PŘEČTENO | Září 2017

Po čtenářsky skvělých prázdninách přišla studená sprcha v podobě září.

Zatímco srpen jsem si čtenářsky užívala, září bylo tak trochu nešťastné. Bohužel jsem se zoufale zasekla na jedné knize a ten blok jsem prostě nedokázala prolomit. Nakonec jsem byla ráda, že jsem zvládla víc než jeden jediný kousek... Stává se Vám také, že se takhle příšerně zaseknete? Jak takovou situaci, která není úplně klasickým čtenářským blokem (číst chcete, ale prostě se nemůžete knihou prokousat) řešíte? A dočítáte vždy knihy - i když Vás třeba nebaví nebo Vás neosloví? Budu ráda, kdy mi napíšete do komentářů 😊 A pokud jste četli některou z knih, které zde dnes uvidíte, určitě přidejte své dojmy z ní!
Měsíc jsem otevřela Maminčiným mazánkem, jednou z novinek od nakladatelství Omega. Kniha mě sice neohromila absolutně, přesto mě ale bavila a v kategorii thrillerů patří k lepším kouskům. Navíc si myslím, že je to typ knihy, která se širokému čtenářskému publiku bude velice líbit. Jedná se o první díl série, tak jsem zvědavá, co přinesou další pokračování. 
Další novinkou od Omegy jsem měsíc naneštěstí i uzavřela. Snaž se nedýchat pro mě bohužel nebylo příliš příjemným čtenářským zážitkem. Přestože jsem schopná vidět spoustu pozitiv knihy, mně prostě nesedla. Milovníkům thrillerů s postupným odhalováním pravdy a různými úhly pohledu ale doporučuji. 
A to je tedy všechno... teď jen doufat, že to říjen zachrání! 😊
Září 2017
Počet přečtených knih: 2

1. Maminčin mazánek
| Sarah FLint | 272 stran | 2. 9. - 8. 9. 2017 |
- recenze-
2. Snaž se nedýchat
| Holly Seddon | 376 stran | 1. 9. - 28. 9. 2017 |
- recenze -

Počet přečtených stran: 648
Průměrný počet stran za den: 22 🙈😓

16 komentářů :

  1. Každou knihu, kterou přečtu, chci dočíst do konce, ale naposledy jsem se takhle zasekla na knížce Zázrak od Emmy Donoghue. Opravdu po dlouhé době jsem knihu nedočetla a nedala jí šanci, o to větší radost jsem měla z toho, že byla vypůjčená z knihovny. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsme na tom podobně, také ráda dočítám... co přesně Tě na Zázraku zklamalo, odradilo? Jsem docela zvědavá, měla jsem knihu v hledáčku :)

      Vymazat
  2. Taky se zaseknu. Bohužel jsou knihy, které mají slibný obsah, ale jsou nudné. Měla jsem to tak nedávno... Ale obvykle všechno dočtu. Za ty roky jsem nedokončila pouze dvě knihy...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že v tom nejsem sama :) A jaké dvě to byly?

      Vymazat
    2. Pravidla moštárny a Obraz Doriana Graye. To jsem vzdala.

      Vymazat
    3. Obraz docela chápu, zatím jsem mu taky nepřišla na chuť. Na Pravidla se teprve chystám, tak jsem zvědavá :)

      Vymazat
  3. Jojo, tak to už jsme řešily, to znám :)Já tenhle problém prostě řeším tak, že se pustím do jiné knihy a z té,kterou se nemůžu prokousat, přečtu sem tam pár stránek anebo se na ni na pár měsíců prostě vykašlu, a pak zatnu zuby a dám to na jeden zátah. Mně takhle leží teď na poličce stále Opatství Northanger, ale teď jsem na něj dostala zase docela chuť, tak moc doufám, že až se vrátím z Číny, tak ho pokořím. No a stále mi zbývá asi třetinu Caravalu, ale tam reálně uvažuji, že to prostě nedokončím a knihu prodám - ona je totiž ztělesnění toho, proč nečtu YA :D
    Blbý je, když se ti tohle stane s recenzákem, no - mně se to tedy ještě naštěstí nikdy nestalo a úplně chápu, že tos prostě musela zatnout zuby a dát to...Tak snad se říjen vydaří lépe :)
    Moje září bylo fajn, na blog připravím shrnující článek, už se moc těším, až ho budu psát, po takové době :) Mám tady dost volno, takže jsem připravila i nějaké recenze, což mě taky těším, pořád mám totiž skluz :D
    No nic, tak jsem se zas vykecala, tak se měj moc krásně a ať se čtenářsky teď daří lépe :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všimla jsem si na Goodreads, že utrpení s Northangerem a Caravalem nekončí. Jsem ráda, že alespoň na Austenovou jsi dostala chuť :)
      A máš pravdu, s tím recenzákem je to na nic, docela se mi ulevilo, když jsem to měla za sebou. Na nové články se těším, co těším, přímo se na ně klepu!!! Tak šup šup, Hani :)
      Měj se parádně a děkuji!

      Vymazat
  4. Dřív jsem knihy dočítala ze zásady, teď už bych to nedělala, pokud bych se s knížkou fakt trápila. Ani kdyby to byl recenzák. Prostě když kniha nesedne, nemá smysl se přemáhat. Času je málo a krásných knih čeká spousty :) Přeji šťastnější říjen, Kristý :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně je to u toho recenzního výtisku prostě zatím takový blbý... A tady mě to zvlášť mrzelo, protože jsem se na knihu hodně těšila. Ale přiznám se, že nebýt to RC, asi bych to vzdala. Děkuji, Šári, zatím si spravuji chuť s Manželským paktem, což je paráda :)

      Vymazat
  5. Mě nezaujala ani jedna, a to jsem četla dost recenzí do blogerek, které sleduji ...
    A cože jen dvě knihy? To jako že mám za září lepěí skóre než ty? :-) NE, já se moc neraduju, já mám /jen/ tři :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, stalo se, Snaž se nedýchat mi nesedlo a docela jsem to protrpěla. Snad to v říjnu nějak doženu :)

      Vymazat
  6. Do konce nedočítám. Moje heslo je, že život je příliš krátký a knih je hodně, tak proč se trápit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čím jsem starší, tím více s tímhle heslem souhlasím. Dříve jsem dočetla vše, dnes se už jen snažím vše dočíst a občas to vzdám a věřím, že za pár let už z nějakého vzdávání nebudu mít vůbec žádný problém :)

      Vymazat
  7. To nevadí, to se občas stává. Dříve jsem knihy které mě nebavily dočítala. Ale teď si říkám, že knih je na světě tolik a já nemám čas se zdržovat s nějakou, která mě nebaví. Takže když je to opravdu špatné, tak ji prostě odložím. Stává se mi to ale jen výjimečně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naštěstí jsem si teď v říjnu spravila chuť a věřím, že listopad bude ještě lepší. Jinak už knihy také odkládám - nebo alespoň odsouvám na vhodnější čas - tady to nešlo, protože to byl recenzní výtisk. Snad si podobný zážitek dlouho nezopakuji. Měj se moc krásně, Káťo :))

      Vymazat

My Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates