. Zároveň se taky moc těším na třetí, finální díl - Obsidio vypadá neskutečně nádherně. Těšíte se taky tak?

Monumentální vesmírná sága, která začala již v Illuminae, nyní pokračuje na palubě Skokové stanice Heimdall, která musí čelit pokusu BeiTechu o její zničení. Hanna je hýčkanou dcerou velitele stanice, Nik naopak rebelujícím členem ze špatné rodiny. A zatímco se oba potýkají se životem na tom nejnudnějším místě v celém vesmíru, netuší, že se k nim blíží zkáza. Avšak ihned po začátku útoku jsou oba odhodláni bránit svůj domov. Obránci ovšem umírají jeden po druhém, skoková brána je poškozena a hrozí, že po zhroucení červí díry by mohlo dojít k narušení časoprostorového kontinua a jeho roztržení na dvě části. Takže Hanna a Nik bojují nejen o život svůj a život posádky Hypatie, která se k nim blíží, ale i o osud celého vesmíru.

Jediný muž (Andrew Gross)

Druhá světová válka, to je téma, které mě nepřestane zajímat. Jediný muž se zdá být zajímavým novým počinem s tímto námětem. Vykreslované osudy asi budou v této knize nahlíženy z trochu netradičního úhlu, takže věřím, že by se mohlo jednat o opravdu působivý čtenářský zážitek.

Poručík zpravodajské služby Nathan Blum rutinně dekóduje zprávy z obsazeného Polska. Po útěku z krakovského ghetta - poté, co nacisté popravili jeho rodinu – však Nathan touží udělat něco velkého pro svoji rodnou zemi zmítanou válkou. Nikdy však neočekával návrh, který obdrží od svého nadřízeného Billa Donovana. Úkol, aby se dostal na nejhorší místo na zemi, živoucí peklo, ve kterém má najít a poté utéct s jedním člověkem, jediným mužem, který může Spojencům zajistit vítězství ve válce. Ten muž se jmenuje Alfred Mendl a je světově uznávaným fyzikem a vědcem. Osudy Bluma a Mendla se protnou v místě s jménem Osvětim…

Hadrový panák (Daniel Cole)
Novinka Hadrový panák na mě vyskočila před pár dny v nějakém newsletteru Neoluxoru a neskutečně mě zaujala. Vypadá to na správně zvrhlý thriller, ze kterého mám takový ten pocit, že by to mohlo být opravdu parádní.  

Před čtyřmi roky vzal detektiv William „Wolf“ Fawkes spravedlnost do svých rukou – nedokázal ustát, že soud osvobodil podle něj jednoznačného pachatele. Wolfa postavili mimo službu a poslali do psychiatrické léčebny. Teď se vrací do práce a touží po velkém případu. A zdá se, že se ho dočkal: na místě činu, kam ho přivolala kolegyně Emily Baxterová, se najde mrtvola – sešitá z částí šesti těl jako hadrový panák. Stejně tak pojmenují děsivý případ média a Fawkes je pověřen identifikací obětí. Vzápětí Wolfova bývalá žena, která pracuje jako reportérka, obdrží od anonyma fotky z dějiště zločinu a taky seznam šesti lidí a dat, kdy budou zabiti. Poslední jméno na seznamu je: Fawkes. A vrah už si chystá šicí potřeby…

Knihy, které mě opravdu hodně pokouší

Další várka knih je pro mě velkým pokušením, ale nejsem si jistá, zda je k životu opravdu potřebuju. Každopádně mě hodně lákají a myslím, že i kdyby ne teď, jistě si ke mně cestu najdou brzy.

Dlouhá cesta na malou, rozzlobenou planetu (Becky Chambers)
Hodně jsem se teď naladila na vlnu sci-fi, bavilo mě Illuminae, nesmírně mě zaujali Spící obři, a proto bych ráda dala šanci i tomuto počinu. Znáte ten můj neidentifikovatelný pocit... prostě mě to láká a něco mi říká, že to bude dobré. Tak snad se nepletu. Vás tato sci-fi láká, nebo vás nezaujala?
Vesmír se může zdát nekonečný, ale vesmírné lodě jsou tísnivě malé. Když se Rosemary Harperová připojí k posádce Poutníka, nečeká toho moc. Touží jen po malém, klidném místě, které by mohla na chvíli nazývat domovem, po dobrodružství v dalekých koutech galaxie a odstupu od problematické minulosti. A Poutník jí přesně takové místo nabízí. Život na palubě je chaotický, ale víceméně mírumilovný. Až do doby, kdy je posádce nabídnuta životní příležitost: postavit hyperprostorový tunel na vzdálenou planetu a vydělat si tak dost peněz, aby mohli pohodlně žít mnoho let. Pokud tedy přežijí dlouhou cestu přes válkou zmítaný mezihvězdný prostor, aniž by došlo k ohrožení některého z křehkých spojenectví, jež udržují galaxii v klidu. Potíž je v tom, že Rosemary není na palubě jediná, kdo má nějaké tajemství…

Jeden z nás lže (Karen McManus)
Další titul, který mě zaujal v newsletteru Neoluxoru a který jsem stejně jako Hadrového panáka sdílela i s vámi v instastories. Sice spadá do žánru young adult, což už pro mě úplně není, ale s ohledem na to, jak mě bavilo Se záští, docela ráda bych tenhle YA thriller zkusila.
Premiantka, princeznička, sportovní hvězda, školní grázl a kluk, co ví o každém všechno a nebojí se to napráskat všem. Tahle partička se sešla po škole, aby napravila své hříchy – konkrétně mobily při vyučování, kde nemají co dělat. Jenže ty mobily nebyly jejich a jeden z nich bude za hodinu mrtvý. Co se vlastně na Bayviewské střední stalo? Všichni přeživší mají motiv, protože jejich domnělá oběť plánovala zveřejnit jejich špinavá a ještě špinavější tajemství. Jenže jak poznat vraha, když každý má co skrývat?

Život ve dvou (Nicholas Sparks)
Je tu další Sparks, a přestože mám doma docela zásobu nepřečtených titulů, vím, že si tento další také pořídím. Mám na něj náladu sice málokdy, ale když už ji mám, většinou mě tento autor potěší a čtení si užiju. Co vy a Sparks? Baví/nebaví?
Russell Green je ve svých dvaatřiceti víc než spokojený se svým životem. Má nádhernou ženu, rozkošnou šestiletou dcerku, úspěšnou kariéru a velký dům v Charlotte. Žije svůj sen a manželství s okouzlující Vivian je hlavním zdrojem jeho štěstí. Jenže pod vší dokonalostí začínají prosvítat neshody, a během pár týdnů se vše, co Russ považoval za samozřejmé, obrátí v prach. Bez ženy a bez práce se Russell snaží postavit znovu na nohy a postarat se o dcerku. Ukáže se, že být tátou na plný úvazek je největší výzva, kterou kdy v životě poznal.

Žena v okně (A. J. Finn)
Na Ženu v okně mě nalákal někdo na instagramu, bohužel už přesně nevím, u koho jsem zmínku o této knížce viděla. Je to sice zase thriller podle teď tolik populární šablony, ale já stále nepřestávám doufat, že se objeví nějaký, který překvapí. Tuto novinku proto nejspíše zkusím. 
Anna Foxová žije sama a samotářsky ve svém krásném newyorském domě, ze kterého se neodvažuje vycházet ven. Dny tráví popíjením vína, sledováním starých filmů, vzpomínáním na staré časy… a špehováním svých sousedů. Pak se do domu přes ulici přistěhují Russellovi: otec, matka a jejich dospívající syn. Perfektní rodina. A Anna z okna zahlédne něco, co neměla. Co je pravda? A co jen její představa?

Knihy, na které jsem docela zvědavá

V další části článku mám připravené knihy, na které bych sice byla zvědavá, ale zároveň si nejsem tak úplně jistá, zda by mě opravdu bavily. Šanci tak nejspíše dostanou třeba díky knihovně nebo časem ve slevách.

Rychleji mluvit nedokážu (Lauren Graham)
Jako spousta z vás jsem zažila čas Gilmorových děvčat a dodnes mám tento seriál moc ráda. A komu by Lauren Graham jako Lorelai nepřilnula k srdci? Říkám si, že by její kniha nemusela být špatným oddechovým čtením, zároveň si al uvědomuji, že mě na podobný typ knížek neužije, takže váhám... Kdo z vás Laurenině knížce neodolá?
Sbírka esejů od milované hvězdy seriálů Gilmorova děvčata a Rodičovství o životě, lásce a ženě z Hollywoodu, doplněná historkami z natáčení Gilmorových děvčat. Lauren Graham se pokouší na chvíli zastavit a ohlíží se za svým životem, sdílí s námi úsměvné historky z dospívání, když začínala kariéru herečky, až po dobu, kdy seděla ve svém přívěsu a koukala na trailer k seriálu Rodičovství a kdy se sama sebe ptala: „Líbí se to někomu?“ Otevřeně mluví o tom, jaké je to být single ve světě Hollywoodu („Nikdo nechápal, že jsem pořád sama.“) nebo o zkušenosti porotce v projektu Project Runway ("Je to, jako kdybych zažila totální módní blackout.“) V eseji "Jaké to bylo, první část" nás autorka vezme na procházku světem Gilmorových děvčat a především do světa „své“ Lorelai Gilmore. Esej "Jaké to bylo, část druhá" odhaluje, jaké to bylo, když se o devět let později k roli vrátila a co to pro ni znamenalo. O Lauren se ale dozvíte i jiné věci: jaké to bylo, když se pokusila stát se vegankou nebo další zážitky z natáčení a zákulisí Hollywoodu. Kniha je doplněna mnoha fotografiemi a úryvky z jejího deníku. Kniha je jako nejlepší přítel, který se s vámi o všechno vždy rád podělí.


Nejskrytější přání (Marybeth Mayhew Whalen)
Nejskrytější přání mě svým způsobem sice láká, zároveň ale nabývám trochu dojem, že je to taková ta zamyšlenější, pomalejší knížka... které já úplně nemusím. Takže znovu - váhám. Budu ráda, když mi někdo z vás poradí!
Při pohledu zvenčí může Sycamore Glen vypadat jako naprosto obyčejné ospalé maloměsto. Ale za bílými plaňkovými ploty leží pavučina tajemství utkaná od jednoho domu k druhému. Místní obyvatelé si v sobě nesou břemeno své vlastní minulosti – až do chvíle, kdy nehoda na koupališti naruší zdejší křehkou rovnováhu. A když závažné okolnosti donutí jednu ženu vrátit se po letech do Sycamore Glen, začíná se zamotané klubko propojených životů jednotlivých sousedů pomalu rozplétat. Jediné parné léto odhalí dávno pohřbená tajemství a obyvatelé Sycamore Glen zjistí, že je nemožné skutečně znát ty, kteří jsou nám nejbližší. Je ale také nemožné milovat je a odpustit jim?

Případ Ewy Morenové (Hakan Nesser)
Hakan Nesser je jedním z autorů, které bych ráda zkusila. Novinka Případ Ewy Morenové vypadá velmi lákavě, tak je možná čas s autorem konečně začít.
Okolí je šokované, poté co byl učitel Arnold Maager usvědčen z vraždy své žákyně. Podle všeho to vypadá, že dívka byla těhotná a otcem dítěte měl být právě Maager. O osmnáct let později se Maagerova dcera Mikaela na oslavě svých narozenin konečně dozví hroznou pravdu o vlastním otci. Zoufale hledá odpovědi, a tak se vydává do psychiatrického ústavu v Lejnici, kde byl Maager od soudního procesu uvězněný. Brzy nato však nevysvětlitelně zmizí. Inspektorka Eva Morenová z maardamské policie je konečně s přítelem na dovolené, ale když Mikaela zmizí, je do jejího případu brzo vtažena. Než se však stačí ve věci zorientovat, zmizí také samotný Maager…

Zaslepení (Carolina Neurath)
A další thriller, který mě sice zaujal, ale zároveň mi nepřijde dle anotace úplně výjimečný. Uvidím, jaké budou recenze a pak se budu rozhodovat. Co myslíte vy, vypadá pro vás tato novinka slibně?
Peder af Rooth je se ženou a přáteli na víkend mimo město, když jej zastihne telefonát, který změní vše: bance, kde působí jako výkonný ředitel, hrozí nenadálý bankrot. O pár hodin později sedí Peder i se ženou v soukromém letadle a letí do Stockholmu, kde na něj čeká další drama. Svéhlavá finanční reportérka Beatrice Farkasová dostala tip, který mohl banku položit už dávno. Po několik měsíců vedla boj o informace s nejmocnějšími finančníky v zemi. Nikdy ji ale ani nenapadlo, jak dalekosáhlé následky může její pátrání přinést. Jedné noci ji probudí telefon. Bývalý manažer banky, její nejslibnější zdroj, vypadl z balkonu svého bytu. Bulvár už úmrtí označil za sebevraždu. Beatrice má ale vlastní názor. Někdo ho chtěl zastavit.

Novinky ze sérií, na které se teprve chystám

Mořeplavec (Diana Gabaldon)
3. díl v sérii Cizinka
Ach, Cizinka. Můj obrovitánský rest, který vůbec nevím, kdy napravím. Snad ale již brzy. Hrozně bych si přála, aby mě série pohltila a abych se mohla těšit na další a další díly. Jak to máte s touto sérií vy? Čtete a baví vás? Nebo se jako já chystáte?
K vášnivému setkání Claire s Randallem došlo již dávno. Před dvaceti lety cestovala Claire zpět v čase do 18. století a do náruče galantního Skota jménem Jamie Fraser. Pak se vrátila do svého století, aby porodila jeho dítě. Věřila, že v tragické bitvě u Cullodenu zahynul. Přesto na něj nikdy nezapomněla... a její tělo po něm ve snech stále touží. Pak Claire zjistí, že Jamie přežil. Vrací se k němu spolu s jejich dcerou a je odhodlaná zůstat s ním v jeho době. Claire si musí zvolit svůj osud a najít odvahu čelit vášni a bolesti, které jí čekají. A také životu nebezpečným intrikám rozpoutaným v rozděleném Skotska. Čeká ji nebezpečná cesta do neznáma, která navždy zpečetí, nebo definitivně zničí jejich lásku.

Příběh těch, co odcházejí a těch, kteří zůstanou (Elena Ferrante)
3. díl série Neapolská sága
Zpočátku jsem si říkala, co s tím všichni mají. Dnes mám neodbytný pocit, že si Geniální přítelkyni a další díly Neapolské ságy musím také bezpodmínečně přečíst. Chystám se brzy a doufám, že budu nadšená jako všichni kolem! Vy už jste tento italský zázrak četli? Líbil se vám?
Po zlatých šedesátých letech přišla jako drsné procitnutí ze snu „olověná“ léta sedmdesátá, kdy se v Itálii přihlásí o slovo pravicový i levicový extremismus. Tato doba se podepisuje i na osudech Eleny a Lily, nyní už dospělých žen. Opět se objevuje leitmotiv vzájemného ovlivňování osudů obou protagonistek. Předmětem jejich soupeření už není „genialita“, ale muž. Elena a Lila se na dlouho ztratí jedna druhé z očí a stanou se jen „střípky hlasů“ při občasných telefonních rozhovorech. Za příběhem jejich přátelství se ale dále otáčí kaleidoskop životů obyvatel jejich čtvrti, propletenec lásek, křivd, nevraživosti, žárlivosti, věrnosti i zrady.

Číhání (Erik Rickstad)
2. díl v sérii Vermontský cyklus
Na Tiché dívky se velkolepě chystám od chvíle, kdy vyšly... Takže je tu samozřejmě už druhý díl série a já jsem si ten první ještě ani nepořídila. Musím napravit!
Přátelskou a poklidnou atmosférou odlehlého městečka Canaan ve Vermontu otřásá spor o legalizaci homosexuálních manželství. Mezi lidmi to vře. Staří přátelé si nemohou přijít na jméno. Probouzí se strach, předsudky a násilí. Když je tedy v domě advokáta, který se v případu výrazně angažuje, brutálně zavražděna mladá dívka, detektiv Sonja´Testová nabude přesvědčení, že vražda musí mít s ostře sledovanou kauzou nějakou spojitost. Jenže jak se mladá Sonja Testová noří do svého prvního vyšetřování vraždy hlouběji, odhaluje děsivé činy skryté po celá desetiletí a zjišťuje, že za idylickou tváří městečka se ukrývá temnota a zlo páchané na nevinných. A Sonja, matka dvou dětí, udělá všechno pro to, aby nevinné ochránila.

Krvavé sestry (Graham Masterton)
5. díl série Katie Maguire
Ze série s Katie Maguire mám za sebou dva díly, které se mi moc líbily. Bohužel, ten třetí mě příliš nezaujal a nedokázala jsem se začíst. Než jsem se k němu stačila vrátit, vyšel čtvrtý a teď už je tu i pátý. Zkusím se tedy ještě jednou do třetího příběhu pustit a uvidím, zda nechuť překonám. Čtl někdo z vás všechny dosavadní díly? Je možné, že je třetí opravdu nejslabší?
V domě s pečovatelskou službou na předměstí Corku byla ve spánku udušena postarší jeptiška. Vypadá to jako vražda z milosti, dokud se v řece Glashaboy neobjeví plovoucí tělo další sestry ze stejného kláštera. Sestry byly dobré ženy sloužící Bohu. Proč by je chtěl někdo zabíjet? Ale pak se v zahradě kláštera najde dětská lebka a inspektorka Katie Maguirová odhalí padesát let staré tajemství, které by ji mohlo přivést k vrahovi… Pokud ji ovšem vrah nenajde jako první.
Všechny obrázky a anotace použité v tomto článku jsou převzaty z webových stránek www.neoluxor.cz, www.knizniklub.cz a www.databazeknih.cz.

23 komentářů :

  1. Opět várka skvělých knih :) o knize Lauren Grahamové, také uvažuji, ale jsem na tom stejně jako ty. Jinak cizinka - naprosto boží, rozhodně se neboj a přečti si jí, já jsem jí naprosto propadla. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji a slibuji, že se do Cizinky už pustím, mám ji doma víc jak rok 🙈

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, chci využít této příležitosti k vyjádření velmi velkého díky chrámu Dr. Ekpena za obnovení míru v mém manželství poté, co moje manželství prošlo rozvedeným. Chtěl bych vám o něm dnes vědět, protože pokud máte ve svém vztahu nějaký problém nebo chcete ochranu, je dokonalý muž, můžete se obrátit o pomoc. Kontaktujte ho na ekpentemple@gmail.com

      Vymazat
  3. Finanční peklo - výstižný podtitulek!!
    Některé knihy zaujaly i mne, třeba Rychleji mluvit nedokážu, bych si jako fanoušek Gilmorek asi nechat ujít neměla!
    Pak ta Nejskrytější přání (měla jsem knihu již v zářijových upoutávkách - asi posunuli termín vydání?).
    Dále: Hračkář, Žena v okně, Krvavé sestry...
    Hmmm! Jako lakají, tak uvidím, zda do nich i půjdu. Nechci teď moc nakupovat nové knihy, protože bych pak potřebovala o to víc banánových krabic.... :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stěhování? To bych asi nepřežila :D Ale zas to pak bude krásné, i s kvantem banánových krabic :) A oni často posouvají termín, třeba Zimní muže jsem měla v srpnovém co mě zaujalo, ale vychází až teď :) A Hračkáře už mám doma a vypadá naprosto skvostně! :)

      Vymazat
  4. Říjen nás opravdu finančně zabije :D Na knihy to bude velmi vydatný měsíc, některé opět máme společné :-) Hodně mě zaujala YA Jeden z nás lže, díky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem zvědavá na porovnávání přírůstků, Marcel! :) Já už mám některé novinky slíbené od mých milých za odměnu za jeden úspěch, plus mám nějaké kuponky a slevy, no bude to myslím podařený měsíc :)) Těším se moc 🙈

      Vymazat
  5. Ach jo, já se strašně těším na Mořeplavce, ale mám toho teď tolik, že vůbec nevím, jak to zvládnu. Ale doufám, že se mi zase podaří získat výtisk k recenzi. :) :D

    Jinak, Sluha dvou pánů je doma, do konce týdne to určitě přečtu a nějak okomentuji. Článek na blogu je asi nutnost, viď? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlasti, promiň, že odpovídám až teď. Jj, článek na blogu nebo na Goodreads :) A Mořeplavce určitě zvládneš, i přes povinnosti! Držím palce s recenzáčkem :)

      Vymazat
  6. A dost :D Domino mám samozřejmě v merku, o Gemině vím, Jussi je jasnej a zbytek chci taky :D A to mám ještě asi dva tisíce titulů z Hostu... a zejtra mají na audiotéce vše za 149,-...
    Co se týče Ferrante, taky jsem docela váhala, když jí bylo všude plno, ale teď nedávno jsem dočetla a asi by se slušela celá recenze, ale jak se poslední dobou znám, spíš mi to nevyjde, tak zkratkovitě:
    Nejsem si úplně jistá, jestli je to čtení pro tebe - je to zkrátka příběh dvou malých holek - chvíli se nesnáší, chvíli se milují, jedna obdivuje tu druhou, pak zase druhá první, pak si najdou kluky, pak je zase ztratí, nejdřív má trable jedna, pak druhá atd... Co knihu samozřejmě povznáší, je doba a prostředí. Itálie (konkrétně Sicílie) padesátých let, to je prostě něco, co láká a Ferrante to vykreslila božsky. Takže kolem a kolem - já jsem byla nadšená, protože přesně takovéhle obyčejné příběhy v neobyčejných dobách mám ráda, ale je to hodně pozvolné, akce se téměř nedočkáš. Nechci to k tomu úplně přirovnávat, ale jo...vyvstává mi na mysli Jako zabít ptáčka. Ten princip tam je, takže určitě doporučuji zkusit nejdřív zkusit první díl, a pak uvidíš :)
    Každopádně bych to rozhodně viděla na sraz, ze kterého neodejdeme s prázdnou, co říkáš :D :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 🙈🙈🙈 Je to hrůza, je to děs! :D Ještě, že nejdeu ty audioknihy, to by byl konec. Bohužel jsem ale zase přišla na chuť ebookům, takže tam se taky celkem rychle a celkem solidně ruinuju :D
      Tu Ferrante určitě zkusím, mám pocit, že přesně k těmhle typům knih teď konečně docházím, tak věřím, že by mi to mohlo sednout. Asi stárnu, nebo co.
      A sraz rozhodně bude i nakupovací, s tím počítám. Prasátko už se třese :D
      Měj se báječně!!

      Vymazat
  7. No ja rozhodne Gemina. Prvni dil byl pecka, kniha graficky stvorena primo pro me :-D Nekde jsem zahledla Zenu v okne a zni fakticky dobre, ale na muj seznam priorit se bohuzel nedostala, uz mam plno :-P Urcite se tesim na Moreplavce, akorat nekde je uvadene az listopad, tak s tim tento mesic jeste nepocitam :-) Zatim mi musi stacit serial...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Geminu se nás třese asi spousta, jsem přesvědčená, že to zase bude velká pecka :) A já si seriál nechávám po knihách, což je celkem vtipný, když jsem se ke čtení pořád ještě nedostala. Odolávat spoilerům všude je docela dobrodružný :D

      Vymazat
    2. Proto nekoukám na trailery a tak :-D

      Vymazat
    3. Tak to já taky ne, ale někteří lidé se moc nehlídají, takže člověk snadno narazí na něco, na co narazit nechtěl a čemu se jinak sám vyhýbá. A na těch nejnečekanějších místech kolikrát :D

      Vymazat
  8. Konečně se dočkám Geminy! Illuminae jsem si totálně zamilovala, věřím že druhý díl bude ještě lepší. Jeden z nás lže vypadá opravdu zajímavě. Pěkný článek :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! Myslím, že Geminy se nemůže dočkat strašná spousta lidí, bude to určitě bomba :))

      Vymazat
  9. Zajímavý výběr :) Já mám doma už tři knihy ze série Katie Maguire, ale ještě jsem je nezačala číst a už vychází 5. díl. Snad se k nim dostanu co nejdříve :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. První díl - Bílé kosti - je fakt top, to se Ti, myslím, bude líbit. Rozbití andělé jsou taky skvělí, ale pak už mi přijde, že to jde dolů. Budu zvědavá na dojmy :)

      Vymazat
  10. Dobrý den, chci využít této příležitosti k vyjádření velmi velkého díky chrámu Dr. Ekpena za obnovení míru v mém manželství poté, co moje manželství prošlo rozvedeným. Chtěl bych vám o něm dnes vědět, protože pokud máte ve svém vztahu nějaký problém nebo chcete ochranu, je dokonalý muž, můžete se obrátit o pomoc. Kontaktujte ho na ekpentemple@gmail.com

    OdpovědětVymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates